#یادداشت
جهاد جلیلی، جهش در فرهنگ سیاسی حزب الله
تاملی در منطق عمل سیاسی سعید جلیلی
به قلم دکتر سعید خورشیدی
قسمت یک از دو
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
@jebhe_mashhad
ادامه از قسمت اول #یادداشت
جهاد جلیلی، جهش در فرهنگ سیاسی حزب الله
تاملی در منطق عمل سیاسی سعید جلیلی
به قلم دکتر سعید خورشیدی
قسمت دو از دو
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
@jebhe_mashhad
هدایت شده از مجمع اسلامی حبلالله 🇵🇸🇱🇧
💠 وحدت ملی به قیمت شکاف مذهبی؟!
🔻 پیرامون چشمانداز تعامل دولت جدید با پروندهٔ مذاهب
✍ مهدی محمدآبادی
🔸 «برای نامزدی عضویت در هیئت دولت، #شیعه بودن امتیازی ندارد!» این اولین موضع رسمی و علنی نزدیکترین فرد به رییسجمهور منتخب دربارۀ نحوۀ تعامل با پروندۀ مذاهب در دولت جدید به شمار میآید؛ موضعی که از قضا باید آن را در خوشبینانهترین حالت، ناامیدکننده و ناپخته دانست.
🔹 بنای نیتخوانی نداریم؛ اما با توجه به تجارب گذشته، دربارۀ کارآمدی و نتیجه داشتن این رویکرد به نفع مردم و کشور، پرسشهای جدی مطرح است.
🔸 تشکل ما (مجمع اسلامی حبلالله) ده سال است که به مناطق سنینشین -از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشور- رفتوآمد دارد و با طیفهای متنوعی از نخبگان و دلسوزان #اهلسنت ارتباط و همکاری صمیمانه داشته است؛ توقع اولوآخر این عزیزان از نظام، «قانونگرایی» و «شایستهسالاری» و «اولویت دادن به نیروهای بومی» است.
🔹 اما متاسفانه این مطالبۀ صددرصد منطقی، با دو پاسخ نادرست روبرو شده است:
۱. در دولتهای اصولگرا، گرچه خدمات خوبی به مناطق تلفیقی داده شده، اما برآیند عملکردشان در افکار عمومی این است که مزیتهای اقوام و مذاهب و ضوابط و ملاحظات تعامل با آنها قربانی اعمال سلیقهها شده و حتی ترجیح بومیگزینی در مدیریتهای خُرد دولتی آنچنان که باید رعایت نشده است.
▪️ نشانهٔ بارز این رویکرد نادرست، انتصاب اشخاصی بهعنوان مشاور رییسجمهور در امور اهلسنت است که متاسفانه وجاهتی در میان اهل فکر و فضل و خیرخواهان اهلسنت نداشتهاند.
۲. از آن سو، دولتهای اصلاحات و اعتدال، زیر لوای تکثرگرایی و رواداری، بدعت خطرناک مصرف سیاسی «اهلسنت» را پیریزی و دنبال کردند و در بدهبستان با محافل خاص، «حق قانونی شهروندان جمهوری اسلامی» را بهعنوان «امتیاز به اهلسنت» به آنان فروختند!
▫️ ناگفته نماند که نگاه شیعیان به عملکرد این دولتها نیز، وادادگی و عقبنشینی از مذهب رسمی کشور بوده که موجی از حس سرخوردگی و کدورت را به جا گذاشته است.
🔸 این هر دو رویکرد، غیرمکتبی و غیرانقلابی و از عوامل اساسی عقبافتادن کشور از افق بلند وحدت تمدنی مد نظر رهبر انقلاب بوده است.
🔹 حالا سوال ما از جناب آقای پزشکیان و ظریف این است:
▪️ «وحدت ملی» را -که از آن دم میزنید- چطور میخواهید با ادبیاتی تامین کنید که گسل شیعه-سنی را تحریک میکند؟
▫️ مگر میشود با تحمیل هزینۀ سوءتفاهم و بددلی در شیعیان، کشور را از توان و ظرفیت هموطنان شایستۀ اهلسنت بهرهمند کرد؟
▪️ راستی چقدر نگران طرح و برنامههای پیچیدهٔ دشمن و عملههای داخلیش برای فتنهانگیزی مذهبی هستید؟ آیا میدانید این حرفهای شما، آتش تهیه برای توپخانۀ دو گروه انحرافی «شیعه و سنی دعوادرستکن» است و بیشازپیش «حق» و «عدالت» علوی (ع) را -که ورد زبانتان است- در گزینشها به محاق و شایستگان را به کنج انزوا میبرد؟
🔸 روشن است که در این موضوع، تبعیض مثبت و منفی فرقی ندارد؛ حتی اگر اعلام میشد که به شیعگی امتیاز داده میشود، باز صورت مساله فرقی نمیکرد و همین پرسشها وارد بود.
🔹 امیدواریم دردمندان و عقلای جامعه محکم در مقابل انحراف مسئولان از اصول اساسی نظام اسلامی همچون قانونگرایی و شایستهسالاری بایستند و نگذارند که در این بزنگاه تاریخی، خدایناکرده درگیر فتنۀ مذهبی شویم.
#مجمع_اسلامی_حبلالله
🆔 @Hablollahir
خلاصه نکات جلسه
🔰حافظان جمهوریت: گفتگو درباره انتخابات ریاست جمهوری و افقهای کنشگری آینده/
🔻دکتر محمد جعفری نژاد/ ۱۹ / ۴/ ۱۴۰۳/
📍مکان منزل استاد حاج حیدر رحیم پور ازغدی
نگاه به ریاست جمهوری از منظر تمدنی:
🔹 انتخابات یک امتحان است، برای کاندیدا، طرفداران و مردم، امتحان با انتخاب معنی پیدا می کند.
🔸 عرصه هنوز شفاف نیست، تیم پزشکیان هنوز مبنای اقتصادی اش را شرح نداده است؛ هر کدام از افراد احتمالی در کابینه پزشکیان مانند عبده،همتی، طیب نیا و غیره یک مدل فکری دارند.
🔹 مسئله دوم، مسئله معیشت مردم است. متاسفانه گزینه هایی که مطرح می شود گزینه هایی نیست که معیشت مردم را بهتر کند.
🔸 ظرفیت عجیبی که در انتخابات ۱۴۰۳ ایجاد شده (شاید ۱۰ میلیون آدم فعال) باید حفظ شود. این کار با ابزارسازی قابل انجام است. این ظرفیت ها شامل حضور در پارک ها، تماس تلفنی و غیره است.
🔹 آقای جلیلی تند تند حرف می زد. چون ۱۱ سال کار کرده بودند و حرف نزده بودند! اگر ۱۱ سال کار می کنی باید ۱۱ سال هم تبیین کنی!
🔸 در مورد آقای رئیسی ما باید تبیین می کردیم که نکردیم.
🔹در مورد طرح هایی که مطرح شد مانند طرح وان باید بحث شود. ستادهای ۴ روزه بایستی به ستادهای ۴ ساله تبدیل بشود تا سر بزنگاه ها رکب نخوریم.
🔸بایستی مرز بندی ها شفاف بشود؛ هم انتخاب مهم است و هم اجماع. اگر ما مرزبندی ها را مشخص کرده بودیم انفعال حزب الله تا ۴ شنبه رقم نمی خورد.
🔹 ما تعریف مشخصی از جبهه انقلاب نداریم. کسی که جبهه انقلاب را قبول ندارد اصلا در انتخابات نمی آید.
🔸 ما کاندیداها را از لحاظ دیدگاه های تمدنی رتبه بندی نکردیم. مثلا نگاه سعید جلیلی به غرب تمدنی است زیرا اگر مسئله هسته ای نباشد سر موشکی باید بحث کنیم و اگر موشکی نباشد....و جلیلی اعتقاد دارد که مسئله تهدید زدایی است نه تنش زدایی! چون تنش را ما ایجاد نکردیم...در نگاه تمدنی مذاهب با تو هم جبهه می شوند.
🔹 ما سر مسئله تحجر مرزبندی جدی نکردیم.
🔸عمدتا خانم ها در ستاد جلیلی فعال بودند اما هیچ قابی از خانم ها نداشتیم...یک نماینده خانم از طرف دکتر جلیلی نداشتیم؛ ما از جایی خوردیم که حق مان نبود!
▶️صوت کامل جلسه را اینجا می توانید بشنوید.
#جلسه_سی_و_ششم
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
@jebhe_mashhad
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️ نشست تخصصی: برنامه معیشتی الگوی پیشرفت اسلامی روز چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح در شهر مبارک مشهد برگزار می گردد. (به فضل الهی)
📚پیشخوان نشست:
https://eitaa.com/olgou4/6363
#مشاغل_برتر
#برنامه_معیشتی_الگوی_پیشرفت
#کارشناسی_امید_آفرین_الگوی_پیشرفت
https://eitaa.com/olgou4
هدایت شده از اطلاعرسانی هیئت ماه
آه از کودکان غزّه، آه ...
مددی یا حضرت ماه
🏴 اقامه عزای سیدالشهداء علیهالسلام
▪️سخنران: حجتالاسلام خوشزبان
▪️با نوای برادر سعید پورمحمد
▪️زمان:
پانزدهم تا نوزدهم محرمالحرام ۱۴۴۶
(سیویکم تیرماه تا چهارم مردادماه ۱۴۰۳)
ساعت ۲۰ الی ۲۲
▪️مکان:
بلوار شهید صارمی، بین صارمی ۹ و ۱۱
مسجد امام علی علیهالسلام دانشگاه علوم پزشکی
▪️خواهران/ برادران/ همراه با حسینیه کودک
#هیئت_ماه
#محفل_اهالی_هنر_و_رسانه_مشهد
▪️@heyat_mah
▪️ایتا_بله_اینستاگرام
حافظان جمهوریت: گفتگو درباره انتخابات ریاست جمهوری و افقهای کنشگری آینده
🔻دکتر جمال یزدانی/ ۱۹ / ۴/ ۱۴۰۳
🔹پیامبر ابزارهایی را برای رشد بشر به کار گرفته است مانند نامه نگاری به سران کشورها. ابزارها مداوما قابلیت نوسازی دارند.
اجماع، وحدت، تبلیغات و غیره ابزارهایی هستند که دارای نقاط قوت و ضعفی هستند و بایستی آگاهانه با آنها مواجه شد. در مسیر حرکت و رشد نیاز به پخته سازی ابزارها داریم.
🔸مشخصا در استان هایی که پزشکیان رای زیادی آورد کمتر مجموعه معتقد به آرمان های انقلاب پیدا می کنید (که بتوانند گفتمان انقلاب اسلامی را منتشر کنند) هرچند افراد معتقد به انقلاب زیاد است و طبیعی است که این جوامع چنین رفتار انتخاباتی ای داشته باشند.
🔹 رسانه (و صدای) جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان خیلی دیده نمی شود و متاثر از جاهای دیگری هستند. بنابراین گفتمان انقلاب اسلامی در آنجا ضعیف است که نتوانسته ابزارهای متناسب با آن زبان پیدا کند. نکته این است که تبعیض مساله ای است که آن ها می بینند.
ما به مجموعه هایی که به قومیت گرایی دامن می زنند اشراف نداریم. بنابراین نتیجه ای که اینجا با دو هفته کار کردن می گیرید آنجا نمی گیرید.
🔸سیاست گذاری تمرکز گرا که همه چیز را تهرانیزه می کند از فهم این نتایج عاجز است.
🔸رهبری سه دهه در مورد مردمی سازی سخن گفته است و شهید رئیسی این گفتمان را از رهبر گرفت و برای آن ساز و کار طراحی کرد و تا بالاترین سطح اجرایی رسید. یک نمونه دیگر طرح ۲۰ کال بود که برای فعال کردن مردم طراحی شده بود و تجربه آن را خیلی ها چشیدند.
▶️صوت کامل جلسه
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
@jebhe_mashhad