🌓 برای مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی بودجه نیست، اما برای چاپ کتاب نوشته های وزیر سابق هست!
🔸پنج جلد کتاب از پستهای اینستاگرامی، توییتها و سخنرانیهای عزتالله ضرغامی، وزیر سابق میراث فرهنگی که با پول وزارتخانه چاپ و پخش شده. همین وزارتخانه میگوید برای مرمت و حفاظت بناهای ثبت ملی بودجه لازم را ندارد.
✍ احسان رستمی، فعال رسانه ای
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 شهید سید حسن نصرالله: القائد الکبیر الشّجاع الاستاذ، أبو إبراهیم یحیی سنوار
🌓 بیانیه جنبش حماس در خصوص شهادت یحیی السنوار
🔴 شهادت فرمانده بزرگ، یحیی السنوار ابوابراهیم را در مقابله با دشمن و در دفاع از قدس و و ملت فلسطین را اعلام میکنیم. این افتخاری برای ماست که فرمانده جنبش ما در کنار سایر برادرانش و در درگیری با دشمن شهید شود.
🔴 تصور دشمن مبنی بر توقف جهاد و مبارزه ما پس از شهادت فرمانده شهیدمان، یک توهم است.
🔴 شهادت اوج خواسته فرماندهان ماست و پس از آنها، هزاران مبارز وجود دارد که مسیر آنان را تکمیل میکند.
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 اسرائیل با این ترورها نمیتواند صلح، ثبات و آرامش را برای خود به ارمغان بیاورد.
🎙دکتر صادق زیباکلام در آنتن زنده تلویزیون وزارت خارجه آمریکا: مواضع رهبری و مسئولین ایران به قدری قدرتمندانه است که جدای از توان هستهای، گویی تسلیحات و تواناییهایی دارند که از رویارویی با اسرائیل و آمریکا هیچ نگرانی به خودشون راه نمیدن!
✍ پی نوشت: اقای زیباکلام در کنار برخی وادادگی ها اما گاهی مواقع حقیقتا موضع گیری های مردانه و وطن پرستانه فوق العاده ای میکنه!
@jtabiin
@jtabiin
🌓 حدود شرعی رسانه از نگاه رهبری
🔹یادداشت روز
🔸شبکههای اجتماعی که در نسل سوم یه بلوغ رسیدهاند، قدرت تولید پیام در افق دیجیتال و امکان بازنشر در افق بینهایت را پدید آوردهاند که توجه به مباحث اخلاقی در این فضای بیکران را صدچندان کرده است! پرسش اساسی آن است که آیا محتواهای موجود که در قالب نقد مسائل گوناگون کشور تولید میشود، مبتنی بر خیرخواهی، نصح اخلاقی یا نظر کارشناسی است؟ آفت هوای نفس حب شهرت و جذب فالور، حسادت، انتقامجویی، بغض، منافعمادی و در خوشبینانهترین وضع، عدمکارشناس بودن ناقد در آفرینش محتوا، از مخاطرات جدی اخلاقی است که با توجه به ویژگی تشدید واقعیت در فضای سایبری، سبب تعمیق رذایل خلاقی در کاربر میگردد
🔸از بایستههای اخلاقی در عرصه نقد و نقادی، کنار گذاردن یا کنترل حبّ و بغضها و خوشایندها و بدآیندهای شخصی است. حبوبغض و عشقونفرت میتواند هنر را عیب و عیب را هنر جلوه دهد!
چون غرض آمد هنر پوشیده شد
صد حجاب از دل به سوی دیده شد
🔸مشکل است بتوان با نگاه عاشقانه يا با ديده مغرضانه، اندیشه يا رفتاری به درستی درک شود؛ چه رسد به آنکه نقد گردد؛ یعنی سره و ناسره آن را تشخیص دهد
به تعبیر شیخ اجل سعدی:
كسی به ديده انكار اگر نگاه كند
نشان صورت يوسف دهد به ناخوبی
وگر به چشم ارادت نگه كنی در ديو
فرشتهايت نمايد به چشم كروبی
🔸نقدشونده نيز اخلاقاً مجاز نيست ناقد را به سوء غرض متهم نماید. وی باید دلایل را ببنید و نقدهای وارد را رفع نماید و با منشأ، سرچشمه و نیروی محرکه نقدها کاری نداشته باشد
✍ دکتر سیدعلیرضا طباطبائی؛ هیئت علمی دانشگاه علوم قضائی
@jtabiin
@jtabiin
37.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 یحیی سنوار فقط یک مبارز نبود بلکه او یک نویسنده، رمان نویس و مترجم برجسته بود!
🔺
او طی ۲۲ سال اسارت در درون زندان رمان "خار و میخک" را به زبان عبری نوشت و ۵ کتاب را از عبری و انگلیسی به عربی ترجمه کرد و در صدر پرکارترین زندانیان نویسنده تاریخ قرار گرفت
.✍ پی نوشت: سنوار از جمله افرادی بود که معتقد بود شکست دادن اسرائیل میسر نمیشود مگر اینکه مزدوران آن که بر پیکر ملت فلسطین خنجر میزنند، شناسایی و نابود شوند. او از همان ابتدای فعالیتهای خود بر همین هدف متمرکز شد و در دوران شیح احمد یاسین، تشکیلات امنیتی حماس به نام مجد را ایجاد کرد و شماری از جاسوسان رژیم اسرائیل نیز در این دوره شناسایی و نابود شدند. @jtabiin @jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 بانک ها حاکم مطلق در ایران
🔹یادداشت روز
🔘 دکتر فرشاد مومنی، اقتصاددان جدیدا مطرح کرده اند: یک بانک خصوصی در رشد پایه پولی ۵۷ درصد سهم دارد؛ چرا هیچ نهاد نظارتی با این بانک برخورد نمی کند؟ چرا هیچ مسئولی حتی در مورد این بانک حرف نمی زند؟
🔘 قصه بانک ها در ایران قصه عجیبی است هر گونه بخواهند تصمیم می گیرند و هر کاری بخواهند می کنند همه هم معترض هستند از من یادداشت نویس تا دیگر دلسوزان این مملکت تا جایی که داد مراجع تقلید و حتی شخص رهبری را هم درآوردن؛ نشان به آن نشان که رهبری درباره بانک ها تشر می زنند: بانک ها غلط می کنند کار اقتصادی کنند!
🔘 دکتر مسعود درخشان اقتصاددان نیز معتقد است بدون اصلاح ساختار نظام بانکی نمیتوان به موفقیتی رسید؛ بخصوص باید بانکهای خصوصی را تعطیل کرد، باید ربا را از نظام بانکی حذف کرد و تعاونیهای تولیدی را احیا کرد.
🔘 مرحوم آیت اللّه حائری شیرازی در اواخر عمرشون در بیمارستان خطاب به رئیس مجلس وقت می گوید: بانک ها مصداق قساوت و قابیل زمان هستند!
🔺 بیان این سخن از شخصی چون آیت اللّه حائری؛ آن هم بر روی تخت بیمارستان، آیا نشان از این حقیقت نیست که بانک ها ظالمانه خون مردم را در شیشه کرده اند؟!
♨️ نتیجه سخن آنکه سیستم قضایی و پلیسی دله دزدان را هم خوب می یابد و هم جدی با آن ها برخورد می کند؛ اما بانک هایی که ابرپروژه هایی چون ایران مال یکی از دارایی های آن هاست؛ مقابله ای جدی با آن ها به چشم نمی خورد!
🔺پس آمریکا و اسرائیل غلط می کنند با ما دربیفتند؛ تنها بانک ها می توانند ما را به زمین بزنند! که در این سال ها کم نزدند!
✍ مسلم محمدی
@jtabiin
@jtabiin
✅ دزدهای کوچک قربانیان فقرند
و دزدیهای بزرگ ریشههای فقر...!!
عدالت حقیقی در حذف ریشههای فقر است، نه به زنجیر کشیدن قربانیان فقر...!!
✒️ فئودور داستایوفسکی
تشکر از اساتید محترم اقایان دکتر بوسلیکی و دکتر پورروستا جهت ارسال دو نکته فوق دربارۀ یادداشت امروز🙏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 تا الان آیا حزبالله مسئولیت حمله پهپادی به ویلای نتانیاهو را به عهده گرفته؟ در غیاب بیانیه رسمی حزبالله، این امکان وجود ندارد که این عملیات نوعی «عملیات پرچم دروغین» از سوی خود اسراییل به منظور مشروع کردن حملات همسطح در تهران باشد؟
🔺علی علیزاده
✍ پی نوشت: بله جنگ فقط جنگ نظامی نیست بلکه دنیای شیطنت و شارلاتانیزم هست که دارد ذهن و ضمیر ها را مدیریت می کند!
@jtabiin
@jtabiin
رفقا یه تعداد کتابهام رو میفروشم واسه مردم مظلوم لبنان
کسی میتونه بخره بسم الله
👇👇👇👇👇
هدایت شده از صادق
هر کدوم رو خواستید وجهش رو به حساب دفتر حضرت آقا واریز کنید و تشریف بیارید کالای مدنظر رو ببرید
التماس دعا
اللهم تقبل منا هذا القلیل 🤲🤲😭😭
🔺درود بر شرافت این انسان های باغیرت که آماده اند مهم ترین سرمایه زندگی شون را بدن تا ذره ای از آلام شیعیان مظلوم لبنان بکاهند.
👏👏👏👏👏
🌓 رقص اندر خونِ خود مردان کنند؛ سنوار احیای یک افسانه
🔹یادداشت روز
▫️حیرت آور! شبیه یکی از سکانسهای فیلمهای حماسی هالیوود بود،ریز پرندهای وارد ساختمان نیمه ویران میشود، قهرمان قصه، بی آنکه رمقی داشته باشد،به دوربین پهپاد خیره می شود، نه خودش را به مردن زد و نه تسلیم شد.
دست راستش از ساعد شکاف بزرگی خورده بود اما یک تکه چوب در دست چپش داشت هنوز.
مرد می دانست آخرین ثانیههای زندگی اش است و خودش پایان بدن خاکی اش را انتخاب کرد.
اگر شالی که به صورت بسته بود باز میکرد و به دوربین آن ریزپرنده خیره میشد، احتمالا اپراتور از شوق پیدا کردن زنده یحیی، به او شلیک نمی کرد. اما سنوار انتخابش را کرده بود .
دیگر نایی در بدن نداشت اما آخرین پیامش را برای کودکانی که در آن سرزمین به دنیا نیامده اند و یا در گهواره اند ارسال کرد؛یحیی سنوار هیچ سلاحی در دست نداشت اما همان یک تکه چوب را به نمایندگی همه نداشته هایشان در یک جنگ نا برابر ، پرتاب کرد و احتمالا چند ثانیه بعدش هم کار تمام شد.
آنکه انسوی دوربین نشسته بود نمی دانست به سر چه کسی شلیک کرد اما سنوار می دانست آخرین لحظان زندگی اش در حال ثبت و ضبط است.
دیگر هیج توانی برای بلند شدن نداشت اما چوب را پرتاب کرد تا به پسران سرزمین های غصب شده پیامش را برساند ؛ ما چاره ای نداریم جز جنگیدن ولو چوب خشک برابر پهپاد مسلح!
او در یک ساختمان نیمه ویران، با انتخاب نوع شهادتش ، آخرین پیام را به عنوان فرمانده به بچه های سرزمینش مخابره کرد؛ تا لحظه آخر تسلیم نشوید .
یحیی سنوار با انتخاب نوع شهادتش ،خودش را هزاران هزار بار در اذهان همه آزادی خواهان تاریخ احیا کرد. نه تولد در اردوگاه و نه سالهای سال اسارت در زندان.
هیچکدام اینها موجب نشد که او آرام شود ، رام وضعیت نابرابر شود،تسلیم شود و همانند عرفات یک روز بگوید؛ خسته شدیم، جنگ دیگر بس است.برای او پایان جنگ روزی بود که زمین از دست رفته به ساکنان اصلی آن سرزمین برگردد.
سنوار از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴ در غزه ماند. پا پس نکشید. فرار نکرد. فرماندهی کرد و لحظه پایان را هم خودش به انتخاب خویشتن برگزید.
یحیی سنوار را تاریخ به خاطر خواهد سپرد با دست قطع شده اش. با نگاه خیره و شجاعانه اش به ریز پرنده قاتل، با تکه چوبی که آخرین سلاحش بود، با آخرین حرکت بدنش که با همه توان چوب را به سمت پهپاد پرتاب کرد.
با گلوله ای که به شقیقه اش شلیک شد و تصویری جاودانه از او ساخت.
او با این پایان ، راه آغاز را به کودکان فلسطینی یاد داد. نترسید، تسلیم نشوید و تا آخرین قطره توانتان بجنگید.شاید برای بعضی از ما این واژهها از فرط تکرار تهی از معنی اولیه و ارمانیاش شده باشد اما برای آنان که در خون خود غلتی زدند نه .
یحیی سنوار تمام نشد، ارتش غاصب با پخش آن ویدئو بزرگترین خدمت را به کودکان فلسطینی کرد. آنها حالا می دانند وقتی از افسانه سنوار برایشان میگویند دقیقا از چه چیزی حرف می زنند؛مردی که یک رسانه اسراییلی با نشان دادن این فیلم برایش نوشت؛ تا لحظه آخر جنگید.
شبیه دو امدادی بود، سنوار «چوب» را به نفر بعدی داد، اما حرملههای تل السلطان رفح نفهمیدند و فاتحانه این فیلم را منتشر کردند
تاریخ با همین فیلم چندثانیه ای بیاد خواهد آورد و شهادت میدهد؛ چگونه فرزندان فلسطین با یک تکه چوب، برابر ریزپرنده قاتل، ایستادگی کردند و جنگیدند. این سند بماند برای روزی که قدس آزاد شد. روزی که تاریخ به یاد بیاورد چه کسانی همه آسایش و ۶۰ سال زندگی خویش را به پای این آزادی ریختند و شاید مولانا این صحنه را دیده بود که ۱۰ قرن پیش گفت ؛
رقص و جولان بر سرِ میدان کنند
رقص اندر خونِ خود مردان کنند
چون رهند از دستِ خود دستی زنند
چون جهند از نقصِ خود رقصی کنند
شبیه یک فیلم هالیوودی بود. حیرت آور و باور نکردنی و این کمترین مزد مجاهدت های مرد جنگی عرب بود؛ یحیی سنوار.
✍ بهراد رشوند
@jtabiin
@jtabiin
🌓 از عجائب غزه و سنوار های جدید
🔴 صاحب این کتونی پاره، دیروز ارشدترین افسر نظامی ارتش اسرائیل در غزه رو به درک واصل کرد.
✍ پی نوشت: آری این جبهه با شهادت کسانی چون شیخ احمد یاسین، فتحی شقاقی و اسماعیل هنیّه از پیشروی باز نمی ماند و یحیی سنوارهای جدیدی همچون ققنوس از خاکستر آن ها علم مبارزه را بر خواهند گرفت!
@jtabiin
@jtabiin
28.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 سروش هم به این نتیجه رسید که قصه فلسطین و لبنان راهی جز مهدی موعود عج ندارد.
📣 کی فکرشو می کرد دکتر عبدالکریم سروش که وحیانی بودن قرآن را زیر سوال برد و همگان حتی ضد انقلاب هایی چون اکبر گنجی و بنی صدر و کسانی چون عبدالعلی بازرگان به این دلیل به او تاختند؛ راه نجات غزه و بیروت را وجود منجی آخر الزمان بداند؟!
🤲 خدایا به این بشر درنده خو امیدی نیست؛ خودت کاری بکن و منجی ات را برسان؛ "اللهم عجل لولیک الفرج"
@jtabiin
@jtabiin
🌓 اعتراف اوباما در مبارزه ایران با داعش
📣 اوباما: من به نتانیاهو نصیحت کردم به ایران حمله نکن، چون آنها متحد ما هستند. آنها در آزادسازی عراق کمک کردند و با تروریستهای داعش و تکفیری جنگیدند.
✍ پی نوشت: قابل توجه برخی هموطنان مخصوصا اپوزیسیون؛ ترکیب اعتراف دو رئیس جمهور آمریکا را کنار هم بزارید؛ ترامپ: ما داعش را ایجاد کردیم ↔️ اوباما: ایران با داعش و تکفیری ها جنگید.
🔺ضمنا در پایان این توییت شیطنتی هم شده که از دشمن جز این توقعی نیست، مهم اعتراف او به مبارزه با داعش هست که برای اولین بار صورت می گیرد.
@jtabiin
@jtabiin
213_62838872729894.pdf
4.12M
🌓 جزایر سه گانه؛ این زخم باز!
🔹یادداشت روز
از آذر سال ۱۳۵۰ تقریبا هیچ سالی نیست که دولت تازه تاسیس امارات یا یک کشور ثالث نظیر لیبی، مصر، عراق، چین، روسیه و حالا این روزها اتحادیه اروپا درباره مالکیت جزایر سه گانه حق را به امارات ندهند و یا موضع دوپهلو اتخاذ نکنند! چرا؟ ریشه این "زخم باز" کجاست؟ به ریشه تاریخی این تفاهم نامه می پردازم.
.
نخست اینکه بدون شک از نظر تاریخی مالکیت جزایر سه گانه به ایران تعلق دارد و آنقدر بدیهی است که نیازی به هیچ توضیحی وجود ندارد. از نظر جغرافیایی و مسافت امیرخسرو افشار(دیپلمات شاه) در جلسه شورای امنیت نقشه ای را نشان داد و گفت: تنب بزرگ فقط هفده میل از خاک ایران فاصله دارد و از سوی دیگر هر دو جزیره تقریبا پنجاه میل با راس الخیمه در آن سوی خلیج فارس قرار دارند.
اما مساله چیست؟
در دهه پنجاه دولت انگلستان اعلام کرد قصد ترک خلیج فارس را دارد و نیرودریایی این کشور دیگر در منطقه نخواهد بود. اصرار این بود تا پیش از ترک انگلستان تکلیف نقاط اختلافی مشخص شود. البته فقط مربوط به ایران نبود. دو نقطه از نظر شاه مساله بود که باید حل میشد: بحرین و جزایر سه گانه
مساله بحرین با واگذاری و تاسیس دولت حل شد، دولت ایران نیز یک ساعت پس از اعلام رسمی جدایی و تاسیس بحرین به آنان تبریک گفت. شاه در مقابل دنبال استرداد جزایر سه گانه بود. انگلیسی ها تعلل کردند. شاه روابط را با مصر، عربستان، ترکیه و تاحدودی عراق تقویت کرد که در صورت تصرف نظامی جزایر اعتراض نکنند. با این حال لیبی، یمن و عراق معترض بودند.
چرا زخم باز ماند و اشتباه شاه چه بود؟
ابوموسی که مهمترین جزیره بود، شیخ شارجه مدعی آن بود.
دو تنب نیز توسط شیخ راس الخیمه ادعای مالکیت داشت.
شاه با واسطه انگلستان "تذکاریه تفاهم" بین ایران و شارجه را در شش بند پذیرفت.
زخم باز اینجاست:
در بند دو قرار شد هم ایران و هم شارجه در ابوموسی نیرو داشته باشند و پرچم شارجه نیز بر فراز یک "پاسگاه پلیس" برافراشته شود. در واقع مالکیت مشترک! و باز ماندن زخم!
بدتر اینکه موافقت نامه مالی امضا شد که تا نه سال مبلغ یک نیم میلیون لیره به شارجه پرداخته شود و شاه تا سال پنجاه و پنج این مبلغ را پرداخت کرد. نهم آذر سال پنجاه نیروی دریایی ایران وارد جزایر شد و فقط در دو تنب درگیری نظامی کوتاهی با چند کشته درگرفت. بلافاصله دولت ایران، امارات را به رسمیت شناخت.
حالا هر سال یکی از ادعاهای امارات بر سر مالکیت جزایر به استناد همین زخم باز و مالکیت مشترک است! توهمی که هیچ گاه محقق نخواهد شد. چه روسیه و چین بگویند و چه اتحادیه اروپا
✍ علیرضا زادبر
@jtabiin
@jtabiin
15.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 پزشکیان: قیمت تمام شده بنزین ۸ هزار تومان است
🔺بزرگوار، ماشين ٧٠٠ ٨٠٠ ميليونی رو به مردم ميدين ٣ تا ۴ ميليارد نگران قيمت تمام شده بنزنين؟
🔺ما مابه التفاوت ماشين رو داديم؛ شما بنزين رو؛ ما مگه اعتراضي كرديم كه شما اعتراض ميكنيد؟
✍ پی نوشت: بله در دنیا قیمت بنزین از نظر گرانی قابل مقایسه با ایران نیست؛ اما از اون ور اونا با قیمت پژو و پراید یک ماشين بنز و تویوتا میخرن که مصرفشون نصف مصرف ماشين های ماست؛ افتاد داداش؟!😳
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 صحنه این روزها فقط نظامی نیست!
🎬محمد صادق شهبازی: صفحه اسرائیل برای ایرانیها مینویسد ایران پول شما را صرف لبنان میکند و در صفحات عربی زبان مینویسد ایران شما را رها کرده است!
✍ پی نوشت: بله شبکههای عربی، غربی و صهیونیستی با هم همدل و همرای شده اند که با تحلیل های کشنده ذهن و ضمیر مردم ایران و لبنان را نابود کنند!
@jtabiin
@jtabiin
🌓 حذف دین در ایران یک خودکشی اجتماعی است!
🔹یادداشت روز
✅ پروفسور رفیعپور در کتاب «دریغ است ایران که ویران شود»، مطالب قابل توجّهی دارد. وی معتقد است که بسیاری از ایرانیان در ظاهر، متجدد و غربزده ولی در باطن اهل دین و مذهب هستند و رابطه قوی با آن دارند، او یکی از نشانه های دینداری ایرانیان را زنده داشتن یاد عاشورا دانسته و می گوید : عاشورا ملیترین روز ایرانیان است که همه با موضوع حسین ع به دین میگرایند.
🔺پیشنهادات دکتر رفیع پور برای تداوم و تحکیم دینداری ایرانیان به طور خلاصه چنین است:🔻
🔸 الف- (درکنار فقه و کلام) مهمترین زمینه پیشرفت و معرفی ما در دنیا، عرفان و معرفت الهی است. میتوانیم در دنیا به این موضوع شناخته شویم. هر کشوری در امری پیشرفت کرده است ما هم در این موضوع. ارائه این چهره از دین باعث گرایش تمام دنیا به ما خواهد شد و مزیت ما در این است و باید با این برند شناخته شویم. ایران اقیانوسی از دریاچههای بهم پیوست عرفان است.
🔸ب- در عین حال نباید فقط عرفان فردی را گسترش داد و از کارکرد عرفان در پهنه اجتماع غافل شد. در اینکه برخی عرفا مثل عینالقضاة همدانی، شریعت (و دین مصطلح) را رد کردهاند به این دلیل است، به این نکته توجه نداشته اند که خداوند علاوه بر تک تک انسان ها موجود دیگری به نام جامعه آفریده است که باید قواعدی برای رشد و کمال داشته باشد. و الزامات عرفانی خود را میخواهد.
🔸ج- مهمترین کار برای احیای اسلام،ارائه اسلام محتوایی است. برای موفقیت در نشر اسلام اصیل و محتوایی؛
اولا؛ باید در داخل کشور شرایط رشد عرفان حوزوی فراهم گردد و از این طریق عرفان اسلامی رشد یابد.
ثانیا؛ در داخل و خارج باید دانشمندان را مجاب کرد نه عوام را. چون عوام بیشتر دنبال اسلام شکلی هستند نه محتوایی . عوام حتی اسلام عرفانی را بر نمیتابند یا کج می بافند. دانشمندان وقتی مجاب میشوند که شما محتوا، معرفت و استدلال داشته باشد. بنابراین نباید دستورالعملها جایگزین استدلال شود.
🔸د- دین و حکومت جدایی ناپذیرند. اسلام یک دین حکومتی است نه فردی. اوج قدرت اسلام وقتی بود که دین و حکومت یکی بودند. بنابراین هرگونه تلاش برای تفکیک این دو ، به تضعیف دین می انجامد. اتفاقاً انقلاباسلامی ایران باعث احیای اسلام مظلوم و دگرگونی در اسلام تحریف شده بود.
🔺به همین دلیل مراجع و علمای حوزه باید:
- توجه وسیعتر از حلقه خود
- احساس مسئولیت وسیعتر
- نگاه وسیعتر به مسائل
- هماهنگی با یکدیگر
داشته باشند.
🔸ه-روش اتصال دین و حکومت در ایران ولایت فقیه است که خارج از ریل استعمار فکر کند و جمیع مسائل اجتماعی را ببیند نه فقط فقه فردی را.
✍ پی نوشت: فارغ از التزام به تمام نکات مد نظر ایشان؛ اما این سخن کاملا درسته که ایرانیان در طول تاریخ همواره دین دار بوده اند و روحیه معنوی و مذهبی آنها با فراز و نشیب تداوم داشته است؛ البته ممکن است در اثر وقایع خاص مانند رفتارهای حاکمان یا مدعیان دینی اختلالاتی در دینداری آن ها پدید آمده باشد که در این صورت هم آسیب های جدی در پی داشته است که نمونه آن را در این سال ها و روزها متاسفانه به وفور شاهدیم؛ که اگر اندکی اندیشه نکنیم؛ خیلی زود دیر می شود!
🔺اتفاقا
بنده نیز در کتابی با عنوان "تاثیر دین بر حکومت در میان ایرانیان از گذشته تا کنون" که همین سال جاری به زبان انگلیسی در خارج از کشور منتشر شد در ۵ فصل به صورت مختصر دینداری مردم ایران از هخامنشیان و ساسانیان تا جمهوری اسلامی در کنار آسيب شناسی آن گزارش کرده ام که فایل آن نیز قابل ارائه خدمت علاقمندان هست. ✍ مسلم محمدی🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز اول صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻 @jtabiin @jtabiin