بایدن: واشنگتن دیگر نمیتواند به بهانه حضور القاعده به کشورهای دیگر لشگرکشی کند!
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مراسم یادبود قربانیان حادثه یازدهم سپتامبر در پنسیلوانیا:
🔹تصمیم خروج نظامی از افغانستان بهترین تصمیم بود.
🔹آمریکا نمیتواند به هر کشوری که سازمان تروریستی القاعده در آن حضور دارد، حمله نظامی کند.
🔹این امکان وجود دارد که القاعده به افغانستان بازگردد، اما موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که، آنها پیش از این به محلها و کشورهای دیگری باز گشته اند اما حال رویکرد در مقابل این موضوع چیست، افزود: ما باید به هر جایی که القاعده در آن حضور دارد، حمله کنیم و نیروهایمان در آنجا باقی بمانند؟
🔹اگر فکر میکردیم افغانستان را میتوان واقعا متحد کرد، اشتباه بود.
🔹اما در مقابل نیروهای آمریکایی به هدف اصلی خود یعنی کشتن اسامه بن لادن رهبر القاعده در دوم می ۲۰۱۱ دست یافتند.
عباس عبدی: راهی جز مذاکره با طالبان نداریم | خبرگزاری فارس
https://www.farsnews.ir/news/14000620000721/
بیانیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره «تغییر امام جمعه لواسان» | خبرگزاری فارس
https://www.farsnews.ir/news/14000620000760/
دکتر حسین عصار یان:
سناریوی تعیین زمان برای صهیونیستها توسط آذریها و ترکها در همسایه شمالی بدیل سازی میشود و فقط ارزش تبلیغاتی دارد ولی صهیونیستها در آذربایجان از این رویکرد حداکثر استفاده را خواهند کرد و دیری نخواهد پائید که اذریهای تجزیه طلب کاملا همانند کردهای تجزیه طلب در خدمت صهیونیستها قرار گیرند
🔴 چرا طالبان نمیتواند پنجشیر را اشغال کند؟
🔻به صورت واضح، خبر باید به شکلی باشد که حقیقت میدانی و واقعیت آینده را بگوید. برای اینکه بدانید جنگ در پنجشیر واقعا چقدر سخت، طاقتفرسا و پیچیده است ناچار هستم مطلبی را منتشر کنم که به نظرم بسیاری از شما آن را پیش از این خواندهاید. اما برای کسانی که نخوانده و مطالعه نکردهاند، گزارشی از حمله پنجم و ششم ارتش سرخ شوروی و نظامیان ارتش وقت افغانستان به پنجشیر را با هم میخوانیم...
🔻در پنجمین حمله ارتش سرخ به پنجشیر، ژنرالهای شوروی با هزاران نیروی ویژه و بسیار مجهز و آموزش دیده خود و همچنین حضور هزاران نفر نیروی وابسته به دولت وقت افغانستان به دره هجوم برد. این حمله با استفاده از ۲۰۰ فروند هلیکوپتر و ۶۰ فروند جنگنده تحت فرماندهی ژنرال ترگریگوریان فرمانده سپاه چهلم شوروی در افغانستان، با تاکتیک جدیدی صورت گرفت. بر خلاف حملات قبلی این بار ارتش سرخ از تاکتیک جنگ کلاسیک که ترکیبی از حمله زمینی و هوایی و توپخانه بود استفاده نکرده بلکه با حدود ۶۰۰ پرواز بالگردی بهطور ناگهانی در داخل پنجشیر نیرو هلیبرن کردند. البته این عملیات لو رفته بود و مسعود نیروهای خود را از منطقه تخلیه نموده و آنها را به گروههای کوچک سی نفری متحرک در ارتفاعات کوههای پنجشیر پراکنده نموده بود. اما تغییر تاکتیک در ابتدا موفقیت نسبی را به همراه داشت. یافتن لیستی از ۶۰۰ خبر چین احمدشاه مسعود را در پایتخت و ایجاد سه پایگاه نظامی در طول دره پنجشیر در مناطق رخه، اعنابه و برجمن از دست آوردههای ارتش سرخ بود. اما نیروی رزمی احمدشاه مسعود آسیب چندانی از این حمله ندیده بود.
🔻تعرض شورویها در سال ۱۹۸۴ علیه پنجشیر بزرگترین عملیاتی است که شوروی از آغاز جنگ تا آن زمان اجرا کرده بودند. در این عملیات گسترده که بعد از پایان آتشبس صورت گرفت حدود 20 هزار سرباز ارتش افغانستان و ارتش شوروی شرکت داشته است. روسها در این جنگ از تاکتیک «جنگهای اشباع کن» استفاده نمودند. در این تاکتیک آنها از نیروی زیاد برای تصرف تمام مناطق و از بین بردن دشمن استفاده نمودند. اما با وجود گستردگی و استفاده از وسایل مدرن و بمباران شدید هوایی این عملیات توسط دستگاه استخباراتی احمدشاه مسعود کشف شده بود. برای همین یک روز قبل از آغاز حمله احمدشاه مسعود دستور تخلیه دره از تمام سکنه را صادر نمود. تمام جمعیت بیش از یک صد هزاری پنجشیر داوطلبانه دره را به سوی شهرهای مختلف افغانستان و عمدتاً کابل ترک نمودند.
🔻وسایلی که به کار گرفته میشود به وضوح برتر از گذشته است و این حدس راقوت میبخشد که تصمیم حمله از سوی عالیترین مقامات کرملین اتخاذ شدهاست. بمب افکنهای توپولف ۱۶ که در ارتفاع متوسط (۸۰۰۰ متری) پرواز میکنند، فرشی از بمب بر پنجشیر گستراندند. از این بمب افکنها برای اولین بار بود که استفاده میشد. تعداد نفراتی که در این حمله شرکت داشتند چیزی حدود 20 هزار سرباز شوروی و پنج تا شش هزار سرباز دولتی بود. در اوایل آوریل یک گروه کوماندویی متعلق به پلیس مخفی(خاد)، دراقدام خود برای قتل احمد شاه مسعود با ناکامی مواجه میشود. شروع حمله روز ۲۱ آوریل بود: واحدهای چترباز به کمک بالگرد بر خط الرأس بلندیها پیاده میشوند و همزمان یک ستون زرهی به بالای درههای اندراب و پنجشیر روی مینهد.
🔻واحدهای دیگری با بالگرد به گردنه انجمن در انتهای پنجشیر و خوست و فرنگ - که تصور میشود پایگاهی است برای عقب نشینی مجاهدین - برده میشوند. ستونهای زرهی بدون هیچ مشکلی به روستای بنودر اندراب و آستانه در پنجشیر دست مییابند. اما شورویها در حمله به درههای مجاور، جایی که گروههای متحرک مسعود عقب نشینی کردهاند، با شکست مواجه میشوند. شورویها تلفات سنگینی متحمل میشوند. در ماه مه نیروهای ارتش سرخ خوست و فرنگ را ترک میکنند اما در پنجشیر که خالی از سکنه شدهاست باقی میمانند، درهای که هنوز دو سوم آن در دست گروههای مسعود است که جنگندهتر از همیشه پایداری میکنند.
🔻این وضعیت پنجشیر است، نه طالبان قدرت و قوت ارتش سرخ را دارد و نه پنجشیریها از آن روزگار ضعیفتر هستند. حتی تا جایی که من شنیدهام چند ماه پیش با علم به سقوط کابل در عمق دره دست به ایجاد زیرساختهایی برای مقاومت طولانیمدت زدند. بنابراین اگر کسی گفت که پنجشیر به دست طالبان افتاده، از او مستندات بخواهید. دو نکته مهم اینجا مستند میشود؛ اول آنکه طالبان یک بار از ورودی دالان سنگ تا انتهای دره یعنی انجمن برود و دیگر آنکه مشخص کند، شش تا هشت هزار نفری که در پنجشیر میجنگیدند، دقیقا الان کجا هستند؟ چرا آنها چند کیلومتر بعد از بازارک و تا حومه متا بیشتر نمیروند؟
✔️من طرفدار کسی نیستم و به نفع کسی هم نمینویسم اما اصل و مبنا گفتن حقیقت است...
@syriankhabar
🔺احتمال تعویق قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
لارنس نورمن
خبرنگار والاستریت ژورنال:
🔹در صورت توافق ایران و آژانس، کشورهای آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان مذاکرات درباره قطعنامه محکومیت ایران در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را، به تعویق خواهند انداخت.
🔴 دو راهبرد امریکا با خروج پاتریوتها از عربستان
🔻اما نکته اصلی این است که هدف اصلی امریکا از این اقدام بیش از همه ناشی از دو مساله است؛ بر خلاف ادعای تمرکز بر روسیه و چین (این چند آتشبار هیچ تاثیری بر معادله بازدارنگی در برابر این دو قدرت ندارد و سعودیها چند برابر هزینه معمول پول تجهیزات و حقوق نیروهای کاربر آن را میدادند) موضوع ربطی به این دو کشور ندارد. اگر امریکاییها این آتشبارها را به مرزهای روسیه و چین برده بودند میشد قبول کرد، اما مساله شامل موارد مهمتری است؛
🔻نخست آنکه همزمان با افزایش قدرت آتش موشکی ایران و محور مقاومت در منطقه تهدید بسیار وجودی علیه رژیم صهیونیستی شکل گرفته است. این رژیم به دلیل عمق کم سرزمینی هیچ یک از اصلیترین فاکتورهای قدرت مبتنی بر اصل جغرافیا برای دفاع از خود را ندارد. شاید این رژیم بتواند با جنبشهای فلسطینی یا حتی کشورهای عرب اطراف خود در یک جنگ متعارف به دلیل برتری تکنولوژیک، اشراف اطلاعاتی و قدرت بالای هوایی پیروز شود، اما در برابر موشکها و قدرت ایران اصولا هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
🔻در واقع، امریکاییها با عقب کشیدن سامانههای پاتریوت از عربستان و سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و انتقال آنها به اردن میخواهند یک خط آتش در برابر حملات موشکی احتمالی ایران علیه رژیم صهیونیستی برقرار کنند. در واقع این رژیم ارزش وجودی و قابلیتهای بسیار بیشتری برای امریکا و کشورهای اروپایی دارد و لابی صهیونیستها در این زمینه بسیار قدرتمند است. با انتقال این سامانهها به اردن، عمق سرزمینی رژیم صهیونیستی در حوزه پدافندی گسترش یافته و دستکم میتوند با موشکهایی که از خاک عراق پرتاب میشود از اردن مقابله کند.
🔻موضوع دوم به مسائل منطقهای باز میگردد. همانگونه که کریستیان اولریچسن، محقق موسسه جیمز ای بیکر سوم برای سیاستهای عمومی در دانشگاه رایس میگوید: خواه ناخواه باید این مساله را درک کنیم که از دیدگاه بسیاری از تصمیم گیرندگان منطقه، ایالات متحده مانند گذشته به خلیج فارس متعهد نیست. از منظر سعودی، آنها اوباما، ترامپ و بایدن، سه رئیس جمهوری معاصر، تصمیمهایی میگیرند که به نظر نوعی رهاکردن دولتهای کشورهای عربی خلیج فارس است.
🔻اما این همه ماجرا نیست، بلکه ناظر به این مساله است که امریکا میخواهد به ایران این پیام را بدهد که دیگر از عربستان حمایت نخواهد کرد. این پیامی به تهران است تا با قدرت بیشتری در مذاکرات وین حاضر شود و این اطمینان به ایرانیها است تا مطمئن شوند که دیگر واشنگتن از عربستان حمایت نزدیک نظامی نخواهد کرد. البته این هم بازی طرف امریکایی است. درست است که چند سامانه پاتریوت که در طول سالهای گذشته مشخص شد در برابر موشکها و پهپادهای یمنیها اصولا کارایی چندانی نداشتهاند خارج شده اما سعودیها هنوز از طیف بسیار وسیعی از تسلیحات امریکایی بهره میگیرند.
🔻در همین راستا باید گفت که طرف امریکایی با این کار میخواسته سعودیها را راضی به مذاکره و گفتوگو با ایران کند. این مساله برای امریکایی که فکر میکند باید منطقه را ترک کند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. به باور مقامات کاخ سفید تا زمانی که سعودیها به حمایت امریکا مطمئن باشند هیچ وقت سراغ مذاکره با ایران نخواهند رفت، باید تنهایی را احساس کنند تا به این مساله تن دهند. در این راستا باید به نشست بغداد به عنوان یکی از خروجیهای طراحی شده توسط امریکاییها برای آینده منطقه نگاه کرد که در مورد آن باید بیشتر صحبت کرد.
🔻به هر حال امریکاییها فقط یک نشانه را جابجا کردهاند و با فروش یک گردان پاتریوت به سادگی این رفتن را جبران خواهند کرد. همانگونه که جان کربی، سخنگوی پنتاگون نیز اذعان داشته که این جابجایی صورت گرفته اما گفته است: آمریکا به تعهداتش به متحدان در خاورمیانه کاملا پایبند است. وزارت دفاع آمریکا دهها هزار نیروی نظامی و موقعیت قوی خود را در منطقه حفظ میکند! بنابراین این موضوع که امریکا پشت سعودیها را خالی کرده نمیتواند چندان جدی باشد، فقط دست بن سلمان را رها کرده تا خودش راه رفتن را یاد بگیرد.
🔻در همه دهههای گذشته سعودیها بازیگر سناریوهای طراحی شده توسط امریکا بودند، در واقع امریکاییها طراحی میکردند، سعودیها پول میدادند و دیگران اجرا میکردند. اما حالا بیش از آنکه گرفتاری جهانی امریکا بیشتر شده باشد، گرفتاری داخلی امریکاییها بیشتر شده و آنها با گذشت زمان بیش از پیش درگیر مسائل و بحرانهای داخلی خواهند شد و نمیتوانند همزمان سر در 10 جا کنند. نهایت تعهد امریکا در منطقه به لحاظ نظامی، حمایت از رژیم صهیونیستی است و در مورد دیگر متحدان عرب آنها باید خود راه حفاظت از خودشان را یاد بگیرند. ساز و کار امنیتی جدیدی که امریکا دنبال آن است هم البته در منطقه به سادگی شکل نخواهد گرفت...
@syriankhabar