پای درس تشڪیلات
قسمت چهارم(از۵)
💠معلومات
معلوماتتان را ببريد بالا با مطالعات اسلامي، مطالعاتتان بايد اسلامي باشد؛ فني هم بايد باشد. هرکدام از شما وظيفه ي شرعي تان است که در هفته يک مقدار روي رشته خاص خودتان مطالعه ي فني کنيد،طوري که کارداني و کارايي فني شما رو به افزايش پيگير و مستمر باشد.
💠 شیوه های صحیح برخورد
شيوه هاي صحيح برخورد با دشمن و مخالف را ياد بگيريد؛ گاهي برادرها و خواهرها با جريانهاي مختلف مي خواهند برخورد کوبنده داشته باشند اما طرز برخورد آنها طوري است که در جامعه محکوم مي شوند.
شيوه هاي برخورد بايد صحيح باشد. بايد درباره اين شيوه هاي برخورد بنشينيد و تبادل نظر کنید.
ادامه دارد...
قسمت اول:
eitaa.com/morabi_masjed/2231
قسمت دوم:
eitaa.com/morabi_masjed/2143
قسمت سوم:
eitaa.com/morabi_masjed/2604
#پای_درس_تشکیلات
#اصول_کار_تشکیلاتی
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
هدایت شده از نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
@morabi_masjed.pdf
45.5K
در بیانات شهید بهشتی:
کار #تشکیلاتی به چه فعالیتی گفته می شود و تشکیلات چیست؟
ویژگی ها و اصول اصلی کار در #تشکیلات چیست؟
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت اسلامی
@morabi_masjed
ت مثل تجربه
یکصد تجربه موفق فعالان فرهنگی مساجد
🔺تجربه نهم🔺
🔹عنوان تجربه🔹قرآن را بفهمیم
🔸شـــرح تجــربه🔸
✍در این تجربه، مربی در جلسات گروه،هر نوبت ده آیه از قرآن را ترجمه ڪرده و متناسب با سن مخاطبان تفسیر آیات مذڪور را به زبانی ساده و روان برایشان بازگو می ڪند. شعر گویی،قصه گویی، بیان داستان های پندآموز و حڪایت های زیبا برای فهم هرچه بیشتر مفاهیم قرآنی در این شیوه بسیار مؤثر و مفید خواهد بود. در این روش هم چنین مربی به فهم معانی آیات قرآن در ڪنار تلاوت ظاهری آن تأڪید می ڪند و از متربیان می خواهد برداشت های خود را از تفسیر و ترجمه آیات گفته شده در نشست جلسات آینده گروه برای سایرین بیان نمایند.
خلاصه گویی مفاهیم قرآنی به این شیوه،توسط متربیان بدون شڪ در بلند مدت، موجب انس و الفت آنان با معانی ارزشمند آیات قرآنی خواهد شد و آنان را در عمل به این مضامین عالی ڪمڪ خواهد ڪرد.
سایر عناوین پیشنهادی برای این تجربه"تا بیڪران معرفت"، " قرآن مسیر هدایت"،"عروج تا آسمان معنا"،"ترجمان ڪلام وحی".
🔸هدف از اجرای تجربه🔸
انس با مفاهیم قرآنی،توجه به ترجمه و تفسیر آیات
🔹نڪته مرتبط تڪمیلی🔹
✍"قرآن" طریق نور و مسیر هدایت انسانهاست؛ معجزه ای آسمانی ڪه نه بر ڪنار از ما، بلڪه در ڪنار ماست و در بین ما، نه با فرسنگها فاصله از ما، در خانه هایمان جای دارد امّا در دلهایمان جا نڪرده است! نزدیڪ همه ماست امّا غریب و مهجور! به راستی چـرا؟!
آیا مگر نه این است ڪه ما درد قرآن را احساس نڪرده ایم، فریاد و پیامش را نشنیده ایم، سخنش،حرفش وڪلامش را در نیافته ایم. براین اساس ،اجرا و انجام تجربه ارزشمند" قرآن را بفهمیم" راهی است برای غور در عالم معنای این اقیانوس بی انتها،اما باید توجه داشته باشیم ڪه در بیان ترجمه و تفسیر آیات قرآن ، از تفسیر به رأی و تأویل نادرست پرهیز نماییم. در ابتدا با قصص قرآن شروع ڪنیم ومتربیان را در استناد به آیات ڪلیدی قرآن توانمند سازیم تالذت فهم قرآن را با تمام وحود درڪ نمایند.
به عنوان مثال وقتی یڪ متربی بتواند بگوید (دوستان قرآن هم ڪه قرآن است تنها هدایتگر افراد متقی است )
بدون شڪ به مرور زمان این چنین فردی روح حاڪم بر معانی آیات الهی را در می یابد و این تابلوی هدایت آسمانی را بر یر منزل سیر و سلوڪش نصب خواهد ڪرد.
📚 "ت مثل تجربه" محمد مهدے نجاتے
#تجربه
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
چرایی #ریزش_مخاطبان در مجموعه های فرهنگی و تربیتی
💠چرا جوانان و نوجوانان ما نسبت به ارزشهای دینی و اجتماعی بیتوجه هستند؟
اگر هدف از فعالیت تربیتی این باشد که مخاطبان چیزی بیاموزند و تبدیل به انسانهایی شوند که اطلاعات خوبی درباره تاریخ یا اصول دین دارند، روش مورد نیاز برای کارمان بیشتر یک #روش_آموزشی خواهد بود اما اگر هدف این باشد که در مجموعه ما انسانی تربیت شود که بتواند از خودش بگذرد و جانش را در مسیر آرمانش بگذارد، روشن است که روش مورد استفاده باید روش دیگری باشد.
در این باره چند نکته قابل توجه است:
الف) انحصار روش بسیاری از مجموعههای تربیتی در آموزش
اگر روش کارمجموعههای فرهنگی و تربیتی بررسی شود، مشاهده میشود که کار اصلی بسیاری از آنها آموزش است؛ آموزش مواردی که خودشان هدف هستند مانند اصول عقاید، اخلاق، قرآن و یا آموزشهایی که جنبه جذب کردن دارند؛ مانند نقاشی، خوشنویسی و … در حالی که اگر هدف مجموعه به خوبی تبیین شده باشد، در راستای اهداف میتوان روش مناسب را هم تعریف کرد.
ب) چرایی ریزش بیش از حد مخاطبان مجموعههای تربیتی
همه ما بارها از خودمان پرسیدهایم چرا امروزه نوجوانها و جوانها تا این اندازه به ارزشهای دینی و اجتماعی بیتوجه هستند؟ بسیاری از ما با تعجب از خود میپرسیم مگر اینها در کلاسهای مدارس آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران تحصیل نکردهاند؟ مگر در زمینه تعالیم دینی و احکام و اخلاق آموزش ندیدهاند؟ حقیقت آن است که این جوانها نه تنها همه این آموزشها را دیدهاند که حتی بعضی از آنها در همین کانونها و مراکز فرهنگی بزرگ شدهاند. حال پرسش اساسی این است که چرا با وجود همه این تلاشها و آموزشها در برابر هجمههای موجود در جامعه دوام نمیآورند؟
جواب پرسش در این است که تفاوت کار ما با حرکت انبیاء و اولیاء الهی در این است که آنها چون خوب کار کردند و از روش درست بهره بردند، هیچ اعتراضی نمیتوان به آنها کرد و مثلاً اگر یکی از همراهان آنها نتواند در برابر شبههای بایستد و خود را ببازد نمیتواند بگوید که شما فلان چیز را به من نگفته بودید و یا روشتان نادرست بود.
ولی درباره فعالیتهایی که ما میکنیم، بیشتر این ریزشها به خودمان و اینکه روشمان روش درست نبوده بازمیگردد.
#آموزش
#تربیت
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf