قرارگاه راهبردی جوانان مومن و انقلابی🇮🇷
جریان سازی فرهنگی چگونه #جریان_سازی کنیم؟ 🔴بخش چهارم #ارتباط و #احترام 🔹در مطلب قبل عرض کردیم ک
جریان سازی فرهنگی
چگونه #جریان_سازی کنیم؟
🔴بخش پنجم
#اولویت_شناسی
🔹حتماً در استان یا شهر یا محله خودتون می بینید برخی از افراد و گروه ها و مساجد که حجم فعالیتشون بسیار بالاست. حجم اقدامات فرهنگی و تربیتی و جهادی شون نسبت به سایرین بالاست. در بزنگاه ها هم خیلی مدعی اند که ما باید تصمیم گیر باشیم، ما باید تعیین کننده باشیم، سهم ما در تصمیم گیری باید بیشتر از سایرین باشید و ... .
🔹اما در واقعیات می بینید که این ها هیچ تعیین کننده نیستند، مؤثر و #جریان_ساز نیستند، علی رغم این همه کار و فعالیت و حتی منابع مالی و انسانی و نیرو، باز توان تعیین سرنوشت محله اطراف خودشون رو ندارن چه برسه به یه شهر یا یه استان یا کشور!!
یکی از دلایل اینه که اینها اولویت بندی ندارن. مسائل رو اصلی فرعی نمیکنن. طرح و برنامه هاشون رو به ترتیب شماره گذاری و ارزش گذاری نمیکنن.
🔹یکی دیگه از الزامات کار مؤثر و جریان ساز، شناخت اولویت ها و اولویت بندی مسائل و اقدامات است، یعنی ما بدونیم که در چه زمانی، چه مکانی، چه کاری رو انجام بدیم. اصلی فرعی کردن مسائل خیلی خیلی مهمه.
🔹نمیدونن مثلاً امسال – سال 98 – اولویت مجموعه شون چیه! اولویت محله شون چیه؛ اولویت شهر و استانشون چیه. مثل تراکتور دارن بار میکشن و بارها رو جابجا میکنن. اما نمیدونن امسال، این ماه، امروز چه چیزی اولویت داره.
1⃣ گاه می بینید یه تشکل دانشجویی، عرضه نداره فضای سیاسی دانشگاه خودش رو فتح کنه، فضای فرهنگی دانشگاهش رو تحت تأثیر قرار بده، نمیتونه ده تا نیرو جذب کنه، نمیتونه 40-50 تا نیروی خودش رو پرورش بده، آموزش بده براشون دوره بذاره، بعد میاد فراخوان اردو جهادی میزنه!!
🔹این اردوی جهادی راحت ترین کار برا یه تشکل دانشجوییه که اصول رو ول کرده چسبیده به فروع! بله؛ اردوی جهادی بسیار نیازه، اردوی جهادی باعث میشه همون 7-8-10 نفری که میرن روحیه شون جهادی بشه، من فواید و ارزش والای اردوی جهادی رو میدونم. اما عرضم اینه تا یه تشکل دانشجویی مثل بسیج یا انجمن، کارهای اصلی ش رو زمینه، اردو جهادی نداره! تشکل دانشجویی اولویتش دانشگاهشه.
لذا وقتی وظایف اصلی رو انجام نداده دیگه این تشکل در زمان بزنگاه ها، در انتخابات ها و ... دیگه در دانشگاه تأثیری نداره!
2⃣ یا برخی مساجد تمام همّ و غم شون برگزاری مراسم #هیئت سینه زنی هس. یا حلقه های #طرح_صالحین هست (نقد طرح صالحین رو بزودی جداگانه ارائه خواهم کرد) بعد می بینی تو این حلقه ها مسائل اصلی ارائه نمیشه. هیچ محتوای مهمی ارائه نمیشه. محتوای ارائه شده بسیار ضعیفه. محتوای ارائه شده انسان ساز نیس. برنامه خاصی هم برا محله نداره. برنامه ای برای شهر و ارتباط با سایر مساجد نداره، دیگه این مسجد از مسائل اصلی خودش در محل و منطقه و شهر غافل میشه. اگه این مسجد برای یکسال و دوسال آینده ش برنامه ریزی کنه و برا تربیت نیروهاش یه طرح جامع در نظر بگیره یه طرح هم برا تعامل و ارتباط با محله مسجد، یه طرح و برنامه برا تعامل و ارتباط با مابقی مساجد و ... قطعاً موفقه.
3⃣یا یه مجموعه رسانه ای در سطح یه شهر یا استان؛ هیچ اولویتی بندی نداره. صرفاً روزمرگی. صرفا نشر اخبار. هر حادثه ای پیش بیاد دیگه غرق اون حادثه بشه. سیل بیاد دیگه اونم سیل با خودش می بره. اما یه مجموعه رسانه ای باید برای امسالش –مثلا 98- طرح و برنامه داشته باشه. برای رونق تولید چه ایده و طرحی داره؟ برا انتخابات مجلس چه ایده و طرحی داره؟ برا رهاشدگی اقتصاد کشور چه برنامه ای داره؟ برا نماینده شهرشون چه برنامه ای داره؟ برا دوسال آینده چه برنامه ای داره؟
🔹اولویت بندی کارها، فرزند برنامه ریزی است. یعنی اول باید برنامه داشته باشید. 10 تا – 20 تا برنامه داریم برا امسال؛ حالا این 10-20 تا رو من اولویت بندی کنم. ارزش کدومشون بالاتره؟ کدومشون مهمتره؟ به همون اندازه ارزشش، براش وقت بذارم و براش هزینه بدم.
اولویت بندی مستحب نیست رفقا؛ اولویت شناسی و اولویت بندی واجبه بر من وشما!
🔹حضرت رسول (ص) به حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرمود: « يا عليّ، إذا رأيت الناس يشتغلون بالفضائل فاشتغل أنت بإتمام الفرائض. هر گاه ديدى مردم به نوافل و مستحبات می پردازند وتوجهی به واجبات ندارند، علی جان، تو به واجبات بپرداز در انجام واجبات بكوش . تو مشغول انجام واجبات به طور کامل باش.»
✍ داود مدرسی یان
قسمت قبلی این مطلب رو اینجا بخونید:
1⃣ eitaa.com/morabi_masjed/4831
2⃣ eitaa.com/morabi_masjed/4889
3⃣ eitaa.com/morabi_masjed/4932
4⃣ eitaa.com/morabi_masjed/4974
ادامه مطلب را در دوشنبه های فرهنگی دنبال کنید
#جریان_سازی
#فرهنگی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
1_69329738.pdf
519.8K
آشنایی با مدرسه ی مسجد محور
تعاریف
اهداف و قوانین
نظام تربیتی و...
#مدرسه_مسجد_محور
#مسجد
#مدرسه
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کار فرهنگی ذوق میخواهد...
حجة الاسلام انجوی نژاد
#کار_فرهنگی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
هدایت شده از نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
تدبیر تشڪیلاتے
بخش هشتم
🔵 نفس کار گروهی چشم پوشی از برخی اهداف شخصی برای تشکیل گروه جهت بیشتر کردن احتمال تحقق اهداف مشترک است. بنابراین یادمان باشد در کار تشکیلاتی منافع جمعی بر منافع فردی ارجحیت دارد. جایی که منافع شخصی با منافع جمعی در تعارض قرار گرفت نمیتوانیم موقتا از تقید به مصوبات جمعی خارج شویم
#اصول_کار_تشکیلاتی
#تدبیر_تشکیلاتی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
⬛️ چرا کسی منو به حساب نمیاره؟
🔶️ در یک مجموعه ای از افراد ، شخصی که در نوک مدیریت قرار دارد عموما در ذات پنهان خود علاقه مند است که دیگر اعضای مجموعه خود ، او را به عنوان #شخص_اول قبول داشته و در ضمیر پنهان تمام اقدامات ، او و تفکرات او را مقدم بر همه چیز بدانند و گوش به فرمان مطلق رهبر مجموعه باشند.
این تفکر برای تشکیلات #مخرب است.
چرایی این مطلب را اینگونه میتوان بیان کرد که این تفکر از مویرگ های نامرئی یک رذیله اخلاقی به نام تکبر سرچشمه می گیرد که فلج کننده روال مدیریتی و متفرق کننده اعضای یک مجموعه است.
🔸 امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند :
تواضع و فروتني مقام و منزلت انسان را رفيع کرده و تكبر و خودخواهي مقام او را پايين ميآورد.
التّواضُعُ يَرفَعُ، التكبّرُ يَضَعُ
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
خاطرات تشکیلاتی.pdf
668K
📝خاطرات تشکیلاتی
خاطرات تشکیلاتی فرماندهان واحدهای مقاومت بسیج دانش آموزی
#تشکیلات
#خاطرات_تشکیلاتی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
یک گوش خوب چقدر هزینه دارد؟
ضرورت کار تربیتی با وجود کمبود امکانات
ما در تابستان کارهایی میکنیم اما در طول سال تعطیل میشود و دوباره در تابستان شروع میکنیم اما هنر این است که با وجود کمبودها کار تربیتی کنیم.
اگر پول ندارید، میتوانید داخل مسجد بنشینید و با بچهها حرف بزنید و بخندید.
بروید مطالعه کنید و گوش خوبی برای بچهها باشید، اینکه خرجی ندارد. اولین کاری هم که میکنید این باشد که به بچهها اجازه سخن گفتن بدهید و خودتان گوش کنید.
قویترین مربی کسی است که کمتر از کلام استفاده کند. یکی از کارهای اساسی برای نفوذ در میان نوجوانها و کار کردن، این است که گوش خوبی باشیم. پدر و مادرها هم باید «گوش» خوبی باشند تا بچهها به سراغ «گوشیها» نروند. اگر شما گوشهای خوبی نباشید، بچهها سراغ گوشیها میروند؛ زیرا پشتشان یک گوش خوب است! خلاصه اینکه با وجود کمبود امکانات هم میشود کار کرد.
مگر یک گوش خوب چهقدر خرج دارد؟
در مسجد بنشین و طوری باش که جوانها حرفهای دلشان را به تو بگویند. بچهها کسی را ندارند که با آنها حرف بزنند.
حالا بعد از اینکه این حرفها را شنیدیم چه باید کرد؟ روشن است باید تلاش کنید؛ مگر خرازی و همت و… چه میکردند. بروید اسلحه پیدا کنید؛ اسلحه این کار در قرآن و روایات است؛ در کتابهای آقای مطهری، صفایی، طاهرزاده و آیت الله مصباح است. بروید بگردید و ببینید چه کسی کار تربیتی کرده، بخوانید و بیائید کار کنید.
اگر پول هم نبود، نهایتش این است که برخی کارها تعطیل میشود، مثلا اردو برگزار نمیکنید و یا به فلان پارک نمیروید.
با همین امکانات اندک هم میتوان کارهای بسیاری انجام داد. بله! اگر زمین چمن و سالن سرپوشیده هم مهیا شود، خیلی بهتر است. ان شاء الله روزی مسئولین اینها را به شما واگذار میکنند ولی فرصتی نیست که بخواهیم منتظر شویم زیرا بار روی دوشمان است.
استاد مجتبی وافی
#تربیتی
#امکانات
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf