♦️بعضی متدینین بیانات اخیر رهبری درباره حجاب را نپسندیدند
همشهری نوشت:
🔹رهبر انقلاب فرمود در جمع علما تذکر دادم که بدحجابی را نباید عامل بیدینی دختران بدانیم و چه بسا دخترانی که با همین حجاب انقلابی و معنویاند.
🔹کسانی خیال کردند این حرف به معنی کم اعتنایی به مسئله حجاب است.این افراد پیشتر نیز تلاش میکردند مسئله حجاب را بیاهمیت جلوه دهند و این سخنان را تأیید حرفهای قبلی خودگرفتند. روشن است که چنین نیست.
🔹 رهبری در همین سخنرانی روشن فرمودند حجاب امر ضروری دین است و لذا بدحجابی را بهعنوان یک نقص پذیرفتند. این فرق میکند با جماعت غربزده و متحجری که منکر مسئله حجاباند.
🔹اما دسته دیگر جمعی از تحلیلگرهای متدین هستند که خیلی این حرف رهبری را نپسندیدند. گویی تصور کردند این حرف کوچک کردن مسئله حجاب است.
🔹با جماعتی مواجه شدم که میگفتند ما حرف رهبری را قبول نداریم اما چون ایشان را دوست داریم سمعا و طاعتا.
🔹بله تعبیر شیرینی است. چه بسا حق هم همین است. اما کافی نیست. افراد باید تلاش کنند منطق سخنان رهبری را بفهمند. اگر چنین شد میتوانند خود نیز راهبر باشند و رهبر را مدد دهند.
گویا نیوز: یک مقام ارشد سپاه پاسداران با طرف خطاب قرار دادن رئیسجمهوری آمریکا گفت که برای براندازی رژیم جمهوری اسلامی «باید از دریای خون گذشت که شما توانش را ندارید.» عباس نیلفروشان، معاون عملیات سپاه پاسداران، در سخنانی به مناسبت سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، افزود: «این جا کشوری نیست که با عملیات رسانهای ساقط شود.»این مقام سپاه پاسداران همچنین در اظهاراتی تهدیدآمیز خطاب به نخستوزیر اسرائیل گفت: «پسلرزههای انقلاب به کوچه و خیابانهای تلآویو نزدیکتر شده است» و «مطمئن باشید ۸۱ ساله نمیشوید و از درون فرومیپاشید.
رادیو فردا: رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز جمعه از اقدام واتساپ برای فراهم کردن امکان ارتباط از طریق پروکسی برای کاربران در کشورهایی مانند ایران، استقبال کرد.
رابرت مالی در توییتی نوشته است: «ما از این حرکت واتساپ استقبال میکنیم. شرکت های آمریکایی راه های مبتکرانه ای را جهت کمک به مردم ایران مییابند تا (آنها) بتوانند علیرغم سانسور بی امان به فرمان رهبری (حکومت) ایران، کانالهای ارتباطی بین یکدیگر و جهان خارج را باز نگه دارند.»واتساپ روز پنجشنبه اعلام کرد دسترسی کاربران از طریق پروکسی را به این شبکه پیامرسان فراهم کرده است که حتی در صورت قطع اینترنت امکان ارسال پیام یا تماس تلفنی را خواهند داشت.
ویل کتکارت، مدیر واتساپ در متا روز گذشته با تبریک سال نو میلادی نوشته بود: «در حالی که بسیاری از ما با ارسال پیامک به عزیزانمان در واتساپ جشن گرفتیم. میلیونها نفر در ایران و جاهای دیگر هستند که همچنان از حق برقراری ارتباط آزادانه و خصوصی محروم هستند.»
بر اساس این بیانیه، انتخاب یک پروکسی به کاربران امکان میدهد تا از طریق سرورهایی که داوطلبان و سازمانها در سراسر جهان برای ارتباط آزادانه مردم فراهم کردهاند، به واتساپ متصل شوند.
دو ویرایشگر ارشد منطقهای ویکیپدیا که سپتامبر ۲۰۲۰ در عربستان بازداشت شده بودند، به حبسهای طولانیمدت محکوم شدند.
سازمان «اکنون دموکراسی برای جهان عرب» (داون) و اسمِکس روز پنجشنبه ۱۵ دیماه با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند٬ تحقیقات ویکیمدیا نشان میدهد که دولت عربستان با نفوذ در ردههای مدیران منطقهای ویکیپدیا، در تلاش برای کنترل محتوای آن بوده است.
ویکیپدیا از زیر مجموعههای ویکیمدیا است.
روزنامه گاردین نیز روز جمعه گزارش داد که ویکیمدیا از ژانویه پارسال تحقیقات پیرامون این موضوع را آغاز کرده و نفوذ عوامل دولت عربستان در پلتفرم محتوای باز ویکیپدیا را تایید کرده و ماه گذشته دسترسی به محتوای خود را برای ۱۶ کاربر ممنوع کرد.
داون و اسمکس میگویند این ۱۶ نفر از عوامل دولت عربستان بودند: «نفوذ دولت عربستان سعودی در ویکیپدیا از طریق عوامل دولتی تحت عنوان ویراستاران مستقل، همچنین زندانی کردن ویراستارانی که تن به همکاری با دولت ریاض ندادهاند، نه تنها استفاده مداوم از جاسوسان در سازمانهای بینالمللی را نشان میدهد، بلکه هشداری نسبت به خطر تلاشها برای تولید محتوای مستقل است».
بر اساس این گزارشها، دولت عربستان اسامه خالد را به ۳۲ سال و زیاد السوفیانی را به هشت سال زندان محکوم کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای کاش مولوی عبدالحمید به جای حمایت از بهایی ها و همجنس بازان کمی، فقط کمی روخوانی قرآن تمرین میکرد که هم صوت و لحنش بهتر بشه و هم غلط نخونه
🗣 منصف
➺ @Twitter_eita [عضویت]
🔹دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر به مناسبت سالگرد سانحه دردناک سرنگونی هواپیمای اوکراینی و جان باختن جمعی از هموطنان عزیز رونمایی شد.
@madare0120
🔺نوشته: از دزدی چیزهای لوکس کارمان رسیده به دزدی خوراکی ...
این جنس از گزارش ها دارد درباره ی سوئد و بسیاری دیگر از کشورهای غربی نوشته میشود به طوری که عکس هایی منتشر شده که نشان میدهد در برخی فروشگاه ها کالاهایی مانند گوشت را زنجیر کرده اند که به سرقت نرود...
آیا این کشورها تحریم هستند که با چنین مشکلاتی رو به رو شده اند؟
واقعیت این است بحران هایی که در ایران با آن دست و پنجه نرم میکنیم در کشورهای غربی دارند جامعه را درگیر میکنند.
تنها تفاوت این است که آنجا رسانه علیه افکار عمومی آنها فعال نیست تا ملت را روانی کند، بلکه برعکس میکوشد تا جامعه متوجه عمق ماجرا نشود...
پرچم بالاست🇮🇷✌️
@mrtahlilgar1
آینده اعتراضات در ایران (دکتر مقصود فراستخواه)
در آیندهپژوهی چند مفهوم کلیدی وجود دارد:
الف: روندهایی است که دیگر آنقدر بزرگ میشود که به آن کلان روند گفته میشود (megatrend). در واقع این حرکت را میتوان یک کلان روند نامید. وقتی یک کلان روند در جامعه ایجاد میشود، با خود پیشرانههاییdriving force به وجود میآورد. یکسری مسائل جامعه ما را به سمت آینده پرتاب میکند.
ب: متغیر دیگر رویدادهاست. در واقع وقتی یک جامعه به سمت جلو حرکت میکند، رویدادها در حرکت سریعتر آن موثر هستند. در واقع لحظه مهسایی یک رویداد(event) بود که در حرکت روبهجلوی این جریان موثر بود. در واقع جامعه در حال حرکت بود که یک رویداد، به آن سرعت داد.
ج: عدم قطعیت است. رویدادها با پیشرانهها، با هم مفهوم بعدی را بهمیان میآورند. برای جامعه این کلان روندها در کنار رویدادها جمع میشود و عدم قطعیتهایی برای جامعه ایجاد میکند. اگر ما بتوانیم عدم قطعیتهای آینده را خوب تحلیل کنیم، میتوانیم بگوییم براساس ماتریس عدم قطعیت، چند آینده برای ایران ترسیم کنیم. براساس دو عدم قطعیت، چهار سناریو برای آینده ایران وجود دارد و طبیعتا با عدم قطعیتهای دیگر، میتوان سناریوهای دیگری را برای ایران ترسیم کرد.
در این مدل، دو عدم قطعیت مهم را بررسی میکنیم:
اول: در دولت چه وضعی ممکن است پیش بیاید؟
منظور از دولت بهمعنای کلی آن است. اینجا این سوال وجود دارد که دولت گفتوگو پذیر است یا نه؟ یعنی در یک ضلع نمودار به این پرداختهایم که دولت گفتوگو پذیر است و در طرف دیگر دولت غیرگفتوگو پذیر. دوم: عدم قطعیت بعدی این است که در جامعه چه وضعی ممکن است پیش بیاید؟
یکسویه جامعه ایران این است که این جامعه توانمندسازی شده باشد و در نقطه مقابل آن، جامعهای قرار دارد که تودهوار باشد. براین اساس چهار فضای عدم قطعیت شکل میگیرد:
1-اگر دولت گفتوگوپذیر باشد و جامعه توانمندسازیشده باشد، این حرکت به توسعه پایدار جامعه منتهی میشود.
2-اگر دولت گفتوگوپذیر نباشد و جامعه هم توانمندسازیشده نباشد به سمت بیثباتی و ناامنی پیش میرویم.
3-اگر دولت گفتوگو پذیر نباشد، اما جامعه توانمندسازیشده باشد، اعتراضات ادامه خواهد داشت و حرکتهای اعتراضی ایران را پیش خواهند برد.
4-اگر دولت گفتوگوپذیر باشد، اما جامعه تودهوار باشد، ما با یکسری اصلاحات بینتیجه مواجه خواهیم بود.