دیدار مدیر و معاون پژوهش جامعةالزهراسلام الله علیها با علما و مراجع تقلید نجف
❇مدیر و معاون پژوهش جامعة الزهرا سلام الله علیها در حاشیه برگزاری کنگره امناءالرسل با حضرات آیات بشیر نجفی و فیاض از مراجع تقلید و آیت الله موسوی الخرسان از علمای برجسته حوزه علمیه نجف دیدار کردند.
♦سرکار خانم دکتر برقعی در این دیدارها با ارایه گزارشی از فعالیت های آموزشی و پژوهشی و تربیت بانوان طلبه برای ترویج آموزه های دینی گفت: جامعة الزهرا سلام الله علیها با قدمت حدود چهار دهه در حوزه علمیه قم فصل نوینی از تربیت طلاب خواهر برای تبلیغ و ترویج تخصصی در عرصه نگاه دین به جایگاه زن انجام داده است.
♦وی گفت: جامعه الزهرا سلام الله علیها از بدو تاسیس زیر نظر شورای عالی حوزه های علمیه و تحت اشراف و رهنمودهای مراجع عظام تقلید در قم فعالیت می کند و همه برنامه های درسی و پژوهشی و نیز تبلیغی آن به تایید بزرگان حوزه علمیه قم رسیده است.
♦وی افزود: اعلام آمادگی میکنیم تجربیات و برنامه های خود را در اختیار حوزه علمیه نجف برای جذب احتمالی و یا فعالیت های علمی و پژوهشی بانوان طلبه در عراق قرار دهیم.
🔸سرکار خانم کتر برقعی با تقدیر از حمایت های بزرگان حوزه علمیه قم از جامعه الزهرا سلام الله علیها از علما، اساتید و مدرسان حوزه با قدمت و مبارک نجف اشرف و دیگر حوزه های عتبات عالیات درخواست کرد با سفر به قم از نوآوری ها و دستآوردهای این مرکز دینی بازید نموده و جهت شکوفایی بهتر آن ارائه طریق و پیشنهاد نمایند.
✳ با حضور میهمانان شرکت کننده در کنگره امناءالرسل، موسوعه۴۶ جلدي آیت الله موسوی الخرسان تقدیم اين عالم ربانی شد.
✅ ميهمانان ایرانی شرکت کننده در کنگره امناءالرسل با آیت الله موسوی الخرسان ديدار کردند.
🔶 جمعی از اساتید و پژوهش گران سطح عالی حوزه علميه قم که به منظور شرکت در کنگره امناءالرسل به نجف اشرف سفر کرده اند در نخستين روز ورود خود به عراق با حضور در بیت آیت الله موسوي الخرسان با اين عالم پارسا و ذو فنون ديدار و از رهنمودهای ایشان بهره مند شدند.
🔶 برپايه اين گزارش در ابتدای اين ديدار که در فضایی آکنده معنویت و در بیت بسیار ساده ایشان برگزار شد حجتالاسلام والمسلمین رضا اسکندری ضمن معرفي حاضران گزارشي از نحوه تدوین موسوعه چهل و شش جلدی آثار فاخر علمی ایشان تقدیم نمود.
🔶 آیت الله موسوی الخرسان با تقدیر از زحمات و تلاشها های فضلای حوزه علميه قم در تدوین اين موسوعه همه آنچه تا کنون تالیف نموده اند را مرحون الطاف خفیه الهي و عنایت اهل بيت عليهم السلام دانست و گفت؛روح حوزه و روحانيت با تحقیق و پژوهش گره خورده و برای پاسداری از مکتب تشیع فضلا و طلاب جوان علاوه بر آراستگی به خلق و خوی محمدی باید قله های رفیع علم و معنویت را با پژوهش های عالمانه فتح نمايند.
🔶 ایشان ضمن تجلیل از دست اندرکاران برگزاری اين گنگره بیان داشت گرچه اين جانب راضی به چنین کاری نیستم اما از باب پاسداری مکتب علمی عالمان شيعه در طول تاریخ از خداوند متعال توفیق همگان خواستارم.
✳ دیدار جمعی از فضلای حوزه علميه قم با آیت الله العظمی بشير نجفي
✅ فضلا و محققین شرکت کننده در گنگره امناءالرسل با آیت الله العظمی بشير نجفي از مراجع عظام تقلید عراق دیدار و گفتوگو کردند.
♦ حجتالاسلام والمسلمین اسکندری دبير گنگره امناءالرسل در این دیدار با ارائه گزارشي از فعالیت های گنگره امناءالرسل گفت:هدف اصلی دبير خانه اين کنگره معرفی عالمان فرهيخته شيعه و آثار علمی و سجایای اخلاقی و عرفانی و نيز سیره و سلوک آنان یه جهان بیگانه از علم نافع و معنویت است.
♦ حجتالاسلام اسکندری در ادامه با پاسداشت مقام علمی آیت الله موسوي الخرسان گفت: وظیفه حوزه علميه و پژوهشگران آن، معرفي این چهره های ربانی و علمی و نيز آثار آنان به مجامع علمی است که هم اینک نيز با وجود کهولت سن و کسالت جسمی روزی چندین ساعت مطالعه و برنامه مدون علمی دارند.
♦ حجتالاسلام اسکندری با تقدیر از حمايت های معنوی آیت العظمی بشير نجفي در برگزاری این کنگره خواستار تعاملات علمی حوزه های علميه شيعه به ویژه نجف و قم شد و خاطرنشان ساخت با توسعه تعاملات علمی ابواب جدبد مسائل روز و نيز ضرورت های امروز حوزه های علميه مشخص می شود.
✳ آیت الله العظمی بشير نجفي: حوزه نجف و قم مهد علم و تهذیب است.
✨✨✨
✅ آیت الله العظمی بشير نجفي در دیدار فضلای قمی شرکت کننده در کنگره امناءالرسل با قدر دانی از تلاشهای انجام شده در معرفي آثار علمی علمای بزرگ، حوزه علميه نجف را حاصل عطر خوش حرم نوراني امیرالمؤمنین علیهالسلام دانست و گفت: علم اهل بيت از این آستان مبارک به اقصی نقاط دنيا صادر شده و میشود و عالمان تربيت شده در اين وادی نور را باید به دنيا معرفی نمود.
🔶 آیت الله العظمی بشير نجفي با قدر دانی از پژوهش های انجام شده در رشتههای گوناگون در قم توسعه گفتمان های علمی دو حوزه بزرگ قم و نجف و دیگر مراکز علمی شیعی را برای وحدت رویه در پرداختن به مسائل روز دنيا را يک ضرورت دانست.
🔶 آیت الله العظمی بشير نجفي،با تاکید بر موسوعه نويسی آثار علمی عالمان،این آثار را حاصل سالها تتبع و تحقیق يک عالم دانست و گفت؛با تدوین اين گونه موسوعه ها آیند گان به عظمت های علمی و سیره و سنت اهل علم و دانش پی خواهند برد.
❇️حضرت آیت الله فیاض گفتند: ترویج تشیع در جهان مرهون فعالیت های حوزه های علمیه و علمای آن است.
✳️حضرت آیت الله فیاض از مراجع عظام تقلید نجف اشرف، در دیدار میهمانان شرکت کننده در کنگره امناءالرسل در سخنانی با تببین فعالیت حوزه های علمیه در عصر غیبت و زحمات علمای برخاسته از آن اظهار کردند: اگر مجاهدهای زاهدانه و علمی عالمان وارسته در طول تاریخ نبود، سرنوشت تشیع این گونه فاخر و جهان گیر به سرانجام مقصود نمی رسید.
🔸ایشان با تجلیل از شخصیت علمی آیت الله موسوی الخرسان، زندگی زاهدانه و اطلاعات علمی این عالم فرهیخته را ستوده و افزودند: با اینگونه فعالیت ها باید آثار دیگر علمای شیعه را تجمیع نمود.
🔸معظم له با بیان اینکه حوزهی با قدمت و مبارک نجف، مهد پرورش عالمان بزرگ شیعه از اقصی نقاط جهان به ویژه کشورهایی چون ایران، افغانستان، آذربایجان و دیگر بلاد اسلامی بوده است، گفتند: روزگاری بر حوزه نجف گذشت که تعداد طلاب این حوزه کهن کمتر از هزار نفر بود و اینک بعد از سالهای غربت و تنگدستی، شاهد شکوفایی دوباره این حوزه تاریخ ساز بوده ایم.
🔸حضرت آیت الله فیاض با اشاره به سابقه دیرینه حضور ایرانیان درحوزه علمیه نجف برای تحصیل، خاطرنشان کردند: طلاب کشورهای ایران، افغانستان و دیگر بلاد با تحمل مشقت ها و ملامت های زیاد و کمترین امکانات رفاهی باعث رونق بیش از پیش از حوزه مبارک شدند که باید حوزه علمیه قم را نیز تالی تلو حوزه علمیه نجف دانست.
🔸ایشان با ابراز خرسندی از تأثیرگذاری هجرت عالمان در بلاد اسلامی گفتند: به برکت این هجرت ها هم اینک در دورترین روستاهای افغانستان با پشتیبانی مردم، طلاب و روحانیون به عنوان متولی امور شرعی و دینی مردم در مساجد و مناطق مستقر هستند که همه اینها به برکت انفاس قدسیه اهل بیت(ع) و تلاش های زاهدانه عالمان در طول تاریخ است.
1_1810962569.docx
16.9K
برنامه های روز اول کنگره امناءالرسل
✳️امروز چهارشنبه در حاشیه برگزاری کنگره بین المللی امناءالرسل، اعضای شورای سیاستگذاری کنگره با آیت الله سید مجتبی حسینی نماینده ولی فقیه در عراق دیدار کردند.
✳️ نماینده ولی فقیه درعراق:
❇️استقبال حوزویان و دانشگاهیان عراق از کنگره امناءالرسل بی نظیر بود/برگزاری کنگره امناءالرسل در عراق ابتکار ارزشمندی است. برگزاری کنگره بین المللی امناءالرسل با مشارکت حوزه علمیه قم و نجف اشرف، اقدام و ابتکار با ارزش و راهبردی در راستای تعامل هر چه بیشتر دو حوزه بزرگ شیعی در جهان اسلام بود.
✅حجت الاسلام و المسلمین سیدمجتبی حسینی، نماینده ولی فقیه در عراق و عضو خبرگان رهبری صبح امروز چهارشنبه در دیدار اعضای برگزاری کنگره امناءالرسل در نجف اشرف، اظهار کرد: بحمدلله برگزاری این کنگره در نجف اشرف اقدام ارزشمندی بود چرا که جامعه علمی حوزوی و دانشگاهی در عراق بویژه نجف اشرف نگاه ویژه به تکریم عالمان دارند و حضور بیشمار علما، اساتید، طلاب و دانشجویان صحه بر این ادعا است.
✅وی گفت: باید با برنامه ریزی مناسب، برگزاری جلسات و حلقه های وصل میان حوزه های علمیه قم و نجف به صورت مستمر دنبال شود، حضور اساتید و صاحب نظران حوزه علمیه به صورت گعده ها و نشست های علمی با اساتیدو صاحب نظران حوزه نجف و همچنین حضور این عزیزان در ایران می تواند اثرات ارزشمندی را برجای گذارد.
✅حجت الاسلام والمسلمین حسینی بیان کرد: حضور اساتید برجسته حوزه و سخنرانی آنان به زبان عربی الفت و قرابت بیشتری را میان حوزویان و دانشگاهیان عراق به ویژه نجف اشرف ایجاد می کند، به دست آوردن چنین فرصتی واقعا بی نظیر و کم نظیر است که با محوریت عالمی از حوزه علمیه جهان تشیع، طلاب و دانشجویان گردهم آیند و با اندیشه های علمی ایشان آشنا شوند.
✅استاد سطوح عالی حوزه علمیه اظهارکرد: باید تلاش کنید این مسیر ادامه داشته باشد و برنامه های علمی و فرهنگی متنوعی را برای میزبانی از میهمانان عراقی در ایران تدارک ببینید و ایران از ظرفیت بسیارعظیم و ارزشمندی به برکت بارگاه منّور امام رضاعلیه السلام و حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها برخوردار است.
❇️در ابتدای این نشست صمیمی حجت الاسلام والمسلمین رضا اسکندری، دبیر کنگره بین المللی امناءالرسل گزارش از روند برگزاری کنگره و کمیسیون های علمی روز نخست ارائه داد.
✅ سخنرانی معاون پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها سرکار خانم دکتر حقانی با موضوع "حوزه های علمیه خواهران و ظرفیت ها" در کنگره بین المللی امناءالرسل؛ ✳ سرکار خانم دکتر حقانی در بخشی از سخنان خود که به زبان عربی ایراد شد، گفتند: ✅ تم تأسیس الحوزات العلمیة للنساء، وخاصة جامعة الزهراء (سلام الله عليها)، كأكبر حوزة علمیة خاصة للنساء في العالم الشيعي برؤية الإمام الخمیني الراحل والتي کانت ثاقبة ومتطلعة إلی المستقبل، ومن ثمّ لقد أوجدت هذه الحوزات وبفضل إجراءات خاصة من القائد الحكيم المعظم للثورة وإرشادات المراجع العظام، والمؤسسین والمدراء، قدرة فريدة في تعليم وتنشئة نساء عالمات مهذبات عارفات بالزمان واقتضاءاته، وفي إنتاج الفكر الإسلامي خاصة في مجال المرأة والأسرة، ونشر تعاليم الإسلام المحمدي الخالص وخاصة في الأوساط الثقافية النسائية. ✅ اتخذت المؤسستان الحوزویتان للنساء (جامعة الزهراء وإدارة الحوزات العلمیة للنساء) عدة إجراءات إستراتيجية من أجل تنفيذ رسالتهما الإلهية وتنفيذ مهماتهما والاستجابة لحاجات النظام الإسلامي و المجتمع البشري. تقوم الخطة الإستراتيجية للحوزات العلمیة للنساء على نظام التعلیم والتربية وتوفیر وتنشئة شاملة ومتوازنة للنساء العالمات المتدينات والقويات في المجالات التعليمية، والبحثية، والدعاية الدینیة، والتهذیبية والإداریة.
❇️کنگره بین المللی امناءالرسل در نجف اشرف به کار خود پایان داد.
✳️کنگره بین المللی امناءالرسل، کار مشترک حوزه علمیه قم و نجف اشرف شامگاه چهارشنبه 27 مهرماه در عتبه علوی پس از دو روز با تجلیل از برگزیدگان به کار خود پایان داد.
✅در این مراسم که با حضور چهره ها و شخصیت های علمی و مذهبی نجف اشرف برگزار گردید از برگزیدگان کنگره تجلیل بعمل آمد.
تصاویر مربوط به آیین اختتامیه کنگره بین المللی امناءالرسل 👇
🔰 پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلام الله علیها پیش رویداد «جنسیت و علوم اسلامی» را برگزار می کند:
🗓 از تاریخ ۱۴۰۰/۷/۳۰ تا ۱۴۰۱/۸/۵
📌قم، سالاریه، بلوار بوعلی سینا، جامعه الزهرا سلام الله علیها، ساختمان شهید بهشتی، سالن آمفی تئاتر طبقه همکف.
🔹راه ارتباطی
🌐 https://pm.jz.ac.ir
✉️ pajoheshgah@jz.ac.ir
📞 025-32112657
#رویداد_پژوهشی
🌐کانال رویداد:
@roydadjamee
🌐#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیکَالْفَرَج
🌐کانال معاونت پژوهش
🆔https://eitaa.com/jz2602
فراخوان حمایت از آثار پژوهشی☝️
🌐کانال معاونت پژوهش
🆔https://eitaa.com/jz2602
❇️توسعه همکاریهای علمی جامعةالزهرا سلام الله علیها با مراکز علمی نجف اشرف
✳️با حضور مدیرجامعةالزهرا سلام الله علیها جمهوری اسلامی ایران در برخی مدارس علمیه خواهران در نجف اشرف، همکاریهای علمی این نهاد آموزشی و بین المللی خواهران طلبه ، توسعه می یابد.
✅خانم سیده زهره برقعی، مدیر و خانم ریحانه حقانی، معاون پژوهش جامعةالزهرا سلام الله علیها، در حاشیه سفر به کشور عراق به منظور شرکت در کنگره بین المللی امناءالرسل با حضور در مدارس علمیه خواهران در نجف اشرف، از نزدیک با فعالیت های علمی و دانشی آنان آشنا شدند.
✅مدیرجامعه الزهرای کشورمان در حاشیه این بازدید در گفت وگویی اظهارکرد: جامعه الزهرا آمادگی هر نوع تعامل و همکاری در زمینه های پژوهشی، تالیف مقالات و همکاری و مشارکت در برگزاری همایش ها را با مراکز علمی دارد. ما می توانیم برای طلاب مدارس علمیه خواهران در عراق کارگاه های مهارتی و دانش افزایی در قالب دوره های کوتاه مدت حضوری و یا مجازی برگزار کنیم.
✅استاد حوزه علمیه خواهران افزود: با توجه به دسترسی محدود آن ها به منابع و کتاب، می توانیم در زمینه کتابخانه مجازی نیز با ایشان همکاری لازم را داشته باشیم. همچنین در زمینه تبلیغ به خصوص در ایام اربعین می توانیم از اساتید عرب زبان آن ها استفاده کنیم.