هدایت شده از نشریه فرهنگ پویا
⭕️ تربیت چنین شاگردانی، استاد را دلگرم کرد
🔸 ابتدا اگر کسی به قیافه علامه طباطبایی و وضع کار او مینگریست، آن را کاری کوچک، کم اهمیت، کم بازده و نافرجام میپنداشت؛ ولی طولی نکشید که خدا به وسیله شاگردانی مانند شهید مطهری _رضوان الله عليه_ او را کمک کرد.
🔹 گرد آمدن چنین شاگردانی، استاد بزرگوار را دلگرم کرد؛ به طوری که به تعلیم و تربیت آنها همت گماشت و از هیچ زحمتی در راه پرورش آنها دریغ نکرد.
برنامه جدیدی را بدون تبلیغات شروع کرد و در اندک مدتی به موفقیتی چشمگیر نایل آمد.
✍ یحیی حسینی
#حوزه_علمیه
#علامه_طباطبایی
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
هدایت شده از نشریه فرهنگ پویا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خاطره جالب رهبر انقلاب از مجلسی که علامه طباطبائی، امام خمینی(ره) را استاد خود خطاب کرد
#امامین_انقلاب
#علامه_طباطبایی
🆔 @farhang_puya
هدایت شده از نشریه فرهنگ پویا
📌 تفسیر المیزان، راه حل مسائل اسلامی
🎙 آیت الله شهید مطهری:
🔹 کمتر مشکلی در مسائل اسلامی و دینی برایم پیش آمده که کلید حل آن را در تفسیر المیزان نیافته باشم. يعنى تفسير الميزان کلید حلی بود برای مشکلات فرهنگی و دینی جامعهای که در راه تکامل و فراهم آوردن زمینههای انقلاب اسلامی قدم بر میداشت.
🔸 استاد به تناسب نیاز جامعه، مقالاتی مینوشت؛ مقالاتی که در مجموعه مرجعیت و روحانیت نوشته شده، نشانه فکر عمیق و ذهن دوراندیش استاد است و نشان میدهد که وی چگونه برای حکومت اسلامی راه جویی و دیگران را بدان راهنمایی میکرده است.
🔹 حضرت علامه زمانی صحبت از حکومت اسلامی و زعامت روحانیت میکرد که حتی تصور آن از مغزهای بسیاری از روشنفکران به دور بود؛ این نمونه فقط یکی از خدمات بیشمار ایشان است که شمارش همه آنها در این فرصت کوتاه ممکن نیست.
#حوزه_علمیه
#علامه_طباطبایی
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
💐سیره آیت الله شهید مرحوم دکتر سید محمدحسین حسینی بهشتی ره
📌 امتناع از ورود در کار اقتصادی
دوستانی که شرکت عمرانی را تأسیس کرده بودند نزد من آمدند و گفتند میخواهیم برای برکت این شرکت، شما هم سهامدار شوید.
گفتم ما طلبه هستیم و سرباز امام زمان عج، مناسب نیست که در این مقولات وارد شویم؛ رزّاق خداست و اگر برای او کار کنیم، روزی ما را خودش میرساند.
آن گاه که دیدند اصرار آنها نتیجه نداد، تصور کردند انکار من ممکن است برای این باشد که سرمایهای برای مشارکت ندارم لذا پیشنهاد کردند که شما لازم نیست سرمایه گذاری کنید ما خودمان کل سرمایه شرکت را تأمین میکنیم، فقط قبول کنید که درصدی از سهام به نام شما شود و سود آن را تقدیمتان کنیم.
باز هم به آنها جواب منفی دادم و استدلال کردم دلیل نپذیرفتن صرفاً به خاطر داشتن یا نداشتن سرمایه نیست و اصولاً قصد ندارم در این نوع مسائل وارد شوم؛ اما آن دوستان به اصرار خود ادامه دادند و این بار پیشنهاد کردند که شما شریک شوید و سود آن را نه برای خودتان که برای پیشبرد نهضت و ترویج اسلام صرف کنید. باز هم نپذیرفتم و نهایتاً گفتند ما آماده هستیم بدون اینکه شما آوردهای در شرکت داشته باشید، بخشی از شرکت را به نام شما کنیم و صرفاً سود آن را برای مصارف عام المنفعه نهضت در اختیار شما قرار میگیرد.
اما سرانجام به هیچ نوع، واردشدن در امور اقتصادی به خاطر حفظ زی طلبگی ام نپذیرفتم.
📚سیره شهید دکتر بهشتی رحمت الله علیه، ص۱۴۸
15.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴"مطلقاً سراغ کار اقتصادی نروید"
👈 دستور رهبر حکیم انقلاب در دیدار با ائمه جمعه در تاریخ ۵ مرداد ۱۴۰۱ ممنوع:
«مطلقاً سراغ کار اقتصادی نروید:
«از فعالیت اقتصادی حتی بهعنوان تأمین هزینههای نماز جمعه باید اجتناب شود چرا که آثار منفی ورود بعضی از آقایان محترم به این فعالیتها، هنوز هم دامنگیر نظام اسلامی است.
بعضی از آقایان محترم ائمه جمعه وارد فعالیت اقتصادی شدند و بلد نبودند و شکست خوردند، دیگران سوءاستفاده کردند، وزر و وبالش به گردن نظام ماند، بعضیها هنوز هم ادامه دارد. امام جمعه مطلقاً وارد مسائل اقتصادی نشود، اداره تشکیلات روحانیت با مردم است، بعضی آقایان ننگشان میکند که بگویند حوزههای علمیه از مردم ارتزاق میکنند این ننگ نیست، #این_افتخار_است.
✅حوزه و روحانیت باید وابسته به مردم باشند نه دولت و قدرت
حوزههای علمیه، مراجع و فضلای حوزه، وابسته به مردم هستند و احتیاجی به دولتها و قدرتها ندارند و این یک افتخار و امتیاز است. به همین علت است که حوزههای علمیه در قضایای مختلف توانستهاند بدون رودربایستی با دولتها در کنار مردم بایستند؛ بنابراین نمازجمعه نیز باید به همین شکل و با کمکهای مردمی اداره شود.»
۵ مرداد ۱۴۰۱
هدایت شده از بنیاد علومانسانیاسلامی آیتاللهحائریشیرازی
📢 بنیاد علوم انسانی اسلامی آیتالله حائری شیرازی(ره) برگزار میکند:
💢 درسگفتار مجازی «بازتابِ دین در علم، هنر و فناوری»
🗓 از شنبه ۴ فروردین تا پنجشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۱۶ تا ۱۷
🔻به صورت آنلاین و آفلاین
🔻همراه با اعطای گواهی پایان دوره به پذیرفتهشدگان در آزمون
✅ لینک شرکت آنلاین در بستر اسکایروم:
🌐 http://B2n.ir/mohyeddin_ir
✅ استفاده از صوت دروس به صورت آفلاین و اطلاعات بیشتر:
🌐 https://eitaa.com/mohyeddin_ir
#درسگفتار_بازتاب_دین
#علوم_انسانی_اسلامی
🌱🌱🌱🌱🌱
💠 بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی(ره)
🌐@mohyeddin_ir
جوانان و کار فرهنگی (۱)
چیستی جوان و چیستی کار فرهنگی ( ۱)
نوجوانان و جوانان به عنوان نسل های در حال رویش ، کانون محوری مطالعات نسلی هستند. بحث اصلی در مطالعات نسلی انتقال ارزش های فرهنگی و انتقال آداب و رسوم اجتماعی و سنت هایی است که مقوم و ستون فقرات هویت فرهنگی جامعه هستند ، از نسل فعلی و موجود به نسل آینده،
نوجوانان و جوانان در دوره ای متفاوت از دوره والدین و نسل پیشین خود به دنیا می آیند و رشد می کنند و نگاهشان رو به جلو و به آینده است. هویت نسلی، در عین حالی که عناصری از سنت و عناصری از والدین و نسل پیشین را با خود حمل می کند ، اما به لحاظ اقتضای دوره جوانی و نوجوانی و تغییرات فرهنگی و تغییراتی که تکنولوژی در جامعه ایجاد می کند، این هویت نسلی ، می کوشد تا ابژه های نسلی متفاوت و نه لزوما متضاد با نسل پیشین را خود بسازد. همان کاری که نسل های دهه ۴۰ تا دهه ی ۷۰ با نسل های پیش از خود کردند. آنان کاری کردند که در تاریخ تسلی پیش از خود ، هرگز سراغ نداشتند، انقلاب کردند، فاتح جنگ تحملی شدند. ایران را در بسیاری از دانش های روز دنیا سربلند کردند.، از مدافعان حرم تا امنیت تا سلامت و در دیگر ساحت های اجتماعی و سیاسی مورد نیاز خوش درخشیدند و اکنون نیز امید اصلی و سرمایه های اصلی کشور و نظام و ایران هستند. موضوعی که دشمنان خوب فهمیدند، اما برخی دوستان هنوز نفهمیده اند. ریش سفیدان که اگر چه ناخواسته و نا دانسته گاهی جوانان را مورد بی مهری و غصب نسلی خود قرار می دهند. اما به یاد داشته باشیم در بیانیه گام دوم رهبری عزیز و حکیم، جوانان را ،سرمایه های اصلی و پیش ران و امید گام دوم انقلاب اسلامی معرفی کردند. پس در اولین گام واجب است تمامی کسانی که به درست یا نادرست، با دلیل و بی دلیل ، از روی شایستگی یا روابط و آشنایی در مصدر کارهای فرهنگی اعم از سطح کلان تا خرد قرار گرفته اند، عالمانه دوره نوجوانی و جوانی را بشناسند. هر حرکت و رفتار بدون شناخت درست و بدون داده های معتبر علمی از دوره جوانی و مناسبات نسلی ،دورشدن از هدف است. شناخت هویت نوجوانان و جوانان از ابعاد روان شناختی، جامعه شناختی، فلسفی، انسان شناختی و فرهنگی و خاصه از منظر دانش فطرت شناسی و حق جویی نسل جوان از اوجب واجبات است برای کسانی که در مصدر مسئولیت ها و برنامه ریزی ها و اقدامات فرهنگی کشور از بالا تا پایین قرار گرفته اند.
گام دیگر ، شناخت درست از کار فرهنگی
است .
مغز کار فرهنگی ، اندیشه های علوم انسانی است. اندیشه هایی که بتواند دو ساحت طبیعت و فطرت جوان را با هم گره بزند. بازخوانی مستمر اندیشه های علوم انسانی در تمامی رشته ها و گرایش ها و شاخه های آن در مراکز دانشگاهی و حوزوی است. باز خوانی بر اساس مبانی و مبادی فرهنگ و معارف اسلامی ، فرهنگ و سنت ایرانی، فرهنگ و تفکر انقلاب اسلامی با هدف مسئله شناسی، زمان و زبان شناسی نسلی و پاسخگویی به نیازهای و سئوالات روز نسل جدید و رفع مشکلات معیشتی، و زیست افتخارآمیز و هویت ساز نسلی ، از مهم تربن وظایف وزارتخانه های علوم ،تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و حوزه های علمیه است که باید گفت متاسفانه علی رغم برخی توفیقات پراکنده ، همچنان راهبرد مغفول نظام جمهوری اسلامی ایران است.
نوشته شده در روز شنبه چهارم فروردین ۱۴۰۳، توسط مدیر کانال ، ابوالقاسم فاتحی دهاقانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامهطباطبایی
https://eitaa.com/drfatehi
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نمک روضه مرا بفرست
🔻روزیام دست توست یا رزّاق
ای ضریح حسین؛ دلتنگم! ...
🌺صل الله علیک یا اباعبدالله🌺
@kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آنچه خوبان همه دارند تو یکجا داری
🔸ابراز احساسات و عرض ارادت مردم به رهبر انقلاب
@kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📷 #تاریخ_گردی | وقتی در محلهها ۲ سیر گوشت هم پیدا نمیشد!
🔸۱۷ بهمن ۱۳۵۰ رئیس یک انجمن محلّی در اعتراض به نبود گوشت در بازار و گرانی آن میگوید: در محله ما گوشت گوسفند پیدا نمیشود. اگر کسی هم موفق به یافتن آن شود، آنقدر گران است که میماند چه کند، بخرد یا نخرد! باید خرید اما اگر "گیر" بیاید. خانوادهها با ۲ سیر گوشت در روز میسازند اما کو "گوشت"؟
@kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا