رسما دارند برای گرانی دلار فشار میآورند. اگر موفق شوند تیم اقتصادی دولت پزشکیان را به شکلی که میخواهند بچینند که پزشکیان کار را تمام خواهد کرد و دلار تا آخر سال صد تومنی میشود. و این یعنی مرغ دویست تومنی و گوشت دو میلیون تومنی. و این یعنی کالری روزانه غذایی حتی کمتر برای دختر این معلم و پسر آن پرستار و کارگر.
مساله اصلی امروز سیاست ایران این است که آیا الیگارشی و پیاده نظام رسانهای و سوارهنظام سیاسیش میتوانند به نام آزادسازی قیمتها، نیروی کار را ارزانتر و هزینههای زندگی را گرانتر کنند یا خیر؟ باقی اخبار پرهیجان روزانه نخود سیاهی بیش نیست. طبقات متوسط و محروم اگر میخواهند زیر فشار معیشت له نشوند باید خودشان را برای مقابله با «ارتش ذینفعان گرانی دلار» به سلاح آگاهی اقتصادی مسلح کنند. مغولهای بازار آزادی دارند میآیند.
https://eitaa.com/jedaaltv
سَلامٌ عَلى قَلبِ زَینَبَ الصَّبور، وَلِسانَها الشَّکور، سَلامٌ عَلى المَرأةِ الصَّالِحَة، وَالمُجاهِدَةِ النَّاصِحَة، وَالحُرَّةِ الأبیَّة، وَاللَّبوَةِ الطَّالِبیَّة، وَالمُعجِزَةِ المُحَمَّدیَّة، وَالذَّخیرَةِ الحَیدَریَّة، وَالوَدیعَةِ الفاطِمیَّة🖤
استاد میرزا محمدی امشب از حاج قاسم نقل میکرد که حاجی گفته بود وقتی داعش به دویست متری حرم عمه جان مان، حضرت زینب علیه السلام، رسیده بود، پشت بیسیم شنیده بود که داعشی با بی ادبی میگفت زینب! عباس امروز کجاست که میخوام بدن زینب رو از قبر دربیارم!😭
بله! کربلا هنوز برقرار هست!
روضه هایی که این چند شب شنیدید، هنوز برقرار هست!
مقابله جبهه باطل با جبهه حق هنوز برقرار هست!
گاهی در قالب سقیفه!
گاهی در قالب نهروان و صفین و جمل!
گاهی در قالب عاشورا!
گاهی در قالب حمله صدام و هشت سال دفاع مقدس!
گاهی در قالب داعش!
گاهی در قالب حمله اسرائیل غاصب به غزه مظلوم!
و گاهی در قالب...
سلیمانی ها و داعشی ها همیشه هستند!
همیشه هم در نهایت، سلیمانی ها پیروز می شوند!
این من و تو هستیم که باید انتخاب کنیم در کدام جبهه میخواهیم سینه بزنیم!
@jebhetse
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨بورس چگونه مردم را ذینفع بدبختی خود میکند؟
متیو دسموند (Matthew Desmond) جامعهشناس سرشناس آمریکایی در فصلی از کتاب «فقر محصول آمریکا» -که ان شاءالله به زودی ترجمه آن منتشر خواهد شد- نشان داده که چگونه سازوکارها و نهادهای سرمایهداری، لشکری از فقرا را برای تامین منافع سرمایهداران ایجاد میکند.
او مینویسد:
«سود شرکتها هنگامی افزایش مییابد که هزینههای کار کاهش یابد. به همین دلیل است که هنگامی که شرکتها دستمزدها را افزایش میدهند، بورس اوراق بهادار نیویورک (مشهور به وال استریت) به سرعت آنها را مجازات میکند. وقتی در سال 2015 شرکت والمارت (بزرگترین فروشگاه زنجیرهای مواد غذایی در جهان) در واکنش به فشارهای مردمی اعلام کرد که قصد دارد حداقل دستمزد کارگران خود را به 9 دلار در ساعت برساند، سرمایهگذاران بورسی از سهام آن روی گرداندند. سهام این شرکت تا 10 درصد سقوط کرد و 20 میلیارد دلار از ارزش بازار آن از بین رفت. این رخداد، رکورد بزرگترین ضرر و زیان را در یک روز شکست.
همین اتفاق در سال 2021 نیز افتاد. بعد از اینکه والمارت قول داد میانگین دستمزد ساعتی خود را به 15 دلار برساند، سهامداران سرمایه خود را بیرون کشیدند و ارزش سهام در یک صبح پنجشنبه 6 درصد سقوط کرد. سهامداران با این کار خود داشتند به والمارت و هر شرکت دیگری هشدار میدادند: اگر دستمزدهایتان را افزایش دهید، باید منتظر عواقبش باشید.
چه کسی از این وضعیت نفع میبرد؟ خب معلوم است، سهامداران. اما آنها چه کسانی هستند؟ آدم وسوسه میشود که آنها را مردانی با کتوشلوارهای مشکی راهراه و کراوات تصور کند که در اتاقهای هیئت رئیسه در آسمانخراشهای نیویورک دور هم جمع میشوند. اما واقعیت این است که بیش از نیمی از خانوارها در ایالات متحده در بازار سهام سرمایه دارند. خود ما سهامدار هستیم!».
اما آنچه دسموند گفته، فقط یک روی سکه است. اینکه نیمی از مردم آمریکا سهامدار بازار سرمایه هستند و از سود شرکتهای بورسی نفع میبرند، کمی گمراهکننده است. چون انسان تصور میکند اگر شرکت بزرگی مانند والمارت دستمزدها را افزایش ندهد، سود آن افزایش مییابد و نفع این افزایش سود را بیش از نیمی از خانوارهای آمریکایی که در بورس سهام دارند، میبرند. یا اگر دستمزدها افزایش یابد، درست است که حقوق کارگران این شرکت افزایش مییابد، اما سهامداران این شرکت که خود «مردم» هستند، زیان میکنند. اما واقعیت این است که در آمریکا 10 درصد از ثروتمندترین خانوادهها بیش از 80 درصد ارزش کل سهامها را در اختیار دارند. به عبارت دیگر، یک سیاه لشکری از سهامداران در آمریکا ایجاد شده که در مقایسه با سرمایهداران آمریکایی، ارزش سهامشان «تقریبا هیچ» است، اما نامشان «سهامدار» است و بدون اینکه سرمایهداران زحمتی بکشند، سر بزنگاههایی مثل افزایش حقوق کارگران، سر و کلهشان پیدا میشود و دستهجمعی برای حفاظت از سودهای نجومی سرمایهداران آمریکایی تلاش میکنند، چون خودشان نیز از این دریای پول، قطرهای کاسب میشوند!
این قصه، شباهت زیادی به سهامداری بخشی از مردم ایران در بورس دارد. چندین میلیون ایرانی، سهامدار شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی، معدنی و... هستند. اما واقعیت این است که 99 درصد سهامداران، سهامدار خرد محسوب میشوند. 41 میلیون ایرانی در بازار بورس سهامدار هستند، اما طبق آماری که چندی پیش از یک مسئول دولتی گرفتم، فقط حدود 350 هزار نفر ارزش سهامشان بالای 200 میلیون تومان است! اینجاست که وقتی میگوئیم نباید فولاد و پتروشیمی ایرانی به دلار به داخل فروحته شود، یا اینکه باید نرخ ارز تثبیت شود، لشکری میلیونی از سهامداران خُرد بورس در مقابل ما صف میکشند!
این بندگان خدا، که قاعدتا از قشر حقوق بگیر جامعه نیز هستند، فریب سود کاذب و ناچیزی را می خورند که در بورس به دست می آورند. چرا؟ اولا نمیدانند که بیشترین زیان را خود اینها از دلاری فروشی مواد اولیه ایرانی میبینند(چون با افزایش نرخ ارز، یا افزایش قیمتهای جهانی، هزینههای زندگیشان از مسکن تا مرکب گران میشود). ثانیا متوجه نیستند که اگر جلوی دلاریفروشی گرفته شود و نرخ ارز تثبیت شود، بیشترین نفع را خود اینها میبرند(چون ارزش پول ملی افزایش مییابد. در نتیجه هم قدرت خرید حقوقی که سر ماه میگیرند بیشتر می شود، هم اینکه ارزش پولی که در سهام دارند، افزایش مییابد).
بله عزیزان! بورس، همانگونه که در آمریکا لشکری از فقرا را برای حفاظت از منافع سرمایهداران بسیج کرده، در ایران نیز همین اتفاق را رقم زده است. رهایی از این وضع، فقط و فقط با بیداری ملت ممکن است. کمک کنید مردم را آگاه کنیم...
@syjebraily
هدایت شده از -| گفتارمدیا |-
💢 کارشناسان اقتصاد یا پیشگویان هراسافکن؟!
⚠️ گفتاری کوتاه درباره پیشگوییهای محقّقنشده
⭕️ گزارش بانکجهانی درباره وضعیت اقتصادی ایران در سال۲۰۲۴ منتشر شد و رقمی که برای تورّم در این گزارش ذکرشده، ۳۵.۳درصد است. این درحالیست که از ابتدای دولتسیزدهم تا همین چندماهقبل، بعضی از رسانههای مشهور اقتصادی درباره وقوع "ابرتورّم" یعنی تورّمهای بالای هزاردرصد هراسافکنی بیسابقهای داشتند و برای اثبات ادعای خود حتی به یادداشت دانشجویان رشتهاقتصاد متوسل میشدند.
⭕️ البته در میان چهرههای ناشناسی که ابرتورّم را پیشگویی میکردند نامهای مشهور هم هستند؛ مانند علینقی مشایخی (مؤسس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف)، علی مروی (مدیر اندیشکده حکمرانی شریف)، مسعود نیلی (مشاور اقتصادی روحانی)، علی سعدوندی (فعال فضای مجازی) و عبدالناصر همتی (رئیس پیشین بانکمرکزی).
➡️ @GoftarMedia
⭕️ کلیدواژهی ابرتورم اولینبار در یکی از جلسات شهیدرئیسی با اقتصاددانها مطرحشد. در آن جلسه مسعود نیلی از «قریبالوقوع بودن ابرتورّم» خبر داد. پس از این پیشگویی بود که رسانههایی مانند دنیایاقتصاد و تجارتنیوز با بزرگنمایی خطر ابرتورّم، زمینههای شکلگیری انتظارات تورّمی را بالا بردند و عرصه را برای حکمرانی اقتصادی دولتسیزدهم در موضوع ارز و سکّه تنگ کردند.
⭕️ بهجز مسعود نیلی، عبدالناصر همتی هم با انتشار یک ویدئو از خود در ۲۷اردیبهشت۱۴۰۲ اشاره میکند که بحثهای دلارزدلایی بیهوده است و بهجای این کارها باید جلوی ابرتورم را گرفت.
همچنین علینقیمشایخی در ابتدای سال۱۴۰۳ میگفت چالش ابرتورم برای اقتصاد ایران جدی است و علیسعدوندی کشورمان را در آستانه ابرتورم میدانست.
⭕️ نکته جالب اینجاست که مهمترین چالش دولتسیزدهم حذف ارز ترجیحی (معروف به ارز جهانگیری یا ارز۴۲۰۰) بود که منشاء تورّم سنگین سال۱۴۰۱ شد. اما در اکثر پیشگوییهای پیش از این تصمیم، نقش حذف ارز۴۲۰۰ مورد توجه قرارنگرفتهبود.
➡️ @GoftarMedia
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 حماقتی به نام یارانه پنهان
⁉️اگر ثروتمند بیشتر از فقیر، بنزین مصرف میکند، آیا باید بنزین را برای همه گران کنیم؟
🔹 اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #چلوکباب مصرف میکند، باید چلوکباب را برای همه گران کنیم؟
⁉️ اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #استخر میرود، باید بلیط استخر را برای همه گران کنیم؟
⁉️ اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #سینما میرود، آیا باید بلیط سینما را برای همه گران کنیم؟
⁉️..؟
⁉️ و اگر گران کردیم، آیا فقیر پس از ان بیشتر بنزین مصرف می کند، بیشتر چلوکباب میخورد, بیشتر استخر می رود، و بیشتر سینما میرود؟ و آیا ثروتمند از این پس کمتر از این اقلام استفاده خواهد کرد؟
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از 📍دانشکده اقتصادی📚
♦️چالش های اقتصاد ایران و راهکار های آن از دید کارشناسان اقتصادی نئولیبرال!
🔸چالش:#ناترازی انرژی_راهکار:آزاد سازی قیمت انرژی به نرخ جهانی
🔹چالش: #ناترازی ارزی_راهکار:آزاد سازی نرخ ارز به نرخ ارز تلگرامی
🔸چالش:#ناترازی بودجه_راهکار: کوچک سازی دولت و تعدیل کارمندان دولت
🔹چالش:#ناترازی بانک ها_راهکار:بستن شیر نقدینگی به روی مردم و قطع تسهیلات تکلیفی به ضرر مردم
🔸چالش: #ناترازی صنعت خودرو_راهکار:آزاد سازی قیمت خودرو به نرخ بازار آزاد
🔹چالش:تحریم های اقتصادی_راهکار:دادن امتیاز های هسته ای،موشکی،منطقه ای در قبال لغو و تعلیق تحریم ها اگر که بشود...
🔸چالش: حقوق ودستمزد پایین کارمند و کارگر و #ناترازی سفره آنها_راهکار: سرکوب حقوق و دستمزد این عزیزان به بهانه ایجاد تورم!!!
🔺ای کاش راهکار چالش آخری هم آزاد سازی حقوق و دستمزد به نرخ جهانی بود تا شاهد شرمندگی پدران نزد خانواده ها نبودیم...
✍️ سید احمد اسدی زاده
#نقد_تحلیل_اقتصادی
#ناترازی
#آزاد_سازی
📍 عضویت در کانال دانشکده اقتصادی 👇
🔗https://eitaa.com/s_ahmad_ir
⚠شما بگویید با این طیف از اقتصاددان ها چه کنیم؟!
⛔چندین سال هست که می گویند ایران دچار ابرتورم می شود!
تورم ۱۰۰۰ درصدی! تورم ۸۰۰ درصدی!
می گویند چرا ایران تورم بالا دارد؟! می گویند چون به علم و تجربه بشری عمل نمی کنند!!
البته علم و تجربه بشری که خودشان قبول دارند!!
آرژانتین را مثال می زنند که به علم و تجربه بشری عمل نکرده و تورم اش ۱۲۵ درصد(۹ ماه پیش)!
‼نمی گویند که خاویر میلی که سال گذشته در آرژانتین روی کار آمد، به علم و تجربه بشری(😒) که همان اقتصاد نئولیبرالیسم باشد، عمل کرده و نرخ ارز را آنچنان آزاد کرد که ارزش پول آرژانتین خُرد شد و تورم چند صد درصدی و شورش اجتماعی عظیم اخیر را تجربه کردند!!!
〽ترکیه را مثال می زدند که ببینید در حال انجام تجربه بشری هست و بزودی تورم اش کاهش می یابد!!! الان ببینید که تورم ترکیه نزدیک ۷۰ درصد هست!!!
❌در بسته سیاست های ارزی شان برای جلوگیری از ابرتورم، آزادسازی و شناورسازی نرخ ارز را توصیه می کنند، و حال اینکه تورم ایران عمدتا ناشی از جهش های ارزی بوده است!!!
‼عملا و صراحتا هم می گویند نرخ ارز باید بالا برود!
شما بگویید ما با این طیف از اقتصاددان ها چکار کنیم؟!😒
پیش بینی هایشان که بعضا غلط در می آید!
توصیه هایشان که بعضا کاملا معکوس است!
چه کنیم؟!🙄
💡آیا سیاستمدار می تواند خودش را در بست در اختیار این کارشناسان قرار دهد؟!
🗳این سیاستمدار هست که باید براساس واقعیت های میدانی اقتصاد ایران، بین نسخه های مختلف اقتصادی، یکی را انتخاب کند و نه آن کارشناس اقتصاددان لیبرال!
@jebhetse
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡امروز سالروز اعلام پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و نوشیدن جام زهر توسط حضرت امام رحمة الله علیه است.
📹به مناسبت، پیشنهاد می کنم مستند «مجمع عقلاء» را مشاهده بفرمایید.
🎞مستند «مجمع عقلا»، به بررسی چگونگی ختم جنگ ایران و عراق و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در تیرماه سال ۱۳۶۷ و پس از آن به بررسی دوران سازندگی در دولت هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ میپردازد.
@jebhetse
کدام اسب زینکرده؟
چند مورد را به اجمال عرض میکنم:
۱-رکوردشکنی کاهش نرخ بیکاری در بهار امسال با نرخ ۷,۷%
۲-کاهش ۵۲,۹% تورم تولید کننده و ۱۱,۸% تورم مصرف کننده
۳-رشد اقتصادی ۴,۶% براساس گزارش صندوق بینالمللی پول
۴-کاهش شکاف طبقاتی به کمترین مقدار ۹ سال اخیر
کافیست یا بازم بگم؟
@jebhetse
هدایت شده از بیداری ملت
🔴زاکانی شهردار تهران :
🔹 بیش از این تعداد که برای تغییر شهردار، رای داده بودند، برای ماندن من در شهرداری رای و امضا جمع شده!
آنها که رای به نماندن من در شهرداری دادهاند اظهاراتشان مبنای قانونی ندارد وسراسر تهمت است و حتما از کسی که این کار را کرده شکایت خواهد شد.
✍اولاً این پاسخ به دوستانی که میگن این امضاها چه فایده ای داره؟
ببینید در کارزاری که کانالهای بیداری ملت و خبر فوری سراسری به کمک شماها از اون حمایت کرد دست آقای زاکانی چطور برای دفاع از خود باز شده!
دوماً بهتر بود آقای زاکانی به زمان جمع آوری این امضاها هم اشاره ای میکردن
۱۷۰ هزار امضا برای برکناری طی حدود۵ ماه
۲۰۵ هزار امضا طی حدود کمتر از ۱۰ روز که حدود ۲۰۰ هزار امضا در همون ۲۴ ساعت اول جمع شد.
از همه شماها سپاسگزارم که اعتماد میکنید.
ان شاالله مثل گذشته که با کمک دادستانهای حاضر در کانال اقدامات خوبی انجام شد باز هم با کمک هم کارهای بزرگتری انجام خواهیم داد.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از بیداری ملت
🔴انتقاد شریعتمداری از دعوت صداوسیما از ظریف
🔹مدیرمسئول روزنامهٔ کیهان: دعوت از آقای ظریف یک اقدام نامتعارف است و فاقد توجیه منطقی و قانونی است. کاش صداوسیما از جناب پزشکیان برای حضور در سیما دعوت میکرد.
🔹مخصوصاً اینکه کنفرانس خبریِ از قبل اعلامشدهٔ ایشان به تعویق افتاده و معلوم نیست چرا هنوز انجام نشده است.
🔹آقای ظریف مسئولیت رسمی ندارند و جایگاه کنونیِ ایشان یک جایگاه درونحزبی است و از این روی دعوت از آقای ظریف نمیتواند توجیه قابلقبولی داشته باشد.
🔹به اعتقاد بنده، جناب ظریف قبلاز حضور یکطرفه در تلویزیون باید به چند سؤال دربارهٔ عملکرد خود توضیح بدهند و کاش برادر عزیزمان جناب آقای جبلی قبلاز دعوت از آقای ظریف برای حضور یکطرفه، از برخی کارشناسان برای پرسش چند سؤال راهبردی از ایشان هم دعوت به عمل میآوردند.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از خبرگزاری فارس
رئیس کمیسیون امنیت ملیِ مجلس: پزشکیان باید تصمیمگیرندهٔ کابینه باشد نه ظریف
🔹عزیزی: دولت چهاردهم نباید ذهنیتی برای جامعه ایجاد کند که افراد خاص هدایتگر دولت هستند و دولت فاقد قدرت تصمیمگیری است؛ بههرحال مردم به آقای پزشکیان رأی دادهاند؛ نه شخص دیگر و توقع دارند که رئیسجمهور منتخب شخصاً پیگیر کارها باشد.
🔹دولت باید استقلال رأی داشته باشد. افراد و جریانهای سیاسی نظر خود را ارائه دهند؛ اما نظر خود را تحمیل نکنند. آنها نباید بهجای دولت تصمیم بگیرند. مخصوصاً کسانی که تمایل به غرب دارند و احساس میکنند که همهٔ دنیا غرب است.
@Farsna - Link
هدایت شده از حسین زمانی میقان
ترجمه صحیح خبر: هزینه ارز همه ایرانیان برای واردات خودروی گرانقیمت ثروتمندان!
@hzamanim
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🛢«درایت شهید رئیسی و صادرات نفت به چین»
📈 رشد صادرات نفت ایران به چین نه به معنای وابستگی به او بلکه مبنای یک بازی «برد-برد» است.
📍چین از وابستگی به نفت عربستان(آمریکا) و روسیه گریزان است تا بتواند استقلال کنشهای خود در عرصه سیاسی را ارتقا دهد.
🔖 از این رو استفاده از این نیازِ چین برای صادرات نفت؛هوشمندی دولت سیزدهم و شهید رئیسی بود.
🔖 از طرفی ایران با احتساب نفت دارای مازاد تراز تجاری با چین است و از این مازاد ارزی میتواند برای متنوع سازی کانالهای تسویه ارزی خود به ویژه روی کالاهای اساسی(بند ۶ سیاستهای اقتصاد مقاومتی)اقدام کند که در ثبات ارزی تعیینکننده است.
🔖 از طرف دیگر چین دارای مازاد شدید ارزی ناشی از حساب جاری خود است و برای پاسخ به این مازاد ارزی به دنبال توسعه سرمایهگذاری در کشورهایی است که هم نسبت بدهی و همریسک نکول پایینی داشته باشند
🔖 ایران به دلیل کانال قوی فروش نفت به چین هم ریسک نکول پایین برای طرف چینی دارد و هم به دلیل نسبت بدهی خارجی بسیار پایین میتواند مقصد مناسب ِکانالهای تحریمناپذیر سرمایه گذاری چین محسوب شود و ذخائر خارجی خود را هم با یوآن توسعه دهد.
@Economics_Finance