❇️ اصول سیاست در سیره امام علی (ع)
🔘 آیةاللهالعظمی سبحانی
💎 اصولی که امام علیهالسلام از آن پیروی میکرد همگی تحت پوشش ارزشهای اخلاقی و اصول انسانی قرار داشت و بر اساس عدل و دادگری استوار بود و هر نوع دگرگونی در کشور از این اصول سرچشمه میگرفت و امام کراراً به این اصول تأکید میکرد و هر نوع اداره کشور را بر غیر این اصول نفی مینمود؛ زیرا او به آینده کشور فکر میکرد نه به بقای قدرت و سلطه خویش.
💎 چه بسا ممکن است سیاستمداری از طریق مکر و خدعه و فریب مردم، قلوب و دلها را متوجه خود و در نتیجه یک نوع آرامش نسبی بر کشور حکمفرما سازد، ولی از آنجا که ظاهرسازی و تزویر اثر موقت دارد و همیشه نمیتواند کارساز باشد، امیرمؤمنان علیهالسلام از سیاستهای مزورانه سیاسیکاران، پیوسته نقد میکرد و میفرمود: «هیهات! لولا التقی لکنت ادهی العرب» (غررالحکم/ح10041؛ کافی/8/24) اگر پارسایی نبود من داهیترین و زیرکترین عرب بودم...
➕ متن کامل مقاله👈 yon.ir/KRDIP
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢نباید از بانکهای رباخوار غربی تقلید کنیم/ کارمزد قرض الحسنه فقط برای یک سال است نه چندسال!
✔️آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد:
🔹باید فکری برای بانکها کرد و تا مسئله بانک در این مملکت حل نشود، اقتصاد ما همچنان نابه سامان خواهد بود.
🔹پول مردم در حساب جاری است و بانکها بخشی از پول مردم را به خود مردم وام قرض الحسنه دهند؛ سرمایه خود بانکها غالباً به صورت ساختمانهاست اما اموال مردم در نزد بانکهاست که بخشی از آن را به مردم وام قرض الحسنه بدهند.
🔹اگر مطابق عقود شرعیه عمل کنند، هم شکوفایی اقتصادی است و هم مردم به جایی میرسند و از سرمایههای خود استفاده میکنند اما اگر بانکها عمل نکنند، باز همان بانک رباخوار غربی و باعث بدبختی میشود.
🔹در کنار بانکها، بعضی افراد رفتند صندوقهای قرض الحسنه تشکیل دادند که بسیار کار خوبی است و در این کار خیر به خصوص در ماه مبارک رمضان شرکت کنید و بتوانید افرادی را از مشکلات نجات دهید.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
رهبرانقلاب، در خطبههای نماز عید فطر تاکید کردند:
⚙چرخ زندگی مردم با تولید میچرخد. ۹۷/۳/۲۵
#تولید_داخلی
#حمایت_از_تولید_داخلی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
#استاد_هدایت(2)
حجت الاسلام هدایت در پیش نشست کنگره بین المللی فقیه فقه نظام مطرح کرد:
هدف نهایی انبیاء یعنی عبودیت اجتماعی و مبارزه با طاغوت نیاز به ....
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
حضور ریاست پژوهشگاه فقه نظام حجت الاسلام دکتر حاج ابوالقاسم در نماز عید فطر مصلی تهران به امامت امام خامنه ای حفظه الله
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢فلسفه اسلامی میتواند پیشفرضهای دانش سیاسی را فراهم کند/شهید مطهری با حکمت متعالیه توانست مارکسیسم را نقد کند
📌حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی: فلسفهی سیاسی در پیشینه تمدن اسلامی و فلسفه اسلامی نیز ریشه دارد. وقتی از فلسفهی سیاسی صحبت میکنیم، منظور مجموعه تأملات فیلسوفانه در باب سیاست است.
🔹اگر امروز بخشی از وظایف کلام را فلسفه به دوش میکشد بهخاطر این است که کلام رنجور است. هر وقت این دانش قوی شد، نیازی ندارد که بهخودش زحمت دهد و این مبانی را که کلامی تلقی میشود، برعهده بگیرد. بنابراین باید با دانشهای اسلامی طوری برخورد کنیم که در یک محیط صلحآمیز و همافزا رشد کنند و دیده شوند.
(مفتاح)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢ابزار تحول در قالب قواعد فقهیه وجود دارد/ لازم نیست به ساختار فقهی دست بزنیم
✔️آیتالله سید فاضل میلانی تصریح کرد:
🔹دامنه قاعده عُسروحرج بهقدری وسیع و مهم است که میتوانیم ثابت بکنیم که خیلی از مشکلاتی که در زمان قدیم ازلحاظ فقهی و فتوایی داشتیم و دچار احتیاط میشدیم اینها الآن نیست.
🔹اگر میخواهیم چیزی در عالم اثبات در نقش فقاهت ارایه بکنیم و اینکه این تحول را بعد از شیخ انصاری و صاحب جواهر تا اینکه به زمان ما رسیده است، نشان بدهیم، بهتر است به قواعدُ الفقهیهای کاربردی فکر کنیم.
🔹باید از جزءجزء شروع کنیم و سیستم معیّن و مقطع معیّنی را مقایسه کنیم. حتی در مسایل جنایی مثل موارد طرق اثبات جنایت بین سیستم حقوقی.
🔹نیاز برای فقیه که نظرش را در مسایل مهم که موردبحث است عنوان کند، بسیار شدید است و این رجوع جاهل به عالم، مثل رجوع به هر متخصصی است که شما در هر کاری به متخصص مراجعه میکنید و کدام متخصصی بهتر از فقیه جامعالشرایط است که بتواند این وظیفه را کاملاً به دوش بکشد و انجام دهد.
(اجتهاد)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅ فکر و عاطفه (۱)
🔹 آیتالله شهید سید محمدباقر صدر:
دعوت اسلامى، دعوتی فكری و عاطفی و یا به عبارت بهتر دعوت به یک اعتقاد با همه مفاهیم و عواطفى است كه آن اعتقاد به همراه دارد. این دعوت، مانند مكاتب فلسفى صرف، دعوت فكرى محض نیست كه صرفاً به دنبال تحول عقیده بر اساس آن دعوت فكرى باشد و در همین حد باقی بماند. چنانكه در سطح دعوتهاى عاطفى و احساسىِ پست نیز نیست كه صرفاً از احساسات بهرهکشى مىكنند و به دنبال پرورش احساسات بدون تکیه بر پایههای فکری خاص هستند. دعوت اسلامى از روش خاصى در تركیب اندیشه و عاطفه و شكوفا كردن احساسات و عواطف بر اساس اندیشه، برخوردار است. بدینسان دعوت اسلامی در کنار اهتمام به بعد عاطفى و رشد آن در شخصیت اسلامى، ماهیت فكرى خود را حفظ میکند؛ زیرا این دعوت، هر عاطفهاى را از مفهومى خاص از مفاهیمى كه نسبت به زندگی، هستى و انسان دارد، الهام مىگیرد.
🔸 رسالت ما (جلد پنجم گزیده آثار)، ص ۴۴۴.
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸 اصول و مبانی «فقه مقاومت» از منظر آیتالله مکارم شیرازی
🔹همۀ جنگهاى متعدّدى که در دوران پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله رخ داد، همه آنها جنبه دفاعى داشت، و هیچ کدام حالت تهاجمى نداشت. و بدیهی است که هر قوم و ملّتى مورد هجوم دشمن واقع شود، باید از خود دفاع کند.
🔹اسلام جهاد را با اصول صحیح و منطق عقل هماهنگ ساخته است وتمام قوانین آسمانى و بشرى به شخص یا جمعیتى که مورد هجوم واقع شده حق مىدهد براى دفاع از خویشتن به پا خیزد و آنچه در قدرت دارد به کار برد، و از هر گونه اقدام منطقى براى حفظ موجودیت خویش فروگذار نکند.
🔹امروز نیز جمهوری اسلامی ایران بر مبنای آموزههای اسلام اصیل، سر جنگ با کسى ندارد، و تا جنگ بر او تحمیل نشود با کسى پیکار نمىکند، ولى دفاع از مظلومان را جزء وظایف اصلى خویش مىشمرد.
🔹تعجّب از بعضى دولتهاى اسلامى است که بر خلاف اسلام، نه تنها از مسلمانان تحت ظلم و ستم حمایت نمىکنند، و آنها را از چنگال قدرتهای استکباری و تروریسم تکفیری نجات نمىدهند، بلکه با دشمنان آنها رابطه برقرار کرده، و براى برچیدن حکومتهای مردمى دست در دست آمریکا مىگذارند.
#مکتب_دفاعی
@vasael_ir
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
#استاد_هدایت(4)
حجت الاسلام هدایت در پیش نشست کنگره بین المللی فقیه فقه نظام مطرح کرد:
هدف اصلی انبیاء الهی تربیت فرد نبود بلکه آنان از همان قدم اول در پی ....
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔵 زن باید کاملاً درک کند که حجاب او تنها مربوط به خود او نیست تا بگوید من از حق خودم صرفنظر کردم، حجاب زن مربوط به مرد نیست تا مرد بگوید من راضیم، حجاب زن مربوط به خانواده نیست تا اعضای خانواده رضایت بدهند؛ حجاب زن، حقی الهی است...
آیه الله العظمی جوادی آملی
#حجاب
#فقه_اجتماعی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درسگفتار های فقه
🔹تکلیف در زمان عدم دسترسی به فقیه (آیت الله اراکی)
🌐 yon.ir/K04Ww
🔹آیا روایت سدیر می تواند مانع تشکیل حکومت در عصر غیبت شود؟ (آیت الله مقتدایی)
🌐 yon.ir/LkOPs
🔹تبیین ادله قائلین به حرمت جهاد ابتدایی در عصر غیبت (آیت الله کعبی)
🌐 yon.ir/I8s4L
🔹حزب مدرن طرفدار ایدئولوژهای سکولار است (حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه)
🌐 yon.ir/U7B1a
🔹اقوال حق یا تکلیف بودن تجهیز میت (حجتالاسلام ایزدهی)
🌐 yon.ir/c0Hmt
@vasael_ir
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔴 تأسیس شرکت اسلامیه اصفهان توسط علما برای مقابله با هجوم اقتصادی غرب
🔷 این شرکت با همت دو مجتهد بزرگ اصفهان، مرحوم آیتالله آقانجفی اصفهانی و برادرشان، شهید حاج آقا نورالله اصفهانی با کمک علما و بازرگانان شهرهای اصفهان، کاشان و شیراز در دوران مشروطه تأسیس شده و هدف آن تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج با درک خطر از بین رفتن اقتصاد ملی و استقلال سیاسی کشور بود.
🔷 این شرکت سهامی با استقبال چشمگیر مردم روبرو شد و سهام آن و محصولاتش که بیشتر منسوجات بود، با حمایت عالمان دیگر، مورد پذیرش مردم قرار گرفت. این شرکت چندان گسترش یافت که توانست در لندن، کلکته، مسکو، باکو و... شعبههایی تأسیس کند.
🔷 همچنین آیتالله آقا نجفی اصفهانی قدس سره در اقدامی دیگر با همراهی سیزده نفر از علمای طراز اول اصفهان، تعهدنامه زیر را امضا کردند: «این خدام شریعت مطهره با همراهی جناب رکنالملک، متعهد و ملتزم شرعی شدهایم که مهماامکن بعد ذلک تخلف ننماییم؛ فعلاً پنج فقره است:
☑️ اولاً، قبالجات و احکام شرعیه از شنبه به بعد روی کاغذ ایرانی بدون آهار نوشته شود. اگر بر کاغذهای دیگر نویسند، مهر ننموده و اعتراف نمینویسیم. قباله و حکمی هم که روی کاغذ دیگر نوشته بیاورند و تاریخ آن بعد از این قرارداد باشد، امضا نمینماییم. حرام نیست کاغذ غیرایرانی و کسی را مانع نمیشویم؛ ماها به این روش متعهدیم.
☑️ ثانیاً: کفن اموات، اگر غیر از کرباس و پارچه اردستانی یا پارچه دیگر غیرایرانی باشد، متعهد شدهایم برآن میت، ماها نماز نخوانیم. دیگر برای اقامه صلاة بر آن میت بخواهند؛ ماها را معاف دارند.
☑️ ثالثاً، ملبوس مردانه جدید که از این تاریخ به بعد دوخته و پوشیده میشود، قرار دادیم مهما امکن، هرچه بدلی در ایران یافت میشود، لباس خودمان را از آن منسوخ نماییم و منسوخ غیرایرانی را نپوشیم...
#تولید_داخلی
#فقه_اقتصادی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢معرفی کتاب؛
📌«مأخذشناسی محیط زیست در اسلام»/ بایدها و نبایدهای فقه درباره محیط زیست
📙انتشارات: مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی علامه بحرالعلوم
📖تعداد صفحات: 486
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻در مقابله با الگوی توسعه غربی، چهار نوع موضعگیری میتوان داشت:
1⃣ پذیرش (تسلیم کامل)
2⃣ گزینش (پذیرش الگوی توسعه، همراه با حقِّ تَحَفُّظ)
3⃣ انزوا (کنارهگیری)
4⃣ استحاله (منحل کردنِ "الگوی توسعه" در "الگوی پیشرفت")
موضعگیری نوع چهارم، موضعگیری مطلوب برای جمهوری اسلامی است.
منبع: گزارش سخنرانی در نشست تبیین «الگوی اسلامیایرانی پیشرفت» در دانشگاه علوم اسلامی رضوی: http://urly.ir/b47K
♻️ نخستین نشست از سلسله نشست های الگوی فقهی بازی های رایانه ای توسط مرکز دانش بازیهای رایانه ای و با همکاری برخی موسسات برگزار می گردد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
اربعین آیت الله سید مهدی طباطبایی برگزار می گردد
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅ فکر و عاطفه (۲)
🔹 آیتالله شهید سید محمدباقر صدر:
دلیل پیوند بین مفاهیم و عواطف در اسلام كاملًا روشن است؛ زیرا اسلام مفاهیم و افكار را جداى از عمل و پیاده شدن نمىخواهد، بلکه آنها را بهعنوان نیروهاى محركهای براى ساخت یک زندگى كامل در چارچوب و قلمرو آن مفاهیم و افکار مىخواهد و بدیهى است كه افكار و مفاهیم چنین كاركردى نخواهند داشت مگر اینكه شكلى عاطفى به خود بگیرند. وقتى افكار و مفاهیم، احساساتى مناسب خود و عواطفى پشتیبان خود ایجاد كنند، این عواطف و احساسات نقشی مثبت در جهتدهى حیات عملى و رفتار كلى انسانها پیدا خواهند كرد. بهعنوان مثال مفهوم مساوات كه یكى از مهمترین مفاهیمى است كه اسلام بدان نوید داده است، نمىتواند در حوزه عملى، ثمره و نتیجه مطلوبى داشته باشد مگر آنكه از آن، عاطفه و احساسى مانند حس برادرى همگانى برآید؛ همان حسى كه اسلام آن را در مسلمانان پدیدار كرد و آن را به مفهوم خاص خود از مساوات، پیوند داد تا این مفهوم در قالب احساسی تپنده قرار گیرد كه توان ایجاد حركت و هدایت انسانها بر اساس اقتضائات آن مفهوم را داشته باشد.
🔸 رسالت ما (جلد پنجم گزیده آثار)، ص ۴۴۵.
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
#استاد_هدایت(6)
حجت الاسلام هدایت در پیش نشست کنگره بین المللی فقیه فقه نظام مطرح کرد:
امروز قافله انقلاب اسلامی است که به سمت....
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸گزارشی از بانکداری اسلامی در مصر
🔹در سال ۱۹۶۳ بانکهای پسانداز اسلامی در مصر تأسیس شدند و پس از آن دولت مصر اصرار بر اعمال قوانین بانکهای تجاری بر این بانکها را داشت.
🔹سرانجام در سال ۱۹۶۷، این تجربه با شکست مواجه شد و پس از آن در سال ۱۹۷۲، بانک اجتماعی ناصر به عنوان یک موسسه اسلامی تأسیس گردید.
🔹به مرور زمان بانکداری اسلامی در مصر گسترش یافت و بانکهای کاملاً اسلامی و یا بانکهایی که بخشی از فعالیتهای آنها در چارچوب قوانین شریعت بود، شکل گرفت.
🔹بر اساس آمار و اطلاعات به دست آمده، ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی این کشور در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۵ میلیارد دلار میباشد که نسبت به سال قبل از رشد ۷ درصدی برخوردار بوده است.
#اقتصاد
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir