خواستم تا که بیایم سر بازار،نشد
تا مرا هم بنویسند خریدار،نشد
خواستم تا که به پابوسی یوسف برسم
مثل هر خواستهی قبل هم این بار نشد
در میان صف زوّار تو سرگردانم
آه آه نوبت این عبد گنهکار نشد؟!
عاشقان یک به یک از روی تو گل میچینند
ولی افسوس که روزی من این کار نشد
همهی ترس من این است بگویند آخر:
بخت با منتظر سوخته دل یار نشد
اگر از بخت بدم زیر لحد خوابیدم
و اگر قسمت من نوکری یار نشد...
...بنویسید روی سنگ مزارم: «ناکام»
بنویسید که او زائر دلدار نشد
علّتش چیست؟چرا از تو جدا افتادم؟
علّتش چیست؟چرا فرصت دیدار نشد
نفس امّاره و شیطان و گناه و غفلت
علّت اینهاست اگر یار پدیدار نشد
گفته بودی که به دنبال معاصی نروم
گوش من هیچ به این حرف بدهکار نشد
سر اعمال به هم ریختهام گریانم
هر چه کردم نشوم مایهی آزار،نشد!
ترسم چو بازگردی از دست رفته باشم
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
❤️سلام خدمت همه همراهان عزیز
ظهر جمعتون بخیر🌺
طاعاتتون قبول❤️
از همه شما همراهان خواهشمندیم که ما را در جهت اهداف گروه یاری فرمایند با ارسال پیشنهادات و انتقادات ❤️
@pasokhgo00
و همچنین مطالب کانال را لطفاً با لینک ارسال کنید و دیگران را به کانال دعوت کنید تا عده بیشتری بهره مند شوند
هر کدوم از عزیزان با دعوت فقط یک نفر به گروه میتواند در ثواب و پاداش این معارف شریک باشد😊
وباعث دلگرمی ما باشد
واقعاً روی مطالب زحمت کشیده می شود.
البته تشکر صمیمانه از عزیزانی که تا به حال با مطالب شون به آیدی👈
@pasokhgo00
ما را همراهی کردند.
✅✅✅
لینک کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#دیر_کرد
✍️ احکام دیرکرد
مسأله 1. هر نوع جریمه ای در ازاء تأخیر در پرداخت دین و بدهكاری كه در ذمّه مدیون است جایز نیست و فرقی ندارد كه این بدهی بابت معامله نسیه یا معامله سَلَف یا قرارداد قرض الحسنه یا اجرت كار یا غیر آن باشد همچنان كه فرق ندارد جریمه مذكور مال یا عمل یا منفعت و مانند آن باشد، در ضمن قرارداد شرط شده باشد یا شرط نشده باشد و تغییر نام آن به خسارت تأخیر تأدیه یا وجه التزام آن را حلال نمی كند.
مسأله ۲: اگر جنسی را نسیه بفروشند و بعد از تمام شدن مدّتی كه قرار گذاشتهاند، خریدار نتواند عوض را بپردازد، برای فروشنده جایز نیست در مقابل به تأخیر انداختن دین و پرداخت عوض از خریدار مبلغی اضافه مطالبه نماید.
مسأله ۳. اگر به انتهاء مدّت معامله نسیه مثلاً یك ماه مانده است، برای فروشنده جایز نیست مدّت معامله را مثلاً سه ماهه نموده و برای تأخیر در پرداخت عوض و تمدید مدت معامله، پولی را از خریدار بگیرد.
✍️ نکته دیگر👇
برای طلبكار در بدهی مدّتدار جایز نیست مدّت پرداخت بدهی را زیاد نموده و تأخیر اندازد به شرط اینكه بدهكار قسمتی از بدهی را قبل از فرا رسیدن انتهاء مدت آن نقداً بپردازد.مثلاً: اگر خریدار در معامله نسیه معلوم است در سررسید چك (مانند چك شش ماهه به مبلغ صد هزار تومان) قدرت پرداخت تمام بدهی را ندارد در حالی كه به سررسید چك هم دو ماه مانده است، در این صورت برای فروشنده جایز نیست مدّت پرداخت بدهی را افزایش دهد مثلاً 7 ماهه نماید به شرط اینكه خریدار الآن 40 هزار تومان را نقد بدهد و در مقابل فروشنده 60 هزار تومان دیگر را 7 ماهه مطالبه نماید. البته اگر این قرار دوستانه و از باب معرفت و خدمت بدون هیچ شرط الزامی باشد اشكال ندارد و اگر به شكل شرط و التزام و تعهّد باشد جایز نیست.
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#امام_زمان علیه السلام
❤️وجه تسمیه آخرین حجت حق به نام زیبای "مَهدی" ؛
-اشاره به برخی از القاب امام عصر علیهالسلام
➖▪️〰🔸❤️〰〰🍃
قال مولانا باقرالعلوم , محمد بن علی علیهما السلام:
⚫️ اِنَّما سُمِّيَ المَهديَّ لِاَنَّهُ يَهدي لِاَمرٍ خَفيٍّ ، يَستَخرِجُ التَّوراةَ و سائِرَ كُتُبِ اللّهِ مِن غارٍ بِاَنطاكيةَ ، فَيَحكُمُ بَينَ اَهلِ التَّوراةِ بِالتَّوراةِ و بَينَ اَهلِ الاِنجيلِ بِالاِنجيلِ و بَينَ اَهلِ الزَّبورِ بالزَّبورِ و بينَ اَهلِ الفُرقانِ بِالفُرقانِ ، و تُجمَعُ اِلَيهِ اَموالُ الدُّنيا كُلُّها ما في بَطنِ الاَرضِ و ظَهرِها و يَقولُ للنّاسِ : تَعالَوا اِلي ما قَطَعتُم فيهِ الاَرحامَ وَ سَفَكتُم فيه الدِّماءَ و رَكِبتُم فيه مَحارِمَ اللّهِ فيُعطي شَيئاً لم يُعطِ اَحدٌ كانَ قَبلَهُ و قال رسولُ اللّه صلّي اللّه عليه و آله و سلّم : هُو رَجُلٌ مِنّي اِسمُهُ كاسمي يَحفَظُني اللّهُ فيهِ و يَعمَلُ بِسُنَّتي يَملاُ الاَرضَ قِسطاً و عَدلاً و نوراً بَعدَ ما تَمتليُ ظُلماً و جَوراً و سُوءاً .
🔺به این جهت "مهدی" نامیده شد
👈زیرا که هدایت می کند به کاری که پوشیده است و تورات اصلی و سایر کتب الهی را از غاری در انطاکیه در می آورد ؛
آنگاه بین اهل تورات بر اساس تورات و میان اهل انجیل بر مبنای انجیل و بین اهل زبور به زبور و بین اهل فرقان بر پایه فرقان 📖 حکم میکند ؛
همهء اموال از همه نقاط جهان پیش او جمع می شود ؛ آنچه در ظاهر زمین و در باطن آن است ؛
آنوقت به مردم می فرماید:بیایید و بگیرید آنچه را که به خاطر آن قطع رحم می کردید و به خاطر آن خونریزی کردید و برای بدست آوردنش مرتکب محرمات شدید ؛
آن وقت نوعی به مردم بخشش و عطا میکند که پیش از آن کسی آنچنان اعطا ننموده است ، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
مهدی , مردی است از نسل من ، نامش نام من است و خداوند من را (دین مرا) در او حفظ می کند ، به سنت و روش من عمل میکند و زمین را پر از قسط و عدالت و روشنایی و نور میکند بعد از آنکه جهان پر از ظلم و جور و بدی و زشتی شده است .
📕بحارالانوار ۵۱/۲۹
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
21.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بررسی روایات مذمت فقها در #آخر_الزمان
🔻آیت الله نجم الدین طبسی به این سوال پاسخ میدهند:
آیا #فقها و علمای شیعه در مقابل امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خواهند ایستاد؟! آیا فقها فتوای قتل حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را خواهند داد؟!!
#اجتهاد_و_تقلید
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#انواع_اجل
🌺خداوند در قرآن می فرماید: هُوَ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ طينٍ ثُمَّ قَضى أَجَلاً وَ أَجَلٌ مُسَمًّى عِنْدَهُ)؛ «او كسي است كه شما را از گِل آفريد، پس مدتي مقرّر داشت و اجل حتمي نزد اوست (و او از آن آگاه است) (آیه 2 انعام)
✅انواع اجل : اَجَل انسان در آیات قرآنی به دو بخش
«اجل مسمّی»
و «اجل معلّق»
تقسیم شده است.
👈هر موجود زندهای به حسب طبیعت و استعداد جسمى خود، تا مدّت معیّنى میتواند زنده بماند که اگر مانعی در ادامه حیات وی رخ ندهد، او تا پایان عمر طبیعی خود زنده میماند و حیات وی به گونه طبیعى پایان مییابد، اینگونه مرگ را «اجل مسمَّى» (اجل غیرقابل تغییر و تبدیل) گویند.
👈 اما اجل معلق تغییرپذیر است و به استناد علل ناقصه و مقتضیات، به وقوع میپیوندد؛ و بر اثر اعمال نادرست انسان ممکن است بسیار جلو بیفتد که عذابهای الهی یکی از آنها است و بر عکس بر اثر تقوا و نیکو کاری و تدبیر ممکن است بسیار عقب بیفتد.
بسیاری از موجودات از نظر ساختمان طبیعی و ذاتی استعداد و قابلیت بقا را برای مدتی طولانی دارند؛ ولی در اثنای این مدت ممکن است موانعی ایجاد شود که آنها را از رسیدن به حداکثر عمر طبیعی باز دارد، مثلاً یک چراغ نفت سوز، با توجه به مخزن آن ممکن است بیست ساعت استعداد روشنایی داشته باشد؛ اما وزش یک باد شدید و ریزش باران یا عدم مراقبت از آن سبب شود که خاموش شود.
مثال : اگر چراغ با هیچ مانعی برخورد نکند و تا آخرین قطره نفت آن بسوزد و سپس خاموش شود، به پایان مهلت تعیین شده (اجل حتمی و مسمّی) خود رسیده است؛ ولی اگر موانعی قبل از آن باعث خاموشی چراغ گردد، مدت عمر آن را اجل غیر حتمی، معلّق و مشروط میگوییم.
در مورد انسان نیز چنین است؛ اگر تمام شرایط برای بقای او جمع گردد و موانع کاملاً برطرف شود، ساختمان بدن و استعداد او ایجاب میکند که مدتی طولانی عمر کند؛ اما ممکن است بر اثر سوء تغذیه، مبتلا شدن به اعتیادهای مختلف یا ارتکاب گناهان و... خیلی زودتر از آن مدت بمیرد. مرگ را در صورت اول «اجل حتمی» و در صورت دوم «اجل غیر حتمی» یا معلق مینامند.
عوامل تاثیر گذار در طول عمر:
به طور کلی گناه، مخصوصا ظلم، قطع رحم، نفرین و ناراحتی والدین در کوتاهی عمر موثرند و اطاعت، توبه، حسن خلق، خوشحال کردن پدر و مادر، انجام صله ارحام، عدل ،نیکوکاری ، دعا وصدقه و امثال اینها باعث طولانی شدن عمر میشوند.
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#صفات_الشیعه
🔹شیعیان ما سه دستهاند ..!!
✍️امام باقر عليه السّلام فرمودند: شيعه سه گروهند:
۱- گروهى كه خود را با انتساب به ما آبرو و زينت میدهند.
۲- گروهى كه از طريق منسوب كردن خويش به ما امرار معاش مینمايند ( به نام ما مردم را مىچاپند!! )
۳- گروهى از ما هستند و كارشان براى ماست، به امن ما در امانند، و به ترس ما ترسانند، زيادهگو و افشاكننده اسرار نيستند، و تهى و خودنما نيستند، اگر غايب باشند كسى دنبال آنها نمیگردد، و اگر حاضر باشند كسى به آنها اعتنايى نمیكند! آنان چراغهاى هدايتند.
📘مشكاة الأنوار في غرر الأخبار، صفحه ۶۳ / با ترجمه هوشمند و محمدى، صفحه ۱۱۵
➖ نشانه مؤمن واقعی در #آخر_الزمان
#صفات_الشیعه
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌ویژه #شب_جمعه_
کیه که بمونه یار دلم، الا حسین
کیه بمونه قرار دام، الا حسین
دریافت فایل باکیفیت جهت #استوری
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#ولادت
#فضائل
🌺امام سجاد علیه السلام در مورد
حضرت زینب (سلام الله علیها) می فرمایند:
أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَیْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَیْرُ مُفَهَّمَة
تو دانشمند معلم ندیده و فهمیدهاى فهم نیاموخته هستی(بحار،ج 45 ،ص 199)
1. علم الهی: برترین علمها، علمى است که مستقیما از ذات الهى به شخصى افاضه شود و علم «لدنى» باشد وهمانطور که از قول امام سجاد نقل شد،ایشان خطاب به حضرت زینب سلام الله علیها فرمودند: ( تو دانشمند و فهمیده ای هستی که معلم ندیده ای)
2. صبر: یکى از بارزترین اوصاف انسانهاى کامل، صبر و بردبارى در فراز و نشیبهاى روزگار و تلخىهاى دوران است.حضرت زینب سلام الله علیها از این جهت در اوج کمال قرار دارد . در زیارتنامه آمده است که:لقد عجبت من صبرک ملائکه السماء; ملائکه آسمان از صبر تو به شگفت آمدند(زیارت ناحیه مقدسه)
3. شجاعت و شهامت:از صفات بارز پروا پیشگان این است که خدا در نظر آنان بزرگ و غیر او در نظرشان کوچک، حقیر و فاقد اثر مىباشد. در مجلس ابن زیاد، بدون توجه به قدرت ظاهرى او گوشهاى مىنشیند و با بى اعتنایى به سؤالات او تحقیرش مىکند، او را «فاسق» و «فاجر» معرفى مىکند و همچنین در مقابل یزید مىگوید: « انى لاستصغر قدرک) ;بدان که] من قدر و مقدار تو را کوچک میدانم (بحار، ج۴۵، ص134)
4. ولایتمداری: زینب علیها السلام که حضور هفت معصوم را درک کرده، ولایتمداری را از مادر خویش آموخته و دیده که چگونه مادرش خود را سپر بلاى امام خویش قرار داد وایشان علاوه بر اینکه فرزندانش رافدای امامش کرد،درعاشورا و جلسه ابن زیاد جان امام سجاد را نجات داد(بحار، ج۴۵، ص61)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
أن الإمام الحسين عليهالسلام أوصى أخته السيدة زينب قائلاً : « يا أختاه! لا تنسيني في نافلة الليل »
📚 زينب الكبرى؛ص 58
امام حسین علیه السلام به خواهرشون حضرت زینب کبری سلام الله علیها وصیت کردند که خواهرم من را در نماز شبت فراموش نکن
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کربلا
#شب_جمعه
#استوری
میخونم از
سحر آروم
سلام الله علی
سیدنا المظلوم
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#ظهور
#تعجیل
#فرج
✅آیا میتوان زمان ظهور را جلو انداخت🌺👇
فوائد #دعا برای #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
امام عصر ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) می فرمایند: أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِکَ فَرَجُکُم-پس برای ما بسیار دعا کنید. زیرا که فرج و گشایش امور شما در آن است (بحار،ج53 ، ص180 )
فواید دعا برای امام عصر علیه السلام
عبارتند از:
1- همانطور که درحدیث خوانده شده گذشت: دعا در زمان غیبت حضرت مهدی ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) باعث دفع بلا از شخص می شود و باعث حل مشکلات خود فرد میشود.
2- دعای به آن حضرت دلیل بر اظهار، محبت و دوستی به آن حضرت است و ایشان ذرّیه پیامبر است و محبت ذرّیه به آن حضرت امر خدا و مزد رسالت پیامبر است (قُلْ لَا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَى 23شوری)
3- ثواب دعا عاید همه مومنین و مومنات می شود چون خیر ظهور آن حضرت به همه می رسد. باعث سرور آن حضرت می شود. امام صادق (علیه السلام ) می فرمایند: هیچ عبادتی نزد خداوند بهتر نیست از مسرور ساختن مومن.( کافی، ج 2، ص 188)
4- بر طبق روایات ، وقت ظهور امام عصر «عجل الله تعالی فرجه الشریف » از امور بدائیه است . به این معنا که امکان پس افتادن یا پیشتر به وقوع پیوستن آن قطعاً وجود دارد . بنابراین شاید جلو افتادن وقت ظهور ، به اهتمام ما در دعا برای ایشان وابسته باشد . امام صادق « علیه السلام» فرمودند : وقتی عذاب و سختی بر بنی اسرائیل به طول انجامید ، به درگاه خدا چهل روز ضجه و ناله زدند ، پس خداوند به موسی و هارون وحی فرستاد که بنی اسرائیل را خلاص کنند و از صد و هفتاد سال ] باقی ماندهی این عذاب [ صرف نظر کرد .حضرت سپس فرمودند : شما نیز همین طورید ، اگر چنین کنید خدا فرج ما را میرساند و گرنه ] تاخیر [ این امر تا آخرین حد خود خواهد رسید(بحار ، ج 52 ، ص 131)
5- بزرگترین اجر دعای ما علاوه بر همه ی برکات و آثار مادی و معنویش ، این است که مشمول دعای نیمه شب حضرت خواهیم بود و از رزق مادی و معنوی گرفته ، تا طول عمر و سعادت لقای آن حضرت ، تا مصون ماندن از آفات آخر الزمان ، همه را از ابر برکت آن حضرت ، بر سرمان خواهند بارید .
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#استخاره
در روایت است از حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام که میفرمایند: لَا مُظَاهَرَةَ أَوْثَقُ مِنَ الْمُشَاوَرَةِ. هیچ پشتیبانى مطمئن تر از مشورت کردن نیست. (وسائل الشیعة ؛ ج12 ؛ ص39)
یکی از موضوعات پر مراجعه مردم به روحانیون استخاره است، رجوع می کند و درخواست استخاره دارد
چقدر تا به حال نسبت به استخاره تحقیق و بررسی کردیم که حقیقتش چیست و کاربردش کجاست؟ بگذارید امروز نکاتی راجع به این موضوع عرض کنیم:
1. استخاره در لغت به معنای درخواست خیر کردن از خداوند متعال است و حقیقت آن یعنی دعا قبل از انجام کاری مهم و یا تصمیمی سرنوشت ساز؛ و مستحب است انسان برای هر کار مهمی دعا کند که خداوند متعال خیرش را در آن قرار دهد.
اما آنچه مرسوم شده، از استخاره به عنوان نوعی قرعه اسلامی در امورات، خاصه تصمیمات مهم؛
باید گفت انسان نسبت به تصمیمگیری در امور مختلف مثل سفر، خرید و فروش ابتدا سفارش شده فکر و تحقیق و دقت و مشورت با افراد مطمئن و با تجربه داشته باشد و هنگامی که به خوب یا بد بودن آن مطمئن شد با توکل بر خداوند و دعای خیر کردن عمل کند. و ازدواج هم از همین مقوله است و اینطور نیست که به محض اینکه در معرض انتخاب همسر آینده قرار گرفتیم برویم سراغ استخاره؛ بله اگر با مشورت و تحقیق به نتیجه ای (مثبت یا منفی) نرسید و متحیر باقی ماند مانعی ندارد و میتواند استخاره کند، ولی در هر صورت عمل کردن به استخاره واجب نیست. (1)
2. برخی از افراد وقتی مراجعه می کنند برای استخاره می بینیم که اصلا استخاره را درست متوجه نشده اند مثلا :
الف: برای پیش بینی آینده مثلا آیا با فلانی ازدواج می کند یا نه؛ یا اینکه در امتحانش موفق می شود یا نه.
ب: گاهی اوقات برای انجام کارهایی که اصل آن حرام است درخواست استخاره دارند مثلا برای سقط جنین.
ج: پیدا کردن گم شده. (2)
این موارد هیچ کدام استخاره ندارد و انسان برای رسیدن به حوائجش باید تلاش کند و البته از خداوند نیز بخواهد و دعا کند
لذا در مشکلات و مسائل زندگی از هم صحبت شدن با اهل علم و کارشناسان دینی بهره بگیریم و به جای طلب استخاره (به غلط) از ایشان نسبت به مسئله مد نظرمان مشاوره و راهنمایی بگیریم.
(1) (العروه الوثقی، کتاب الحج، مقدمه فی آداب السفر و مستحباته ؛ اجوبه الاستفتائات، سوال 1434 و 1435 ؛ سیستانی، استفتائات ص 130 ؛ مکارم، استفتائات جدید، ج4 سوال 1195)
(2) (اجوبه الاستفتائات، سوال 1436 و 1437 و 1438 ؛ سیستانی، استفتائات ص 130 ؛ مکارم، استفتائات سایت، استخاره)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
1_1354592818.pdf
106.5K
پاسخ به اهانت و توهین گرگیج به ساحت مقدس اهل البیت علیهم السلام اجمعین
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#فضائل
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#شهادت
⁉️آیا در منابع اهل سنت درباره فضائل حضرت زهرا علیهاسلام مطلبی هست؟
✅برخی از فضایل حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) در منابع اهل سنت نقل میشود:
1-غضب خدا در غضب حضرت فاطمه: پیامبر ( صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند: «فاطِمَة بَضْعَةُ مِنّی فَمَنْ أَغْضَبَها أَغْضَبَنِی»فاطمه پاره وجود من است، هر چه او را غضبناک کند مرا غضبناک کرده است( صحیح البخاری، ج 3 ، باب مناقب فاطِمَة ،ص 1374)
2-سیده زنان اهل بهشت: پیامبر ( صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند: فاطِمَة سِیِّدةُ نِساءِ أَهْلِ الجَنِّة».( صحیح البخاری، ج 3 ، باب مناقب فاطِمَة ،ص 1374)
3-فاطمه نجات دهنده دوستانش از آتش: پیامبر ( صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند: فاطمه، فاطمه نامیده شد چون که خدا محبّان او را از آتش دور گردانیده است( مجمع الزوائد : 9/201)
4-بوی بهشت در فاطمه: پیامبر ( صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند: اگر به بوی بهشت اشتیاق میکردم فاطمه را بو میکردم.(منتخب کنز العمّال ،ج 5 ،ص 97)
5-اولین بهشتی: پیامبر ( صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند: اولین کسانی که وارد بهشت میشوند : علی و فاطمه هستند.( نور الأبصار، ص 52)
6-مظهر نیکویی: پیامبر ( صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند: گر نیکویی شخص بود، فاطمه میبود، بلکه او أعظم است، فاطمه دختر من بهترین اهل زمین است در کرم و عنصر و شرف( مقتل الحسین : 1/60)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#تسلیت
⁉️ چرا با وجود حضرت علی ( علیه السلام ) ، فاطمه زهرا ( سلام الله علیها ) پشت در رفت؟
✅جواب:
الف) طبق روایات حضرت زهرا نزدیک درب ورودی نشسته بود و با دیدن حمله کنندگان در را بست(تفسیر العیاشی، ج2، ص67، ناشر: المکتبة العلمیة الإسلامیة)
ب) حضرت زهرا گمان نمی کرد و شک نداشت که بدون اجازه وارد نخواهند شد (همان آدرس) ؛با توجه به اینکه قرآن دستور داده بی اجازه وارد خانه کسی نشوند(نور/27-28) ؛مخصوصا اینکه طبق قران نباید وارد خانه پیامبران بدون اجازه رفت(احزاب/53؛ نور/56) و تفاسیر اهل سنت از پیامبر روایت دارند که خانه حضرت زهرا نیز خانه پیامبراست.( الکشف والبیان، ج 7، ص 107،ناشر: دار إحیاء التراث العریی)
ج) تصور حضرت زهرا این بود که با توجه به موقعیت حضرت زهرا (سلام الله علیها) و احترام رسول اکرم صلى الله علیه وآله مردم با دیدن حضرت صدیقه خجالت بکشند و متعرض نشوند همچنان که عدّهاى با شنیدن صداى حضرت صدیقه برگشتند (الإمامة والسیاسة ابن قتیبه، ناشر: دار الکتب العلمیة - با تحقیق شیری، ج1، ص37)
د) شیعه و سنی نقل کرده اند که زنان پیامبر نیز با وجود رسول خدا در را برای افراد باز می کردند مثلا ام سلمه و عایشه در رابرای حضرت علی باز کردند( تاریخ مدینة دمشق ،ج 42، ص 470، ناشر: دار الفکر - بحار الأنوار، ج 38 ص 348 )
ه) وظیفه حضرت زهرا علیهاسلام دفاع از امام زمانش بود.
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
#شهادت
🎥 انگار نه انگار دیروز همینجا یکی خورد به دیوار
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#خمس
✍ اگر کسی در اول سال خمسی اش منفعتی نداشته باشد و از اصل سرمایه خرج کند آیا می تواند مقداری را که از سرمایه خرج کرده است از منافع همان سال کم کند؟
مقام معظم رهبری: اگر مال مخمس یا در حکم مخمس را در مایحتاج زندگی یا موونه کسب مصرف کند چنانچه صرف در موونه بعد حصول سود باشد میتواند از درآمد همان سال به همان مقدار کسر کند و خمس بقیه درآمد را بپردازد و اگر قبل حصول سود باشد بنابراحتیاط واجب باید خمس درآمد سال را پرداخت کند. (سایت ادمین استفتائات جدید)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#مجالس
#بایدها_و_نبایدها
حضرت صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند: لَا یَنْبَغِی لِلْمُؤْمِنِ أَنْ یَجْلِسَ مَجْلِساً یُعْصَى اللَّهُ فِیهِ وَ لَا یَقْدِرُ عَلَى تَغْیِیرِه. مومن نباید در مجلسی بنشیند که خداوند متعال در آن نافرمانی می شود و او هم نمی تواند آن را تغییر دهد. (وسائل الشیعه، ج 16 ص:260)
مشابه این حدیث دستوراتی در دین نسبت به مجالس و میهمانی ها در دین ما مطرح است؛ خوب البته این شبها هم که شبهای طولانی تری است اقتضای میهمانی ها بیشتر است لذا چند نکته خدمتتان عرض می شود:
1. نشستهای فامیلی یا دوستانه نباید همراه با گناهانی همچون موسیقی های لهوی و رقص آور و حرام باشد و همچنین نباید در آن عدم رعایت پوشش شرعی یا غیبت و دیگر گناهان باشد و چنانچه انسان بداند یا ترس وقوع در گناه را بدهد نباید در این برنامه ها شرکت کند.
2. در این محافل و دورهمی ها نباید افراد برای خنده و شاد بودن یکدیگر را مسخره یا اهانت یا اذیت کنند و شاد بودن با اذیت دیگران علاوه بر اینکه معصیت است، فعل غیر انسانی می باشد.
3. اگر در مجلسی و یا مکانی گناهی صورت می گیرد بر افرادی که گناه را مشاهده می کنند با رعایت شرایط، باید نهی از منکر کنند و در برابر گناه ساکت نباشند.
4. طبق دستور اهل بیت علیهم السلام بهتر است در آخر هر مجلسی اگر یادی از اهل بیت شود، آن مجلس خسارت در روز قیامت نخواهد بود پس بهتر مجالسمان را معطر به نام حضرت مهدی علیه السلام کنیم.
اللهم عجّل لولیک الفرج بحق محمد و اهل بیته صلواتک علیهم اجمعین
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860
#حضرت_مسیح_علیه_السلام
#رد_الوهیت
رد الوهیت حضرت مسیح (علیه السلام)
خداوند در قرآن در رد خدا دانستن مسیح می فرماید: یَا أَهْلَ الْکِتَابِ لَا تَغْلُوا فِی دِینِکُمْ وَلَا تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ ۚ إِنَّمَا الْمَسِیحُ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ رَسُولُ اللَّهِ وَکَلِمَتُهُ : ای اهل کتاب! در دین خود، غلوّ (و زیاده روی) نکنید! و در باره خدا، غیر از حق نگویید! مسیح عیسی بن مریم فقط فرستاده خدا، و کلمه (و مخلوق) اوست، که او را به مریم القا نمود؛ و روحی (شایسته) از طرف او بود. بنابر این، به خدا و پیامبران او، ایمان بیاورید! و نگویید: «(خداوند) سهگانه است!»(آیه 171 نساء)
مسیحیان حضرت عیسی علیه السلام را خدا میدانند که این عمل غلط را قرآن به شدت رد میکند و در مناظرات امام رضا علیه السلام با بزرگان مسیحی نیز رد شده است:
( رد دلایل خدا دانستن حضرت مسیح):
1-بدنیاآمدن بدون پدر: مسیحیان حضرت مسیح را خدامیدانند چون بدون پدر بدنیاآمده است که قرآن در جواب می گوید: اگر چنین باشد باید حضرت آدم را نیز خدا بدانید، چون نه پدر و نه مادر دارد( مَثَلَ عِیسى عِنْدَ اللَّهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ-59آل عمران)
2-زنده کردن مردگان توسط حضرت عیسی: مسیحیان گویند چون عیسی علیه السلام چند بار ،چند مرده را زنده کرده است،پس خداست،در صورتی که در مناظره امام رضا علیه السلام با مسیحیان گفتند اگر چنین باشد حضرت حزقیل نیز طبق کتاب مقدس مسیحیان (حزقیال ۳۷:۱-۱۴)و (وآیه 245 بقره) چندبرابر حضرت عیسی مرده زنده کرده است،پس او نیز باید خداباشد،درصورتی که پیامبران به اذن خدا مرده زنده می کرد
3-عبادت کردن حضرت مسیح: امام رضا علیه السلام در مقابل دانشمند مسیحی از جدل استفاده نمود و فرمود: «حضرت عیسی علیه السلام همه صفاتش خوب بود فقط یک نقص داشت و آن اینکه به عبادت علاقه ای نداشت.» دانشمند مسیحی گفت: «این چه سخنی است!؟ او عبادتش از همه مردم بیشتر بود.» امام رضا علیه السلام فرمود: «پس اگر عبادت می کرد بنده خدا بود نه فرزند خدا زیرا عبادت یعنی بندگی.»( عیون اخبار الرضا، ج 1، ص 154-178)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#احکام_عاریه
⁉️اگر وسیلهای را از کسی عاریه بگیریم و برای آن وسیله مشکلی پیش بیاید ما ضامن هستیم؟
✅در روایتی از حضرت صادق علیه السلام نقل شده که حضرت فرمودند: ... مَنْ قَضَى لِأَخِیهِ الْمُؤْمِنِ حَاجَةً قَضَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مِائَةَ أَلْفِ حَاجَةٍ مِنْ ذَلِکَ أَوَّلُهَا الْجَنَّة ... . کسى که حاجت برادر مؤمن خود را برآورده سازد، خداوند متعال در روز قیامت صد هزار حاجت او را برآورده می کند که اولین آنها بهشت است. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج2 ؛ ص: 193)
گاهی اوقات پیش می آید که همسایه، یا قوم و خویش وسیله ای را برای استفاده از ما طلب می کند اینکه بعد از استفاده دوباره آن را بازگرداند، به این داد و ستد اصطلاحا عاریه گفته می شود که برای خودش احکامی دارد👇
1. مستحب است انسان تا جایی که می تواند اهل خیر رسانی به دیگران باشد و گرفتاری و نیاز ایشان را برآورده کند و این از افضل اعمال است.
2. کسی که وسیله ی دیگری را به عنوان عاریه و استفاده رایگان گرفته، نمی تواند بدون اجازه صاحبش به فرد دیگری بدهد و لازم است در استفاده و نگهداری از آن نهایت دقت را داشته باشد و وسیله را سالم به صاحبش برگرداند. (1)
3. مالی را که انسان عاریه گرفته اگر بدون اینکه کوتاهی کند با حادثه ای از بین برود یا معیوب بشود چون کوتاهی نداشته ضامن نیست و لازم نیست خسارت را جبران کند اما در سه صورت مطلقا ضامن است و باید جبران کند:👇
الف: در نگهداری مال یا وسیله کوتاهی کرده یا در استفاده زیاده روی نماید.
ب: اگر شرط بشود که در صورت خسارت جبران کند.
ج: چیزی که برای استفاده رایگان و عاریه گرفته طلا یا نقره باشد. (2)
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع م 2358)
(2) (رساله مراجع مساله 2349)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
شبهات جوان و نوجوان
#سوالات_شما
#دعا
#تلاش
#شبهه
⬅️⬅️⬅️ غذا در گلویتان گیر کرده و در حال خفه شدن هستید... من دو انتخاب دارم:
"بزنم پشتتان" یا "برایتان دعا کنم"
کدام یک را میخواهید انجام دهم؟!
لاورنس کراوس
پاسخ🌻🌻:
پاسخها فراوان است به یک نمونه پاسخ اشاره میشود👇
📘الف)
▪️اگر منظور شما جناب شبهه افکن، دین مبارک ما است! در اسلام نیامده در جای خود بنشینید و دعا کنید! بلکه می فرماید باید تلاش فیزیکی در دنیای اسباب انجام دهید و همراه با آن در دنیای متافیزیک هم دعا کنید.
📕ب)
▪️بارها گفته ایم و باز هم تکرار می نماییم... متاسفانه مخالفان اسلام نمی دانند، دعا چیست! شاید از این سخن ناراحت شوند، ولی باور کنید نمی دانند!
این افراد تصور می کنند، یعنی در خانه بنشینی و هیچ کاری نکنی! در حالی که دعا برکت دهنده به فعالیت های ماست، نه اینکه جایگزینی برای آنها باشد.
در حالیکه شرط استجابت دعا آن است که انسان تمام قدرت و نیرو و توان خویش را به کار گیرد و حداکثر تلاش و کوشش را انجام دهد و نسبت به ماورای آن دست به دعا بردارد و قلب را متوجه خالق کند زیرا در روایات آمده است: «شخصی که در راه کسب و کار، تلاشی نمیکند و از خداوند رزق و روزی میخواهد دعایش مستجاب نمیشود.» [کافی ، ج5، ص 77]
📗ج)
▪️پیامبران بزرگترین مردان خدا بوده اند، این همه قصص قرآنی وجود دارد. می توانید یک نمونه ذکر کنید که پیامبران(علیهم السلام) در خانه نشسته و فقط دعا کرده باشند؟
احتمال قبولی دعای پیامبران بیشتر بوده، یا ما؟
پس وقتی آنها این کار را نکرده اند، هرگز ما نباید چنین کاری بکنیم و الله متعال می فرماید:
🌺و أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلَّا ما سَعى🌺(نجم:39)
و اينكه براى انسان جز آنچه تلاش كرده، (بهره ديگرى) نيست.
🔘البته در جای دیگری می فرماید:
🌺وقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ...🌺(غافر:60)
و پروردگارتان گفت: «مرا بخوانيد تا براى شما اجابت كنم...»
▪️و جمع بین این دو آیه این است، که هم باید تلاش کنیم و هم باید از خدا بخواهیم.. و اگر خدا بخواهد، این خواستن باعث می شود در کار و فعالیت ما (آنگونه که خداوند صلاح بداند) برکت ایجاد شود.
📙د)
احتمالا ناباوران غربی اسلام را نمیشناسند و ما را نقد می کنند...، اما تعجب می کنم از مسلمان زاده های اسلام ستیزی که این سخنان را منتشر می نمایند! یعنی این نکات ساده را از خانواده و جامعه ی دینی یاد نگرفته اید؟
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#آلزایمر
⁉️آیا تصرف در اموال کسانی که دچار بیماریهای ذهنی هستند جایز است؟
✅ انسان عاقل و بالغ تا زمانی که سالم است می تواند به هر شکلی که خودش بخواهد اموالش را هزینه کند یا ببخشد یا وقف کند؛ البته انسان نمی تواند مالش را اسراف کند و یا اگر پدر یا مادر بخواهد به یکی از فرزندان مالی را ببخشد چنانچه سبب فساد و اختلاف میان فرزندان می شود چنین کاری جایز نیست. (1)
اما افرادی که دچار آلزایمر شدید هستند یعنی بیماری به حدی است که دیگر هیچگونه تعقلی ندارند، از لحاظ شرعی حال این افراد به گونه ای است که نسبت به نماز و روزه تکلیفی ندارند و در اموالشان نمی توانند تصرفی انجام دهند،
خوب سوال این است که چه کسی باید این تصرفات را انجام دهد.
👈 اطرافیان این بیماران حتی همسرش هم بدون مراجعه به حاکم شرع و انتخاب قیم شرعی نمی توانند در اموالشان تصرف کنند. و در صورتی هم که قیم شرعی داشته باشد در صورتی می تواند قیم شرعی برای استفاده از اموال این شخص اجازه بدهد که برای صاحب مال دارای مصلحتی باشد. (2)
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریر الوسیله کتاب الهبه، م22 ؛ اجوبه الاستفتائات، س: 1728 ؛ منهاج الصالحین ج2 م1336)
(2) (تحریر الوسیله، کتاب حجر، سفاهه م1 و م3، کتاب البیع، م 18 و م19 ؛ منهاج الصالحین ج2 م1084 و م1
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سردار_دلها
#شهید_سپهبد_حاج_قاسم_سلیمانی
شهید حاج قاسم سلیمانی از حاج قاسم سلیمانی اثرش بیشتر بود .
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#شهیده
#صدیقه
#شهادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
⁉️چرا امام علی و امام حسن و امام حسین علیه السلام از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها چیزی نگفتند؟
✅الف) امام علی ( علیه السلام ) هنگام دفن حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) فرمود:از این پس اندوه من جاودانه، و شبهایم، شب زنده دارى است، تا آن روز که نزد خدا بروم) نهج البلاغه، خطبه 203(.
ب)امام نزد سلیم بن قیس در دوران حکومتش از شهادت حضرت زهرا یاد کرد و فرمود: فاطمه ( سلام الله علیها ) از دنیا رفت در حالى که اثر تازیانه در بازویش مانند بازوبند باقى مانده بود. (کتاب سلیم بن قیس ، ص674)
ج) امیرالمومنین ( علیه السلام ) در جنگ صفین از کتابى که به املای پیامبرو به خط خودش بود برای ابن عباس خواند که چگونه حضرت زهرا علیها السّلام شهید شد (کتاب سلیم بن قیس الهلالی ، ص915
د) امام حسن ( علیه السلام ) به مغیرة بن شعبة فرمود: تو همان هستى که فاطمه دخت گرامى رسول خدا ( صلی الله علیه و آله و سلم ) را کتک زدى ؛ تا آنجا که خون آلود شد و فرزندی که در رحم داشت سقط کرد(احتجاج طبرسی ، ج 1، ص 278)
ه) امام حسین ( علیه السلام ) نقل می کند که پدرمر هنگام دفن مادرم فرمود : بر این مصیبت بزرگ همچون مادرى که فرزند از دست داده مى نالیدم . یا رسول الله ! در محضر خداوند دخترت مخفیانه به خاک سپرده شد، حقّش را به زور گرفتند ، و آشکارا از ارث خود محروم گشت، و حال آن که هنوز از رحلت تو دیرى نپائیده و یاد تو فراموش نگشته است . (الکافی ،ج1 ،ص 458 )
و) آیا در زمانی که خلیفه دوم به بهانه جلوگیری از گریه بر میت تازه گذشته ، شبانه و بدون اجازه وارد خانه مردم میشود و زنها را کتک زده و حجاب از سر آنها بر میدارد ، میتوان مجلس عزاداری برپا کرد؟ (المصنف ، عبد الرزاق ،ج 3 ، ص 557)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#تسلیت
#شهادت
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#استوری
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1