🌓 اصالت مهمتر است یا تربیت؟!
🔸یادداشت روز
🔹نقل است، به رسم قدیم روزی شاه عباس دراصفهان خدمت عالم زمانه "شیخ بهائی" رسید پس از سلام و احوال پرسی ازشیخ پرسید: در برخورد با افراد اجتماع " اصالت ذاتیِ آنها بهتر است یا تربیت خانوادگی شان" ؟
شیخ گفت: هرچه نظر شما باشد همانست ولی به نظر من "اصالت" ارجح است.
و شاه بر خلاف او گفت: شک نکنید که "تربیت" مهم تر است !
بحث میان آن دو بالا گرفت و هیچ یک نتوانستند یکدیگر را قانع کنند بناچار شاه برای اثبات حقانیت خود او را به کاخ دعوت کرد تا حرفش را به کرسی نشاند .
فردای آن روز هنگام غروب شیخ به کاخ رسید بعد از تشریفات اولیه وقت شام فرا رسید سفرهای بلند پهن کردند ولی چون چراغ و برقی نبود مهمانخانه سخت تاریک بود در این لحظه پادشاه دستی به کف زد و با اشاره او چهار گربه شمع به دست حاضر شدند و آنجا را روشن کردند!
درهنگام شام ، شاه دستی پشت شیخ زد و گفت دیدی گفتم "تربیت " از "اصالت " مهمتر است ما این گربه های نا اهل را اهل و رام کردیم که این نتیجه اهمیت "تربیت" است
شیخ درعین اینکه هاج و واج مانده بود گفت من فقط به یک شرط حرف شما را میپذیرم و آن اینکه فردا هم گربه ها مثل امروز چنین کنند!!!
شاه که از حرف شیخ سخت تعجب کرده بود گفت: این چه حرفیست فردا هم مثل امروز و امروز هم مثل دیروز!!!
کار آنها اکتسابی است که با تربیت و ممارست وتمرین زیاد انجام می شود
ولی شیخ دست بردار نبود که نبود تا جایی که شاه عباس را مجبور کرد تا این کار را فردا تکرار کند.
لذا شیخ فکورانه به خانه رفت.
او وقتی از کاخ برگشت بی درنگ دست بکار شد، چهار جوراب برداشت و چهار موش در آن نهاد، فردا او باز طبق قرار قبلی به کاخ رفت، تشریفات همان و سفره همان و گربه های بازیگر همان .
شاه که مغرورانه تکرار مراسم دیروز را تاکیدی بر صحت حرفهایش میدید زیر لب برای شیخ رجز میخواند که در این زمان شیخ موشها را رها کرد.
در آن هنگام، هنگامهای به پا شد یک گربه به شرق دیگری به غرب آن یکی شمال واین یکی جنوب...
واین بار شیخ دستی برپشت شاه زد و گفت: شهریارا ! یادت باشد اصالت گربه موش گرفتن است گرچه "تربیت" هم بسیار مهم است ولی"اصالت" مهمتر!
🔹🔸نتیجه اخلاقی: آیا با تربیت میتوان انسان ها را به مسیر درست کشاند؛ یا اینکه اصالت اهمیت بیشتری دارد؟ بنظر می رسد در انتخاب مدیران جامعه نمی توان اصالت و نجابت را نادیده گرفت؛ هر چند مساله تربیت در سطوح مختلف جامعه اهمیت خاص خود را دارد. چنانچه علمای اخلاق بر هر دو مساله در کنار هم تاکید دارند.
🔺فراموش نمی کنم برخی دوستان را که وقتی به اندک مسئولیت و موقعیتی دست یافتند؛ همه رفاقت های قدیمی را از یاد بردند😌 پس اصالت و نجابت اصل مهمی است؛ چنانچه سفارش مولایمان به مالک نیز چنین است!
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 جانبداری الجولانی از اسرائیل!
♨️ عبدالباری عطوان تحلیلگر سیاسی لبنانی: الجولانی گفته که نمیگذاریم کشور نقطه شروع حمله به اسرائیل شود! اسرائیل دشمن امت و اعتقادات است. قبله اول و مسجدالاقصی تحت اشغال اسرائیل است، چطور آن را رها کنیم؟!
🔺 آیا شما که اسمتون تحریر الشام هست فقط مربوط به آزادی دمشق هست؛ جنوب شام جزء شام نیست ؟!
✍ پی نوشت: معلوم که بود الان دیگه علنی تر و رسمی هم شد که این ها همه جنگ های زرگری بوده و الا جولانی عملا یک مهره از قبل طراحی شده بود.
@jtabiin
@jtabiin
هدایت شده از امیدانه 🌱
👈#اندکی_تفکر👉
🌱زن کیست...؟!
🏵 اولین کسی که با دیکتاتوری عظیم #فرعون دلیرانه به پا خواست...یک مرد نبود بلکه یک زن بود....(بانو آسیه)🌱
🏵 اولین کسی که مکه و کعبه را آباد کرد مرد نبود بلکه یک زن بود....(بانو هاجر)🌱
🏵 اولین کسی که از مبارکترین آب روی زمین، #زمزم نوشید مرد نبود بلکه یک زن بود...(هاجر خاتون)🌱
🏵 اولین کسی که به محمد المصطفیﷺ ایمان آورد مرد نبود بلکه یک زن بود... (بانو خدیجه)🌱
🏵 اولین کسی که خونش برای اسلام ریخته شد و شهید شد یک مرد نبود بلکه یک زن بود....(بانو سمیه)🌱
🏵 اولین کسی که مالش را در راه اسلام داد یک مرد نبود بلکه زن بود....(بانو خدیجه)🌱
🏵 اولین کسی که خداوند از بالای هفت آسمان به حرفش گوش داد یک زن بود نه مرد...(سوره مجادله آیه 1)🌱
🏵 اولین کسی که سعی صفا و مروه را انجام داد یک مرد نبود بلکه زن بود....(بانو هاجر)...🌱
🕋اکنون میلیونها حاجی باید حرکات آن زن را انجام دهند وگرنه حج آنها قبول نمی شود...🌱
🏵 اولین زنی که با همه مخالفتها وارد معبد اورشلیم شد( مریم بود...🌱
🏵 تنها کسی که به حمایت از شوهر و امامش میخ در به تنش فرو رفت و دم نزد و شفیع گنهکاران شیعه در روز قیامت است(#حضرت_زهرا بود...🌱
🏵 کسی که کاخ یزید را به لرزه دراورد مرد نبود زینب بود زینب...🌱
✍می نویسیم تا همه بدانند... زن افتخاراست...
اگر قدر خودش را بداند!🌱
🎀 تقديم به تمام شیرزنانِ سرزمینم...
✳️ کانال امیدانه🔻
https://eitaa.com/joinchat/3128557605Cb4a6594f1d
امام سجّاد ع: پس حقّ مادرت اين است كه بدانى او تو را در جايى حمل كرده است كه هيچ كس فردى ديگر را در آنجا حمل نمىكند، و...
📘 رساله حقوق امام سجاد ع؛ تحف العقول، صفحه 242
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
ولادت حضرت فاطمه زهرا س روز مادر و روز زن بر همه مادران و زنان این سرزمین بزرگ شادباش و مبارک باد.
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
🌓 نگاه منطقی و منصفانه به مساله حجاب
🔹یادداشت روز
🔸رهبر انقلاب در تاریخ ۱۴ دی ۱۴۰۱ در جمع بانوان کشور فرمودند: حجاب یک ضرورت شرعی است اما کسانی که حجاب کامل ندارند را نباید متهم به بیدینی و ضد انقلابی کرد.
🔸سخن ایشان ناظر به دو فضای آکنده از افراط و تفریط دو گروهی هست که لااقل در طول سالیان پس از انقلاب همواره چالش ساز بودند و این روزها نیز کم و بیش شاهد این نوع تندروی ها هستیم.
۱. گروه اول از اساس مخالفان حجاب بودند که متاثر از اندیشه غربی ها بر طبل بی هویتی زن می کوبند تا جایی که گرایشی از فمینیسم به نام فمینیسم اسلامی را این ها علم کردند تا بتوانند به اهداف خودشان در لایه دین ولی عملا ضد دینی و سکولاریستی دست پیدا کنند.
۲. گروه دوم نگاه غلو آمیز به مساله حجاب هست که اندک بی حجابی را به هیچ قیمتی بر نمی تابند و آن ها را متهم به اتهامات گوناگون می کنند و راضی نمی شوند ذره ای احترام و ارتباط دوستانه با آن ها برقرار کنند، که از روزهای آغازین انقلاب تا امروز هموراه از این دست افراد کم نداشتیم که دفعشان حداکثری و جذبشان حداقلی که هیچ بلکه زیر صفر بوده است.
♨️ نتیجه راهبردی؛ این نگاه رهبر انقلاب، نگاهی جامع و همچنین جواب به هر دو سبک فکری و رفتاری مملو از افراط و تفریط در حوزه حجاب و جایگاه زن است؛ امید می رود این نوع نگاه ها منطقی و معتدلانه زمینه یک ذهن و زیست مسالمت آميز را برای همه افراد جامعه دینی فراهم کند.
✍ مسلم محمدی
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
38.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 دستمزد مداحان را از یکی از مداحان معروف بشنوید.
✍ بدون هیچ گونه قضاوت و صرفا جهت اطلاع، ارقام نجومی فوق واقعا عجیب هستند😳
🔺جالب اینکه هر سال در چنین روزی یعنی روز میلاد حضرت فاطمه زهرا س با حضور مداحان اهل بیت ع به نقد و آسیب شناسی مداحی و مداحان می پردازند که یکیش همین نگاه بازاری و کاسبی به مجالس دینی و مذهبی است.
@jtabiin
@jtabiin
پایگاه نقد و تبیین
🌓 دستمزد مداحان را از یکی از مداحان معروف بشنوید. ✍ بدون هیچ گونه قضاوت و صرفا جهت اطلاع، ارقام نج
سلام علیکم. بنده چندسال پیش در هیئتمان در موضوع دعوت مداحان برای جلسات کار کردم.
در خصوص کلیپی که درباره مبالغ دریافتی مداحان گذاشتید. یک نکته مهم:
اصل مطلب درسته که برخی پولکی شدند. ولی تصویری که در ذیل این کلیپ آمده به مثابه غیبت کردن مداحانی است که برخی را بنده می دانم که اهل این مبالغ نیستند ولی در این کلیپ تخریب شدند. حواستان باشد که با نشر این مطالب مسبب غیبت نشوید.
این مبالغ گزاف را اکثراً مداحان شور خوان و جوان میگیرند. پس آن را به همه تعمیم ندهید.
این مبالغ گزاف را مداحانی میگیرند که تعدادشان در جامعه مداحی 10 إلی 20 درصد هستند. پس اکثریت مداحان مبالغ شبی 100 میلیون نمیگیرند. و نباید آنان را با فوتبالیست ها و ... مقایسه کرد.
به عنوان مثال ما سالها پیش قبل حاج رضا هلالی را دعوت کردیم ایشان هیچ مبلغی برای حضور در جلسه تعیین نکرد بعد جلسه خودمان یک مبلغی به ایشان دادیم. در حالی که عکس ایشان در این کلیپ به عنوان مداح میلیاردی بگیر هست. همچنین برخی مداحان دیگر.
لطفا شما که مؤمن هستید الحمدلله در نشر کلیپ ها دقت کنید.
پایگاه نقد و تبیین
سلام علیکم. بنده چندسال پیش در هیئتمان در موضوع دعوت مداحان برای جلسات کار کردم. در خصوص کلیپی که
سلام
وقت بخیر
حرف های آقای علیمی توی کلیپی که تو کانال گذاشتین با رزومه ای که ایشون در چند سال اخیر در زمینه ی مسائل سیاسی از خودشون نشون دادن نمی تونه مستند باشه. اگه خودشون این مبالغ رو می گیرن نباید به همه تعمیم بدن و برای خودشون شریک جرم درست کنن. برخی از مداحان معروف اصلا بابت مداحی پول نمی گیرن.
🌓 نظر رهبری راجع به تقلید خانمها از زنان مجتهد
🔹
این خود یک فتح باب ارزشمند و جدیدی است که مساله اجتهاد و مرجعیت زنان
را می تواند مورد توجه قرار دهد.🔹 چنانچه آیت الله جوادی آملی در درس خارج فقه القضاء خود نیز این موضوع را مطرح کردند که درحال حاضر زنان ما تحصیل کرده و مانند مردان، در حوزه علمیه قم، فقه و اصول را در سطوح عالی تدریس میکنند. به عنوان مثال درس کفایه، مکاسب و حتی درس خارج نیز تدریس میکنند. در حوزه این موارد نشانه اجتهاد است. 🌹مجددا روز زن بر زنان پاکدامن و فرهيخته ایران زمین تبریک و تهنیت باد.🌹 @jtabiin @jtabiin
🌓 ضرورت تأسیس یک دانشگاه شبیه M.I.T در ایران با فرهنگ ایرانی اسلامی
🔹یادداشت روز
🔸دکتر سید حسین نصر از نظریه پردازان نامدار سنت گرایی اسلامی و استاد تمام دانشگاه جرج واشنگتن امریکا جدیدا دیدگاهی در احیای فرهنگ علمی مبتنی بر سنت های بومی و دینی ایرانیان مطرح کردند که قابل توجه و تامل است که خلاصه آن به نقل از کانال مسْلِمْنا اشاره می شود.
🔸 ما باید علوم جدید را بشناسیم. ولی نکته مهم این است که وقتی شما چیزی را می شناسید باید توجه کنید که «وجودی» دارید که می شناسد و عالم است و از آن طرف «شی ئی» وجود دارد که معلوم است. از قرن نوزدهم به بعد، گرفتاری مردم مشرق زمین تاکنون که علوم جدید که از اروپا به آسیا آمد این است که «ما» به عنوان یک عامل داننده یا شناسنده عمل نمی کنیم. زیرا «مایی» وجود ندارد. «ما» در آن موضوعی که می خواهیم بدانیم، غرق شده ایم، یعنی اصالت فکری برای خودمان قائل نیستیم. هرچه غربی ها بگویند، همان را قبول داریم.
🔸 علوم غربی مطلق نیست، این علوم به جهانبینی غربی و تمدن غربی ارتباط دارد که اکنون بسیاری از فلاسفه در غرب متوجه شدهاند که علمشان مطلق نیست. علم به طور کلی با جهانبینی که علم در آن پرورانده میشود، ارتباط دارد. شما به محض اینکه از علم در مکانیک نیوتنی صحبت میکنید، فرضیهای راجع به عالم خلقت کردهاید. اکنون در غرب اندیشمندانی این موضوع را متوجه شده و درک کردهاند.
🔸 کاری که ما باید انجام بدهیم و امیدوارم که دانشگاه، محل و مرکز انجام چنین کاری باشد، این است که بکوشیم نه فقط یک MIT درجه دوم یا درجه اول بشویم، بلکه باید یک MIT با ریشه ای در فرهنگ ایران تاسیس کنیم. چنانکه MIT کنونی، ریشه اش در فرهنگ مغرب زمین است. آن زمان باید دانش هایی که در دانشگاه MIT کنونی تدریس می کنند، به صورت نقادانه و نه به صورت کورکورانه، بشناسیم. من کارم فیزیک بوده و در حال حاضر نیز دارم در این حوزه مطالعه می کنم و در حال حاضر، نحله های بسیار متفاوت در تفسیر مکانیک کوانتوم وجود دارد. همه نیز گیج هستند که بله، معادلات ریاضی اش درست است، ولی این که دارای چه معنا و تفسیری است، کسی نمی داند. مثل بحث دنیاهای دیگر که از آن هیچ گونه اطلاعی در دست نداریم. توسل به این دست از بحث ها برای این است که بتوانند فرمول های ریاضی را حفظ بکنند. از این منظر علم جدید، فوقالعاده با بحران جدیدی از نظر فلسفی و فکری مواجه است و در این میان خیلیها دنبال راه دیگر و جهانبینی دیگری هستند.
🔸من این موضوع را سالهاست که مطرح کردهام، زیرا ما میتوانیم آن جهانبینی را از فلسفه خودمان یعنی از فلسفه ملاصدرا، ابنسینا و میرداماد استخراج کنیم. نصر در ادامه شاهد مثال بحث خود را در نظریه میرداماد درباره زمان بیان کرد و گفت: برای مثال مساله زمان یکی از مسائلی است که مطرح شده و فلسفه غرب در این باره دچار گرفتاری در باره معنا و تفسیر آن شده است. حتی آقای برگسون گفته بود که مهمترین نظریه فیلسوف، نظرش درباره زمان است. این در حالی است که میرداماد، درباره زمان بحثهایی را انجام داده که نه فقط از نظر فلسفه تاریخ، بلکه برای شرایط کنونی نیز بسیار مفید به فایده است.
🔸 ما باید تلاش کنیم که جنبه عقلانی، فلسفه، فیزیک، منطق، ریاضیات و به طور کلی سنت خودمان را بشناسیم و بفهمیم بر چه پایهای بوده است. سپس مبتنی بر آن تلاش کنیم علوم غربی را فرابگیریم. اگر بتوانیم چنین کاری بکنیم، بزرگترین خدمتها را نه فقط به ایران، بلکه به تمام جهان اسلامی کردهایم، زیرا مسأله تنها به ما اختصاص ندارد.
🔸 الآن گروه هایی در میان مسلمانان هند، و هم در میان هندوها، دنبال این کار هستند و ما هم ان شاالله باید همین کار را انجام بدهیم و جهانبینی بومی خودمان را به وجود بیاوریم، که هم اصالت ایرانی و اسلامی داشته و ریشهاش از تمدن و تفکر خودمان باشد، و هم بتواند راجع به قوانین ترمودینامیک یا کوانتوم صحبت بکند و قدم بعدی را بردارد.
🔸و در نهایت می گوید: اگر در چارچوب نظریههای کنونی، دو تا جایزه نوبل هم در فیزیک ببریم، درست است که یک قدم در راه پیشرفت علوم غربی برداشته ایم، اما کار دیگری نکردهایم. مثل دانشمند مصری که برنده جایزه نوبل در شیمی شد. این برای تمدن مصر چه اثری داشت؟ به جز این که تا مدتی، به آن افتخار می کردند. اما ما چیز عمیقتری نسبت به آن نیاز داریم و ان شاالله خواهد شد. من ۶۰ سال و به عبارتی تمام عمرم را و زمانی که هاروارد هم بودم، برای این کار گذاشتهام و از این جهت اصلا ناامید نیستم.
✍ قابل توجه انکه موسسه فناوری ماساچوست (MIT) یکی از برترین دانشگاه های جهان در حوزه نیازهای صنعتی و تکنولوژی روز امریکا به شمار میرود و تمرکز آن ها بر حوزه هایی چون هوش مصنوعی، درمان HIV و مبارزه با فقر است.
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin