🔶از بتشکنی ابراهیم خلیل(ع) تا بتپرستی کوروش صغیر
«اولین اعلامیه حقوق بشر» نامیست که انگلیس بر استوانهای گِلی نهاد که گفته میشود به کوروش بازمیگردد. زمین بازی که انگلیس تعریف کرده و امروز بسیاری از جمله گروهی از خواص و استادان تاریخ و فلسفه (!!) در این زمین، بازی میخورند! نتیجه آنکه هر سال در هفتم آبان ماه، عدهی بیشتری از عوامالناس به طواف نماد کوروش در پاسارگاد رفته و آن را سجده میکنند!
🔸 منشور کوروش را بخوانید
🔺کوروش در منشور خود، از بتپرستیاش پرده برمیدارد!
🔹گرچه ممکن است رگههایی از یکتاپرستی در اسناد مخدوش تاریخی از کوروش دیده شود، اما از منشوری که به او نسبت داده میشود روشن است که کوروش «مروج بتپرستی» بوده؛ آنهم قرنها پس از حضرت موسی کلیم(ع) و بعد از عصر ابراهیم خلیل(ع) که شجاعانه بتها را درهم میشکست. ببینید 👇
▪️«..تمام نیایشگاههای آنسوی دجله و فرات… از نو ساختم. فرمان دادم تمام نیایشگاههایی که بسته شده بود، بگشایند. همه خدایان این نیایشگاهها را به جاهای خود بازگرداندم و خانههای ویران آنان را آباد کردم.. من امروز اعلام میکنم که هر کسی آزاد است که هر دینی را که میل دارد بپرستد..» بخشی از منشور کوروش▪️
❓یک سوم منشور کوروش، تعریف کوروش است از خودش، یک سوم آن بتپرستی و یک سوم دیگر آن درخواست از مردم برای دعا برای کوروش نزد بتهاست. کجای این اعلامیه، حقوق بشر است؟
🔻علامه طباطبایی به اعتبار برخی مکتوباتی که به دستشان رسیده بود، گفت به نظر میرسد این مطالعات به واقعیت نزدیک بوده و کوروش همان ذوالقرنین باشد. به نظر شما اگر علامه طباطبایی اسناد امروز که حاکی از ‹ازدواج محارم در خاندان هخامنشیان› و یا ‹اذعان کوروش به بتپرستی خود که در منشور گلی آمده› را در دست داشت، بازهم او را ذوالقرنین میخواند؟
🔴 کوروش در لوح گلی، از بتپرستی خود پرده برمیدارد و از سه بت «بعل، نَبو، مردوک» یاد میکند. روح حاکم بر این اعلامیه، پلورالیسم است؛ هرکسی هرچه خواست، بپرستد فقط بیاید روی پای من بیفتد، و خراج دهد و بگذارد تا پادشاهی کنم.
🔺 آیا رسول خدا نمیتوانست هم به بتپرستان بگوید کعبه را با بتهایی که در بطن آن جای گرفته، طواف کنید و هم به مسلمین بگوید رو به سوی خانهی خدا سجده کنید؟ ولی او بتها را شکست و به بلال گفت بر بالای کعبه برو و اذان بگو.
#روشنگری_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴📽 #ببینید | اعتراف به سنت ازدواج با محارم در ایران پیش از اسلام (دورهی هخامنشیان) از زبان دکتر #تورج_دریایی، استاد #تاریخ دانشگاه کالیفرنیا
#کوروش_کبیر
یا
#کوروش..........
✌️جنبش مردمی حلالزادهها
#روشنگری_اسلامی
شیوع ازدواج با محارم در سراسر سلسلهی هخامنشیان به حدّی زیاد است که نمیتوان آنرا انکار کرد!‼️1️⃣
#متن+18
#ازدواج_با_محارم
#هخامنشیان
#هفت_آبان
#کوروش_کبیر
📛 همچنانکه ازدواج با اقارب در میان #زرتشـتیان قدیم کاری عادی بوده، در دوره هخامنشیان نیز پیوند زناشویی با محارم با توجیه حفظ خـون و نژاد مرسوم بود و ازدواجهایی میان خواهر و برادر و پدر و دختر معمول بوده است.
❌ و زنان زیبایی از محارم بارها مانند #تخت_سلطنت یا سایر امور موروثی از این پادشاه به آن پادشاه میرسیده مانند #آتوسا #دختر_کوروش که توسط دو برادرش یعنی #کمبوجیه و #بردیا دست به دست شد!‼️
🔻 ازدواج #کمبوجیه با خواهرش #رکسانا:
هرودوت مینویسد با اینکه در پارس، ازدواج خواهر و برادر سابقه نداشت، کمبوجیه گروهی از قضات شهر را مأمور مشروع نشاندادن این ازدواج کرد و آن قضات با ترس از اینکه مورد قهر کمبوجیه قرار نگیرند، قانونی، دلخواهِ وی را فراهم کردند و جان خود را نجات دادند؛
تنها فرزند حاصل از این ازدواج، با لگد کمبوجیه به شکم رکسانا در زمان حاملگی سقط شد!‼️
🔻 ازدواج کمبوجیه با خواهر دیگرش #آتوسا (دختر کوروش):
که این ازدواجِ خواهر و برادری نیز پس از مرگ رکسانا به وقوع پیوست.
🔻 ازدواج #بردیا با خواهرش #آتوسا:
این ازدواج با محارم نیز پس از مرگ کمبوجیه انجام شد.
🔻 ازدواج داریوشِ بزرگ با #آتوسا:
بعد از بردیا، داریوش، با ورود به حرمسرای کمبوجیه، #آتوسا را به همسری با خودش گرفت.
ادامه مطلب،لطفاًپست بعدی👇
#روشنگری_اسلامی
--------------------------------
شیوع ازدواج با محارم در سراسر سلسلهی هخامنشیان به حدّی زیاد است که نمیتوان آنرا انکار کرد!‼️2️⃣
🔻 ازدواج #داریوش_اول با خواهر ناتنی دیگرش به نام #آرتیستون؛
وی زنان غیر رسمیای نیز داشت که در حرمسرای او اقامت داشتند!‼️
🔻 از طرفی ازدواج #داریوش_دوم با خواهر خود به نام #پروشات_اول ( #پریساتیس - دختر اردشیر اول )، حاصلش اردشیر دوم و آمستریس بود.
🔻 سپس در ادامهی نسل هخامنشیان، #اردشیر_دوم نیز با دو دختر خود آتوسا (این آتوسا با آتوسایی که دختر کوروش بود، متفاوت است.) و آمستریس (این #آمستریس با دختر داریوش دوم متفاوت است.) وصلت کرد.
🔻 #آتوسای_دوم، پس از اردشیر دوم با برادر دیگرش #اردشیر_سوم نیز ازدواج کرد که حاصل ازدواج برادر (اردشیر سوم) با خواهرش (آتوسا)، اَرشک و دختری به نام پروشات دوم بود.
🔻 #پروشات_دوم نیز با برادرش #ارشک که یازدهمین پادشاه هخامنشی بود، مزدوج شد و پس از او توسط #اسکندر_مقدونی تصاحب و با وی ازدواج کرد.
📛 پلوتارک، دیودور، کنت کورث و دی سئارک، همگی حضور ۳۶۰ زن در حرم اردشیر دوم و #داریوش_سوم را روایت کردهاند.
⁉️ عیاشی و بوالهوسیِ #خشایارشا:
📛هر شب زنان بر در اتاق خواب شاه به انتظار میماندند تا او هر که را که مایل باشد، از میان آنان برگزیند، در مورد خشایارشا در #کتاب_استر با صراحت در مییابیم که وقتی استر به دربار اسوتروی رسید، خواجهای به نام اژه، برای او عطرهای گوناگون و غذاهای فراوان مهیا ساخت و هنگامیکه شب توسط شاه احضار شد، به اتاق او رفت و صبح باز آمد و از آن پس در خانهی دوم بانوان که شش گس، خواجهی شاه و سرپرست زنانِ شاه، مدیریت آن را بر عهده داشت، اقامت گزید.
✅ در آخر باید به این نکته توجه داشت که این عیّاشی و رفتارهای سوءاستفادهگرایانه، در نزد شاهان_هخامنشی به وفور یافت میشد وگرنه بنابر اسناد موجود، مردم عادی، سرگرم زندگی معمولی و #تک_همسری خود بودند و بنابر تصریح کتاب #تاریخ_هرودوت، ازدواج با محارم را امری ناپسند و زشت قلمداد میکردند.
ادامه مطلب،لطفاًپست بعدی👇
#روشنگری_اسلامی