چرا لحن آلسعود نسبت به ایران تغییر کرد؟
🔹اخیرا اخباری بهنقل از منابع عراقی پیرامون گفتوگوهای ایران و سعودی در بغداد منتشر شد که بهنظر میرسد دولت الکاظمی درپی بهرهبرداری سیاسی از آن بود.
🔹گرچه طرفین این اخبار را تکذیب کردند اما تواتر آن میتواند ظن وجود نوعی از گفتگوها را تقویت کند، بویژه اینکه اخیرا شاهد تغییر لحن مقامات سعودی درباره ایران بودهایم.
🔹ایران طی سالهای گذشته مستمرا تمایل خود را برای گفتگو به منظور رفع سوءتفاهمهای موجود اعلام کرده بود اما سعودیها تمایلی نشان نمیدادند.
🔹ضمن لزوم تفکیک میان «تغییر لحن و تاکتیک» با «تغییر راهبرد» توسط آلسعود، توجه به تحولات دهه گذشته ضرورتی اجتنابناپذیر است تا تحریفی در روایت ماجرا صورت نگیرد.
🔹تغییر رویکرد سعودی را باید بر پایه «محاسبه سود و هزینه» تحلیل کرد و نباید آن را تنها معلول تغییر ادعایی رویکرد دولت بایدن در قبال ایران دانست.
🔹تعامل دو کشور طبعا بهنفع منطقه و جهان اسلام است و باید تداوم یابد، لذا رسانههای غربی با تحریک سعودیها بدنبال تخریب شرایط جدید هستند.
@TasnimNews
✋
خبر خوب موشکی
🔺 منابع اطلاعاتی-نظامی صهیونتستی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده اند:
🔹ایران 20 کارخانه ساخت #موشک های کروز و پهپادهای انتحاری در سراسر خاورمیانه من جمله عراق، سوریه، لبنان، سودان، یمن و... احداث کرده است.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
فرشته نجات یا بلای جان؟!
🔺محمدعلی ابطحی:
🔹براندازان که هدفشان ساقطکردن نظام است، تصور میکنند اصلاحطلبان میتوانند جلوی انحرافات سیاسی در داخل کشور را بگیرند و مانع هدف آنها شوند؛ به همین دلیل نیروهای برانداز، اصلاحطلبان را یکی از مهمترین موانع خود میدانند.
🔸 ابطحی به خوبی میداند که سخنانش، چیزی بیش از یک شوخی تلخ و بی مزه نیست.
1️⃣ شکی نیست اسرائیل و آمریکا جزء دشمن های درجه یک جمهوری اسلامی ایران هستند.
سوالی که پیش میآید این است: چه شده که بالاترین مقامات رسمی این دو دولت، به طور علنی و صریح در فتنه۸۸ از اصلاح طلبان حمایت کردند؟
2️⃣ مگر "شیمون پرز" اصلاح طلبان را بزرگترین سرمایه اسرائیل در ایران نخواند؟
3️⃣مگر نتانیاهو نبود که میگفت اصلاح طلبان به نمایندگی از اسرائیل با جمهوری اسلامی ایران میجنگند؟
4️⃣مگر اوباما وقتی دید کشور با بحران فتنه۸۸ رو به رو شده برای اصلاح طلبان پیام اختصاصی نفرستاد و رسانههای بین اللملی از آنان حمایت نکرد؟
5️⃣مگر این هیلاری کلینتون(وزیر خارجه وقت آمریکا) نبود که با سخنانش در حمایت از فتنه گران جنبش سبز، تنور فتنه را شعلهورتر کرد؟
🔹کدام دشمن قسم خورده این نظام مانده که از اصلاح طلبان حمایت نکرده باشد؟
🔻 جناب ابطحی!
براندازان نه تنها اصلاح طلبان را مانع براندازی نمی بینند بلکه به چشم پیاده نظام به آنها نگاه میکنند.
✍️سید امیر حسینی
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
تجاوز یا مالکیت بر بدن؟
🔺مشکل کمپین Metoo کجاست؟
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
ضرورت تعیین سقف زمانی برای مذاکرات‼️
✍ احمد بنافی
🔹رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه روز پنجشنبه خود با بلومبرگ گفت که نگران است ایران اطلاعات ضبط شده را در صورت عدم توافق به موقع پاک کند و افزود امیدوار است این اتفاق نیفتد. وی همچنین گفت که اگر طرفها موعد نظارت را از دست بدهند و گفتگو به نتیجه نرسد، به منظور تلاش برای دست یافتن به مصالحهای دیگر به تهران باز خواهد گشت. در این خصوص بخوانید:
1⃣مطابق ماده شش قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها مصوب مجلس شورای اسلامی، ایران از پنجم اسفند ماه سال گذشته اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی که بخشی از تعهدات برجامی بود را متوقف و پذیرش نظارت را در حد پادمانی اعلام کرد. بر اساس توافق صورت گرفته بین ایران و آژانس، دسترسی بازرسان به مستندات دوربینهای نصب شده در تأسیسات هستهای صرفاً مشروط به انجام تعهدات برجامی غرب گردیده و در غیر این صورت جمهوری اسلامی پس از ۳ ماه تصاویر ضبط شده را امحا و دوربینها را جمع خواهد کرد.
2⃣ (پنجم خرداد ماه) تاریخ انقضای توافق میتواند زمان اعلامی جمهوری اسلامی برای پایان مذاکرات ایران با ۴+۱ باشد؛ چراکه روند مذاکرات نشان میدهد که طرف مقابل میخواهد با پیچیده نبودن فرایند مذاکرات از طریق موضوع تحریمها و مدت زمان راستی آزمایی ، تیم مذاکره کننده ایران را در مقابل یک کلاف سردرگم و پیچیده قرار داده و مذاکرات را به فرسایش بکشاند.
3⃣ این مدل بازی همواره یکی از تاکتیکهای غربیها در مذاکرات است، تا با خرید زمان و فرسایشی کردن مذاکرات، مذاکره کنندگان و در کنار آنها افکار عمومی را خسته نموده و امتیاز بیشتری بگیرند.
4⃣ برای رهایی از این وضعیت و بر هم زدن بازی طرف مقابل، وزارت خارجه میتواند سقف زمانی برای مذاکرات اعلام نماید. ضربالاجل زمانی میتواند پنجم خرداد ماه، بعنوان نقطه زمانی پایان بازی باشد، اینجاست که اراده آنان برای رسیدن به یک توافق واقعی و در عین حال مطلوب بر مبنای پیشرفت مذاکرات، نمایان میگردد.
🔚تعیین سقف زمانی برای گفتگو و عدم تمدید توافق میان ایران و آژانس در کنار اقدامات گذشته ایران مانند افزایش سطح غنیسازی و کاهش تعهدات برجامی، روند مذاکرات را حقیقی و رسیدن به یک توافق مطلوب را امکانپذیر خواهد کرد. در این میان توافقی برای ما مطلوب است که جمهوری اسلامی از مزایای آن به صورت عملی و نه صرفاً کاغذی منتفع شود. به عبارتی هیچ اقدامی اعم از تحریم، ترغیب، تهدید و تطمیع نباید مانع از انتفاع جمهوری اسلامی از برجام در آینده گردد. شرط دستیابی به آن هم در این است که اولاً اجازه ندهیم آمریکا بخشی از تحریمهای خود را به بهانه واهی حفظ نموده و با نگه داشتن معماری و زیرساختهای تحریمها، در فردای توافق تحریمهای ملغی شده را مجدداً برگرداند و ثانیاً مذاکره کنندگان نباید در معمای پیچیده تحریمهای تو در توی آمریکا با مذاکرات پی در پی، چانهزنی را به فرسایش بکشانند؛ تعیین سقف زمانی این معادله را به نفع جمهوری اسلامی تغییر خواهد داد.
✋
نیازهای تاکتیکی بن سلمان، و رهبری خردمند ایران
🔸شب گذشته در گفتوگویی که در کانال در مورد مواضع اخیر بن سلمان داشتیم، بر یک نکته خیلی تاکید کردم که امیدوارم دوستان با دقت به آن نگاه کنند. اینکه اعلام موضع بن سلمان در مورد ضرورت داشتن روابط خوب ایران ناشی از یک تغییر راهبردی نیست، بلکه ناشی از نیازهای تاکتیکی است. این را چندین بار تاکید کردم که نیاز فعلی و فوری سعودیها به رابطه با ایران برای حل مشکلات و ناکامیها باعث شده تا ولیعهد سعودی تا این اندازه تغییر موضع بدهد.
🔸به باور من، تا زمانی که محمد بن سلمان و در مجموع تا روزی که آل سعود در عربستان در حکومت هستند، تا زمانی که پیوندهای آنها با انگلیس، امریکا و رژیم صهیونیستی برقرار است و تا روزگاری که آنها پول دارند و دچار مشکلات عمیق داخلی و شکستها و نارساییهای منطقهای و خارجی نشدهاند به دشمنی با ایران و ایرانی ادامه خواهند داد. به همین دلیل تاکید دارم که سطح نیاز بن سلمان در حوزه «تاکتیک» است و نه «راهبرد».
🔸در واقع، محمد بن سلمان پس از شکستها و ناکامیهای بزرگی که در طول سالهای گذشته در همه حوزههایی که در آن ورود کرده و قرار بود با پیروزی در آن هم ایران و محور مقاومت را نابود کند و هم عربستان را به عنوان متحد راهبردی و استراتژیک غرب ژاندارم! منطقه کند، به این نتیجه رسیده که هزینههای همزیستی مسالمتآمیز با ایران بسیار کمتر از درگیریهای طولانی مدت و فرسایشی با این کشور است.
🔸این موضوع را میتوان فقط در یکی دو نمونه به عینه دید. اگر در یمن بن سلمان به جای جنگ راه دیگری را انتخاب میکرد، امروز بیش از 550 میلیارد دلار پول را به هدر نداده بود، هزاران نظامی این کشور کشته نشده بودند، یمنیها به دشمنی بزرگ برای این تبدیل نمیشدند، زیرساختهای اقتصادی این کشور آسیب نمیدید، امنیت سرمایهگذاری در عربستان تا این میزان کاهش پیدا نمیکرد، در عراق، سوریه، لبنان و حتی با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مانند قطر دچار این همه چالش نمیشد، به سادگی به بازارهای مختلف منطقه مانند قفقاز و آسیای مرکزی دسترسی پیدا میکرد.
🔸جوانی و خامی، توهم، پول زیاد، سلاح پیشرفته، همپیالگی با محمد بن زاید، نتانیاهو و تسلط عجیب انگلیسیها بر او در کنار تربیت بد و غیرقابل قبول سیاسی و داشتن پدری پیر که توان فکر کردن هم ندارد در مجموع بن سلمان را به مسیر بسیار بد امروز رهنمون کرد که این میزان شکست و ناکامی را برای او به همراه آورد. در حالی که در سالهایی که او داشت ماهیانه چند میلیارد دلار در یمن پول آتش میزد و جیب کمپانیهای غربی میریخت، همه کمک مادی و معنوی ایران به یمن 550 میلیون دلار هم نشد!
🔸این مساله نشان میدهد که رهبری خردمند، عاقل، باحوصله و با شناخت، داشتن توانمندیهای ویژه در حوزه عملگرایی، استقلال واقعی سیاسی در حوزه تصمیمگیری، ایمان به متحدان و داشتن یک افق سیاسی واحد چگونه تفاوت دو کشور را نشان میدهد. ایران که در سایه بیسابقهترین تحریمهایی که بشر تا به امروز به خود دیده به چنان قدرتی میرسد که سعودیها که روزی نزدیک به 10 میلیون بشکه نفت صادر میکنند و هیچ تحریم اقتصادی ندارند و سالیانه به اندازه بودجه دلاری ایران، هزینه بخش نظامی خود میکنند، ناچار به تعامل با ایران میشوند.
🔸بن سلمان و اطرافیان او، هر چند خیلی دیر، اما متوجه شدند که باید تغییر رفتار را ابتدا از کلام شروع کنند. با توجه به سیستم قدرت و تصمیمگیری در عربستان که بسیار متمرکز بوده و عملا در دست چند نفر است، این تغییر رویکرد باید خیلی زود خود را نشان بدهد. به باور من، سعودیها در انتظار به ثمر نشستن این حرفها فکر میکنند که ایران میتواند بر تصمیم رهبران یمنی برای مقابله با اشغالگری اثرگذار باشد و به همین دلیل مقاومت در مأرب توسط مزدوران سعودی بیشتر خواهد شد.
🔸به هر حال، این تغییر رویکرد یک پیروزی بسیار بزرگ برای متانت سیاسی و صبر استراتژیک ایران است. ایران با یادآوری واقعیتهای میدانی به سعودیها این نکته را یادآور شد که باید به اندازه ظرفیت و توانمندی خود بازی کنند و اگر میخواهند این حوزه را بزرگتر کنند باید به شیوههای مسالمتآمیز روی بیاورند. هر چند اقدامات ریاض در طول هفت سال گذشته ضربات سهمگینی بر پیکر اقتصادی این کشور زده و به نظر میرسد که آنچه بر سر اقتصاد ترکیه درآمد، بر سر سعودیها هم در خواهد آمد، اما در برابر ایران آنها ماهی را خیلی دیر پیدا کردند و باید دید که تلاش برای گرفتن ماهی از آب گلآلود روابط که خودشان آن را به این سرنوشت دچار کردند، چقدر زمان خواهد برد.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
💠 رمز فتنه ۱۴۰۰ از زبان جهانگیری:
شهروندان نگذارید شهر سقوط کند
🔹 بقال سرکوچه را رئیس جمهور کنید، اما انقلابی جماعت رأی نیاورد
♻️ جهانگیری در کلاب هاوس اعلام نمود: اگر انتخابات را تحریم کنیم، شهر به دست مافیا می افتد، شهروندان نگذارید شهر سقوط کند.
🔹 تمامی کسانی که از ماهیت بازی شهروند و مافیا اطلاع دارند معنا و ماهیت این جمله جهانگیری را به خوبی درمی یابند. در بازی هرگاه مشخص می گردد که تعدادی از شهروندان حذف شده اند و در شُرف از دست دادن بازی هستند، باقیمانده شهروندان که همدیگر را نمی شناسند و تا آن لحظه حتی همدیگر را در مظان اتهام و فشار قرار می دادند، بی هیچ دلیل و اصولی دست به «یکپارچگی و اتحاد انتحاری» می زنند و یک به یک بر علیه حاضرین موجود متحد می شوند و شروع به حذف افراد حاضر می نمایند تا «به هر قیمت» برنده شوند حتی اگر فرد حذف شده واقعاً شهروند باشد
🔸 گرایی که جهانگیری می دهد دقیقاً همین است و به مردم اعلام می کند: درست است از اصلاح طلبی دل خوشی ندارید، درست است که تمامی شعارهایمان، دروغ از آب درآمد، درست است که وضعیت معیشت خراب است، درست است که تورم را ۵۰% کردیم، درست است که شاخص های بیکاری، خط فقر و شاخص فلاکت را به بالاترین درجه رسانیدم، درست است که محبوبیت دولت تبخیر امید پائین ترین درصد محبوبیت در میان دولت های مستقر بوده، اما ....
🔹 اما اگر قهر کنید و در انتخابات شرکت نکنید، اگر انتخابات را تحریم نماییم به قطع انتخابات را به انقلابی ها واگذار می نماییم، پس بیایید با تمامی اشکالات محرز و موجود دوباره دست به یک «اتحاد و یکپارچگی انتحاری» بزنیم ، بمعنای دیگر اگر حتی «بقال سرکوچه» در کنار شاخص های متعهد متخصص انقلابی، کاندیدا شد، یکپارچه و بدون هیچ تمایلی به «بقال سرکوچه» رأی بدهید اما به شاخصه های انقلابی رأی ندهید
🔸متأسفانه جهانگیری و جبهه رقیب، راهکارهای خبیثانه را علناً اعلام می نماید اما جبهه انقلابی همچنان در تشتت و حیرانی است و با خیال اینکه با توجه به نارضایتی عمومی و نارضایتی از اصلاح طلبان، در ۱۴۰۰ با رقیب جدی مواجه نیستیم، بازی را ساده پنداشتهاند
🔹 نشود که با خیال راحت بر روی انتخابات حساس نشویم و رقیب با «یکپارچه نمودن بی تفاوت ها و ناراضیها» با کمال تعجب، بقال سرکوچه را بعنوان رئیس جمهور از صندوق خارج کنند، زیرا آسیب شناسی انتخابات از سوی جناح رقیب در ایران بیانگر یک جمله بیش نیست: «هرکسی غیر از رقیب انقلابی، پیروز شود برای ما بهتر است» و سیاه لشکر لازم را هم دارند ، لشکری از مخاطبان واقعی و فضای مجازی که در یک نظرسنجی اظهار می کردند: «هر کاری می کنیم، حتی اگر ترامپ و نتانیاهو در ایران نامزد شوند به آنها رأی می دهیم تا فلانی از جناح انقلابی رأی نیاورد»
✋
نیازهای تاکتیکی بن سلمان، و رهبری خردمند ایران
🔸شب گذشته در گفتوگویی که در کانال در مورد مواضع اخیر بن سلمان داشتیم، بر یک نکته خیلی تاکید کردم که امیدوارم دوستان با دقت به آن نگاه کنند. اینکه اعلام موضع بن سلمان در مورد ضرورت داشتن روابط خوب ایران ناشی از یک تغییر راهبردی نیست، بلکه ناشی از نیازهای تاکتیکی است. این را چندین بار تاکید کردم که نیاز فعلی و فوری سعودیها به رابطه با ایران برای حل مشکلات و ناکامیها باعث شده تا ولیعهد سعودی تا این اندازه تغییر موضع بدهد.
🔸به باور من، تا زمانی که محمد بن سلمان و در مجموع تا روزی که آل سعود در عربستان در حکومت هستند، تا زمانی که پیوندهای آنها با انگلیس، امریکا و رژیم صهیونیستی برقرار است و تا روزگاری که آنها پول دارند و دچار مشکلات عمیق داخلی و شکستها و نارساییهای منطقهای و خارجی نشدهاند به دشمنی با ایران و ایرانی ادامه خواهند داد. به همین دلیل تاکید دارم که سطح نیاز بن سلمان در حوزه «تاکتیک» است و نه «راهبرد».
🔸در واقع، محمد بن سلمان پس از شکستها و ناکامیهای بزرگی که در طول سالهای گذشته در همه حوزههایی که در آن ورود کرده و قرار بود با پیروزی در آن هم ایران و محور مقاومت را نابود کند و هم عربستان را به عنوان متحد راهبردی و استراتژیک غرب ژاندارم! منطقه کند، به این نتیجه رسیده که هزینههای همزیستی مسالمتآمیز با ایران بسیار کمتر از درگیریهای طولانی مدت و فرسایشی با این کشور است.
🔸این موضوع را میتوان فقط در یکی دو نمونه به عینه دید. اگر در یمن بن سلمان به جای جنگ راه دیگری را انتخاب میکرد، امروز بیش از 550 میلیارد دلار پول را به هدر نداده بود، هزاران نظامی این کشور کشته نشده بودند، یمنیها به دشمنی بزرگ برای این تبدیل نمیشدند، زیرساختهای اقتصادی این کشور آسیب نمیدید، امنیت سرمایهگذاری در عربستان تا این میزان کاهش پیدا نمیکرد، در عراق، سوریه، لبنان و حتی با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مانند قطر دچار این همه چالش نمیشد، به سادگی به بازارهای مختلف منطقه مانند قفقاز و آسیای مرکزی دسترسی پیدا میکرد.
🔸جوانی و خامی، توهم، پول زیاد، سلاح پیشرفته، همپیالگی با محمد بن زاید، نتانیاهو و تسلط عجیب انگلیسیها بر او در کنار تربیت بد و غیرقابل قبول سیاسی و داشتن پدری پیر که توان فکر کردن هم ندارد در مجموع بن سلمان را به مسیر بسیار بد امروز رهنمون کرد که این میزان شکست و ناکامی را برای او به همراه آورد. در حالی که در سالهایی که او داشت ماهیانه چند میلیارد دلار در یمن پول آتش میزد و جیب کمپانیهای غربی میریخت، همه کمک مادی و معنوی ایران به یمن 550 میلیون دلار هم نشد!
🔸این مساله نشان میدهد که رهبری خردمند، عاقل، باحوصله و با شناخت، داشتن توانمندیهای ویژه در حوزه عملگرایی، استقلال واقعی سیاسی در حوزه تصمیمگیری، ایمان به متحدان و داشتن یک افق سیاسی واحد چگونه تفاوت دو کشور را نشان میدهد. ایران که در سایه بیسابقهترین تحریمهایی که بشر تا به امروز به خود دیده به چنان قدرتی میرسد که سعودیها که روزی نزدیک به 10 میلیون بشکه نفت صادر میکنند و هیچ تحریم اقتصادی ندارند و سالیانه به اندازه بودجه دلاری ایران، هزینه بخش نظامی خود میکنند، ناچار به تعامل با ایران میشوند.
🔸بن سلمان و اطرافیان او، هر چند خیلی دیر، اما متوجه شدند که باید تغییر رفتار را ابتدا از کلام شروع کنند. با توجه به سیستم قدرت و تصمیمگیری در عربستان که بسیار متمرکز بوده و عملا در دست چند نفر است، این تغییر رویکرد باید خیلی زود خود را نشان بدهد. به باور من، سعودیها در انتظار به ثمر نشستن این حرفها فکر میکنند که ایران میتواند بر تصمیم رهبران یمنی برای مقابله با اشغالگری اثرگذار باشد و به همین دلیل مقاومت در مأرب توسط مزدوران سعودی بیشتر خواهد شد.
🔸به هر حال، این تغییر رویکرد یک پیروزی بسیار بزرگ برای متانت سیاسی و صبر استراتژیک ایران است. ایران با یادآوری واقعیتهای میدانی به سعودیها این نکته را یادآور شد که باید به اندازه ظرفیت و توانمندی خود بازی کنند و اگر میخواهند این حوزه را بزرگتر کنند باید به شیوههای مسالمتآمیز روی بیاورند. هر چند اقدامات ریاض در طول هفت سال گذشته ضربات سهمگینی بر پیکر اقتصادی این کشور زده و به نظر میرسد که آنچه بر سر اقتصاد ترکیه درآمد، بر سر سعودیها هم در خواهد آمد، اما در برابر ایران آنها ماهی را خیلی دیر پیدا کردند و باید دید که تلاش برای گرفتن ماهی از آب گلآلود روابط که خودشان آن را به این سرنوشت دچار کردند، چقدر زمان خواهد برد.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155