هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🛢«درایت شهید رئیسی و صادرات نفت به چین»
📈 رشد صادرات نفت ایران به چین نه به معنای وابستگی به او بلکه مبنای یک بازی «برد-برد» است.
📍چین از وابستگی به نفت عربستان(آمریکا) و روسیه گریزان است تا بتواند استقلال کنشهای خود در عرصه سیاسی را ارتقا دهد.
🔖 از این رو استفاده از این نیازِ چین برای صادرات نفت؛هوشمندی دولت سیزدهم و شهید رئیسی بود.
🔖 از طرفی ایران با احتساب نفت دارای مازاد تراز تجاری با چین است و از این مازاد ارزی میتواند برای متنوع سازی کانالهای تسویه ارزی خود به ویژه روی کالاهای اساسی(بند ۶ سیاستهای اقتصاد مقاومتی)اقدام کند که در ثبات ارزی تعیینکننده است.
🔖 از طرف دیگر چین دارای مازاد شدید ارزی ناشی از حساب جاری خود است و برای پاسخ به این مازاد ارزی به دنبال توسعه سرمایهگذاری در کشورهایی است که هم نسبت بدهی و همریسک نکول پایینی داشته باشند
🔖 ایران به دلیل کانال قوی فروش نفت به چین هم ریسک نکول پایین برای طرف چینی دارد و هم به دلیل نسبت بدهی خارجی بسیار پایین میتواند مقصد مناسب ِکانالهای تحریمناپذیر سرمایه گذاری چین محسوب شود و ذخائر خارجی خود را هم با یوآن توسعه دهد.
@Economics_Finance
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨مرکبی به مقتضای مسیر باید...
از روزی که انقلاب اسلامی را شناخته و به امامین آن ایمان آوردیم، پیامش را به عقل دریافته و مقصد و مقصودش را به چشم دل دیدیم، آتشی در جانمان افتاد که حتی برای لحظهای خاموش نشده است. چه، در عصر حاضر، آنکه فلسفه حیات را دریافته و مبداء و معاد را درک کرده و به وعده «عبدی أطعنی أجعلک مثلی» ایمان آورده باشد، نمیتواند نسبت به انقلاب اسلامی بیتفاوت باشد، مطیع ولایت فقیه نباشد و در این جهت نکوشد.
انقلاب اسلامی، اهداف و غایات آرمانهایی برای خود ترسیم کرده است. صراحت دارد که میخواهد بر مبنای معارف اسلامی، تمدن نوین اسلامی را شالودهریزی کند؛ میخواهد بشریت زخمخورده و غمگین و آزرده و افسرده از حوادث گوناگون قرنهای اخیر را به آفاق جدیدی برساند و به او کرامت ببخشد. در این افق تمدنی، ساحات مختلف حیات بشر صُوَری دارند. اقتصاد، فرهنگ، سبک زندگی، شهرسازی، سلامت و... هر کدام صورتی دارند. به برکت انقلاب اسلامی، طی ۵ دهه اخیر مطالعات علمی-تحقیقاتی گستردهای در این جهت انجام شده و قسم مهمی از این صورتها اینک برای ما آشکار است. اما به دو دلیل، آنگونه که باید و شاید اجراییسازی ایدههای تمدنی در دستور کار ساختارهای رسمی کشور قرار نگرفته است. نخست، غلبه گفتمانی سرمایهداری نئولیبرال در فضای عمومی و آکادمیک کشور؛ و دوم، خلاء کادرسازی متناسب با گفتمان تمدن اسلامی. پذیرش این مفروضات، طبعا مسئولیتها و ماموریتهایی را متوجه انسان میکند؛ و این حقیر امروز دقیقا در موقعیتی قرار گرفتهام که نمیتوانم نسبت به این مهم بیتفاوت باشم.
لکن انسان وقتی هدفی را برمیگزیند، وقتی مقصدی را انتخاب میکند، لاجرم باید به لوازم و اقتضائات آن نیز ملتزم باشد. باید به مقتضای مسیرش مرکبی راهوار اختیار کند. چرا که چه هدف اشتباه انتخاب شود و چه در گزینش مسیر و اسباب سفر خطا شود، به مقصد نخواهیم رسید. واقعیت این است که مسئولیت مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام که از سال ۱۳۹۸ بر عهدهاش دارم، مسئولیت خطیری است. این مرکز پیرو تفویض اختیار رهبر معظم انقلاب اسلامی در بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی و بر اساس تبصره ماده ۶ مقررات نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام که در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ توسط معظم له ابلاغ شد، تاسیس شده است. اهمیت این مجموعه برای حقیر به قدری بوده که آن را بر پیشنهادهای گوناگون، چه مسئولیتهایی که در دولت شهید رئیسی پیشنهاد شد و چه نمایندگی در مجلس، ترجیح دادهام. لکن با وجود کارهای بزرگی که در این ۵ سال صورت گرفته و اقدامات قابل توجهی که در دست انجام است، این مجموعه یک دستگاه نظارتی است و طبیعتا ظرفیت لازم را برای عینیت بخشیدن به دغدغههای مهم «پیادهسازی ایدههای تمدنی» یا «گفتمانسازی و کادرسازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی» را ندارد. بلکه محدودیتها و محذوریتهایی را نیز بر کنش در این جهت تحمیل کرده است. این بود که از جناب آقای دکتر ذوالقدر دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام که لطف و محبت زیادی نیز به حقیر دارند و ارادتمند ایشان هستم، درخواست کردم از این مسئولیت کنارهگیری کنم.
پس از این، فعالیت های علمی خود را کماکان به عنوان عضو هیئت علمی گروه تمدن اسلامی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه خواهم داد. لکن برای پیگیری اهداف پیش گفته، یعنی کادرسازی و گفتمانسازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی و پیادهسازی ایدههای تمدنی، به اتفاق جمعی از نخبگان انقلابی، در حال تاسیس یک حزب سیاسی رسمی هستیم که انشاءالله به زودی یک فراخوان سراسری برای عضوگیری نیروهای معتقد به این گفتمان، صادر خواهد شد.
@syjebraily
هدایت شده از قاسم روانبخش
🌑برای خرید پزشکیان از یک سوپر مارکت ذوق مرگ شدند
همانهایی که به خاطر تعارف کردن به شکلات مرد سنندجی به رییس جمهور او را مجبور به عذرخواهی کردن
دلم برای رئیسی سوخت...
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️با کدام منطق، زن ۳۰ ساله یهودی کمتجربه ارجح می شود بر مرد ۵۱ ساله شیعه کارآزموده؟!!😳
@jebhetse
از این تیتر بدون لید و غیر گویا چی می فهمید؟ دوستی خاله خرسه؟ یا
پزشکیان عامل فروپاشی ایران؟
پزشکیان فریب خورده اقوال غرب؟
پزشکیان آخرين رئیس جمهور نظام مستقر؟
پزشکیان قربانی ظهور یلتسین؟
یا اصلا نفهمیدند چی تیر زدند؟
@jebhetse
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️قبل و بعد از انتخابات!
پزشکیان: من حزبی نیستم!
ظریف: آقای پزشکیان نامزد حزب اصلاحات بوده!
⛔️جناب پزشکیان! یا شما ظریف رو قبول دارید که گذاشتید به جای شما بیاد تلوزیون صحبت کنه یا قبول ندارید! اگر قبول ندارید، لطفا سریع موضع گیری کنید!
@jebhetse
پزشکیان چه منتقدان با فرهنگ و نجیب و وطندوستی دارد؛ در هیئتها با روی خوش و هدیه استقبالش میکنند. میرود خریدبازی با نوهها، جای نقد رفتار پوپولیستی، فیلمش را منعکس میکنند.
قدر بدانید آقای پزشکیان؛ منتقدان شهید رییسی صاحب بقالی را بخاطر تعارف شکلاتی به رییسجمهور آواره کردند!
@jebhetse
🔺 تیتر اشتباه!
🔹پس از امضای پیشقرارداد واردات گاز از روسیه و حرکت ایران به سمت توسعه تجارت گاز با کشورهای منطقه، یک خط رسانهای به تیتر رسانهها تبدیل شد: ایران مالک یکپنجم ذخایر گاز دنیا واردکننده گاز ارباب روسیه شد.
🔹تجارت گاز شامل ترکیبی از صادرات، واردات، سوآپ و ترانزیت گاز بوده بهگونهای که بیشترین منافع کشورها را برآورده کند. مثلا در توافق با روسیه، ایران قرار است گاز این کشور را با قیمت کمتر وارد و با قیمت بالاتر صادرات کند.
🔹نه تنها ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گاز، بلکه آمریکا و روسیه نیز به عنوان دو تولیدکننده نخست بسته به منافع خود اقدام به واردات گاز از سایر کشورها میکنند.
🔹طبق گزارش موسسه EI، در سال ۲۰۲۳ آمریکا ۰.۳ و ۷۹ میلیارد متر مکعب از ترینیداد و توباگو و کانادا گاز وارد کرده و روسیه نیز ۵.۷ میلیارد متر مکعب از سه کشور آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان واردات گاز داشته است.
@khate_energy