💢 دموکراسی یا سلبریتیکراسی؟!
🔴 شاید مهمترین آفت یک جامعه دینمدار، به وجود آمدن الگوهایی دونشأن آن جامعه است.
الگوهایی که نشأت گرفته از مدلهای مدنظر #فرهنگ غربی است و #تمدن_غرب سالها تلاش کرده تا این مدلها را به جوامع دیگر معرفی کند.
🔺ایالات متحده آمریکا به عنوان مهد تمدن #لیبرالیسم، جامعهای را پردازش میکند که اسطورههای آن در سطح خوانندگان یا بازیگران هالیوودی یا به طور کلی استارهای دنیای تصویر و هنر، به عنوان الگوی #تراز و مناسب لایف استایل آمریکایی ارائه شده است.
در #سبک_زندگی_آمریکایی، #دموکراسی جای خود را به مفاهیمی مانند سلبریتیکراسی و #پورنوکراسی داده است.
الگویی که هالیوود مسؤول اجرای آن است تا جامعهی مست آمریکایی را درگیر اصالت لذت (هدونیسم) و در مفهومی جامعتر درگیر #اباحهگرایی یا همان لیبرالیسم کند.
البته شاید در ذات خود این مسأله برای جامعهای مانند آمریکا مسألهای عادی باشد اما پیاده کردن چنین الگویی در یک نظام دینی، موضوعی است که باید آن را به چالش کشید.
🔺در جهانبینی اومانیستی، دموکراسی شاید یکی از بهترین مدلهای ادارهی یک کشور باشد. مدلی که هرچند با اشکالات فراوانی همراه است اما توانسته جوامعی که اصالت را به انسان میدهند (نه خدا) را تا حدودی راضی نگه دارد.
اما آیا سطح خواسته یک جامعه #دین_مدار و علی الخصوص اسلامی در این جا خلاصه میشود؟
🎯 مسئلهی #سلبریتی سالاری معضل بزرگی است که امروز جامعهی ما با آن روبروست.
کشور در یک سراشیبی وحشتناکی قرار دارد که #آریستوکراسی (نخبه سالاری) و #مردم_سالاری الهی جای خود را به سلبریتیکراسی داده است.
بدینگونه که الگوی امروز یک جوان مسلمان در جامعه از شهدا و اهلبیت به سمت سلبریتیهایی گرایش پیدا کرده است که بعضاً حتی سواد سیاسی و دینی و تخصصی را هم ندارند.
اینگونه میشود که الگوی یک جوان مملکت میشود لیونل مسی!
خودش را شبیه بازیکن مورد علاقهاش آرایش میکند و به آن طرف مرزها میرود تا شاید آن ستاره فوتبال او را تحویل بگیرد.
اما با بیمحلی آن بازیکن مواجه میشود و آرزوهای خود را بر باد رفته میبیند!
♨️ متاسفانه الگوی #جوانان امروز کشور به جای آنکه سمت و سویی شهدایی و پهلوانی به خودش بگیرد، به سمت بازیگران سینما، بازیکنان فوتبال و ... رفته است. همین میشود که سلبریتیهای بیسواد در جامعه تبدیل به بتهایی میشوند که عدهای آنها را به مرحله پرستیدن میرسانند.
🔍 با بررسی اندیشههای سیاسی جریانات داخلی کشور مشاهده میشود که بعضی جریانات که دائماً داعیهدار دموکراسی خواهی و نخبه سالاری هستند، بیشتر به مفهوم سلبریتی سالاری دامن زدهاند.
آن چیزی که در واقع از این گروههای سیاسی در تبلیغات انتخاباتی و در حلقههای فکریشان مشاهده میشود ترویج دین گریزی از طریق به وجود آوردن الگوهایی بعضاً پوچ ولی جذاب برای مردم جامعه است.
الگوهایی که به جز وادادگی به تمدن #غرب و دلبستگی به آن جا چیزی از خودشان برای ارائه ندارند.
❓براستی چه کسی مسؤول این فاجعه اجتماعی در جامعه است؟
مسؤولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور در کجای این پازل قرار میگیرند؟
❓آیا به جامعه الگوی مناسبی ارائه نشده است؛ یا متولیان فرهنگی، جامعه را به سمت اغوا و بیفرهنگی سوق دادهاند؟
چطور میشود که جوانی مانند #شهید حججی الگویش میشود سیدالشهدا و میرود و با عزت سر از تنش جدا میشود برای خاک و ناموس و عقیده و وطن اما جوانانی پیدا میشوند که الگوهایشان سلبریتیهای پوچ و تهی از اندیشه است؟
⚠️ مراقب باشیم روزی فرا نرسد که همین سلبریتیها، پورنوکراسی را به جای دموکراسی به جامعه غالب کنند و مسؤولین فرهنگی هم در خواب غفلت به سر ببرند.
⚡️هیچکس در طول تاریخ بخاطر غفلت ستایش نشده است.
✍️ سید علیرضا مرادی
📌 تبیین مفهوم پورنوکراسی و مهندسی رضایت را در جلسهی ۲۷۷ از #کرسی_نظریه_پردازی #کلبه_کرامت استاد #حسن_عباسی با عنوان #پورنوکراسی و #مهندسی_رضایت #ببینید: 👇
📽 https://www.aparat.com/v/9F7A4
#جامعه_خوکی
#وزارت_اغوا
#پورنوکراسی
✌️جنبش مردمی حلالزادهها
کانال روشنگری اسلامی 👇
https://sapp.ir/jav313
https://eitaa.com/jav313
📝لابی قدرت در جناح اصولگرا
انتخابات دوم اسفند ماه با فراز و فرودهای بسیار به پایان رسید و اکنون بهتر و بدون پردهتر میتوان با مردم به گفتگو نشست.
مجلس یازدهم در حالی رقم خورد که اساساً جناح انقلابی رقیق، با ساختار حزبگرایی سنتی و لابی در سطح سیاستمداران، پس از چندین جلسه سهمخواهی و کشمکش در قدرت، به ارائه فهرستی واحد برای تصرف جبهه کم مشارکت این دوره نائل شد و تمام تلاش خود را بر هدف پیروزی قرار داده بود و نه «مشارکت حداکثری».
برای آشنایی بهتر باید با دو گروه تکنوکراتها و انقلابیهای سنتی بیشتر آشنا شده و جهتگیری و رفتار هر کدام را بهتر تحلیل کنیم.
تکنوکراسی، یا اصالت تکنو به گروهی اطلاق میشود که «اجرا» و نتیجه اصالت داشته و از اصالت بر وظیفه فاصله میگیرد.
به تعبیر دیگر از همان روشی بهره میگیرد که در الگوی سیاسی پیروان ماکیاولی بدان اعتقاد داشته و به جای اصالت وظیفه به اصالت هدف تکیه کرده و در نتیجه با تمسک به هر روش «ممکن» برای دستیابی به هدف خود تلاش میکنند.
این روش علاوه بر آنکه با الگوی وظیفه محوری مدنظر امام خمینی که فرمود:
«ما مامور به وظیفهایم نه نتیجه»
دارای تعارض آشکار است، در شق رقیق آن حامل بیتقوایی آشکاریست که از هر مسیر مباحی به دنبال «انجام کار» هستند،
حال آنکه امام جامعه در وصف حال شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی میفرماید:
« او از معدود افرادی بود که در صحنه نبرد هم تقوی را رعایت میکرد.»
این گروه، با انتساب خود به تکنوکراسی به نحوی ضعف مبانی اسلامی خود را بیان میکند، گویی اسلام برای حوزه اجرا و عمل مبانی موثر و کارآمدی ندارد.
لذا مجبور هستند شیوه و سبک را از تمدن غربی وام بگیرند.
این نوع تفکر در عرصه عملکرد نیز به صورت چانهزنی، لابی، اهمال، اغماض و قبیلهگرایی ظهور و بروز پیدا کرده به نحوی که در جریان ایجاد فهرست به اصطلاح وحدت اتفاقها و رفتارهایی نقل میشود که از نقل آن به علت وهن نظام اسلامی چشم پوشی میکنیم.
از سوی دیگر حضور جبهه موجه و پرسابقه انقلابیهای سنتی را در عرصه انتخابات داریم، که با درگیر شدن به مباحث روبنایی، و عدم توجه به آخرین تولیدات نظری جبهه خودی همواره مسیری سخت و پرهزینه را برای همراهی انقلاب برگزیدهاند و با نیروهای پیشرو و تمدنساز انقلاب دچار تعارض شدهاند.
امام خامنهای همواره در جایگاه امامت امت تلاش داشته تا علاوه بریادآوری افقهای بالا و اشاره به عمیقترین مفاهیم و بنیادی اسلام و امتداد انقلاب تا نیل به گسترش اسلام در تمامی وجوه جامعه یا همان تمدن نوین اسلامی، اقشار را با سطوح مختلف در دامنه انقلاب نگه دارد.
انسجام و حفظ ارتباط گروههای مختلف از سوی امام جامعه باعث شده تا این گروهها بعضا احساس کنند که در صحنه اجتماعی«سلایق» متفاوتی وجود دارد، و سطوح مطرح نیست.
گرچه در مورد ایمان، درجات را قبول داشته و میدانند که برخی مومنتر از برخی دیگر هستند.
اما در سیاست این موضوع را تعبیر به سلیقه میکنند.
حال آنکه در علم و بصیرت نیز میتوان این درجات را قائل شد.
اگر دراین باره با الگوی خطی به تقسیمبندی موضوع بپردازیم، میتوان اینگونه به موضوع نگاه کرد که آنانی که قائل به ساخت تمدننوین اسلامی هستند و مختصات آن را شناخته و میدانند چه چیز را باید نفی و چه چیز را باید جایگزین کرد، نسبت به آن دسته از انقلابیون سنتی قرن ۱۴ شمسی که تنها در فکر حفظ نهاد ولایت و تامین نیازهای جاری کشور هستند؛
فضل و درجاتی بالاتر دارند.
در انتخابات مجلس متاسفانه به علت وجود و نفوذ انقلابیهای سنتی و نگاه بسته آنها به مقوله تبدیل برای تمدن به جای تغییر در وکلای مجلس و حضور اقشار تکنوکرات مسلمان که در تلاش هستند تا به وسیله اسلام به ایران خدمت کنند، قشر جوان انقلابی آشنا با افقهای تمدن نو، به حاشیه رانده شده و کشور از تبدیلات مفید به نفع تمدن نوین اسلامی برای مدتی دیگر محروم شد.
امید است که در طول سالهای آتی بتوان این قشر را با دلسوزان اسلام و ایران در نسل گذشته جایگزین کرد تا ایران اسلامی با سرعت بیشتری به سمت ساخت قدرت جهانی و تمدن الهام بخشی برای دنیای خسته از تمدن کهنه و ناکارآمد غرب حرکت کند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نویسنده: ناشناس
▶️ https://b2n.ir/572838
تصویر: بهزاد نبوی و احمد توکلی دو چهره شاخص از دو جناح سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا که برخی حتی اختلافات آنها در کابینه میرحسین موسوی را عامل ایجاد جناح چپ و راست میدانند،در حاشیه دیدار افطاری فعالان سیاسی با رئیس جمهور روحانی، در اردیبهشت 1398. (منبع: خبرگزاری آفتاب)
✅کانال باشگاه استراتژیست های جوان
@ystc_ir
کانال روشنگری اسلامی 👇
https://sapp.ir/jav313
https://eitaa.com/jav313
روشنگری اسلامی
❇️ #مجلس_قوی ❇️ #نماینده_انقلابی - ۱۷ 💠 هادی بیگینژاد 🔸از حوزه انتخابیه: ملایر کانال رسمی اندیشه
❇️ #مجلس_قوی
❇️ #نماینده_انقلابی - ۱۸
💠 احمد علیرضا بیگی
💠 روحالله متفکر آزاد
🔸از حوزه انتخابیه: تبریز، آذرشهر، اسکو
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
کانال روشنگری اسلامی 👇
https://sapp.ir/jav313
https://eitaa.com/jav313
روشنگری اسلامی
❇️ #مجلس_قوی ❇️ #نماینده_انقلابی - ۱۸ 💠 احمد علیرضا بیگی 💠 روحالله متفکر آزاد 🔸از حوزه انتخابیه:
❇️ #مجلس_قوی
❇️ #نماینده_انقلابی - ۱۹
💠 علیرضا زاکانی
💠 حجتالسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری
🔸منتخب مردم از حوزه انتخابیه: قم
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
کانال روشنگری اسلامی 👇
https://sapp.ir/jav313
https://eitaa.com/jav313