#بخش_دوم از جلسه «تحلیل حوادث اخیر از منظر عدالت اجتماعی» از سلسله جلسات آرمان عدالت:
🔶 ما باید این سنت تاریخی را به رسمیت بشناسیم اما این موضوع در فضای حکمرانی و سیاست گذاری ما منعکس نشده است. بخشی از رضایت ما معطوف به رضایت طبقه مترفین شده است: چون این طبقه صدای بیشتری دارد و میتواند دغدغه های خودش را تبدیل به مساله یک کشور کند.
🔷 جنس دولت روحانی از همین طبقه مترفین بود. متاسفانه با وجود خدمات دولت فعلی و داشتن شعار حمایت از مردم، خطاهایی از جنس سیاست گذاری و فربه کردن طبقه مترفین وجود دارد.
🔶 در سند نقشه راه رشد غیرتورمی دولت که قرار است مبنای سیاست گذاری اقتصادی دولت باشد، مجموعه ای از گذاره های مترقی و حرف های خوب مبتنی بر عدالت اجتماعی وجود دارد اما معافیت های مالی برای قشرهای خاص هم وجود دارد!
🔷 1/8 میلیارد دلار بودجه برای واردات گوشی در نظر گرفته شده که سهم قابل توجهی از ان مربوط به گوشی آیفون است که به لحاظ تعداد مصرف کننده کم اما به نسبت به سهم بودجه ای زیاد است. تا کوچکترین شایعه ای در مورد بازار آیفون مطرح شد بلافاصله از سوی مسئولین امر، سریع رفع نگرانی شد! چون دغدغه طبقه مرفه است.
🔶 یک میلیارد یورو برای واردات خودرو خارجی لحاظ شده و دلیل آن ایجاد رقابت ذکر شده است. اما می دانیم با این مبلغ رقابت شکل نخواهد گرفت بلکه صرفا دغدغه یک عده خاص رفع می شود.
🔷 کتاب هنر تحریم ها: واردات برخی کالاها/ تحریم برخی دیگر در کل به منظور ایجاد حس محرومیت برای قشر ضعیف و یا خارج کردن منابع ارزی ایران است. زیرا خرید برخی کالاهای معاف از تحریم برای قشر محروم اساسا امکان پذیر نیست و منجر به حس محرومیت می شود. از طرفی هم هدف گذاری نسل جدید تحریم ها روی طبقه محروم است.
🔶 زندگی شهید عجمیان را دیدیم که از چه طبقه ای است و همین ها بودند که در ایام عسر همراه انقلاب بودند.
🔷 صدای طبقه محروم شنیده نمی شود و متشکل هم نیستند.
🔶 برگزاری تجمعاتی مانند 22 بهمن و 13 آبان شاید برای یک عده از ما دیگر مفهومی نداشته باشد (به آن عادت کرده باشیم و از ارزش آن غافل باشیم) اما نمونه ای در دنیا ندارد و این پشتیبانی نشان دهنده سرمایه اجتماعی ماست.
🔷 طبقه محروم نسبت به سیاست گذاری ها بیشتر متضرر می شوند اما می بینم که در ایام عسر، همین طبقه در میدان هستند.
🔶 لایه خط دهنده از همان طبقه مرفه و مترفین است. قهرمان های آن ها از جریان های ضد هویت و ضد دینی است که نماد دینی را آتش می زنند یا به مسجد حمله می کنند. همچنین کنش ضد ملی دارند مانند حمله به تمثال حاج قاسم. ضدقهرمان های آن ها چهره های معنوی و فکری هویت ساز هستند مانند رهبر انقلاب و حاج قاسم.
🔷 این طبقه وقتی از زن حرف میزند، ضد هویت جنسی زن است و مساله اش زنی که متفاوت از مرد است، نیست. بلکه به دنبال سلب نقش مادری، همسری و حیا از جامعه ایران است.
🔶 استراتژی تقی زاده ها تربیت فرعونی است. مبارکه زخرف، آیه 54: فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ فَأَطاعُوهُ... فرعون اول هویت جامعه را سلب کرد.
🔷 یکی از اشتباهات/عجائب سیاست گذاری های حکومتی، فیلتر کردن پیام رسان های متن محور مانند تلگرام و در نتیجه مرجعیت پیدا کردن رسانه های تصویر محور مانند اینستاگرام است. درصورتی که مضرات اینستاگرام ده ها برابر بیشتر از تلگرام است و البته تلگرام هم مشکل دارد. آمار بیانگر استفاده 55 تا 60 کاربران از اینستاگرام است. اینستاگرام با مدیریتی که نسبت به محتوا دارد تبدیل به یک پلتفرم سیاسی شده است.
🔶 در کنش گری تصویر محور، هرچه برهنه تر و بی اخلاق تر باشد بیشتر دیده می شود.
🔷 ویژگی های مشترک افراد موثر فضای مجازی (Influencer): 1- جزو طبقه مرفه و پر درآمد هستند. 2- به لحاظ اخلاقی بی حیا و بی ادب است.
🔶 تنها 3 درصد مردم مساله شان آزادی حجاب است اما بازنمایی آن به صورت خواست 90 درصد جامعه است. چون میتوانند دغدغه خودشان را برجسته و مطرح کنند.
👈 صوت این جلسه در کانال بله جبهه به آدرس @jebhe_mashhad موجود است.
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
⬅️ آدرس صفحه جبهه در ایتا، بله و اینستاگرام:@jebhe_mashhad
#آرمان_عدالت
این جلسه:
حکمرانی شهری در خدمت نابرابری،
شهرسازی غیر رسمی در مناطق پیرامونی شهرها
با ارائه آقای محمود نقوی، دکتری شهرسازی و پژوهشگر
پخش زنده از ایتا
زمان: دوشنبه ١۴ آذر ۱۴۰۱ ساعت ١٧:٣٠
مکان: پنجراه سناباد، قائم ٢٨، پلاک ۵۴
منزل استاد حاج حیدر رحیم پور ازغدی
#جلسه_سیزدهم
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
@jebhe_mashhad
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آرمان_عدالت
فیلم جلسه حکمرانی شهری در خدمت نابرابری،
شهرسازی غیر رسمی در مناطق پیرامونی شهرها
با ارائه آقای محمود نقوی، دکتری شهرسازی و پژوهشگر
زمان: دوشنبه ١۴ آذر ۱۴۰۱
منزل استاد حاج حیدر رحیم پور ازغدی
#جلسه_سیزدهم
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
@jebhe_mashhad
خلاصه جلسه حکمرانی شهری در خدمت نابرابری/ دکتر محمود نقوی.
این جلسه 14 آذر ماه به همت جبهه عدالتخواه مردمی مشهد و در منزل مرحوم استاد حیدررحیم پور برگزار شد.
#بخش_اول
🔹 نابرابری فضایی، ملموسترین شکل نابرابری است و سایر اشکال نابرابری در فضا متبلور میشوند. عدالت آموزشی، عدالت در حوزه سلامت، امنیت، درآمد و ...، تأثیر و نمود خود را در شهر بر جای میگذارد و خوانش نابرابریهای شهر، سایر ابعاد نابرابری را پیش روی ما میگذارد.
🔹از سوی دیگر مسئله مسکن، زمین و مستغلات که رکن اصلی بر هم زننده عدالت شهری است، به دلیل کارکرد اقتصادی امروزش، خود به عنوان تشدید کننده سایر نابرابریها عمل میکند.
🔹در اراضی پیرامون شهر مشهد، 2 اتفاق که غیررسمی و غیرقانونی تلقی میشوند در حال رخ دادن است؛ یکی شکل گیری سکونتگاههای حاشیهای و دیگری، تغییر کاربری و ویلاسازی. اما این دو مسیر که خروجی نهایی آن، افزایش نابرابری فضایی است، چگونه و توسط چه عواملی بروز کرده و پشتیبانی میشوند و وجوه مشترک آنها چیست؟
🔹جمعیت مشهد به طور طبیعی و تحت تأثیر مهاجرت طی دههها روند رشد قابل توجهی داشته و نیاز به مسکن همواره وجود داشته است.
🔹اما در برابر پاسخ به نیاز مسکن خانوارها، قوانین، مقررات و ضوابط شهری و ساختمانی، خط محدوده شهر و قیمت زمین، همواره حداقلی از بها برای امکان سکونت رسمی در شهر را معین کرده است.
👈ادامه دارد...
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
⬅️ آدرس صفحه جبهه در ایتا، بله و اینستاگرام:@jebhe_mashha