هدایت شده از جرعه ناب
(ای آقا و سرورم
گناهم را ببخش و مرا به گناهم مواخده نفرما )
مولای من اگر تنها دوستان و پیروانت را بیامرزی پس گنهکاران به چه کسی پناه ببرند
وَسَیِّدی انْ کُنْتَ لا تَغْفِرُ الَّا لِأَوْلِیآئِکَ وَاهْلِ طاعَتِکَ، فَالی مَنْ یَفْزَعُ الْمُذْنِبُونَ
#دعای_ابو_حمزه_ثمالی
@jorenab
هدایت شده از جرعه ناب
یا اَبامُحَمَّدٍ یا حَسَنَ بنَ عَلِیٍ اَیُّهَا الزَّکِیُّ العَسکَرِیُّ یَابنَ رَسوُلِ اللّهِ یا حُجَّةَ اللّهِ عَلی خَلقِهِ یا سَیِدَناوَ مَولانا اِنا تَوَجَّهنا وَستَشفَعنا وَ تَوَسَّلنا بِکَ اِلیَ اللّهِ وَ قَدَّمناکَ بَینَ یَدَی حاجاتِنا یا وَجیهاً عِندَاللّهِ اِشفَع لَنا عِندَاللّه
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
میلاد با سعادت امام حسن عسکری علیه السلام مبارک باد
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@jorenab
ملکا ذکر تو گویم که تو پاکی و خدایی
نروم جز به همان ره که توام راه نمایی
همه درگاه تو جویم همه از فضل تو پویم
همه توحید تو گویم که به توحید سزایی
تو حکیمی تو عظیمی تو کریمی تو رحیمی
تو نمایندهٔ فضلی تو سزاوار ثنایی
بری از رنج و گدازی بری از درد و نیازی
بری از بیم و امیدی بری از چون و چرایی
بری از خوردن و خفتن بری از شرک و شبیهی
بری از صورت و رنگی بری از عیب و خطایی
نتوان وصف تو گفتن که تو در فهم نگنجی
نتوان شبه تو گفتن که تو در وهم نیایی
#سنایی
@jorenab
#سفارش_امام_حسن_عسکری
امام بعداز حمد الهی فرمودند:
«ای فقیه مورد اعتماد من، علی بن الحسین بن بابویه القمی، خداوند تو را به کارهای مورد رضایتش توفیق دهد و از نسل تو، اولاد صالح بیافریند.
۱ـ تو را به رعایت تقوی و برپا داشتن نمازسفارش می کنم زیرا کسی که زکات نپردازد، نمازش قبول نخواهد شد.
۲ـ و نیز تو را سفارش می کنم به بخشایش گناه دیگران،
۳ـ و خویشتن داری به هنگام خشم و غضب،
۴ـ ارتباط با خویشاوندان،
۵ـ تعاون و همکاری با برادران دینی
۷ـ و کوشش در رفع نیازهای آنها در تنگدستی و گشاده دستی،
۸ـ بردباری و کسب آگاهی و معرفت در دین.
۹ـ در کارها ثابت قدم
۱۰ـ و با قرآن هم پیمان باش،
۱۱ـ اخلاق خود را نیکو گردان
۱۲ـ و دیگران را به کارهای شایسته امر کن و از پلیدی ها باز دار، زیرا خداوند فرموده است: «در بسیاری از سخنان آهسته و در گوشی آنها، هیچ خیری نیست مگر اینکه ضمن آن، به صدقه یا کار نیک و یا اصلاح بین مردم امر نمایند» [و بطور کلّی ] تو را سفارش می کنم به خودداری از تمام معاصی و گناهان.
۱۳ـ نماز شب را ترک مکن، زیرا پیامبر اکرم صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم در وصیت خود به علی علیه السّلام، سه مرتبه فرمود: «بر نماز شب مواظبت نما. و [آگاه باش ] هر کس نسبت به نماز شب بی اعتنا باشد، از ما نیست» پس ای علی بن الحسین، تو خود به سفارشات من عمل کن و شیعیان مرا نیز دستور ده تا عمل کنند.
۱۴ـ نیز تو را به صبر و پایداری و انتظار فرج توصیه می کنم، زیرا پیامبر اکرم صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم فرمود: «بهترین کارهای امت من، انتظار فرج است».
۱۵ـ شیعیان ما همواره در غم و اندوه به سر می برند تا فرزندم ظهور کند، همان کسی که پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و سلّم بشارت آمدنش را داده است. او زمین را از عدل و داد پر می کند، همان گونه که از ظلم و ستم پر شده است.
۱۶ـ پس بار دیگر ای علی بن بابویه، تو را به صبر و استقامت توصیه می کنم و تو نیز به همه شیعیان و پیروان مرا به صبر و استقامت فرمان بده. «به راستی زمین از آن خداست و آن را به هر کس از بندگانش که بخواهد به ارث می دهد و عاقبت از آن پرهیزگاران است».
سلام و رحمت و برکت حقّ بر تو و بر همه شیعیان ما، و درود خداوند بر محمّد صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم و آل او.
(صفات الشیعة / ترجمه توحیدی، ص: ۸ ).
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
«الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ و العاقبة للمتّقین و الجنّة للموحّدین و النّار للملحدین و لا عدوان الّا علی الظّالمین و لا اله الّا اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِینَ و الصّلوة علی خیر خلقه محمّد و عترته الطّاهرین.
امّا بعد اوصیک یا شیخی و معتمدی و فقیهی ابا الحسن علی بن الحسین بن بابویه القمی- وفّقک اللَّه لمرضاته و جعل من صلبک اولادا صالحین برحمته- بتقوی اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِیتاءِ الزَّکاةِ فانّه لا تقبل الصّلاة من مانع الزّکاة و اوصیک بمغفرة الذّنب و کظم الغیظ و صلة الرّحم و مواساة الاخوان و السّعی فی حوائجهم فی العسر و الیسر و الحلم و التّفقّه فی الدّین و التّثبّت فی الامر و التّعاهد للقرآن و حسن الخلق و الامر بالمعروف و النّهی عن المنکر، فانّ اللَّه عزّ و جلّ قال: لا خَیرَ فِی کثِیرٍ مِنْ نَجْواهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاحٍ بَینَ النَّاسِ و اجتناب الفواحش کلّها و علیک بصلاة اللّیل فانّ النّبی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم اوصی علیا علیه السّلام فقال: یا علی علیک بصلاة اللّیل علیک بصلاة اللّیل علیک بصلاة اللّیل و من استخفّ بصلاة اللّیل فلیس منّا، فاعمل بوصیتی و أمر شیعتی حتّی یعملوا علیه و علیک بالصّبر و انتظار الفرج فانّ النّبی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم قال: افضل اعمال امّتی انتظار الفرج، و لا تزال شیعتنا فی حزن حتّی یظهر ولدی الّذی بشّر به النّبی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم بملاء الارض قسط و عدلا کما ملئت ظلما و جورا. فاصبر یا شیخی یا ابا الحسن علی و أمر جمیع شیعتی بالصّبر فانّ الْأَرْضَ لِلَّهِ یورِثُها مَنْ یشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ و السّلام علیک و علی جمیع شیعتنا و رحمة اللَّه و برکاته و صلّی اللَّه علی محمّد و آله»
نکته:
این نامه را اکثر محقّقین و صاحبان تراجم نقل نموده ند که از جمله آنها، می توان – از علامه بحرانی در« لؤلؤة البحرین»، ص ۳۸۴، – محقّق خوانساری در« روضات الجنّات»، ج ۴، ص ۲۷۳، – علامه مجلسی در« بحار الانوار»، ج ۵۰، ص ۳۱۷ و ۳۱۸، – محدّث نوری در« مستدرک الوسائل»، ج ۳، ص ۵۲۷، – قاضی نور اللَّه شوشتری در« مجالس المؤمنین»، ج ۱، ص ۴۵۳، – محدّث قمی در« فوائد الرضویة»، ص۲۸۵
@jorenab
#عدد_بخش_پذیربریک_تاده
روزی شخصی یهودی از حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام پرسید : چه عددی است که بر تمام اعداد از یک تا 10 بخش پذیراست بدون آنکه باقیمانده داشته باشد؟
حضرت فرمود :اگر بگویم مسلمان می شوی ?
یهودی گفت :بله
حضرت فرمود:
اضْرِبْ أُسْبُوعَکَ فِی شَهْرِکَ ثُمَّ مَا حَصَلَ لَکَ فِی أَیَّامِ سَنَتِکَ تَظْفَرْ بِمَطْلُوبِکَ
عدد ایام هفته ات را در عدد ماه ضرب کن سپس حاصل انرا درسالت ضرب بکن . عدد مورد نظرت بدست می آید .
یهودی ۷ را در ۳۰ضرب کرد و حاصل آن ۲۱۰ را در ۳۶۰ روز ضرب کرد شد ۷۵۶۰۰ که بر همه اعداد بخش پذیر است
@jorenab
هدایت شده از جرعه ناب
#حضرت_معصومه_علیها_السلام
از امام جعفر صادق علیه السلام روایت است که گفت آگاه باش
همانا از برای بهشت هشت در است سه در آنها به سوی قم است، ووفات کند در قم زنی که از اولاد من باشد، ونام او فاطمه دختر موسی علیه السلام است که داخل میشوند به سبب شفاعت اوشیعه من جمیع ایشان در بهشت.
(منتهی الامال شیخ عباس قمی ره زندگی امام موسی بن جعفر علیه السلام فصل هفتم در ذکر اعقاب و اولاد حضرت ج ۲ ص۲۷۳)
می گویم
در زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها آمده است
يَا فاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ
ای حضرت معصومه برای رفتن به بهشت از من شفاعت کن برای آنکه نزد خداوندجایگاه خاصی داری
فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ.
شان وجایگاهی داری که می توانی شفاعت کنی
یعنی آن حضرت آنقدر عظمت دارد و پیش خداوند دارای آبروست که به مقام محمود
)که اکثر مفسران مراد از مقام محمود را مقام شفاعت می دانند) رسیده است
لذا در ادامه گفته می شود خدایا این جایگاه را ازمن نگیر و سلب نکن
فَلَا تَسْلُبْ مِنِّي مَا أَ نَا فِيهِ،
@jorenab
#مناظره
مناظره ابن ابی العوجا با امام صادق علیه السلام درباره حادث بودن عالم
ابن ابي العوجا از امام صادق علیه السلام پرسید: دليل حدوث عالم چيست؟
امام عليه السلام فرمود: من هيچ چيز کوچک و بزرگي را نديدم؛ مگر آن که اگر چيزي از جنس خودش به آن اضافه شود، آن چيز بزرگ تر خواهد شد و اين دليل زوال و انتقال از حالت اول به حالت ديگر است.
حال اگر چيزي قديم باشد، تغيير و تبديلي در آن صورت نميگيرد و اگر چيزي تغيير و تبديل پيدا کند، امکان فرسودگي و نابودي در آن وجود دارد، و همين تبديل و نابودي دليل حدوث آن است.
اين بديهي است که هرگز صفت ازلي بودن با صفت عدم در يک چيز جمع نميشود. يعني چيزي که از ازل وجود داشته عدم و نابودي در آن راه ندارد
ابن ابي العوجاء گفت: اگر من بپذيرم که اين دو حالت مختلف در دو زمان، دليل حدوث آن موجود است؛ اين سؤال براي من مطرح ميشود که اگر اشيا بر حالت صِغَر خود باقي بمانند، شما حدوث آنها را چگونه اثبات ميکنيد؟
امام صادق عليه السلام فرمود: ما در مورد وضعيت اين عالم با تو سخن ميگوييم، حال اگر اين عا لم را برداريم و عالم ديگري جاي آن بگذاريم، مسلما استدلال «لا شي ء» دلالت روشن تري بر حدوث عالم خواهد بود زيرا فرض تبديل عالم به عالم ديگر، عين معناي حدوث است. و طبق سؤالي که پرسيدي، تو معتقدي که عالم قديم است يعني تبديل و تغييري پيدا نميکند و به حال خود باقي ميماند، حال ما پاسخ اين سؤالات را همان گونه که مطرح کرده اي، برايت بيان ميکنيم.
اگر اشيا بر صغر و کوچکي خود نيز باقي بمانند، باز هم اگر چيزي به چيز ديگري اضافه شود در ذهن انسان ثابت است که آن چيز بزرگ تر خواهد شد. همين که چيزي قابل تغيير و تبديل باشد، از صفت قديمي بودن خارج ميشود، چنان که در مثال نيز ثابت شد و خداوند همه چيز را از «لا شي ء» خلق نموده است
( الاحتجاج ج2 ص 201).
@jorenab
هدایت شده از جرعه ناب
یک داستان قدیمی هست که
روزی شخصی در بیابانی در حال حرکت بود
باد و آفتاب بهم گفتند بیایید مسابقه بدهیم چه کسی می تواند لباس رهگذر را از تنش بیرون بیاورد
باد ابتدا شروع کرد به وزیدن, هرچه وزش باد بیشتر شد مرد لباس را محکمتر می گرفت و سعی می کرد لباسش به تن خودش بچسباند تا باد آنرا نَبَرد
وقتی باد نتوانست کاری بکند خورشید شروع کرد به تابیدن هرچه گرمای خورشید بیشتر می شد مرد لباس خود را در می آورد تا خنک بماند
خورشید گفت من پیروز شدم چون درونش را گرم کردم کاری کردم خودش لباسش را از تنش بیرون بیاورد
ای عزیز این مثال را آوردم تا بدانی اگر شیطان بخواهد کسی را منحرف وگمراه کند سعی می کند تا آنرا برای او زیبا جلوه دهد و میل و رغبت درونی اورا بر می انگیزد و اینگونه انسان فریب شیطان را می خورد و خودش به سوی گمراهی قدم بر می دارد لذا قرآن کریم از قول شیطان نقل می کند آنچه روی زمین است را برای آنها زیبا جلوه می دهد تا آنها را گمراه سازد
لَأُزَیِّنَنَّ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَلَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعِینَ
(حجرات:۳۹)
جالب این جاست که وقتی درقیامت حقیقت آشکار می شود و آنها که فریب شیطان را خورده اند شیطان را سرزنش می کنند.
شیطان میگوید مرا سرزنش نکنید بلکه خودتان را سرزنش کنید
فَلَا تَلُومُونِي وَلُومُوا أَنْفُسَكُمْ
(ابراهیم :۲۲)
@jorenab