🔻همتی: دولت کره اراده مستقلی برای حل مشکل منابع ارزی ایران ندارد
رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به اظهارات بلینکن، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر بازگشت ایران به توافق هستهای و آزادسازی منابع مالی ایران در کره جنوبی:
🔹از اول هم مشخص بود دولت کره اراده مستقلی برای حل مشکل منابع ارزی ایران ندارد.
🔹بانک مرکزی، برنامه خود را برای تأمین نیازهای ارزی کشور، بدون توجه به منابع مسدود شده خود در کره جنوبی و سایر کشورها تنظیم کرده است
به گزارش رادیو فردا در حالی که قرار بود نخست وزیر اسرائیل در اولین سفر رسمی خود به امارات متحده عربی، روز پنجشنبه، ۲۱ اسفند، در دیداری چند ساعته در ابوظبی با ولیعهد امارات گفتوگو کند، دولت اردن با ندادن اجازه عبور به هواپیمای نخست وزیر اسرائیل، عملا باعث لغو این سفر شد.بر اساس گزارشهای طیف گستردهای از رسانههای اسرائیل، پادشاهی اردن از «بیاحترامی» اسرائیل در قبال ولیعهد اردن که قرار بود روز چهارشنبه به زیارت مسجدالاقصی در شرق بیتالمقدس برود، خشمگین است و در یک اقدام تلافیجویانه تلویحی، به هواپیمای حامل بنیامین نتانیاهو اجازه عبور از حریم هوایی اردن را نداده است.الی کوهن، وزیر اطلاعات اسرائیل که از حزب حاکم لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو است، درستی این گزارشها را به طور تلویحی در گفتوگو با شبکه دولتی کان اسرائیل تایید کرد.در حالی که امیر حسین بنعبدالله، ولیعهد جوان اردن، روز چهارشنبه همراه با هیئتی به مرز اردن و اسرائیل رسیده و در آستانه ورود به اسرائیل بود تا برای ساعاتی در مسجدالاقصی و حرم شریف مسلمانان نیایش کند، اسرائیل عملا مانع از ورود هیئت بلندمرتبه اردنی شد.اسرائیل گفته بود که شمار محافظان مسلحی که ولیعهد اردن را همراهی کردهاند، «بیشتر» از تعدادی است که قبلا در شیوهنامه این سفر بین اردن و اسرائیل ذکر شده بود.ولیعهد اردن با خودداری از پذیرش اصرار نیروهای اسرائیلی در مرز، همراه با محافظان و هیئت ارشد سلطنتی به امان، پایتخت اردن، بازگشت.
🔻حمله به سومین کاروان نظامی آمریکا در عراق طی یک روز
🔹رسانههای عراق گزارش دادند که یک کاروان پشتیبانی لجستیکی آمریکا در منطقه «الحله» استان بابل این کشور هدف حمله قرار گرفته است
⭕️ مقام ناشناس صهیونیست در گزارشی مدعی شد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال تخلیه فوری پایگاه امام علی علیه السلام در منطقه دیرالزور است . فرد مذکور همچنین این احتمال را مطرح کرده است که شاید این عمل سپاه پاسداران یک استراتژی مخفی باشد .
🌸 آقاسیدعلی از برکات بعثت است‼️
🔻 خبر آمد که امروز بنا به امر رهبر عزیز انقلاب همایش تجلیل از شخصیت ایشان لغو شد ؛ این از نجابت ولی است اما این نجابت دلیل نمیشود که امروز بعد از سخنرانی بسیار حکیمانه معظم له در تبیین اسلام سیاسی و بهره گیری استثنائی و بی نظیر ایشان از آیات متعدد و متفاوت قران، دوباره به رغم مدعیانی که منع عشق میکنند #سجده_شکر به پاس داشتن وجود نازنین چنین رهبری بجا نیاورم و نیاوریم....
🌱 در سالروز عید مبعث به عنوان یک مدعی شاگرد مکتب اسلام و انقلاب ، بعد از استماع سخنان امروز معظم له که همزمان با سفر پاپ به عراق در حقیقت یک درسنامه ی "اسلام سیاسی و ولایت فقیه" بود با افتخار با صدای بلند فریاد میزنم: سیدعلی حسینی خامنه ای خود از برکات بی نظیر بعثت است.
🌱 درود خدا بر حاج قاسم عزیز که امروز دوباره شیرینی شهد کلامش در کام ما تازه شد ؛ چه زیبا فرمود: "خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنهای عزیز ــ که جانم فدای جان او باد ــ قرار دادی."
🌱 خدایا وجود نازنینش از گزند حسود و عنود در امان باد...
🖌 #محمدصادق_سلطانزاده_بشرویه
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 برای دریافت و پاسخ شبهات رایج در فضای مجازی، دوستان محترم را به #عمار۱۱۰ دعوت میکنیم👇
🔻#تلگرام 🔻 #ایتا
🆔 @ammar110
👆 #پیشنهاد_عضویت به دوستان
🔺آزادسازی منابع مالی و خودتحریمی اقتصاد ایران!
در روزهای گذشته برخی مسئولان و رسانهها از آزادسازی بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران در خارج به ویژه کره جنوبی سخن گفتند. بازار ارز نیز متاثر از این اخبار دستخوش تغییر و تحولاتی شد. در کنار آن نیز، برخی کارشناسان شروع به تحلیل این ماجرا کرده و آن را پالس مثبتی از جانب آمریکا به ایران خواندند و به اتفاقی که نیفتاده پر و بال دادند.
در این حال، وزیر خارجه آمریکا دیروز در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان در پاسخ به سوال گرگ استوب نماینده جمهوریخواه فلوریدا اظهارنظرهای ایران درباره تصمیم سئول برای آزادی بخشی از اموال بلوکه شده را نادرست خواند.
بلینکن گفته است که تا زمانی که ایران کاملا به تعهدات هستهای خود بازنگردد تحریمها لغو نمیشود و اموال بلوکه شده آزاد نمیشوند.
وی همچنین تاکید کرده است که واشنگتن حاضر به دادن امتیازی به ایران قبل از شروع مذاکرات نیست.
به هر حال، سخنان آنتونی بلینکن نشان میدهد که آمریکا فعلا عجلهای برای رفع تحریمها حتی در حد آزادسازی چند میلیون دلار ندارد و همه چیز را به بعد از شروع مذاکرات و توافق بر سر همه مسائل و رسیدن به برجام پلاس موکول کرده است. در این زمینه نیز همچنانکه بلینکن گفته است دولت بایدن بدون مشورت کنگره، اروپا و شرکای آمریکا در خاورمیانه گامی بر نخواهد داشت. این خود تاکیدی بر رویکرد متفاوت بایدن نسبت به اوباماست که هم کنگره را دور زد هم اروپا هم اسرائیل و عربستان.
طی هفتههای گذشته همزمان با مذاکرات فشرده دولت ایران با کره جنوبی، کرهایها اعلام کردند که منتظر مجوز آمریکا برای آزادسازی بخشی از ۷ میلیارد دلار هستند؛ مجوزی که بیش از دو سال است برای دریافت آن تلاش میکنند. حال پرسش این است که اظهارنظرها درباره آزادی قریب الوقوع بخشی از داراییها بر چه اساسی بوده است؟ خوشبینی به موافقت آمریکا؟ عدم شناخت از سیاست دولت جدید آمریکا؟ یا متاثر ساختن بازار ارز داخلی و باز کردن مجالی برای نوسانگیری.
و یا این که منظور تهاتر بخشی از این داراییها برای خرید کالاهای اساسی از جمله دارو است که در این صورت نیز اساسا کاربست واژه "آزادسازی" محلی از اعراب ندارد؛ چون این اموال مستقیما در اختیار ایران قرار نمیگیرد، بلکه از طریق کانال مالی سوئیس برای خرید کالاهای اساسی همچون دارو هزینه میشود.
ناگفته نماند این رفتار کره جنوبی از لحاظ حقوق بینالملل مستمسکی ندارد، و قبل از آن که متاثر از الزامات روابط سیاسی ائتلافی با آمریکا باشد، متاثر از منافع اقتصادی خود در مناسبات تجاری با آمریکاست و نگرانی اصلی سئول این است که در صورت دور زدن تحریمها و آزاد کردن اموال ایران، باید بهای آن را در روابط اقتصادی خود با آمریکا بپردازد. هم اکنون این کشور دومین شریک تجاری کره جنوبی است و میزان مبادلات تجاری سالیانه دو طرف حدود ۱۲۰ میلیارد دلار است که حدود ۷۰ میلیارد دلار آن صادرات کره جنوبی به آمریکاست؛ یعنی تراز تجاری ۲۰ میلیارد دلاری به نفع سئول.
اما همین کره جنوبی که از شرکا و متحدین اصلی آمریکا در آسیاست، در عین حال بیشترین مناسبات تجاری را با چین بزرگترین رقیب آمریکا در همه سطوح دارد. به این معنا که الزامات سیاسی همپیمانی با واشنگتن تاثیری در تصمیم کرهایها برای توسعه روابط اقتصادی با چین نداشته است؛ به گونهای که اکنون پس از نزدیک به ۳۰ سال از ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک در سال ۱۹۹۲ حجم مبادلات تجاری چین و کره جنوبی ۲۵۰ میلیارد دلار است و احیانا به نزدیک ۳۰۰ میلیارد هم رسیده است.
این نشان میدهد که بر خلاف ایران، کشورهای دیگر سالهاست تا حدود زیادی بین سیاست و اقتصاد در روابط خارجی خود تفکیک کردهاند. اما متاسفانه ایران هنوز از دریچه سیاست به مولفه اقتصاد در روابط خارجی مینگرد و پاشنه آشیل نیز درست همین جاست و همین نگاه اقتصاد ایران را تحریمپذیر کرده است و به نوعی دچار خودتحریمی شدهایم. البته اکنون که کشور در تحریم است، خود به خود اقتصاد ایران سیاست زده است و بدون گشایشی سیاسی بهبودی اقتصادی قابل تصور نیست، اما اگر از چند دهه قبل شناخت درستی از مولفه اقتصاد در مناسبات خارجی وجود داشت و بر مدار آن حرکت میشد، نه اقتصاد ایران به این شکل قابل تحریم بود و نه با کوچکترین رخداد سیاسی در روابط خارجی متاثر میشد.
چه بسیارند کشورهایی که در عین تنشها و بحرانهای سیاسی متعدد فیمابین، روابط اقتصادی آنها نه تنها کاهشی نیافته بلکه توسعه هم یافته است.
به عنوان مثال همین ترکیه در همسایگی ما در عین تنش شدید در سالیان اخیر با مصر و امارات و غیره اما روابط اقتصادیاش با این طرفها تداوم داشت و دولت سیسی با وجود حمایتهای دولت اردوغان از اخوان المسلمین و حملات شدید به قاهره نتوانست شرکتهای ترکیه را از اقتصاد مصر حذف کند.
#صابر_گل_عنبری
مثلا اگر سالانه بیست میلیارد دلار هزینه نظامی آمریکا در کره بشه نزدیک به ۹میلیارد دلارش را کره میده .واقعا جالبه بعضی توی کشورمان آرزو میکنند که ایران کره جنوبی شود .اینکه از،نظر سیاسی و اقتصادی کره اجازه نداره بدون اجازه آمریکا آب بخوره بماند اینکه آمریکا ناهنجاری اقتصادیش را سرریز به اقتصادهای کره و مالزی و اندونزی میکنه بمانه یعنی آمریکا اراده کنه اقتصاد و بازار بورس اینها را نابود میکنه به جز همه اینها باید هم میزبان پایگاه نظامی آمریکا در کره باشند هم بهش پایگاه بدهند هم پولش را پرداخت کنند شک نکنید پنتاگون به دنبال منافع خودش هست نه منافع کره .اینهایی که فیلم جومونگ میسازند هنوز عرضه ندارند از خودشان دفاع کنند حالا کره بگذارید کنار چین آن موقع فرق ملت مستقل و وابسته مشخص میشه اگر جمهوری اسلامی توانست ضمن داشتن روابط دوستانه با کشورهای دنیا همانند چین به استقلال و اقتدار برسد شک نکنید امپراطوری فارس ها زنده خواهد شد اما مهمه که ملت ایران تصمیم بگیره ضمن حفظ ارزش های دینی میخواهد در استقلال الگوی چین را انتخاب کند یا کره را ؟