💠پرسش:
طبق حدیثی از امام حسن عسکری علیهالسلام، نشانههای مؤمن یکی زیارت اربعین یکی انگشتر دست راست کردن هست میخواستم بدونم اگه کسی توفیق زیارت اربعین نداشته باشه مومن نیست؟ و اینکه انگشتر دست کردن اینقدر ارزش داره که نشانه مؤمن میشه. لطفاً توضیح بدید این حدیث را.
#اربعین_زیارت_انگشتر
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
از امام عسکری علیهالسلام روایتشده است: «عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ الْإِحْدَى وَ الْخَمْسِينَ وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ وَ التَّخَتُّمُ فِي الْيَمِينِ وَ تَعْفِيرُ الْجَبِينِ وَ الْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم»؛ «پنج چیز از علامات مؤمن است، پنجاهویک رکعت نماز، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن، بلند خواندن بسمالله الرحمن الرحیم» (1)
دو نکته :
یک : مؤمن دارای نشانههای متعددی هست که حضرت در این روایت شریفه درصدد بیان بعضی از این نشانهها بودهاند و نه همه آنها.
دو : اگر کسی موفق به زیارت اربعین شود از نشانههای ایمان است ولی چنین نیست که کسی این عمل را انجام ندهد از دایره ایمان خارج شود.
اما در مورد انگشتری :
الف : انسان مختار است انگشتری را در دست راست و یا دست چپ استفاده کند و روایاتی تصریح به مختار بودن انسان در این امر دارد.(2)
ب : در روایات انگشتری در دست راست کردن از نشانههای شیعیان امام علی علیهالسلام، شمردهشده است و لذا در این روایت شریفه علامت مؤمن ذکرشده است. (3)
ازآنجهت که این کار، فرد را در زمرهی شیعیان و کسی که دغدغهی اجرای معارف اهلبیت علیهمالسلام را دار است، قرار میدهد ، دارای ارزش و از نشانههای مؤمن شمردهشده است.
پینوشت:
1. كتاب المزار- مناسك المزار(للمفيد)، النص، ص: 53
2. وسایل الشیعه، ج 5، ص 79
3. همان، ص 82
@javadheidari110
#حکم_شرعی
#آمیزش
سوال:آيا زن مىتواند هنگام آميزش به طور طبيعى عزل كند؟
همه مراجع:
اگر شوهر راضى باشد، اشكال ندارد و در غير اين صورت عزل زن حرام است.
تبصره. عزل زن به اين است كه هنگام آميزش خود را كنار بكشد به طورى كه آب شوهر در رحم او ريخته نشود.
پی نوشت: امام، فاضل، نورى و مكارم: تعليقات على العروه، ج ۲، كتاب النكاح، الفصل الاول، م ۶ بهجت، توضيحالمسائل، متفرقه، م ۱۱ سيستانى، منهاجالصالحين، ج ۳، م ۱۰ صافى، هدايهالعباد، ج ۲، كتاب النكاح، م ۱۰ خامنهاى، استفتاءات، س ۱۳۵۳ تبريزى، صراط النجاه، ج ۱، م ۷۹۶ و دفتر: وحيد. پرسمان
💻کانال رسمی استادجوادحیدری
➠ @javadheidari110
#حکم_شرعی
#فروش_مال_وقفی
معامله چيزی را كه وقف شده باطل است، ولی اگر بطوری خراب شود كه نتواند استفاده ای را كه مال برای آنها وقف شده از آن ببرند ، مثلا حصير مسجد بطوری پاره شود كه نتوانند روی آن نماز بخوانند فروش آن اشكال ندارد، و در صورتی كه ممكن باشد بايد پول آن را در همان مسجد به مصرفی برسانند كه به مقصود وقف كننده نزديكتر باشد.
پی نوشت:
رساله مراجع معظم مسئله2094
💻کانال رسمی استادجوادحیدری
➠ @javadheidari110
هدایت شده از صاحب نیوز
🔴 شیشه ها را بالا نکشیم
🔹 آنچه بیش از خریدن یک جنس و پرداخت پول به بچههای کار اهمیت دارد، روش برخورد با این کودکان است
🔸برخوردی که می تواند عزت نفس آنها را بالا ببرد و یا کرامت انسانیشان را خدشه دار کند، لبخندی که میتواند خنده را بر لبانشان بنشاند و یا اخمی که تخم کینه و حقد در دلشان بکارد
🔹بحث بر سر خریدن یا نخریدن اجناس از این کودکان نیست، بحث بر سر کمک کردن یا کمک نکردن به آنها نیست، بلکه حرف اصلی این است که آنها کودکند و در انتخاب این جایگاه دخلی ندارند، پس نباید با نگاه و رفتارمان آزارشان دهیم
🖊به قلم زهرا ابراهیمی
📝 ادامه یادداشت در لینک زیر🔻
↪️ snai.ir/981905
🆔 @sahebnews_ir
🔴 چرا ثواب زیارت عبدالعظیم حسنی(ع) برابر با زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلا است؟
✅حضرت عبدالعظیم حسنی از جمله محدثان و علمای برجسته شیعه است که به دلیل مجاهدت های علمی و تلاش برای رساندن معارف اهل بیت به شیعیان مورد توجه و تأیید ائمه معصوم قرار گرفته است.
#جواد_حیدری_استاد_حوزه_و_دانشگاه
#خبر_گزاری_ارزشی_صاحب_نیوز
📝 ماجرای ثواب زیارت ایشان چیست🔻
↪️ snai.ir/981899
🆔 @javadheidari110
#حکم_شرعی
موضوع:حکم سفر بدون رضایت پدر و مادر
پرسش : اگر فرزندی علی رغم نهی والدین از سفر به مسافرت برود، نمازش در آن سفر چه حکمی دارد؟
جواب: سفری که اسباب اذیت پدر و مادر باشد حرام است و انسان باید در آن سفر نماز را تمام بخواند و روزه هم بگیرد.
آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه فرزند با نهى پدر و مادر سفر نماید بطورى که مایه اذیّت آنها شود، باید نماز را باید بنابر احتیاط واجب تمام بخواند.
پی نوشت:
رساله مراجع معظم مسأله ۱۲۹۵
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
╔═─═ঊঈ🔸ঊঈ═─═╗
©: @javadheidari110
╚═─═ঊঈ🔸ঊঈ═─═╝
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
13.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #پاسخ_شبهه | "چرا حضرت معصومه -سلام الله علیها- ازدواج نکردند؟!"
🎙 استاد جواد حیدری -کارشناس مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی-
#خبرگزاری_فارس
🖇 http://fna.ir/darb7m
🍃 @javadheidari110 🍃
آیا_مذهب_شیعه_مخالف_حق_تبلیغ_دیگر.mp3
3.84M
❓سؤال : آیا مذهب شیعه مخالف تبلیغ دیگر ادیان است؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پاسخ : در این صوت🔊جواب سوال را بشنویم.
📣 پاسخگویی توسط :استاد#حیدری
#پادکست
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
#پست_پیشگام
#حق_اعتراض_در_حکومت_اسلامی
✴️ پرسش
آیا در زمان حکومت اسلامی، مردم حق نقد،اعتراض،اعتصاب و ... دارند؟
🍁🍁🍁
✅ پاسخ
از نگاه دینی نقدپذیر بودن حکومتها امری مسلم است و انتقاد و اعتراض جزء لاینفک حقوق و آزادیهای سیاسی مردم به شمار میآید و حتی بالاتر از حق،یک تکلیف محسوب میگردد،تکلیفی بهمنظور اصلاح و بهبود یافتن امور حکومت. البته انتقاد و اعتراض نسبت به عملکردها و سیاستهای دولت، حدود و شرایطی دارد که عدم رعایت آنها ممکن است مسیر سازنده و هدف اصلاح طلبانه انتقاد و اعتراض را منحرف نموده و تغییر دهد.صدالبته از بیان این نکته هم نباید واهمه داشت که انتقاد و اعتراض به هر شیوهای صورت گیرد، گونهای پیکار سیاسی است که بهمنظور تأثیرگذاری بر قدرت انجام میگیرد. ازاینرو، در کلیه حکومتها؛ اعم از دموکراسی و غیر آن، پیکار سیاسی علنی، محدود خواهد بود.(1)
درصدد هستیم که این موضوع مهم را مختصراً در چهار محور ریشهها، شیوهها،حدود و آداب انتقاد البته از نگاه دینی مطرح کنیم.
برخی از ریشهها و ادله انتقاد:
1. نظارت همگانی (امربهمعروف و نهی از منکر): یکی از مستندات ما آیه 104آلعمران است که میفرماید: «وَلتَکُن مِنکُم أُمّة یَدعُونَ اِلی الخَیرِ و یَأمُرُونَ بِالمَعرُوفِ و یَنهَونَ عَنِ المُنکَر».
2. نصیحت زمامداران مسلمان:بر اساس نگرش اسلامی، یکی از پایههای مدیریت و سیاست اجتماع، نصیحت و خیرخواهی متقابل حکومت و مردم نسبت به همدیگر است. در نگاه امیرالمؤمنین(علیهالسلام) بدترین حالت زمامدار این است که مردم تصور کنند، وی از تملّق و چاپلوسی، لذت میبرد و لذا میفرماید: مردم! با من همانند گردنکشان سخن نگویید و آنگونه که از افراد خشمگین، کنارهگیری میشود، دوری مجویید و با ظاهرسازی با من سخن مگویید. گمان نبرید اگر سخن حقی به من بگویید، بر من گران آید... .(2)
3. خطاپذیری حاکمان:حضرت امیر(علیهالسلام) به مردم میفرماید: از گفتن حق یا مشورت در اجرای عدالت خودداری نکنید؛ زیرا من خود را برتر از آن نمیدانم که اشتباه نکنم و از آن در امان باشم.(3)
تعدادی از شیوههای انتقاد و اعتراض:
1. تذکر و نقد آشکار: منتقدان باید در نقد خود شفاف،واضح و مستند برخورد نمایند.
2. پاسخ طلبی: امام علی (علیهالسلام) خطاب به مالک اشتر میفرماید: اگر مردم به تو بدگمان شدند، عذر خویش را آشکارا با آنان در میان بگذار و از بدگمانی نجاتشان ده.(4)
حدود انتقاد و اعتراض:
حدود ایجابی انتقاد و اعتراض، برآورده شدن خواست منتقدان و معترضان و تحقق اصلاحات لازم، در هر سطحی است، اما حدود منفی یا سلبی آن را عدول از قواعد و اصول مبارزه در حکومت و انحراف از مسیر اصلاحی تعیین مینماید.
اما تعدادی از آداب آن:
1. علم و آگاهی. مهمترین شرط لازم برای طرح انتقاد و اعتراض، علم و آگاهی و مستند حرف زدن است.
2. حسن نیت
3. موقعیتشناسی. اگر در طرح انتقادات و اعتراضات به موقعیت سیاسی و بینالمللی نظام اسلامی توجه نشود، ناخواسته آب به آسیاب دشمن ریخته خواهد شد.
نتیجه آنکه انتقاد و اعتراض یکی از نیازهای اساسی جامعه و نظام اسلامی است و اگر بتوان نخستین خطا را با تذکر یا نقد علنی مستقیم یا باواسطه، اصلاح نمود، اصلاً ضرورتی ندارد که به اقدامات عملی دیگری، هرچند مجاز، متوسل شد و به استناد شواهد تاریخی، آزادی انتقاد در حکومت دینی، تا بدان جا پذیرفته است که میتوان از آن بهمنزله اهرم فشار قوی، علیه انحرافات و کجرویهای حکومت استفاده کرد.
پینوشتها:
1. موریس دورژه، بایستههای جامعهشناسی سیاسی، ترجمه ابوالفضل قاضی،ص 225
2. نهجالبلاغه،خطبه 216
3. همان
4. همان،نامه 53
🍀
🍀🍀
🍀🍀🍀
🍀🍀🍀🍀@javadheidari110