💠 سوتفاهمی که با حیلهگری معاویه موجب عزل فرماندار مصر شد...
#تاریخ_صدر_اسلام
#ترجمه_الغارات
@javaneh_edu
🟠 قیس بن سعد؛ یارِ عزل شده
▫️ سوتفاهمی که با حیلهگری معاویه موجب عزل فرماندار مصر شد...
1⃣ #قسمت_اول
🔹 قیس، از خیرخواهان و همدلان امیرالمومنین(ع) بود. از نوجوانی در رکاب پیامبر(ص) در بسیاری از غزوات حضور داشت. بعد از به خلافت رسیدن علی(ع) حضرت او را فرماندار مصر کرد.
🔸 بدلیل نزدیکی مصر به شام، برای معاویه بسیار سنگین بود که فرماندار علی، با مردم بیعت کرده است و بدون مشکل خاصی درحال گرفتن مالیات از مردم مصر است. به همین دلیل معاویه قبل از جنگ صفین به قیس نامه ای برای خونخواهی عثمان و جنگ با امیر المومنین نوشت و در قبال همراهی، وعده حکومت داد.
🔹 وقتی نامه معاویه به قیس رسید، قیس صلاح را در آن دید که در نامهای که به او مینویسد با او همراهی کند و او را از تصمیم خود آگاه نکرده و در جنگ با او عجله نکند. در پاسخ، او خود را از قتل عثمان تبرئه کرد و در مورد شرکت داشتن امیرالمؤمنین(ع) در قتل عثمان هم ابراز بی اطلاعی کرد؛ در مورد خواسته معاویه برای همراهی با او در خونخواهی عثمان هم نوشت باید درباره آن فکر کنم و نمی توانم سريعاً جواب بدهم؛ همچنین به او قول داد که از طرف قیس به معاویه تعرضی نخواهد شد و خیال او را از این جهت راحت کرد.
▪️ معاویه از نگاشت این نامه، به خشم آمد و او را تهدید کرد.
🔸 وقتی قیس نامه معاویه را خواند و متوجه شد که نمی شود در مقابل معاویه وقتکشی کرد آنچه در دل داشت را برای او نوشت: در تعجبم که می خواهی مرا فریب بدهی و وادار کنی که از اطاعت مردی که از هرکس دیگری به خلافت شایستهتر است و بیش از همه سخن حق بر زبانش جاری است و هدایت یافتهترین مردم است و به رسول خدا(ص) از همه نزدیکتر است خارج شوم و به اطاعت تو در بیایم که از همه مردم به امر خلافت ناسزاوارتری و بیشتر از همه سخن باطل میگویی و از همه گمراهتر هستی و از رسول خدا(ص) دورتر.
در مورد تهدید او نیز که گفته بود مصر را پر از سواره و پیاده میکند هم جواب داد که من تو را از این اقدام بازنمی دارم، می توانی بخت خودت را بیازمایی!
🔹 هنگامی که نامه قیس به معاویه رسید، از او ناامید شد؛ چون معاویه از کارآزمودگی و رزمآوری او خبر داشت. به گونهای که هرکس دیگری غیر از قیس امارت مصر را به دست میگرفت برای معاویه بهتر از او بود.
🔸 اما حیلهگری معاویه تمامی نداشت. به مردم شام چنین وانمود کرد که قیس بنسعد با آنها همراه شده است و نامه اول قیس را که اندکی در آن نرمش نشان داده بود برای مردم خواند. همچنین نامه دیگری از طرف قیس بن سعد جعل کرد و برای شامیان خواند که در آن از قاتلان عثمان تبری جسته و با معاویه بیعت کرده!
🔹 جاسوسان در بین مردم شام بودند. خبر صلح قیس با معاویه توسط جاسوسان به گوش امیرالمومنین رسید. حضرت متعجب شد! پسران خود و عبدالله بن جعفر را فراخواند، مطلع کرد و نظر آنها را جویا شد.
در همین بین نامه ای از سوی قیس آمد. قیس گفته بود که عده ای از مصریان حاضر به بیعت نشدند. با آن ها مدارا کرده که با این کار دلشان به سوی حکومت علی مایل شود.
🔸 عبدالله بن جعفر گفت:
«میترسم همین کار او تاییدی بر اتهامش باشد.»
امير المؤمنین(ع) نیز به قیس بن سعد نوشت که «به سراغ کسانی که در مورد آنها نوشتی برو اگر حاضر به بیعت شدند که هیچ، وگرنه با آنها بجنگ».
#تاریخ_صدر_اسلام
@javaneh_edu
2⃣ #قسمت_دوم
🔹 وقتی نامه امیرالمؤمنین(ع) به قیسبن سعد رسید و آن را خواند. نتوانست جلوی خودش را بگیرد و در نامهای به آن حضرت نوشت:
«از تو در تعجبم که به من دستور میدهی با کسانی بجنگم که قصد تعرض به تو را ندارند و درصدد فتنه انگیزی هم نیستند. یا امیرالمؤمنین! حرف مرا بشنو و آنها را رها کن؛ نظر درست همین است که آنها را به حال خودشان واگذار کنی.»
🔸 در نهایت امیرالمؤمنین(ع) محمدبنابیبکر را به مصر فرستاد و قیسبن سعد را عزل کرد.
🔹 وقتی قيس بن سعد به مدینه رفت حسانبن ثابت که عثمانی مسلک بود، پیش او رفت و او را سرزنش کرد. به او گفت: دیدی عثمان را کُشتی، علی هم تو را از مقامت عزل کرد؟ بار گناه کشتن خلیفه بر دوش تو ماند و فایده ای هم از آن به تو نرسید.
🔸 قیس بر سر او فریاد زد و گفت ای کوردل بیبصیرت به خدا قسم اگر کشتن تو باعث جنگ بین قبیله من و تو نمی شد، حتما گردنت را می زدم از اینجا برو!
🔹 پس از آن قیس همراه با سهلبن حنیف از مدینه بیرون آمد و در کوفه خدمت امیرالمؤمنین(ع) رسید؛ قیس آنچه در مصر گذشته بود را برای امیرالمؤمنین(ع) توضیح داد و حضرت نیز سخنان او را تصدیق کرد.
🔸 پس از آن قیس در جنگ صفین در کنار علی(ع) جنگید و تا زنده بود از خیرخواهان علی(ع) و فرزندانش بود. نقل شده است که قیسبن سعد در جلوی لشکر امیرالمؤمنين(ع) می جنگید، در حالی که پنج هزار مرد جنگی تحت فرمان او بودند که همگی سر خود را تراشیده بودند.
#ترجمه_الغارات
#تاریخ_صدر_اسلام
@javaneh_edu
جام زهر دوم.mp3
11.45M
🎙 صوت | جام زهر دوم
‼️ ماجرای نامه غیرمنصفانه نمایندگان مجلس ششم به رهبری و دعوت به نوشیدن جام زهر توسط ایشان چه بود؟
🗣 روایتگر: خانم زینب سیفی
#تاریخ_انقلاب
@javaneh_edu
🟠 اولین ازخودگذشتگی بزرگ علی(ع)
🔹 زمانیکه امیرالمؤمنین در اوان کودکی به پیغمبر ایمان آورد، مورد ایذاء و تمسخر همه در شهر مکه قرار داشتند.
🔸 شهری را شما فرض کنید، مردمی که بهطور طبیعی هم اهل توسل به خشونتند، مردم متمدن بانزاکت آهستهبرو آهستهبیایی که نبودند؛ یک مردم خشن اهل برخورد، اهل اصطکاک، سر کوچکترین چیزی دعوا بکنند به شدت متعصب نسبت به همان عقاید باطل.
🔹 در یک چنین جامعه این طوری یک پیامی از سوی یک انسان بزرگی مطرح شده که همه چیز این جامعه را میبرد زیر سؤال؛ عقایدشان را، آدابشان را، سنتهایشان را. خُب طبیعی است که همه با او مخالفت میکنند و قشرهای مختلف با او مخالفت کردند؛ تودههای مردم هم با پیغمبر مخالفت کردند. از یک انسان اینطوری و یک پیام این طوری با همه وجود دفاع کردن و به آن پیوستن، این از خودگذشتگی میخواست؛ این اولین قدم از خودگذشتگی امیرالمؤمنین.
#تاریخ_صدر_اسلام
@javaneh_edu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 حق و حقوق زن
❓ چرا دیه مرد دو برابر زن هست؟!
❓ آیا این تفاوت دیه، تفاوت در ارزش مرد و زن نیست؟
👤 استاد #رحیمپور_ازغدی
#جایگاه_زن_در_اسلام
@javaneh_edu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 تزکیه مقدم است برهمه چیز
#کلام_امام
@javaneh_edu
28.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا ۚ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
🔹 بگو: «اى بندگان من، که بر خود اسراف و ستم کرده اید، از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را مى آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»
🔺 سوره مبارکه زمر، آیه ۵۳
#جرعه_نور
@javaneh_edu
💌 پیامها و نکات آیه فوق:
۱. خداوند همه را بندهى خود و لايق دريافت رحمتش دانسته است. «عِبادِيَ»
۲. گناهكاران بر خود ستم كردهاند و به خدا ضررى نرساندهاند. «أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ»
۳. يأس از رحمت، حرام است. «لا تَقْنَطُوا»
۴. وعدهى رحمت قطعى است. «إِنَّ اللَّهَ»
۵. خداوند همهى گناهان را مىبخشد. «الذُّنُوبَ»
۶. خداوند بر بخشش همهى گناهان تأكيد دارد. «جَمِيعاً»
۷. اميد به مغفرت زمينه آمرزش است. «لا تَقْنَطُوا ... إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ»
📕 بر اساس تفسیر نور استاد قرائتی
#جرعه_نور
@javaneh_edu