۲۹ فروردین ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠 پرسش:
سلام. پسري 24 ساله دارم که از کودکي علاقه ي زيادي به حيوانات داشت. تازگي میخواهد توله ي سگي به خانه بیاورد. حرف مرا قبول ندارد که سگ نجس است بلکه صدتا دليل علمي مياورد که عیبی ندارد. چه کار باید کرد؟
......................................................................................................................................
✍ پاسخ:
با سلام خدمت شما مادر گرامی.
دغدغه شما بهعنوان یک مادر مؤمنه و اهل پاکی و طهارت قابلستایش است. اما برای حل موضوعی که به آن اشاره نمودهاید، قبل از هر اقدامی باید دلیل و علت رفتار پسرتان را کشف کنید و سپس اقداماتی متناسب انجام دهید.
گاهی این نوع از رفتارها واکنشی به رفتارها و عقاید والدین است خواه آنکه والدین در امور مذهبی خود سختگیر و اهل وسواس باشند یا آنکه اینگونه نباشند لکن فرزند جوانشان را نمیتوانند در اعتقادات خود همراه نمایند.
علت دیگر، ارتباط فرزند ما با دوستانی است که اهل نگهداری سگ هستند و لذا در طی این رابطه او را نیز به این کار تشویق میکنند.
مجردی و فراغت وقت و نداشتنِ مسئولیت زندگی مشترک از دیگر دلایل محتملی است که باعث میشود فرد به هر نوع سرگرمی(صحیح یا غلط) پناه ببرد.
در کنار همه موارد فوق، همان چیزی که به آن اشاره نمودهاید نیز ازجمله علل مهم به شمار میآید. یعنی علاقه به حیوانات و تربیت آنها و حتی کسب درآمد از این طریق.
بههرحال توصیههایی خدمت شما تقدیم میکنیم:
1. از جروبحث در این موضوع و حتی مباحثههای علمی خودداری کنید چراکه اگر فرزندتان قصد داشت استدلالهای شمارا قبول کند تا الآن این اتفاق افتاده بود. ترجیحاً از او بخواهید که در این زمینه با افراد کارشناس صحبت نماید زیرا معمولاً فرزندان در مواردی که نظرشان و علایقشان با خواستِ والدین مخالف است بهراحتی زیر بار حق نمیروند گویا تصور میکنند که والدین به خاطر مصلحتاندیشی خودشان این صحبتها را دارند اما زمانی که یک فرد غریبه همان استدلال والدین را بیان میکند، راحتتر میپذیرند.
2. بیکاری و نداشتنِ دغدغههای اصیل، جوان را به سمتوسوی مسائلی سوق میدهد که حتی ممکن است در آینده خودش اظهار پشیمانی کند و حسرت وقتِ ازدسترفته را بخورد. بر این اساس بهجای اصرار و نصیحت در این موضوع، سعی در ایجاد اشتغال و فراهم نمودنِ بسترهای لازم برای داشتنِ سرگرمیهای مفید برای او داشته باشید.
باید موضوع ازدواج ایشان را جدی بگیرید چراکه انجام یک ازدواج موفق و به دوش گرفتنِ تعهدات و مسئولیتهای واقعی، به زندگی جوان جهت میدهد و وقت او را پر میکند تا جاییکه علایقش تغییر میکند و یا فرصت کافی برای رسیدگی به برخی علایق دوران مجردی را پیدا نمیکند.
3. اگر احتمال میدهید که این کار را از سر علاقه انجام میدهد سعی کنید بهجای ایستادگی و مقاومت در برابرش، این علاقه را به سمت سرگرمی و پرورش حیوانات و پرندههای دیگر جهت دهید. مثلاً به او بگویید که اگر بهجای سگ از سایر پرندگان مانند کبوتر، قناری و ... استفاده کنی هم قول همکاری مالی به تو میدهیم و هم فضای لازم در اختیارت قرار میگیرد.
4. نهایتاً اگر به هیچ راهکاری دست نیافتید ضمن بروز ناراحتی خود در برابر فرزندتان، میتوانید با قاطعیت به او اعلام کنید، اکنونکه میخواهی سگ به خانه و محل زندگی بیاوری، محل نگهداریاش را من تعیین میکنم و سپس مکانی مانند پشتبام که خارج از محل زندگی است در اختیارش قرار دهید و مطمئن باشید اگر رابطه خوبی به لحاظ صمیمیت با فرزندتان داشته باشید، بعد از مدتی که حس و اشتیاقش اقناع شد و ناراحتی و دلخوری شمارا دید، دست از این کار برخواهد داشت. لذا مراقب باشید که با رفتارتان او را در برابر اعتقادات خود قرار ندهید و حس لجبازیاش را تحریک نکنید.
لازم به ذکر است که برخی از این اعمال به خاطر جلبتوجه و نشان دادن اقتدار خود و یا بهنوعی انتقاد از وضع موجود در خانواده است که با بهانههایی مانند نگهداری سگ و هر آنچه باعث اذیت والدین میشود انجام میپذیرد.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
۳۰ فروردین ۱۴۰۲
⭕️پرسش مخاطبان:👇
با سلام 🌷
⬅️طبق نظر مبارک رهبر انقلاب بفرمایید:
1⃣ خانواده ای که هم مصرف نان دارد و هم برنج و مصرف برنج آن ها بیشتر است، اگر قیمت گندم را فطریه را پرداخت کند، کفایت می کند❓
2⃣ دکتر از روزه گرفتن به خاطر بارداری منع کرده است، آیا باید کفاره ای پرداخت کنم؟
❎ پاسخ کارشناس فقه و احکام شرعی: استاد صالحی 👇
سلام علیکم 🌹
⬅️اگر قیمت گندم را پرداخت کنید، کافی است.
⬅️برای هر روز که روزه نگرفته اید، مبلغ دوازده هزار تومان نان به عنوان کفاره به فقیر بدهید.
#فطریه
@javadheidari110
۳۱ فروردین ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
#سیاسی
⭕️چرا نظام، برای #مقبولیت خود، #رفراندوم یا همان #همه_پرسی، برگزار نمی کند❓
✍#جواد_حیدری
✅پاسخ:
1⃣ اگر نظامی، مقبولیت مردمی نداشته باشد و اکثریت مردم حاکمیت کشورشان را نخواهند، بدون #رفراندوم، نسخه ی آن را می پیچند و هیچ قدرتی را یارای مقابله با اراده ی مردم نیست.👏
2⃣ رفراندوم همیشه به رای گذاشتن رسمی نیست.
❎حضور #میلیونی و بی نظیر در طول تاریخ بشر در تشییع #حاج_قاسم، یعنی #آری بزرگ به نظامی که حاج قاسم خود را فدایی آن می دانست.😘
❎ همراهی نکردن با #ترقه_بازی چند فریب خورده در بر هم زدن امنیت و اقتدار کشور، یعنی #نه بزرگ به #براندازان.
3⃣یک کشور و نه بیشتر، در دنیا به ما نشان دهید که موجودیت خود را به رفراندوم گذاشته باشد.😉
4⃣ اساسا مگر شرع، اجازه ی به رای گذاشتن استمرار نظام اسلامی را می دهد❓
5⃣ حالا پذیرفتیم رفراندوم برگزار شود. بفرمایید چند وقت یک بار؟
مگر با این روش، سنگ روی سنگ بند می شود❓
6⃣ #آلترناتیو یا همان #جایگزین پیشنهاد کنندگان رفراندوم چیست❓
آیا همگان بر یک سیستم اتفاق نظر دارند؟😃
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
۳۱ فروردین ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
🌷 عید فطر، کمال بخش یک ماه روزه داری است.
🔹جواد حیدری، استاد حوزه و دانشگاه تبیین کرد:
📝 خبرگزاری شبستان: http://shabestan.ir/detail/News/928924
📝خبرگزاری صاحب نیوز: snai.ir/1005406
•┈┈••✾••┈┈•
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
۳۱ فروردین ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال احکام استاد صالحی
9.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #ببینید | احکام زکات فطره/۱
🚨 حکم عدم پرداخت زکات فطره توسط سرپرست خانواده
🔹 حجت السلام و المسلمین دکتر امیر #صالحی، کارشناس احکام نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سوالات دینی در اصفهان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
📣عدم پرداخت فطریه، احتمال فوت را در پی دارد.
⭕️ رَوَی إِسْحَاقُ بْنُ عَمَّارٍ عَنْ مُعَتِّبٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ "علیه السلام "قَالَ:
اذْهَبْ فَأَعْطِ عَنْ عِیَالِنَا الْفِطْرَةَ وَ عَنِ الرَّقِیقِ وَ اجْمَعْهُمْ وَ لَا تَدَعْ مِنْهُمْ أَحَداً فَإِنَّکَ إِنْ تَرَکْتَ مِنْهُمْ إِنْسَاناً تَخَوَّفْتُ عَلَیْهِ الْفَوْتَ .
🔸قلْتُ وَ مَا الْفَوْتُ ؟
🔸قالَ الْمَوْتُ.
🔰 معتب گوید امام صادق "علیه السلام" بمن فرمودند: برو و زکات فطرهٔ عیال و غلامانم را بپرداز و هیچکدام را از قلم نیانداز، زیرا اگر فطریه یکی را ندهی از فوت او بیم دارم! پرسیدم: منظور از فوت چیست؟! حضرت فرمودند مرگ
📚 الکافی، ط_الاسلامیه، ج4، ص 174
@javadheidari110
۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
14.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵سلام و عید تان مبارک
✅در حرم مطهر حضرت هلال بن علی علیهما السلام، از اولین علوی ها که وارد ایران عزیزمان شده اند،دعاگوی دوستان هستم.
@javadheidari110
۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
26.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ #سیاسی❌
📣: چرا با آمریکا مذاکره نمی کنیم❓
🔇 #جواد_حیدری
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
💠پرسش:
ايا امام زمان، عجل الله تعالی فرجه الشریف، زن و فرزند دارند؟
✍️ پاسخ:
در مورد زن و فرزند امام مهدى(ع) سه احتمال وجود دارد:
أ) حضرت ازدواج نکرده است. لازمه این احتمال آن است که امام(ع) یکى از سنتهاى مهم اسلامى را ترک کرده باشد، که با شأن امام سازگار نیست.
امّا از سوى دیگر چون غیبت از اهمیت بیشترى برخوردار است؛ به ناچار امام از سنت چشم پوشى مى کند، که اشکالى ندارد. براى حفظ مصلحت بالاتر، از مصلحت پایینتر چشم پوشى مى گردد.
ب) حضرت ازدواج نموده امّا فرزندى ندارد. نداشتن فرزند به سبب غیبت است. پذیرش این فرض، سؤالى را با خود مى آورد که آیا همسرش هم از عمر طولانى بهرهمند است یا این که مدّتى با حضرت زندگى کرده و بعد از دنیا رفته است؟ در این صورت حضرت به سنت ازدواج عمل کرده و بعد بدون زن و فرزند زندگیش را ادامه مى دهد.
ج) حضرت زن و فرزند دارد. با پذیرش این فرض، این سؤالات مطرح است: آیا آنان نیز عمرى طولانى دارند؟ فرزندان حضرت نیز فرزندانى دارند؟ اگر دارند، این همه اولاد، در پى اصل خویش مى افتند و همین کنجکاوى، مسئله را به جایى مى رساند که با فلسفه غیبت منافات دارد.
از روایات نیز مطلب مسلمی به دست نمی آید. ظاهر بعضی روایات وجود اهل و عیال را برای حضرت اثبات می کند(1) و روایات دیگری نیز خلاف مطلب را اثبات می کنند. (2)
با توجه به مطالب مذکور، نمى توان یکى از این سه احتمال را قاطعانه پذیرفت و این به مقتضاى خرد ورزى است که در جایى که دلیل کافى براى اثبات یا انکار چیزى وجود ندارد، از ابراز حکم قطعى خوددارى گردد.
پی نوشت ها:
[۱]. شیخ طوسى، کتاب الغیبه، ص ۱۶۲.
[2]. مسعودى، اثبات الوصیه، ص ۲۲۱.
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
۴ اردیبهشت ۱۴۰۲