✡ دربارهی كارگردان فیلم فهرست شیندلر
1⃣ #استیون_اسپیلبرگ در سال 1947 میلادی در ایالت «اوهایو» آمریکا که عمده #یهودیان مهاجر اروپایی در آن ساکن بودند، به دنیا آمد.
2⃣ در سن 18 سالگی اولین فیلم خود را با نام «مبارزه» به معرض نمایش گذاشت.
3⃣ داستان فیلم درباره یک مرد #یهودی است که در تجارت شکست میخورد و تصمیم میگیرد به #سرزمین_موعود یعنی فلسطین مهاجرت کند.
4⃣ این فیلم در آمریکا کمترین توفیقی به دست نمیآورد. لذا یک توزیعکننده #یهودی آن را به انگلستان برده و در آنجا به نمایش میگذارد، ولی باز هم شکست میخورد و از استقبال عمومی بینصیب میماند.
5⃣ با این حال توزیعکننده #یهودی دست از حمایت از اسپیلبرگ برنمیدارد و از او میخواهد باز هم فیلم بسازد.
6⃣ اسپیلبرگ نیز با شور و شوقی عجیب، دومین فیلمش را با نام «رهایی» بر پرده میآورد و در آن، صحنههای جدال خونین میان حیوانات درنده و مردم یک شهر آرام را به تصویر میکشد.
7⃣ وی دربارهی این فیلم گفت:
«مردم شهر آرام، مظلومان و مستضعفان زمین، یعنی #یهودیان و حیوانات درنده، نازیها و عربهای تروریست هستند که میخواهند آرامش یهودیان را به هم بزنند!!»
8⃣ این سخنان به قدری توهینآمیز و وقیح بود که یکی از منتقدان آمریکایی در پاسخ به اظهارات اسپیلبرگ گفت:
«چرا شما در این فیلم دربارهی کشتار سرخپوستها به دست آمریکاییها چیزی نگفتید؟!»
9⃣ اسپیلبرگ پس از ساخت تعدادی فیلم حادثهای و ماجراجویانه مثل «آروارهها»، «ای تی» و «برخورد نزدیک از نوع سوم»، سرانجام با پیشنهاد دلال #یهودی که آثار قبلی او را مورد حمایت قرار داده بود، سناریوی فیلم #فهرست_شیندلر را برای ساخت انتخاب کرد.
📚 منبع: سعید طبیعتشناس، صهیونیسم و سینما.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/4973
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ پیام فیلم فهرست شیندلر
1⃣ اما این فیلم چه پیامی را در خود نهفته دارد؟ واقعیت آن است که #یهودیان هرگز از تکرار افسانه #کورههای_آدمسوزی آلمان نازی و آوارگیشان در طول تاریخ خسته نمیشوند و همواره در تلاشند تا به هر شکل ممکن، همدردی افکار عمومی جهان را با رژیم نامشروعشان که چون غدهای سرطانی در اراضی اعراب و مسلمانان ایجاد شده، برانگیزند.
2⃣ این همان هدفی است که فیلم به دنبال آن است. لیکن مهم، حجم امکانات مادی و نیروی انسانی صرف شده و نوع ساختار فیلم است که به بیننده اینگونه القا میکند که ببینید چه ظلمها و ستمها که در طول تاریخ بر #یهودیان بیچاره و مظلوم نرفته است!
3⃣ #فهرست_شیندلر در سکانسهای آغازین، یک خانواده #یهودی را به تصویری میکشد که در کمال آرامش و راحتی در آلمان زندگی میکنند. بزرگترها پس از چندین ساعت کار سخت و طاقت فرسا به خانه بر میگردند و همراه با بچهها دور میز شام مینشینند تا در محیط گرم خانواده غذا بخورند. اینها کارگران کارخانهای هستند که صاحب آن #شیندلر است. اما به ناگاه آرامش به هم میریزد و نازیها وارد خانه میشوند، اسباب و اثاثیه را میشکنند، میز غذا را واژگون میکنند و مردان را با خود میبرند. در ادامه این صحنه، نازیها به سایر اتاقها میروند تا همه جا را بگردند. در این هنگام زنان زیورآلات و جواهراتشان را در لابه لای نانها یا دستشویی مخفی میکنند تا به دست سربازان هیتلر نیفتد.
4⃣ خوب، طبعاً احتیاجی نیست از خود بپرسیم نازیها چرا چنین رفتاری با #یهودیان دارند؟!… فیلم اصلاً به این مسأله اشاره نمیکند که یهودیان چگونه از طریق #رباخواری بر اقتصاد و سیستم بانکی آلمان مسلط شدند و به طرزی باور نکردنی و در مقیاسی فوق تصور به اشاعه فساد و #فحشا در این کشور پرداختند، به گونهای که باید گفت، آلمان جزو قلمرو #یهود به شمار میرفت (صد البته اکنون نیز چنین است).
5⃣ فیلم مردان و زنانی را نشان میدهد که عریان در صفی طولانی ایستادهاند. مردان در اتاقی تنگ و تاریک قرار میگیرند و سرب داغ قطره قطره بر سرشان ریخته میشود. زنان نیز اگر زیبا باشند به فرماندهان پیشکش میشوند و اگر بر و رویی نداشته باشند، در شکنجهگاه، منتظر مرگی دردناک میمانند.
6⃣ منتقدان اعتقاد دارند که هدف این فیلم گرامیداشت یاد و خاطره شیندلر آلمانی است که کارگران و زیردستان #یهودی خود را با پرداخت رشوه از آتش کورههای آدمسوزی هیتلر میرهاند. سازندگان فیلم صرفنظر از هدف اصلیشان که همدردی با رژیم صهیونیستی است، میکوشند تا #انصار_یهود را منزلتی آسمانی بخشیده و به اصطلاح آنان را به عرش ببرند.
📚 منبع: سعید طبیعتشناس، صهیونیسم و سینما.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/4973
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ فهرست شیندلر پس از ساخت
1⃣ #فهرست_شیندلر در سراسر جهان به نمایش درآمد. اما برخی کشورهای عربی از جمله لیبی، تونس، سوریه و مصر این فیلم را دروغپردازی صهیونیستها توصیف کرده و از پخش آن ممانعت به عمل آوردند.
2⃣ حمایت سندیکای #یهودیان آمریکا از کارگردان فهرست شیندلر به تقدیر و تشکر رسمی و اعطای هفت جایزه #اسکار محدود نشد، بلکه این امر ابعاد اقتصادی گستردهای یافت. به گونهای که بانک صهیونیستی تبار «چس مانهاتان» تسهیلاتی به مبلغ سه میلیارد دلار برای کمک به استودیوی سازنده فیلم یعنی #دریم_ورکس که به اسپیلبرگ تعلق دارد، در نظر گرفت.
3⃣ #استیون_اسپیلبرگ نیز به پشتوانه این ارقام نجومی با شجاعتی بسیار! اعلام کرد که میتواند با بزرگترین شرکت ژاپنی یعنی یونیورسال که مدتی قبل در خرید سهام آن ناکام مانده بود، رقابت کند! از این رو پس از آن که ژاپنیها در برابر مجموعه فیلمهای یهودی موضعگیری کردند، اسپیلبرگ توانست به آرزوی دیرینه خود که همانا کسب سهام شبکه «ای. بی. اسرائیل» آمریکا بود، جامه عمل بپوشاند.
4⃣ مدتی بعد، یعنی در سال 1995 میلادی، جمعیت یهودیان آمریکا (آیپک) با صدور بیانیهای از تمام شرکتهای بزرگ #یهودی درخواست کرد تا اسپیلبرگ را برای خدمت به اهداف #قوم_یهود مورد حمایت مادی و معنوی خود قرار دهند.
5⃣ مجله آمریکایی «فوربس» نیز در مورد اسپیلبرگ و میزان درآمد و ثروتش نوشت: «برای اولین بار در طول تاریخ، نام یک کارگردان سینما در فهرست ثروتمندترین ستارگان #هالیوود ثبت میشود». به نوشته این مجله، اسپیلبرگ در سال 1994 با کسب درآمدی بالغ بر 335 میلیون دلار، در ردیف پردرآمدترین ستارگان سینما قرار گرفت!
📚 منبع: سعید طبیعتشناس ، صهیونیسم و سینما.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/4973
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز پنجشنبه
🌞 ٢٨ آذر ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٢ ربیعالثانی ۱۴۴۱ هجریقمری
✝ ١٩ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی
🕎 ٢١ کیسلو ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ برگزیدهشدن #آدولف_هیتلر بهعنوان فرمانده کل ارتش آلمان (١٩۴١م)
2⃣ #معمر_قذافی رهبر لیبی با هدف عادیسازی روابط با غرب، اعلام کرد که سلاحهای کشتار جمعی (سلاحهای شیمیایی)، آزمایشگاههای اتمی و موشکهای میانبُرد لیبی را منهدم میکند و ورود بازرسان بینالمللی بدون قید و شرط به لیبی آزاد است! (٢٠٠٣م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز جمعه
🌞 ٢٩ آذر ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٣ ربیعالثانی ۱۴۴۱ هجریقمری
✝ ٢٠ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی
🕎 ٢٢ کیسلو ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ درگذشت #جان_اشتاینبک، نویسندهٔ آمریکایی، خالق #خوشههای_خشم، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات (١٩۶٨م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ هنرمند یا جاسوس؟ مسأله این است!
1⃣ #جان_اشتاینبک (١٩٠٢-١٩۶٨) (John Steinbeck) یکی از شناختهشدهترین و پرخوانندهترین نویسندگان قرن بیستم آمریکاست.
2⃣ وی كه از پیشروان مکتب ادبی «سوسیال رئالیسم آمریکایی» و #نویسنده_محرومین لقب گرفته بود، سال ١٩٣٩ رمان معروف #خوشههای_خشم را منتشر کرد.
3⃣ او بههمراه #جان_فورد از هنگام تأسیس #سرویس_خدمات_استراتژیک (OSS) به استخدام آن درآمد!!
📚 منبع: پیام فضلینژاد، ارتش سِرّی روشنفکران، ص١۵٠ بهنقل از:
📚 Richard Harris Smith. OSS: The Secret History of America’s First Central Intelligence Agency. Berkeley, University Of California Press, 1972
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ جان اشتاینبک در خدمت سازمان سیا (١)
1⃣ در روزهایی که نیروهای آمریکایی با نیروهای استقلالطلب ویتکنگ درگیر بودند و روزانه دهها تُن بمبهای خوشهای و میکروبی و... را با بمبافکنهای غولپیکر B-52 بر سر آنها ریخته، خانه و کاشانهشان را به آتش کشیده و زن و مرد و بچههای بیدفاع را قتلعام میکردند، نویسندهی بهظاهر آزادیخواهی به نام #جان_اشتاینبک بهعنوان خبرنگار همراه نیروهای متجاوز آمریکایی گزارشی بهشدت دروغپردازانه از ویتنام با درونمایهی دفاع از حملات یانکیها و محکوم کردن دفاع ویتکنگها از سرزمینشان در نشریهی اداره اطلاعات آمریکا به چاپ رساند.
2⃣ «اشتاینبک» در بخشی از گزارش یاد شده در وصف دهکدهای به نام «راخ کئین» (که توسط آمریکاییها اشغال شد) نوشته بود:
✍ …این دهکده همانند بیماری است که پس از سالها درد و رنج، اکنون بهبود یافته است. علفهای هرزه و بلند سراسر خیابانهایی که زمانی پاک و تمیز بودند، فراگرفته، سقف خانهها شکسته و به داخل اتاقها سرازیر شده، کانالها و چاههای آب متعفن گردیده و کوچهها از قلوه سنگ و کثافات پوشیده شدهاند. ویتکنگها حوصلهای برای مردم باقی نگذاشته و حتی ارادهی آنها را هم گرفتهاند تا آنجا که دیگر کسی به فکر پاک کردن و تمیز نگهداشتن محیط زندگی خود نیست…
3⃣ «اشتاینبک» در ادامهی گزارش به وضعیت اهالی دهکده پرداخته که چگونه زندگیشان در اثر حاکمیت ویتکنگها به هم ریخته است! این در حالی است که حتی خود فیلمهای آمریکایی و هالیوودی هم نشان میدهد که چگونه نیروهای متجاوز آمریکایی با مرگبارترین سلاحها، همهی هستی خانوادههای ویتنامی را به آتش کشیده و حرث و نسلشان را نابود میکردند. «جان اشتاینبک» مینویسد:
✍ …در زمان تسلط ویتکنگها بر دهکده «راخ کئین»، بسیاری از اهالی دهکده متواری شدند و به جاهای امنتری رفتند ولی بعضی هم در جای خود باقی ماندند، چون آنجا محل دائمی آنها بود و خیلیها هم در تمامی عمر خود بیش از 5 کیلومتر مسافرت نکرده بودند… رئیس دهکده و معلم مدرسه به قتل رسیده بودند و این روش ویتکنگها برای برانداختن آداب و رسوم ملی است. در عوض آنها با سخنرانی پند و اندرز و حتی با تهدید مردم را وادار به اطاعت کورکورانه از خود مینمایند…
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-culture/8106
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ جان اشتاین بک در خدمت سازمان سیا (٢)
1⃣ #جان_اشتاینبک چنان دروغهای بزرگی درباره مبارزان ویتنام میبافد که امروزه حتی یک نظامی آمریکایی را هم به خنده میاندازد، چرا که خود او شاهد بوده که چگونه همپالکیهایش با هواپیماهای بمبافکن با فروریختن هزاران تن بمب که چندین برابر حجم بمباران در جنگ جهانی دوم بود، همهی امکانات آموزشی و اقتصادی و درمانی ویتنام را خاک و خاکستر کردند. اما «اشتاینبک» گویی قصهپردازی کرده و داستانسرایی میکند، مینویسد:
✍ …ویتکنگها حتی از ویران کردن مدرسهی دهکده هم ابایی نداشتند و پس از ویرانی از آن برای سنگر خود استفاده میکردند. پس از مدرسه نوبت به بیمارستان میرسید که اینک بهصورت خوکدانی و لانه پرندگان درآمده بود… پلها همه ویران و در هوا معلق بوده و جادهها بهکلی ویران شده و یکنوع آشفتگی و از هم پاشیدگی که در همهجا به چشم میخورد، مانند بیماری جلدی، سراسر کشور را فرا گرفته است…
2⃣ او در پایان گزارش خود، نیروهای ویرانگر و متجاوز آمریکایی را همچون ناجیان مردم ویتنام تصویر کرده و مینویسد:
✍ …در ضمن اینکه قوای متفقین (ارتش آمریکا و نیروهای مزدور محلی) جادهها را پاک کرده و پلها را مرمت میکنند، یکبار دیگر دهکده راخ کئین را با دنیای خارج که مدت زمانی رابطهاش با دهکدهی مزبور قطع شده بود، متصل میسازند…
3⃣ در ذیل گزارش یاد شده، عکسی نیز از «جان اشتاینبک» در کنار مزدوران محلی ارتش آمریکا چاپ شده است.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-culture/8106
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز شنبه
🌞 ٣٠ آذر ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢۴ ربیعالثانی ۱۴۴۱ هجریقمری
✝ ٢١ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی
🕎 ٢٣ کیسلو ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ تولد #بنجامین_دیزرائیلی سیاستمدار و رماننویس یهودیتبار بریتانیایی که دو بار نخستوزیر انگلستان شد (١٨٠۴م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ یک نکته پیرامون رابطهی ملکه ویکتوریا با یهودیان
1⃣ هرچند در دوران ۶٣ سال سلطنت #ملکه_ویکتوریا چندین نخستوزیر در انگلیس بر سر کار آمدند، ولی هیچکدام غیر از #بنجامین_دیزرائیلی (Benjamin Disraeli) #یهودی صهیونیست، نتوانستند اعتماد ملکه را به خود جلب نمایند.
2⃣ این بنجامین دیزرائیلی بود که ویکتوریا را در سال ١٨٧۶، به یک امپراطور (زن) در هند تبدیل كرد. بنجامین دیزرائیلی نخستوزیری بود که با گسترش امپراطوری انگلیس موافق بود [زیرا انگلیس در چنگال یهودیان قرار داشت و گسترش امپراطوری انگلیس، بهمعنای گسترش سلطهی #یهود بر دنیا بود].
3⃣ نویسندگان آمریکایی و انگلیسی نتیجه میگیرند که خانوادههای سلطنتی انگلیس (و بعضی از نخستوزیران آنها، مانند وینستون چرچیل) زیرمجموعهای از #خانواده_روچیلد بوده و بدینوسیله، #روچیلدها، خانوادهی سلطنتی انگلیس را تحت کنترل خود داشتهاند.
📚 منبع: سیدهاشم میرلوحی، یوسرائیل و صهیوناکراسی.
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 http://jscenter.ir/other-topics/jewish-families/7985
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ یک کتاب به عظمت یک نبرد!
1️⃣ آنچه در غرب پس از جنگ جهانی دوم و برای عملی ساختن #نبرد_فرهنگی علیه مخالفان غربِ #لیبرال_سرمایهداری انجام گرفت، برطبق گفتهی #بنجامین_دیزرائیلی (اولین صدراعظم صهیونیست بریتانیا) بود که گفت:
…یک کتاب ممکن است به عظمت یک نبرد باشد…
2️⃣ از همینرو طرح عظیم کتاب توسط شورای برنامهریزی روانی #سازمان_CIA به اجرا درآمد و هدف اولیهی آن، قرار دادن تفکرات و #فرهنگ_آمریکایی در برابر خوانندهی اروپایی و آسیایی، به مؤثرترین شیوهی ممکن بود.
3️⃣ در واقع اشغالگران آمریکایی، یک جریان دائم از کتابهای عمومی را برای ناشران تجاری تضمین کردند.
4️⃣ ترجمههایی که توسط بخش #جنگ_روانی حکومت اشغالگر آمریکا در اروپا چاپ و توزیع گردید، بالغ بر صدها عنوان میشد.
5️⃣ از «همشهری تام پین» هاوارد فاست تا «سیاست جدید در عمل» اثر آرتور ام شلزینگر پسر و تا آثاری از لوییزا می الکات، جیمز برنهام، ویلیام فالکنر، ارنست همینگوی، ماتیسن، کارل سندبرگ، توماس والف و… و همچنین کتابهایی برای کودکان که در تأثیرپذیرترین سن قرار داشتند، مانند «داستانهای شگفتانگیز» اثر ناتانیل هاثورن، «یک یانکی از کانتیکات در دربار آرتور شاه» اثر مارک تواین و «شهر کوچکی در دشت» نوشتهی لورا اینگلز وایلدر.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-culture/8057
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز یکشنبه
🌞 ١ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢۵ ربیعالثانی ۱۴۴۱ هجریقمری
✝ ٢٢ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی
🕎 ٢۴ کیسلو ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ آغاز #جشن_حنوکا از امشب به مدت ٨ روز
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ دربارهی عید حنوکا
1⃣ حنوکا یا خَنوکَه (به عبری: חֲנֻכָּה) یا #عید_اخلاص یکی از جشنهای یهودیان است. این جشن هشتروزهاست و تقریباً با ایام #کریسمس همزمان است. این جشن که در ماه دسامبر جشن گرفته میشود، خاطره پیروزیهای کهن را در یاد مردم یهود زنده میکند.
2⃣ عید #حنوکا یادآور یکی از معجزات در تاریخ یهود است که بر پایهی آن، تنها چراغ باقیمانده در نیایشگاه #مکابیون در زمان جنگ با یونانیان، در حالی که تنها برای یک روز روغن داشته، به مدت هشت روز، روشن میماند.
3⃣ بر پایهی تاریخ یهود حزب قدیسین که از اورشلیم گریختند #متاتیاهو (متابیبه)، بزرگ خانواده #حشمونی را که کمی پس از آن درگذشت، به رهبری خود برگزیدند. جانشین او پسرش یهودا ملقب به #مکابی (چکش) بود که علیه #سلوکیان شورش کرد.
4⃣ وی پس از چند بار نبرد در سالهای ۱۶۶-۱۶۵ پیش از میلاد بر آنان پیروز شد و بخش بزرگی از #یهودیان که دودل بودند به او پیوستند. این پیروزی باعث شد تا آنتیوخوس چهارم به یهودیان اجازه پرداختن به امور دینی را بدهد.
5⃣ #مکابیها در تاریخ ۱۶۴ق.م به #اورشلیم بازگشتند و تاکنون هم یهود این مناسبت را با عنوان عید روشناییها (حنوکا) جشن میگیرد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter