هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠سوال:
هر موقع با خواهر و برادرم رفت و آمد می کنم اسباب ناراحتی و دعواو قهر را فراهم می کنند و همیشه هم اونها مقصرند و باعث این اختلافات میشن، آیا میتونم با اونها قهر کنم و رابطه را قطع کنم؟
#صله_رحم_با_خویشان
✍ پاسخ:
یکی از دستورات اخلاقی اسلام صله رحم می باشد .صله رحم به معنی رسیدگى، احسان، خبرگیرى و ... نسبت به نزدیکان است . در سخنان معصومین علیهم السلام برای صله رحم، فواید و آثار دنیوی و اخروی فراوانی ذکر شده است.
امام باقرعلیه السلام می فرمایند: «صلة الرحم تحسّن الخلق و تسمّح الكف و تطیّب النفس و تزید فى الرزق و تنسىء فى الاجل».
صله رحم موجب حُسن رفتار و بخشش است و پاكى نفس و زیادى رزق و تأخیر در مرگ مىشود.(1)
در مقابل قطع رابطه ها و بریدن از خویشاوندان، به حدی شوم و نفرت بار و در نظر خداوند، ناپسند است که به شدت مورد مذمت قرارگرفته است.
این ادب معاشرت در اسلام، اختصاص به بستگان پاک و با تقوا و بی آزار ندارد بلکه یک وظیفه اخلاقی است، که نسبت به اهل گناه بلکه کفار هم ثابت است .حتی اگر بستگان، موجبات آزار انسان را هم فراهم کنند، بازما حق گسستن پیوند را نداریم.
مردی خدمت رسول خداصل الله و علیه واله و سلم آمد و عرض کرد: یا رسول الله! من خویشاوندانی دارم که من با آنان پیوند میکنم و رابطه دارم، اما آنان آزارم میدهند. تصمیم گرفته ام آنان را ترک کنم. حضرت رسول فرمود:آنگاه، خدا هم تو را ترک میکند! ... گفت: پس چه کنم؟ رسول خدا فرمود: به کسی که محرومت کرده، عطا کن، با کسی که از تو بریده، رابطه برقرار ساز، کسی که بر تو ستم کرده، از او درگذر. هر گاه چنین کردی، خداوند پشتیبان تو خواهد بود.(2)
صله رحم دارای مصادیق متعددی است گاهی انسان به منزل دیگران می رود و ازآنها دیدن می کند اما گاهی رفت و آمدها منجر به کینه و کدورت می شود در این صورت می توان از سایر مصادیق بهره گرفت .کمک مالی، جانی و زبانی از دیگر مصادیق صله رحم می باشد.گاهی حتی احوالپرسی از طریق تلفن و پیامک و به طور غیر مستقیم نیز می تواند ما را درتوجه به این امر اخلاقی یاری رساند.بنابراین چنانچه خواهر و برادر شما با شما به خوبی رفتار نمی نمایند درمرحله اول بر شما لازم است که از حیث اخلاقی با گذشت و عفو با آنها برخورد نمایید و از اشتباهات آنها چشم پوشی کنید اما چنانچه این رابطه موجبات ناراحتی و ضرر دنیوی و آخروی شما را فراهم می کند می توانید شکل رابطه را تغییر داده و نه از طریق قهر کردن بلکه با کم کردن ارتباط با روشهای دیگراز طریق کمک و مهربانی و حمایت مالی برای آنها جبران نمایید.
خداونددر رابطه با قطع پیوندها در قرآن مىفرمايد: الَّذينَ يَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ ميثاقِهِ وَ يَقْطَعُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَ يُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ أُولئِکَ هُمُ الْخاسِرُونَ
فاسقان کسانی هستند که پیمان خدا را ، پس از محکم ساختن آن ، میشکنند و پیوندهایی را که خدا دستور داده برقرار سازند ، قطع نموده ، و در روی زمین فساد میکنند اینها زیانکارانند. (3)
از مضمون اين آيه استفاده مىشود كه قطع رابطه با فاميل و نيكى نكردن به آنان از ويژگىهاى فاسقان مىباشدپس معلوم مىشود كه قرآن، قطع رحم و برهم زدن پيوند خويشى و فاميلى را به شدت مورد مذمت قرار داده است.
البته گاهی ممکن است ما درقضاوت دچار اشتباه باشیم ودیگران را خطاکار بدانیم لذا توصیه می شود در هرکاری اول درموردخودمان احتمال خطا و اشتباه بدهیم وبعد با بررسی موضوع چنانچه به یقین رسیدیم که اشتباه ازجانب ما نبوده می توانیم با تذکر و نصیحت و هم صحبتی مودبانه دیگران را نسبت به اشتباهشان آگاه نماییم اما اگر این روش نیزموثر نبود می توان با کم کردن رابطه و تغییر شکل رابطه، ارتباطات را مدیریت کرد تا هم قهر و کینه و کدورت نباشد و هم از برقراری رابطه آزرده خاطر نشویم.
1 بحار الأنوار ، العلامة المجلسي ، ط دارالاحیاء التراث ، جلد 71 ، صفحه 114
2 بحار الأنوار ،العلامة المجلسي، ط دارالاحیاء التراث ، جلد 71 صفحه 100
3 سوره بقره آیه 27
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110 ️
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
حجاب.pdf
1.63M
📥فایلPDF
🔑🔓کلیدهای پاسخ به شبهات حجاب🗝
📌مُدرِّســـ🖊ــــ 🔻
استاد جواد حیــــــدرے "زیدعزه"
@javadheidari110
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠پرسش:
آیا «قدم بد» داشتن که در بین مردم رایج است و به بعضی از افراد نسبت میدهند؛ صحت دارد؟
#خرافات_بد_قدم_پا_قدم_شومی_نحسی
......................................................................................................................................
✍ پاسخ:
سلامعلیکم
با تشکر از ارتباط شما بزرگوار با گروه تبلیغی پاسخگو
اگر منظور از «قدم بد» داشتن، این است که؛ فلان فرد به خاطر اخلاق بد و یا گنهکار بودن، باعث میشود رزق و روزی و برکت در زندگی تحت تأثیر قرار بگیرد، صحبت صحیحی است.
در قرآن کریم، ریشهی بلا و مصیبت، اعمال ناشایست انسان بیانشده است. در سورهی شوری آمده است: «وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُم»؛ «هر مصيبتى به شما رسد به خاطر اعمالى است كه انجام دادهايد». (1)
در روایتی از امام صادق علیهالسلام میخوانیم: «إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَيَنْوِي الذَّنْبَ فَيُحْرَمُ رِزْقَهُ»؛ «مؤمن با نیت بر گناه از رزق خود محروم میشود». (2)
ولی اگر منظور از «بدقدم» بودن مطلب دیگری است، خرافه بوده و بههیچوجه نمیتوان دیگران را متهم به این امور کرد.
نتیجه اینکه: بر اساس آیات و روایات، علت شومی و محرومیتها، اعمال انسانها هست و نه «پاقدم» و «بدقدم» بودن.
پینوشتها:
1. شوری/30
2. ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، النص، ص: 241
@javadheidari110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نمایش عکس حاجقاسم توسط آیتالله رئیسی در سازمان ملل
🔹رئیسجمهور: رسیدگی عادلانه قضایی به جنایت رئیسجمهور سابق آمریکا را از طریق یک دادگاه عادلانه، دنبال خواهیم کرد.
#فرق_می_کنه_کی_رئیس_جمهور_باشه
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
♨️پرسش:
🔰آیا در اسلام این دستور وارد شده است که در موفع تصمیم بر انجام کاری، اگر کسی عطسه کند ، باید صبر کرد؟!
✍پاسخ:
✅در این باره دستوری در اسلام نداریم و اساساً روح اسلام با این گونه مطالب سازش ندارد، تا آن جا که دستور می دهد هنگامی که تصمیم بر کاری گرفتید، اگر کسی فال بد زد اعتنا نکنید و بر خدا توکّل نموده به دنبال هدف روان شوید و فال بد زدن را نشانه شرک قرار داده است!
🍀 درباره عطسه وارد شده است که هر گاه یکی از شماعطسه کرد، در حقّ او دعا کنید و بگویید «یرحمکم اللّه رحمت خدا شامل حال شما گردد.» طرف نیز متقابلًا دعا کند و بگوید «یغفر اللّه لکم؛ خداوند شما را بیامرزد».
🖊 امّا صبر کردن و قدری مکث نمودن و یا فرق گذاردن بین یک عطسه و دو عطسه، همگی خرافه بوده و باید از آن پرهیز کرد.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔷 @javadheidari110👈
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠پرسش:
آیا در حکومت امام علی علیه السلام، با بی حجابی در جامعه برخورد می شد؟
✍️ پاسخ:
نکته ی اول: در عصر حکومت امام علي علیه السلام، حدود و احکام الهي در جامعه رعايت ميشد. مسائلي که جزء محرمات و منکرات به حساب ميآمد، از آن ها جلوگيري به عمل ميآمد. رعايت حجاب و پوشش اسلامي، از سنتهاي ديني است که امام بر زنده نگهداشتن سنتها تأکيد دارد.
ميفرمايد:
«ليس على الامام إلاّ ما حُمّلَ من أمر ربّه...والاحياء للسنّة»؛ «بر امام نيست جز آن چه از امر پروردگار به عهده او واگذار شده است... و زنده کردن سنتها». (1)
در جاي ديگر، يکي از وظايف مهم حاکم و رهبر را امر به معروف و نهي از منکر و اقامه حدود الهي ميشمارد:«لابدّ للأمّة من إمام... فيأمرهم وينهاهم ويقيم فيهم الحدود». (2)
بر اساس اين مبنا مي توان گفت اگر در آن زمان وضعيت حجاب چنين حالتي مانند جامعه امروز داشت، بر اساس اصل امر به معروف و نهي از منكر حضرت اقدام کرده و بی اعتنائی نمی کردند؛ هر چند شاید شيوه ی برخورد متفاوت با زمان حاضر باشد.
نکته ی دوم: در عصرپيامبر و امام علي علیهما السلام، رعايت پوشش و حجاب مورد توجه توده مردم(اعم از مسلمان و غير مسلمان) بود . مانند اين عصر بي حجابي و بدحجابي رايج نبود. بنابراين به نظر ميرسد در باره رعايت حجاب و پوشش اسلامي، در آن عصر مشکلي که امروزه وجود دارد، وجود نداشت.
نکته ی سوم: در مورد رفتار پيامبر اکرم و اميرالمؤمنين علیهما السلام با زنان بد حجاب، به مستند تاريخي دست نيافته ايم، هم چنین موفق به پیدا کردن گزارش هايي در مورد آزادي حجاب و رواج بد حجابي، نشده ایم.
نکته ی چهارم: رعايت حجاب و حفظ عفت عمومي جامعه، حکم قطعي اسلامي است. قرآن به صراحت آن را بيان ميکند ، منطق و عقل حکم ميکند که بايد با بي حجابي به صورت مناسب و مدبرانه و عاقلانه برخورد شود.
پينوشتها:
1. نهج البلاغه، خطبه 105.
2. بحار الانوار، ج 93، ص 41.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
⁉️یک سؤال:
میشه بفرمایید در جواب کسی که امر بعروف را قبول نداره و میگه اینکار فضولی تو زندگی خصوصی مردم است چی باید گفت؟
🔴پاسخ:
امر به معروف و نهی از منکر یک اصل و مطلب عقلی است که عقل سلیم بدان حکم می کند.
با توجه به پيوندهاى اجتماعى و اينكه هيچ كار بدى در اجتماع انسانى در نقطه خاصى محدود نمىشود، بلكه هر چه باشد همانند آتشى ممكن است به نقاط ديگر سرايت كند، عقلى بودن اين دو وظيفه مشخص مىشود.
به عبارت ديگر: در اجتماع چيزى به عنوان" ضرر فردى" وجود ندارد، و هر زيان فردى امكان اين را دارد كه به صورت يك" زيان اجتماعى" درآيد، و به- همين دليل منطق و عقل به افراد اجتماع اجازه مىدهد كه در پاك نگه داشتن محيط زيست خود از هر گونه تلاش و كوششى خود دارى نكنند.
اتفاقا در بعضى از احاديث به اين موضوع اشاره شده است. از پيغمبر اكرم ص چنين نقل شده كه فرمود:" يك فرد گنهكار، در ميان مردم همانند كسى است كه با جمعى سوار كشتى شود، و به هنگامى كه در وسط دريا قرار گيرد تبرى
برداشته و به سوراخ كردن موضعى كه در آن نشسته است بپردازد، و هر گاه به او اعتراض كنند، در جواب بگويد من در سهم خود تصرف مىكنم!، اگر ديگران او را از اين عمل خطرناك باز ندارند، طولى نمىكشد كه آب دريا به داخل كشتى نفوذ كرده و يكباره همگى در دريا غرق مىشوند".
پيامبر ص با اين مثال جالب منطقى بودن وظيفه امر به معروف و نهى از منكر را مجسم ساخته، و حق نظارت فرد بر اجتماع را يك حق طبيعى كه ناشى از پيوند سرنوشتهاست، مىداند. (1)
نتیجه اینکه: نجات جامعه از غرق شدن و افتادن در چاه را کسی «فضولی» نمی داند بلکه عین عقلانیت است.
به قول شاعر:
اگر بینی که نابینا و چاه است
اگر خاموش بنشینی گناه است.
نکته ی دوم: اسلام عزیز، افراد را از تجسس در زندگی خصوصی مردم نهی فرموده و اجازه ی وروود به زندگی شخصی مردم و دیگران را نمی دهد.
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لا تَجَسَّسُوا وَ لا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً أَ يُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخيهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحيمٌ
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از بسيارى از گمانها بپرهيزيد، چرا كه بعضى از گمانها گناه است؛ و هرگز (در كار ديگران) تجسّس نكنيد؛ و هيچ يك از شما ديگرى را غيبت نكند، آيا كسى از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده خود را بخورد؟! (به يقين) همه شما از اين امر كراهت داريد؛ تقواى الهى پيشه كنيد كه خداوند توبهپذير و مهربان است(2)
پی نوشت:
1. تفسير نمونه، ج3، ص: 38
2. حجرات/12
✍️#جواد_حیدری
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
سلام و صبح زیباتون بخیر🌹
دوستان زیادی از عدم ورود مقام معظم رهبری حفظه الله به جریانات اخیر و اشاره نکردن معظم له در دیدار با پیشکسوتان دفاع مقدس به اتفاقات جاری در کشور، می پرسند❓
✅باید عرض کنم:
همانطور که ارتش سرافراز ما و سپاه مقتدر ما برای ترقه بازی های روزهای گذشته ورود نکردند و عزیزان نیروی انتظامی و بسیجیان نازنین با پایین ترین سطح عملیاتی، بساط اغتشاشگران را جمع کردند، در اتفاقات و حوادث #محلی و حتی بالاتر، اتفاقات #کشوری نیز نباید انتظار داشته باشیم، رهبری مقتدر ورود کنند.
بله! اگر مساله ای در مرحله ی #کلان و به صورت #راهبردی پیش بیاید، مقام معظم رهبری همچون گذشته با بصیرت و درایت و شجاعت، چشم فتنه را با استعانت از خدا و پشتیبانی ملت انقلابی، کور خواهند کرد. ان شاءالله
#الا_ان_حزب_الله_هم_الغالبون🌷
✍#جواد_حیدری
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
⭕️پایان صفر و تکرار خرافاتی همچون «دقالباب مساجد»/برخی اعمال خرافی در پایان ماه صفر چیست؟
✅کوبیدن درب مساجد هیچ پیشینه تاریخی و سندی ندارد و باید از آن بهشدت پرهیز کرد و با توجه به اینکه «کوبیدن درب مساجد»، در دین وارد نشده، اگر بهعنوان عمل دینی انجام شود، علاوه بر اینکه ثوابی ندارد، گناه کبیره محسوب میشود، چراکه بدعت در دین نهی شده است.
🖊#استاد_جواد_حیدری
📝جزئیات بیشتر در لینک زیر:
#خبر_گزاری_فارس
↪️ http://fna.ir/dd3jqx
🆔 @javadheidari110
❓پرسش
❔آیا پیامبر اسلام شهید شدند یا به مرگ طبیعی از دنیا رفتند❓
💠پاسخ؛
❗️آنچه که از روایات شیعه و سنی بدست می آید آن است که پیامبر گرامی مسموم شده و از دنیا رفتند.
👌امام حسن علیه السلام فرمود:
«هیچ یک از ما نمی باشد جز آنکه یا توسط شمشیر از دنیا می رود و یا توسط سم از دنیا می رود»
📚بحار الانوار ج27 ص217
📚کفایه الاثر ص227
👌امام رضا علیه السلام فرمود:
«همه ما مقتول و شهید از دنیا می رویم»
📚الفقیه ج2 ص585
📚عیون الاخبار ج2 ص203
👌شیخ صدوق می نویسد:
«اعتقاد شیعه آن است که پیامبر در خبیر مسموم شد و توسط همان سم به شهادت رسید»
📚اعتقادات ص109
👌شیخ مفید می نویسد:
« پیامبر در روز 28 صفر در مدینه در حالی که مسموم شده بود از دنیا رفت»
📚المقنعه ص456
👌شیخ طوسی می نویسد:
«پیامبر گرامی در حالی از دنیا رفت که مسموم شده بود»
📚التهذیب ج6 ص2
❗️علامه حلی نیز همین مطلب را می نویسد
📚تحریر الاحکام ج2 ص118
👌امام صادق فرمود:
«پیامبر در روز خیبر گوشت مسموم را خورد و زمان مرگش فرمود همان گوشت مسموم روز خیبر مرا از پای درآورد و هیچ پیامبر و جانشین پیامبری نیست مگر آنکه شهید میشود»
📚بصائر الدرجات ج1 ص503
👌وفرمود:
«زن یهوی گوشت را مسموم ساخت و به خورد پیامبر داد و سبب فوت پیامبر شد»
📚همان مدرک
❗️شیخ کلینی و دیگران از علما نیز مسموم شدن پیامبر گرامی توسط سم زن یهودی را نقل می کنند
📚الکافی ج6 ص315
📚المحاسن ج2 ص470
📚وسائل الشیعه ج25 ص57
👌وفرمود:
«گمان می کنید پیامبر به مرگ طبیعی از دنیا رفت یا کشته شد؟
❗️پیامبر قبل از مرگ توسط آن دو نفر مسموم شد و از دنیا رفت»
📚تفسیر عیاشی ج1 ص200
👌علامه مجلسی می گوید محتمل است هر دو سم در شهادت پیامبر گرامی دخیل بوده است
📚بحار الانوار ج22 ص516
🔴مساله شهادت پیامبر گرامی در کتب اهل سنت نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
🗯بخاری می نویسد:
«عایشه می گوید:در روزهای پایانی حیات پیامبر به زور در دهان آن حضرت دوایی ریختیم،حضرت با اشاره به ما فهماند که به من دوا نخورانید، ما گفتیم این خودداری پیامبر به خاطر آن است که مریض از دوا بدش می آید ووقتی بهوش آمد فرمود:ایا من شمارا از این کار نهی نکردم؟اکنون به جز عباس که شاهد ماجرا نبوده باید جلوی چشمان من به دهان همه آنان که دراین خانه هستند از همان دوا ریخته شود»
📚صحیح بخاری،ج5 ص120 ح5382
❔چرا عایشه حرف پیامبر را گوش نداد و به زور در حلق پیامبر گرامی دارو ریخت در حالی که خداوند اطاعت پیامبر را در هر حال لازم و واجب می داند
🔷حشر7
❔چرا پیامبر از خوردن دوا خود داری کرد مگر پیامبر کودک بوده است که از دوا بدش بیاید❔ایا نعوذ بالله او درک نمی کرد که چه چیزی برایش مفید است و چه چیزی مضر❔
❔چرا پیامبر دستور به قصاص داد که خودشان نیز از آن دوا بخورند❔ایا پیامبر بدون استحقاق دستور به مجازات می دهد
❗️حاکم در مستدرک می آورد:
«به خدا سوگند پیامبر وابوبکر وحسن بن علی با سم و عمر عثمان، علی وحسین با شمشیر کشته شدند»
📚المستدرک علی الصحیحین،ج3 ص61 ح 4395
🗯بزرگان اهل سنت از ابن مسعود نقل کرده اند:
«اگر 9 بار سوگند یاد کنم که پیامبر کشته شده است برایم بهتر است تا یک بار سوگند یاد کنم که او کشته نشده است زیرا خداوند اورا پیامبر وشهید قرار داده است»
📚مسند احمد،ج1 ص408 ح3873
📚طبقات الکبری،ج2 ص201
📚المصنف،ج5 ص269
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠 پرسش:
چرا به علی بن موسی، امام هشتم شیعیان، "رضا" می گویند؟
✍️پاسخ:
✅امام موسی بن جعفر(ع) فرزندش "علی" (علیه السلام) را "رضا" لقب داده بود و گاهی می فرمود:
"پسرم رضا را بگویید پیش من بیاید... به فرزندم رضا گفتم... فرزندم رضا گفت؛ امّا وقتی حضرت را مورد خطاب قرار میداد، می فرمود: یا أباالحسن.[۱]
از این روایت استفاده میشود كه امام كاظم(ع) عنایت خاصی به لقب "رضا" برای فرزندشان داشتند و به نحوی به دیگران گوشزد میكردند حضرت را "رضا" صدا بزنند.
در وجه نام گذاری حضرت به "رضا" احادیثی وارد شده است، از جمله: احمد بن أبی نصر بزنطی به امام جواد(ع) عرض كرد:
گروهی از مخالفان شما گمان می كنند كه مأمون پدر بزرگوار شما را "رضا" لقب داده، آن هم بدین جهت كه امام(ع) را برای پذیرش ولایتعهدی راضی كرده است. امام جواد فرمود:
"به خدا سوگند! اینان دروغ می گویند، بلكه خدا پدرم را "رضا" نامیده، چون كه پسندیده خدا در آسمان بود و رسول خدا و أئمه هدی در زمین از او خوشنود بودند"، بزنطی به امام گفت:
آیا همه پدران گذشته تو پسندیده خدا و رسول و ائمه نبودند، فرمود: چرا. بزنطی پرسید: پس چرا تنها آن حضرت "رضا" نامیده شد، فرمود:
"زیرا همان گونه كه دوستان و موافقان وی از حضرت راضی بودند، دشمنان و مخالفان نیز از او راضی بودند. چنین ویژگی برای هیچ كدام از پدران حضرت وجود نداشت، و بدین سبب است كه میان آنان، حضرت "رضا" نامیده شده است".[۲]
برخی از بزرگان در این باره نوشته اند: خداوند در لوح محفوظ آن حضرت را "رضا" نامیده و با این نام گذاری اعلام فرموده است كه:
۱- دوستان و دشمنان از حضرت راضی هستند.
۲- فرشتگان از شمایل و اخلاق و اعمال امام رضایت دارند.
۳- خدا از او راضی بوده و او را هم راضی كرده است.[۳]
پی نوشت:
[۱]. عیون اخبارالرّضا، صدوق، رضا مشهدی، جزء ۱، ص ۱۴ - ۱۳، ح ۲.
[۲]. علل الشرایع، صدوق، مؤسسه الأعلمی، بیروت، جزء ۱، ص ۲۷۷، باب ۱۷۲، ح ۱.
[۳]. القاب الرّسول و عترته (مجموعه نفیسه ص ۲۶۹)، كتابخانه آیت اللَّه مرعشی نجفی، ص 67
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
⁉️چرا امام رضا، از خوراکی مسموم استفاده کردند؟مگر امام علمغیب ندارد؟
✍️پاسخِ جواد حیدری استاد حوزه و دانشگاه
1️⃣علم غیب مخصوص خداوند است و آگاهی دیگران نسبت به غیب،متوقف به اذن او است
در قرآن کریم میخوانیم:«عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَدا إِلاَّ مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ فَإِنَّهُ يَسْلُكُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَدا»«داناى غيب اوست و هیچکس را بر اسرار غيبش آگاه نمیسازدمگر رسولانى كه آنان را برگزيده و مراقبينى از پيش رو و پشت سر براى آنها قرار میدهد
سورهجن/26و27
2️⃣علم امامان علیهمالسلام،ذاتی و استقلالی نیست و طبق روایات،اگر بخواهند چیزی را بدانند،خدا به آنها میآموزدامام صادقمیفرمایند:«إِذَا أَرَادَ الْإِمَامُ أَنْ يَعْلَمَ شَيْئاً أَعْلَمَهُ اللَّهُ ذَلِكَ»هرگاه امام اراده کرد چیزی را بداند، خداوند آن را به او میآموزد
الكافي،ج1
3️⃣حضراتمعصومین علیهمالسلام،مکلف نبودند تا بر اساس علم غیب عملکنندبلکه مأمور بهظاهر بودندپیامبرخدا میفرماید:«إِنَّمَا أَقْضِي بَيْنَكُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَ الْأَيْمَان»من بین شما فقط باشاهد و قسمهایتان قضاوتمیکنم
الكافي،ج7
4️⃣اهلبیت علیهمالسلام،تسلیم قضا و قدر الهی بودند و داشتن علم به چیزی،مانع تسلیم خدا بودن آن ذوات نورانی و تغییر قضا و قدر حتمی خدا نیست امام حسینفرمودند«رِضَىاللَّهِرِضَانَا أَهْلَالْبَيْت»رضایتخدا رضایت ما اهلبیتاست بحارالانوار،ج44
متن کامل را اینجا بخوانیم👇
↪️ snai.ir/961908
#عقائد
#امامت
#علم_غیب
╔═ ⚘════⚘ ═
⇲@javadheidari110
⇲@ramezan_ghasem110
⚘═
✍️ همیشه وقتی کسی تز جدیدی میدهد؛ ابتدا آن را در یک محیط کوچک امتحان میکنند تا ببینندچهطور جواب خواهد داد.
برای مثال در موضوعات پزشکی، روانشناسی و حتی اجتماعی و...
حال اگر این ایده در آن جامعه آماری کوچک نتیجهبخش نباشد؛ از نظر علمی قابل قبول نخواهد بود.
آئین بهائی، بر خلاف همه مسلکها و آئینها و حتی ادیان آسمانی، تز جدیدی ارائه داده است.👇
جناب عبدالبها گفتهاند که یکی از تعالیم جناب بهاالله این است:
"دين بايد سبب الفت و محبّت باشد. اگر دين سبب عداوت شود نتيجه ندارد بی دينی بهتر است."
(خطابات جلد ۲، ص ۲۲۷)
اصلا کاری نداریم که این نظریه، منطقی و عقلانی هست یا خیر؛ بلکه این را میخواهیم بررسی کنیم که آیا خود آیین بهائی، تا به حال، سبب دشمنی نشده؟🤔
و اینجاست که...
مواجه میشویم با یک مجموعه عظیمی از ظلم و دشمنی و قهر و غضب و جنگ و خونریزی و دشنام بین بهائیان، خصوصا میان خود جناب بهاالله و عبدالبها، با اعضای خانواده خودشون‼️‼️
برای صرفهجویی در وقت، به اختصار همه را تیتروار، نام میبریم:
_ نقش جناب بهاالله و دیگر بابیان، در ترور شهید ثالث و ناصرالدین شاه
_ به راه انداختن ۳جنگ خانمانسوز و پرغرامت در ایران
_ دعوا و ناسزاها بین جناب بهاالله و میرزا یحیی و قهر دو برادر ب مدت ۲ سال!! که منجر شد جناب بهاالله، با نام مستعار به کوههای سلیمانیه فرار کنن
_ دزدیها و ظلمها و هتاکیهای ازلیان و بهائیان در عراق. نتیجه: تبعیدشون به استامبول
_ ادامه دشمنی ازلیان و بهائیان در استامبول. نتیجه: مجددا تبعید توسط حکومت عثمانی
_ دعوای شدید بین جناب عبدالبها و محمدعلی برادرش، بر سر جانشینی پدر! و رد و بدل کردن فحشهای رکیک و آشکار شدن اخلاقیات زشتشون توسط هم یا مریدانشون
_ دشمنی بین شوقی افندی و اعضای خانوادهاش.
_ دشمنی کسانی که از بهاییت طرد شدند با اعضای خانواده و دوستان بهاییشون.
و....
و حال سوال ما از جناب عبدالبها این است:
👈 آیا بیدینی بهتر از آئین بهائی نیست؟🙂👉
دوست بهائی من!
۱. تز جناب عبدالبها آیا در جامعه بهائی جواب داده؟
۲. نکنه خدای نکرده نظر شما این هست که حرف جناب عبدالبها اشتباه هست!؟😲
#سبک_زندگی_عبدالبها
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
⭕️پایان صفر و تکرار خرافاتی همچون «دقالباب مساجد»/برخی اعمال خرافی در پایان ماه صفر چیست؟
✅کوبیدن درب مساجد هیچ پیشینه تاریخی و سندی ندارد و باید از آن بهشدت پرهیز کرد و با توجه به اینکه «کوبیدن درب مساجد»، در دین وارد نشده، اگر بهعنوان عمل دینی انجام شود، علاوه بر اینکه ثوابی ندارد، گناه کبیره محسوب میشود، چراکه بدعت در دین نهی شده است.
🖊#استاد_جواد_حیدری
📝جزئیات بیشتر در لینک زیر:
#خبر_گزاری_فارس
↪️ http://fna.ir/dd3jqx
🆔 @javadheidari110
هدایت شده از جواد حیدری
❌ رسیدن به مقامات معصومان علیهم السلام❌
🔻در برخی گفته ها و نوشته ها؛ به این مطلب برخوردم که«میتوان به درجات امامان معصوم رسید». البته برای اثبات این ادعا، روایاتی از آل الله علیهم صلوات الله نیز شاهد آورده می شود که از باب نمونه : امام علیه السلام در پاسخ به این سوال که آیا شیعیان می توانند با شما باشند؟ فرمودند: بله!
«فاذا فعلوا ذلک کانوا معنا فی درجتنا» .
🔴در نقد این مطلب باید عرض کنم:
🔵روایات مختلف، دلالت بر این دارند که اهل بیت علیهم السلام، مقاماتی دارند که هیچ فردی، به آن مقام و درجه نمی رسد:
💡«نَحْنُ أَهْلَ الْبَيْتِ لَا يُقَاسُ بِنَا أَحَدٌ فِينَا نَزَلَ الْقُرْآنُ وَ فِينَا مَعْدِنُ الرِّسَالَةِ.»1️⃣
🔺ما اهل بیتی هستیم که هیچ فردی با ما مقایسه نمی شود. قرآن در مورد ما نازل شده است. معدن رسالت در خانواده ی ماست.
💡💡«آتاكم اللَّه ما لم يؤت احدا من العالمين»2️⃣
🔺خداوند به شما اهل بیت، چیزهایی عنایت کرده است که به هیچ فردی در دنیا نداده است.
💡💡💡«الْإِمَامُ وَاحِدُ دَهْرِهِ لَا يُدَانِيهِ أَحَدٌ وَ لَا يُعَادِلُهُ عَالِمٌ وَ لَا يُوجَدُ مِنْهُ بَدَلٌ وَ لَا لَهُ مِثْلٌ وَ لَا نَظِير»3️⃣
🔺امام، یگانه ی دوران خودش هست و احدی به مقام او نزدیک نمی شود و هیچ عالمی در سطح او نیست و هیچ بدل و مثل و نظیری ندارد.
⚫️ اما در مورد روایاتی که اهل بیت علیهم السلام می فرمایند: «فلان فرد و یا فلان گروه در بهشت، با ما هستند»؛ باید عرض کنم:
🔷مراد این نیست که شیعیان در مرتبه و مقام علمی و عملی و منزلت عند الله با امامان معصوم علیهم السلام هم درجهاند بلکه مراد این است که شیعیانی که اهل عمل به دستورات دین هستند خداوند در بهشت آنان را با ائمه علیهم السلام هم درجه قرار میدهد و این جز تفضّل امر دیگری نیست.
بنابراین میان مصاحبت در بهشت و هم رتبه بودن در علم و عمل و منزلت عند الله، تفاوت بسیار است.
✍️#جواد_حیدری
پی نوشت ها:
1️⃣ بحار، ج26 ، ص 369.
2️⃣ زیارت جامعه کبیره.
3️⃣ الکافی، ج1 ، ص 19 ـ 20.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b