.
💥 مقام و عظمت زینب چنان رفیع است که امام معصوم او را حافظ دین معرفی میکند .
🔰 آنجا که حسین بن علی (علیه السلام) ، به امام بعد خود وصیت می کند تا ودایع الهی و علوم وصحف و وصایا را به او تحویل دهد، آنجا زینب کبری (سلام الله علیها) نقش دارد .
🔆 آنجا حجت خدا و امام معصوم او را به عنوان پاسخگوی مباحث دین معرفی می کند تا دین محفوظ بماند ...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚 مصباح الهدی ، ج ۴، حضرت آیت الله وحید خراسانی .
✅ @jawaher_kalam
.
✍ زندگینامه خودنوشت شهید مدرس :
🔹 «حسب امر حجج اسلام عتبات عالیات و دعوت دوره دویم مجلس شورای، بعنوان طراز اول نظارت مجلس شورای، به تهران آمدم و دورههای مجلس را تا حال ادراک کردهام. دیدنیها را دیدهاید و شنیدهها را شنیدهاید. در مدت چند سال انقلاب، از جمله وقایعی که بر من روی داده دو سال مهاجرت است با مجاهدین ایرانی در جنگ عمومی[=جنگ جهانی] که به مسافرت عراق عرب و سوریه و اسلامبول منتهی شد که تفصیل آن را مجالی باید،
🔸 و نیز دو دفعه مورد حمله شدم، یکی در اصفهان که در مدرسه جده بزرگ در وسط روز چهار تیر تفنگ و غیره به من انداختند، ولی موفق نشدند و آنها را تعقیب نکردم،
🔹 و مرتبه دوم سال گذشته بود که جنب مدرسه سپهسالار، اول آفتاب که به جهت تدریس به مدرسه میرفتم، در همین ایام تقریباً ده نفر مرا احاطه نمودند و فیالحقیقة تیرباران کردند.
🔸 از تیرهای زیاد که انداختند چهار عدد کاری شد، سه عدد به دست چپ مقارن پهلو جنب همدیگر زیر مرفق و بالای مرفق و زیر شانه؛ حقیقت تیراندازان قابلی بودند. در هدف کردن قلب خطا نکردند، ولی مشیةالله سبب را بیاثر نمود، یک عدد هم به مرفق دست راست خورد.»
🍃 @jawaher_kalam
.
☘ اجازه مرحوم آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی
به
☘ مرحوم آیت الله سید مرتضی مرتضوی لنگرودی
@jawaher_kalam
.
◾️مهمّ است به چه نیّتی میرویم
🔹 عنْ قُدَامَةَ بْنِ ملك [مَالِكٍ] عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ:
مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ مُحْتَسِباً لَا أَشَراً وَ لَا بَطَراً وَ لَا رِيَاءً وَ لَا سُمْعَةً مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ كَمَا يُمَحَّصُ الثَّوْبُ بِالْمَاءِ فَلَا يَبْقَى عَلَيْهِ دَنَسٌ وَ يُكْتَبُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حِجَّةٌ وَ كُلِّ مَا رَفَعَ قَدَماً عُمْرَةٌ.
ترجمه
حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
🔸 کسی که امام حسین علیهالسلام را برای رضای خدا زیارت کند، نه برای خوش گذرانی و تفریح و نه به جهت کسب شهرت (و فخر فروشی)، گناهانش فرو میریزد، همان طور که لباس در آب شسته شده و در نتیجه هیچ آلودگی بر او باقی نمیماند و با هر قدمی که بر زمین میگذارد، حجّی برایش نوشته میشود و با هر قدمی که برمیدارد، عمرهای برایش ثبت میگردد.
📚 كامل الزيارات ؛ صفحه ۱۴۴ .
🍃 @jawaher_kalam
.
حضرات آیات :
🔸 سید محمد محقق بهشتی
🔹 شیخ ولی الله مدرس
🔸 شیخ احمد فردوس مکان
👌 سه عالم برجسته اهل بابل
🍃 @jawaher_kalam
💠 استخاره آخوند همدانی
🔹 آقا احمد قمی پدر آمیرزا محمّد تقی قمی - که دارالتقریب مصر را تأسیس کرده بود - آدمی ملا و ساکن قم بود، ولی با متولی باشی اختلاف داشت؛ به طوری که متولّیباشی ایشان را از قم بیرون کرد. چون متولّیباشی در قم سلطنت میکرد و خیلی اقتدار داشت.
🔸 آقا احمد به تهران میرود و جزء علمای درجه اوّل تهران میشود. آقای آخوند همدانی، آقا احمد را یکی از اساتید خارج خود در تهران میدانست.
🔹 آخوند همدانی میگفت: آقا احمد میگفت: اگر کسی این دعا را بخواند: «الهی بحق فاطمة و أبيها و بعلها و بنيها و السر المستودع فيها، أسألك أن تصلي على محمد و آل محمد، اللهم صل على محمد و آل محمد»، قرآن را باز کند، اول صفحه هر آیهای بیاید، «کالوحي المنزل» است.
🔸 سپس آقای آخوند میفرمود: جلالت قدر آقا احمد مانع شد که من مدرک این استخاره را بپرسم. خود آخوند به همین روش با قرآن استخاره میکرد.
📚 جرعهای از دریا ؛ جزء ۲ ، صفحه ۶۵۰ .
@jawaher_kalam
💐
✳️ مکاتبه عایشه و زید بن صوحان
✅ (ابن ابی الحدید میگوید):
هنگامی که علی بن ابیطالب(علیه السلام) وارد بصره شد
عایشه نامهای به زید بن صوحان نوشت:
از عایشه دختر ابوبکر صدیق همسر پیغمبر (ص) به فرزند با اخلاص خود، زید بن صوحان، امّا بعد:
تو در خانهات بنشین و مردم را از اطراف علی بن ابیطالب پراکنده کن، باید آنچه را من دوست میدارم از تو به من برسد، همانا تو موثّقترین مردم هستی نزد من. والسلام.
زید بن صوحان در پاسخ به عایشه نوشت:
از زید بن صوحان به عایشه دختر ابوبکر اما بعد:
خداوند تو را به چیزی امر فرموده، و ما را به چیز دیگری امر فرموه،
تو را به این امر کرده که در خانهات بنشینی، و ما را به جهاد امر کرده است.
نامه تو به من رسید، تو دستور دادهای که من برخلاف آنچه خدا امر فرموده عمل کنم، یعنی وظیفهای که خدا برای تو مقرر کرده (در خانه نشستن)، من آن را به جا آورم، و وظیفهای که خدا برای من مقرر کرده (جهاد)، تو به جا آوری!!
(ای عایشه) فرمان تو اطاعت نمیشود، و نامه تو جواب ندارد. و السلام.
📚 شرح نهج البلاغه ابن أبي الحديد: جزء ٦، صفحه ٢٢٦ - ٢٢٧ .
@jawaher_kalam
.
✍ مرحوم حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد رازی صاحب گنجینه دانشمندان مینویسد:
🔹 مرحوم حاج مقدس منبری آموزنده و ولایتی داشت و آن چه می گفت به آن معتقد و عامل بود و جداً آن مرحوم از مصادیق واقعی ( عالم ناطق مستعمل لعلمه ) شمرده می شد.
🔸 از کثرت احتیاط و ورع، به جهت شبههای که در حج خود برایش وارد شده بود، تا آخر عمر ازدواج نکرد. در سال ۱۳۷۸ ه.ق به مکه مشرف و تدارکات حج خود را نمود که پس از مراجعت عمل به سنت سنیه (النکاح سنتی ) نماید، ولی در نجف اشرف به مرگ ناگهانی ( سکته ) بدرود حیات گفته و در وادی السلام، نزدیک قبر جناب هود و صالح علیهما السلام مدفون گردید و چون خبر فوتش به تهران رسید، انقلاب و شورش عجیبی در بازار افتاد.
🔹 علاقهمندان وی بازار را تعطیل کردند و در مسجد ( حاج سید عزیزالله ) اجتماع نمودند و خود این مولف حاضر و شاهد بودم وقتی خطیب شهیر و واعظ بی نظیر حجت الاسلام و المسلمین آقای فلسفی به منبر رفتند و درباره شخصیت و مقامات معنوی آن مرحوم ایراد سخن کردند، مردم به سر و سینه زده و فریاد و ناله و شیون عجیب کردند که گویا مرجع تقلید بزرگی از دنیا رفته و یا پدر مهربان و عطوفی را از دست دادهاند.
📚 از داستانها باید آموخت / صفحه ۹۰ .
@jawaher_kalam
.
🔸 مرحوم آیت الله سید مجتبی معصومیلاری
🔹 از علمای اخلاق کرمانشاه
🍃 @jawaher_kalam
هدایت شده از مرکز اسناد حوزه و روحانیت
🏴 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبدِالله الْحُسَيْن
▪️یک اربعین برای تو حیران شدم حسین
مانند گیسوی تو پریشان شدم حسین▪️
▪️با چند قطره اشک دل من سبک نشد
ابری شدم به پای تو باران شدم حسین▪️
🏴 فرارسیدن اربعین حسینی را به محضر مبارک امام زمان علیهالسلام و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض مینماییم.
کانال رسمی "مرکز اسناد حوزه و روحانیت"
🆔 @MarkazAsnad_Hawzah
🔸 ملعونون ! در کلام امام کاظم (ع)
🔹قال عبدالمؤمن الأنصاري: دخلت علی الإمام أبي الحسن موسی بن جعفر (علیه السلام) و عنده محمد بن عبدالله الجعفري، فتبسّمت الیه، فقال (علیه السلام): أتحبّه؟ فقلت: نعم، و ما أحببته إلا لکم.
فقال (ع): هو أخوک، و المؤمن أخو المؤمن لأمّه و أبیه و إن لم یلده أبوه؛
🔸ملعونٌ مَن اتّهم أخاه،
🔹ملعونٌ مَن غش أخاه،
🔸ملعونٌ مَن لم ینصح أخاه،
🔹ملعونٌ مَن اغتاب أخاه.
🔸عبدالمؤمن انصاری گوید: وارد شدم بر حضرت موسی ابن جعفر (ع). محمد بن عبدالله جعفری در حضور حضرت نشسته بود. من در روی او تبسّم کردم. حضرت فرمود: آیا او را دوست میداری؟ عرض کردم: بلی او را برای خاطر شما دوست میدارم .
🔹 فرمود: او برادر تو است، و مؤمن برادر مؤمن است، گر چه پدر آنها یکی نباشد؛
🔸ملعون است کسی که برادر خود را متّهم نماید.
🔹ملعون است کسی که برادر خود را فریب دهد.
🔸ملعون است کسی که دلسوز برادر خود نباشد.
🔹ملعون است کسی که غیبت برادر خود را بکند.
📗 بحار الأنوار ، جزء 75 ، صفحه 262 .
🍃 @jawaher_kalam
.
🔸جهانگیرخان قشقائی حکیم و مدرس بزرگ اصفهان تا پايان عمر در مدرسه صدر بازار ساکن بود.
🔹او طلاب را به آرامی و اخلاق نيک تهذيب می فرمود :
🌺 اگر شارب مسکری يا فاعل منکری را شبانه گرفته به مدرسه آورده برای اجرای حدّ، آن مرحوم می فرمود حبسش کنند تا به هوش آيد. بعد خود نيم شب رفته، او را رها و از مدرسه برونش کرده، و به اندرز حکيمانه به راه راستش می آورد.
(شادی روحش صلوات)
@jawaher_kalam
.
◾️ یک خاطره از برخورد استاد حکیمی
🔴 یکی از مقامات ارشد، در نمایشگاه کتاب تهران ایشان را در جمع جوانانی که گرد او فراهم آمده و گرم گفتوگو بودند، دید و از طریق کسی تقاضای دیدار ایشان را کرد.
آقای حکیمی پذیرفت و به پاویون رفت.
🔸 وقتی میزبان از خدمات فرهنگی دولت و کوشش آنها برای بسط عدالت اجتماعی آغاز به سخن کرد، آقای حکیمی گفت مثل اینکه شما نمیدانید در گوشه و کنار همین پایتخت آباد و برجهای سربه فلک کشیده، عدهای در بیغولهها شربت سینه را با آب میآمیزند و نان در آن ترید میکنند و به عنوان وعده غذایی میخورند.
🔹 کارنامه أمیرالمؤمنین در دوران زمامداری این بود که به ابن عباس فرمود:
در زمامداری من فقیرترین مردم دستکم به آب آشامیدنی فرات و خانه و سرپناه دسترسی دارند و نان گندم میخورند درحالی که خود حضرت نان جو میخورد. آقای حکیمی این مطلب را گفت و از اتاق تشریفات خارج شد.
🗯 به نقل از آقای احمد مسجد جامعی
@jawaher_kalam
زيارة الاربعين
تزور عند ارتفاع النّهار وتقول:
السَّلامُ عَلى وَلِيِّ اللهِ وَحَبيبِهِ، السَّلامُ عَلى خَليلِ اللهِ وَنَجيبِهِ، السَّلامُ عَلى صَفِيِّ اللهِ وَابنِ صَفِيِّهِ، السَّلامُ عَلى الحُسَينِ المَظلُومِ الشَّهيدِ، السَّلامُ على أسيرِ الكُرُباتِ وَقَتيلِ العَبَراتِ، اللّـهُمَّ إنّي أشهَدُ أنَّهُ وَلِيُّكَ وَابنُ وَلِيِّكَ وَصَفِيُّكَ وَابنُ صَفِيِّكَ الفائِزُ بِكَرامَتِكَ، أكرَمتَهُ بِالشَّهادَةِ وَحَبَوتَهُ بِالسَّعادَةِ، وَاجتَبَيتَهُ بِطيبِ الوِلادَةِ، وَجَعَلتَهُ سَيِّداً مِنَ السادَةِ، وَقائِداً مِنَ القادَةِ، وَذائِداً مِن الذادَةِ، وَأعطَيتَهُ مَواريثَ الأنبِياءِ، وَجَعَلتَهُ حُجَّةً عَلى خَلقِكَ مِنَ الأوصِياءِ، فَأعذَرَ فىِ الدُّعاءِ وَمَنَحَ النُّصحَ، وَبَذَلَ مُهجَتَهُ فيكَ لِيَستَنقِذَ عِبادَكَ مِنَ الجَهالَةِ وَحَيرَةِ الضَّلالَةِ، وَقَد تَوازَرَ عَلَيهِ مَن غَرَّتهُ الدُّنيا، وَباعَ حَظَّهُ بِالأرذَلِ الأدنى، وَشَرى آخِرَتَهُ بِالَّثمَنِ الأوكَسِ، وَتَغَطرَسَ وَتَرَدّى فِي هَواهُ، وَأسخَطَكَ وَأسخَطَ نَبِيَّكَ، وَأطاعَ مِن عِبادِكَ أهلَ الشِّقاقِ وَالنِّفاقِ وَحَمَلَةَ الأوزارِ المُستَوجِبينَ النّارَ، فَجاهَدَهُم فيكَ صابِراً مُحتَسِباً حَتّى سُفِكَ فِي طاعَتِكَ دَمُهُ وَاستُبيحَ حَريمُهُ، اللّـهُمَّ فَالعَنهُم لَعناً وَبيلاً وَعَذِّبهُم عَذاباً أليماً،
السَّلامُ عَلَيكَ يَا بنَ رَسُولِ اللهِ، السَّلامُ عَلَيكَ يَا بنَ سَيِّدِ الاوصِياءِ، أشهَدُ أنَّكَ أمينُ اللهِ وَابنُ أمينِهِ، عِشتَ سَعيداً وَمَضَيتَ حَميداً وَمُتَّ فَقيداً مَظلُوماً شَهيداً، وَأشهَدُ أنَّ اللهَ مُنجِزٌ ما وَعَدَكَ، وَمُهلِكٌ مَن خَذَلَكَ، وَمُعَذِّبٌ مَن قَتَلَكَ، وَأشهَدُ أنَّكَ وَفَيتَ بِعَهدِ اللهِ وَجاهَدتَ فِي سَبيلِهِ حَتّى أتاكَ اليَقينُ، فَلَعَنَ اللهُ مَن قَتَلَكَ، وَلَعَنَ اللهُ مَن ظَلَمَكَ، وَلَعَنَ اللهُ أُمَّةً سَمِعَت بِذلِكَ فَرَضِيَت بِهِ، اللّـهُمَّ إنّي أُشهِدُكَ أنّي وَلِيٌّ لِمَن والاهُ وَعَدُوٌّ لِمَن عاداهُ
بِأبي أنتَ وَأُمّي يَابنَ رَسُولِ اللهِ، أشهَدُ أنَّكَ كُنتَ نُوراً فىِ الأصلابِ الشّامِخَةِ وَالأرحامِ المُطَهَّرَةِ، لَم تُنَجِّسكَ الجاهِلِيَّةُ بِأنجاسِها وَلَم تُلبِسكَ المُدلَهِمّاتُ مِن ثِيابِها، وَأشهَدُ أنَّكَ مِن دَعائِمِ الدّينِ وَأركانِ المُسلِمينَ وَمَعقِلِ المُؤمِنينَ، وَأشهَدُ أنَّكَ الإمامُ البَرُّ التَّقِيُّ الرَّضِيُّ الزَّكِيُّ الهادِي المَهدِيُّ، وَأشهَدُ أنَّ الأئِمَّةَ مِن وُلدِكَ كَلِمَةُ التَّقوى وَأعلامُ الهُدى وَالعُروَةُ الوُثقى، وَالحُجَّةُ على أهلِ الدُّنيا، وَأشهَدُ أنّي بِكُم مُؤمِنٌ وَبِإيابِكُم، مُوقِنٌ بِشَرايِعِ ديني وَخَواتيمِ عَمَلي، وَقَلبي لِقَلبِكُم سِلمٌ وَأمري لأمرِكُم مُتَّبِعٌ وَنُصرَتي لَكُم مُعَدَّةٌ حَتّى يَأذَنَ اللهُ لَكُم، فَمَعَكُم مَعَكُم لا مَعَ عَدُوِّكُم صَلَواتُ اللهِ عَلَيكُم وَعلى أرواحِكُم وَأجسادِكُم وَشاهِدِكُم وَغائِبِكُم وَظاهِرِكُم وَباطِنِكُم آمينَ رَبَّ العالِمينَ.
ثمّ تصلّي ركعتين وتدعو بما أحببت وترجع.
@jawaher_kalam
.
🚩 فرا رسیدن سالروز اربعین حضرت أباعبدالله الحسین علیهالسلام را به محضر مقدّس امام زمان عجّلاللهفرجهالشریف و همه شیعیان و مشتاقان زیارت آن حضرت تسلیت عرض مینمائیم.
حضرت امام باقر صلواتاللهعلیه فرمودند:
🕌 شیعیان ما را امر كنيد به زيارت قبر حسین عليهالسلام؛ همانا زيارت آن حضرت، رزق و روزی را زياد و عمر را طولانى كرده و امور شرّ و ناخوشایند را دفع مىنمايد؛ و زيارتش بر هر مؤمنى كه اقرار به امامت آن حضرت از طرف خدای تعالی دارد، واجب و لازم است.
📜 کامل الزّیارات (ابنقولویهقمی) ، صفحه ۱۶۳ .
تهذیب الأحکام (شیخطوسی) ، جزء ۶ ، صفحه ۴۲ .
🏴 صلّی الله علیک یا أباعبدالله
🏴 صلّی الله علیک یا أباعبدالله
🏴 صلّی الله علیک یا أباعبدالله
@jawaher_kalam
.
تصویر مرحوم آیت الله مرتضوی لنگرودی
به همراه فرزندان
از راست به چپ ، حضرات آیات :
🔸 سید علی مرتضوی لنگرودی
🔹سید محمدحسن مرتضوی لنگرودی
🔸سید مرتضی لنگرودی
🔹سید محمدحسین مرتضوی لنگرودی
🔸سید محمدمهدی مرتضوی لنگرودی
@jawaher_kalam
🔹🔹🔹🔹🔹
.
روزهای پایانی پیامبر اسلام (ص)
( شماره 1)
🔸یکی از ادله مهم شایستهتر بودن ابوبکر از حضرت امیرمؤمنان علی بن ابی طالب (علیه السلام) در خلافت را دستور پیامبر اعظم (صلی الله علیه وآله) به امامت جماعت ابوبکر در روزهای پایان عمرشان دانستهاند ، و میگویند : چرا کسیکه پیامبر اکرم (ص) در آن لحظات به جای خود به عنوان امام جماعت فرستاده، نمیپذیرید؟
🔹هنگامیکه پیامبر اکرم در بستر بیماری بود، ابوبکر، عمر، ابوعبیده جرّاح و شمار دیگری از بزرگان صحابه به شرکت در سپاه اسامه برای رفتن به موته شام مأمور بودند.[1] بنا بر روایت «واقدی» و «ابن سعد»، پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) دوشنبه، چهار شب مانده از صفر پس از حجه الوداع و چند روز پیش از وفاتش، به مسلمانان فرمان داد که برای نبرد با روم آماده شوند و فردای آن روز اسامه را فراخواند و فرماندهی سپاه را بدو سپرد.[2]
🔸این سپاه، به رغم تأکید فراوان رسول خدا (ص)، نخست به دلیل اعتراض برخی از صحابه به جوانی اسامه، سپس به بهانه تهیه ساز و برگ سفر و سرانجام به سبب رسیدن خبر شدت یافتن بیماری پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآله) به اسامه و بازگشت او، ابوبکر، عمر و برخی دیگر، از اردوگاه جُرف به مدینه، حرکت نکرد.[3]
دانشمندان شیعه برآنند که این افراد از فرمان روشن و مؤکّد پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) به شرکت در سپاه (جیش) اسامه و حرکت به سوی شام سرباز زدند.[4]
📗 [1] فتح الباری، ابن حجر، ج 8، ص124.
[2] تاریخ طبری، ج3 ص 184؛ سیره نبوی، ابن هشام، ج 4، ص 253.
[3] تاریخ طبری، ج 3، ص186؛ شرح نهج البلاغه، ج1، صص159 - 162.
[4] الإرشاد، شیخ مفید، صص 96 - 98.
@jawaher_kalam
.
مرحوم استاد فاطمی نیا :
🔹 روز اربعين ، زيارت اربعين را بخوانيد .
اما زيارت اربعين را باید با دقت بخوانيم و به معانی آن توجه كنيم .
🔸 لازم است که یک شیعه معنای زيارت اربعين را بفهمد تا فلسفهء نهضت امام حسين (ع) را درك كند !
🔹 در اين زيارت می خوانيم :
"وبذل مهجته فيك ليستنقذ عبادك من الجهالة "
امام حسين (علیه السلام) جان در كف نهاد تا بندگانت را از نادانی برهاند !
🔸 فلسفه نهضت سيدالشهداء (ع) اين است كه ما از نادانی وضلالت خارج شويم !
معارف بلند و بالائی در اين زيارت شريف هست كه بايد در آنها تأمل شود .
☘@jawaher_kalam
.
🔸 استاد سید عبدالحمید عالم زاده
🔹 فرزند حجت الاسلام والمسلمین
مرحوم سید علی عالم زاده شوشتری
🔹 از سادات جلیل القدر موسوی جزائری
🔸 ساکن تهران
السبت ١٩ صفر المظفر ١٤٤٦
شنبه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۳
💖 @jawaher_kalam
.
مرحوم
🔹 آیت الله سید محمدرضا بروجردی
🔸 ملقب به علم الهدی
🔹از سادات نوربخش بروجرد
🔸 از علمای ساکن مشهد مقدس
@jawaher_kalam
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
.
پیکر مطهر حجت الاسلام شیخ محمد باصری
که از فضلای شهرستان گناباد محسوب میشود ،
دیروز شنبه در این شهرستان تشییع و تدفین شد .
السبت ١٩ صفر المظفر ١٤٤٦
شنبه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۳
💖 @jawaher_kalam
.
اِنّا للّه وَ اِنّا اِلَیْهِ راجِعوُن
با نهایت تأسف و تأثر درگذشت
استاد عزیز و بزرگوار حوزه علمیه شاهرود مرحوم
🔻 شیخ محمدمهدی رضاپور
که عمرش را در راه خدمت به طلاب وحوزه علمیه شاهرود سپری نمود را به محضر علما، فضلا وطلاب و بخصوص خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می نمایم .
◾️@jawaher_kalam
.
إنا لله و إنا إليه راجعون
🔸 مرحوم حجتالاسلام حاج شیخ علیرضا خادمی
امام جماعت مسجد القائم -- فلکه اطلسی شیراز ، در شب اربعین به اربابش سیدالشهداء عليه السلام پیوست
🔹 این مرحوم در شب تاسوعا سکته مغزی میکنن و مدت چهل روز در بیمارستان بستری و در حالت کما وتحت نظر پزشک بودند تا اینکه دیشب فوت شدند
روحشان شاد و یادشان گرامی
الأحد ٢٠ صفر المظفر ١٤٤٦
یکشنبه ۴ شهریور ماه ۱۴۰۳
💖 @jawaher_kalam
.
👌 ذکر «ناد علی»
🔹 از اذکار اهل ولایت، ذکر «ناد علی» است که در کتاب ها به صورت های مختلف نقل شده است . استاد این ذکر «ناد علی » را چنین می خواند:
🔸 «ناد علیا مظهر العجائب، تجده عونا لک في النوائب، کل هم و غم سینجلي، بولایتک یا علي یا علي یا علي، یا أبا الغوث أغثني، یا ولي الله أدرکني، بلطفک الخفي، لا إله إلا أنت سبحانک إني کنت من الظالمین » .
🔹 آن بزرگوار می فرمود: «اگر یا علی در این ذکر 100 بار گفته شود، خوب است . من از ناد علی خیر زیادی دیدم . هر مشکلی در نجف برایم پیش می آمد، می رفتم صحن حضرت امیرالمؤمنین (عليه السلام) و چند بار آن را می خواندم مشکلم حل می شد» .
🍃 @jawaher_kalam
#طلب_علم
❇️ بهترین چیزی که میتوانید با هم جمع کنید ...
کتاب الخصال :
ابْنُ الْوَلِیدِ عَنِ الصَّفَّارِ عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنِ الْفَارِسِیِّ عَنِ الْجَعْفَرِیِّ عَنْ أَبِیهِ عَنِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ عَنْ عَلِیٍّ علیه السلام قَالَ :
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله :
مَا جُمِعَ شَيءٌ إِلَی شَيءٍ أَفْضَلُ مِنْ حِلْمٍ إِلَی عِلْمٍ.
الأمالي للصدوق : ابن شاذویه المؤدب عن محمد بن عبد الله بن جعفر عن أبیه عن هارون عن ابن صدقة عن الصادق عن آبائه عن أمیر المؤمنین علیه السلام مثله.
✍🏻 حضرت امام صادق عليه السّلام از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت کردهاند که فرمودند: جمع نشده چیزی با چیزی، که بهتر از جمع شدن حلم با علم باشد.
➖ بیان:
فالحلم هو ترک مکافاة من یسيء إلیک و السکوت في مقابلة من یسفه علیک.
✍🏻 «حلم» ترکِ مقابله به مثل با کسی است که به تو بدی کرده، و سکوت در مقابل کسی که با تو بیخردی نموده.
📚 بحار الأنوار ، جزء ٢ ، صفحه ۴۵ _ ۴۶ .
@jawaher_kalam
.
✅ #بهترین_توشه
✍ حضرت آیت الله جوادی آملی :
🔸 انسان مسافری است که از عالم خاک حرکت خویش را آغاز کردہ و تا لقاء الله پیش میرود. هر مسافری برای سفر خویش مادی باشد یا معنوی نیاز به زاد و توشه دارد. زاد و توشه هر مسافری باید متناسب با همان سفر باشد. از این رو توشه سفر طولانی، سفر خارجی، سفر زمستانی، سفر خانوادگی، سفر تابستانی و... تفاوت دارد.
🔹 سفر آخرت و سیر الی الله سفری است که توشه ای غیر از توشه سفرهای مادی دنیایی نیاز دارد. از این جهت قرآن کریم توصیه کردہ است که برای این سفر توشه برگیرید که 👈 تنها توشه آن تقواست.
📚 ادب فنای مقربان ، جلد اول .
💠 @jawaher_kalam
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#کانال_جواهر_کلام
📍لنشر الفائدة وتعميمها والإشتراك في الثواب أنشر وأرسل الرابط التالي :
.
.
قناة تختص بنشر صور وأخبار وكتب ومقاطع صوتية وفيديوهات علماء و فضلاء و أدباء وشعراء الشيعة على مختلف آرائهم و عقائدهم السياسية والتقليدية .
کانالیست شامل مطالب : مذهبی ، اسلامی ، تاریخی ، تراجمی ، نکات اخلاقی ، عکس ، فیدیو و... به دو زبان عربی و فارسی است .
🌺 @jawaher_kalam جواهرکلام:
آدرس کانال در پیام رسان ایتا
@jawaher_kalam
https://eitaa.com/jawaher_kalam
.
إنا لله و إنا إليه راجعون
انتقل الى رحمة الله تعالى سماحة السيد حسين الشيرازي في مدينة قم المقدسة.
والمرحوم هو الإبن الأكبر للمرحوم السيد صادق ابن السيد هاشم ابن السيد محمد ابن آية الله السيد محمد حسن الشيرازي قدس سره
الأحد ٢٠ صفر المظفر ١٤٤٦
یکشنبه ۴ شهریور ماه ۱۴۰۳
💖 @jawaher_kalam
.
✍ آیتالله بهجت (ره) :
🔹 انسان باید در دنیا سعی کند که همه حرکتها، افعال و اقوالش بر صراط مستقیم باشد و از آن انحراف پیدا نکند. بر صراط مستقیم بودن یعنی نبی اکرم صلیاللّهعلیهوآلهوسلّم، یا وصی علیهالسلام را پیش روی خود قرار دهیم و پیرو آنها باشیم. صراط مستقیم، دو صراط است که باید آنها را پیمود: یکی در دنیا، و دیگری در آخرت. اگر امروز، در دنیا درست بر روی صراط مستقیم مشی کردیم، فردا هم از صراط آخرت ـ که بر روی جهنم است ـ میتوانیم عبور کنیم.
🔸 «کتابَ اللّهِ وَ عِتْرَتي» در حدیث ثقلین همان «کتَابَ اللّه و سُنَّتي» است؛ چون سنت واقعی رسول اللّه صلیاللّهعلیهوآله در نزد عترت است؛ بنابراین باید عترت را واسطه فیض در همه نعمتها بدانیم و به آنها متوسل شویم. و به آنچه علم داریم ـ از راه اجتهاد یا تقلید ـ عمل کنیم، وگرنه پشیمان میشویم؛ و به آنچه نمیدانیم، اقدام نکنیم؛ وگرنه پشیمان میشویم. بلکه در مواقع شک و شبهه توقف و احتیاط نماییم تا از اهلش سؤال کنیم. عمل به احتیاط پشیمانی ندارد.
📚 در محضر بهجت ، جزء ۱ ، صفحه ۲۴۶ .
💠 @jawaher_kalam
.
🔸 حضرت آیت الله حاج شیخ بیوک بخشایشی
(دام ظله) ، از علمای حوزه علمیه قم
🍃 @jawaher_kalam