🔴«نفتالی بنت» نامزد انتخابات آتی نخواهد شد
🔹معاریو: «نفتالی بنت» نخستوزیر مستعفی رژیمصهیونیستی به حزب متبوعش اطلاع داده که در انتخابات آتی نامزد نخواهد شد.
✅حالا فرض کنید یکی از سران قوا نخواهند برای دور بعد نامزد شوند . رسانه های دشمن که هیچ ، معلوم است چه می گویند . رسانه های داخلی چی میگن؟
@kafesiasi
🔻آوار برداری از هشت سال دولت روحانی
🔘دولت رییسی در انتخابات با وعده هایی همچون بهبود وضعیت اقتصادی، ثبات وضعیت و معیشت و... با اقبال مردم روبرو شد. همین وعده های آقای رییس جمهور در کنار کار رسانه ای خارج نشینان و اصلاحطلبان باعث شد تا سطح انتظارات از دولت سیزدهم بسیار بالا برود.
نگاهی کوتاه به عملکرد هشت ماهه دولت سیزدهم حاکی از موفقیت نسبی دارد، پیمان شانگهای، واکسیناسیون عمومی، فروکش کردن کرونا و تعداد فوتی ها، افزایش فروش نفت و برگشت ارز حاصل از آن، بهبود تجارت و روابط اقتصادی با همسایگان و....
این موارد در بلند مدت تاثیر دارند، اما مردم به گرانی ها، عدم نظارت دقیق بازار، عدم ثبات ارز و.. چشم دوخته اند و انتظار حل و فصل این موارد و نظایر آن از این دولت انتظار دارند
نگاهی کنیم به علت گرانی ها، عدم ثبات بازار و برخی تصمیمات نادرست.
متاسفانه رییس دولت سیزدهم بر خلاف روحانی نه اراده ای و نه تصمیمی برای برکناری بانیان وضع موجود ندارد، بر خلاف روحانی که در همان ابتدای دولت یازدهم به قلع و قمع تمامی مدیران و روسای دولت قبل از خود کرد.
چه بسا که به طنز گفته می شد به آبدارچی های ادارات نیز رحم نکردند.
اما علت و دلیل اصلی گرانی ها و بی ثباتی ها را باید در رشد بی سابقه نقدینگی در هشت سال و به خصوص دوسال آخر دولت روحانی دید.
دولت دهم نقدینگی را با عدد ۴۷۲ همت ( هزار میلیار تومان) و ارز ۳۵۰۰ تومانی، تحویل دولت یازدهم ( روحانی) داد. اما این رقم با رشد خیره کننده در اسفند ۱۳۹۷ یعنی سال اول مدیریت همتی بر بانک مرکزی با رشد سه برابری به ۱,۸۸۰ همت رسید. در ادامه با آهنگ رشد متوسط روزانه ۲همت در پایان سال ۹۸ به ۲,۴۷۲ همت، اسفند ۹۹ به ۳,۳۸۰ همت و در مرداد سال ۱۴۰۰ یعنی پایان دولت روحانی به حدود ۳,۹۰۰همت رسید. یعنی ۸.۳ برابر ابتدای دولت روحانی و رشد عددی ۳,۴۲۸ همتی چندین برابر کل نقدینگی خلق شده تا سال ۱۳۹۲.
حال به بررسی این حجم از آوار نقدینگی یا چاپ پول بدون تولید و پشتوانه می پردازیم.
اولین اثر رشد نقدینگی بدون هدایت آن به سمت تولید و به عبارتی چاپ پول منتج به رشد قیمت ها و تورم دارد که مشاهده می کنیم تورم به حدود ۶۰% در سال 1399رسیده است. این یعنی کاهش ارزش پول ملی، اما چرا؟
خب با یه مثال ساده توضیح می دهیم. وقتی پول بدون پشتوانه چاپ می شود یعنی بدون تولید. میزان تولید ثابت است یعنی مقدار عددی آن تغیری نکرده مثلا 10 عدد لیوان داریم ما به ازای آن 10تومان هم داریم پس هر لیوان میشود 1تومان. حال بدون افزایش تعداد لیوان ها 10تومان دیگر چاپ می کنیم نتیجه واضح است کاهش ارزش پول یعنی هر لیوان دو تومان. هر چه این نسبت بیشتر شود ارزش و قدرت خرید پول کاهش و یا به عبارتی تورم ایجاد می شود.
از سویی دیگر این کاهش ارزش پول در دلار نیز خود را نشان میدهد، اگر تا دیروز(سال۹۲) به ازای هر دلار 3500تومان پول بوده است الان با رشد هشت برابری به ازای هر دلار حدود 29 هزار تومان در پایان سال 1400داریم. این افزایش قیمت دلار نیست بلکه کاهش ارزش پول ملی ماست.
حالا این نسبت را در بقیه کالاها و خدمات دنبال کنید، این میراث شومی است که از دولت قبل به رییسی رسیده است و اگر او، تیم اقتصادی و کابینه اش فکری به حال این وضعیت نکنند باید منتظر عواقب خطرناک بیشتر آن باشند چرا که این سیل ویرانگر لحظه به لحظه بزرگتر شده و با هیچ جراحی اقتصادی دیگر درمان نخواهد شد.
این بخشی از اقدامات و ترک فعل های دولت روحانیست با نگاهی گذار می بینیم که در هشت سال گذشته هیچ پروژه زیر بنایی، عمرانی، تولیدی اجرا و ساخته نشده است. عدم ساخت مسکن، احداث کارخانجات تولیدی، پل و راه سازی، توسعه روابط اقتصادی و صادرات... و در کنار آن ترک فعل هایی که منجر به تعطیلی کارخانجات و تولیدی هایی همچون ارج، هپکو، هفت تپه و... شده، یا رانت هایی نظیر توزیع ارز۴۲۰۰ که باعث به صرفه بودن دلالی و واردات و ضربه به تولید داخل شده است. عدم تولید و خودکفایی در کالاهای استراتژیکی چون گندم، بنزین، دام سنگین و سبک و.. که باعث بروز مشکلات این روزها شده است.
✍سجاد سلیمانی
@kafesiasi
🔴پایان گفتگوهای ۲ روزه؛ سنگاندازی آمریکا صدای «مورا» را هم درآورد
🔹نشست دکتر علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران با انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قطر که قرار بود هفتم و هشتم تیرماه برگزار شود، به پایان رسید.
🔹به نقل از منابع آگاه در مذاکرات، در جریان این دور از گفتگوها که به صورت غیرمستقیم بین ایران و آمریکا برگزار شد و اتحادیه اروپا نقش میانجی و انتقالدهنده پیام را برعهده داشت، ایران مجددا بر لزوم دستیابی به یک توافق پایدار تاکید کرد.
🔹آن چیزی که مانع از به نتیجه رسیدن این دور از گفتگوها شده، پافشاری طرف آمریکایی بر متن طرح پیشنهادی خود در وین است که شامل «تضمین برای انتفاع اقتصادی ایران» نمیشود. در واقع واشنگتن به دنبال احیای برجام به منظور محدود کردن ایران بدون دستاورد اقتصادی برای کشورمان است.
🔹 همین مساله باعث شده تا به دلیل ضعف دولت بایدن و عدم توانایی در تصمیمگیری نهایی، احیای توافق هستهای که صرفا نیاز به پذیرش خط قرمز ایران در انتفاع اقتصادی از این رویداد از سوی آمریکا دارد، نشست دوحه هم تاثیری در پیشرفت مذاکراتی نداشته باشد.
🔹همین مساله باعث شده تا نماینده ارشد اتحادیه اروپا هم از این رویکرد آمریکا در عدم تلاش برای احیای برجام، انتقاد کند.
@kafesiasi
💠واسطه گری اصلاح طلبان برای نجات دادن آمریکا از مخمصه
🔴روزنامه آرمان در مطلبی دیروز نوشت: «دو طرف نشان دادهاند که فعلا انعطاف لازم را برای خروج از بنبست فعلی نشان نمیدهند و مایلند همچنان محکم مواضع خودشان را حفظ کنند درحالی که برای رسیدن به توافق باید هر دو طرف و نه فقط یک طرف انعطاف لازم را نشان دهند. به هر حال انعطاف پذیری شرط موفقیت مذاکرات دوحه است.»
در ادامه این مطلب آمده است: «به هر صورت اگر آمریکاییها به این جمع بندی رسیده باشند که برای بازار انرژی و ایجاد توازن در عرضه و تقاضا به تحریمهای ایران بهخصوص نفت و پتروشیمی پایان دهند، اقدام خوبی است که کمک میکند زودتر به نتیجه برسند ولی هنوز آمریکاییها چنین چیزی را نشان نمیدهند. هرچند در تحلیلهای منابع غربی چنین گفته میشود ولی عملا شاهد این نیستیم که واقعا آن را دنبال کنند.»
واسطه گری اصلاح طلبان برای نجات دادن آمریکا از مخمصه/ اقتدار را نباید فقط در قدرت دفاعی جستجو کنیم!
در حال حاضر بحران انرژی در آمریکا، کاخ سفید را مستاصل و آشفته کرده است. دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا طی ماه ها تلاش کرده از تبعات سیاسی ناشی از افزایش قیمت های بنزین جلوگیری کند اما افزایش بهای انرژی تبدیل به کابوسی برای دولت او شده است.
رئیس جمهور آمریکا همزمان با جنگ اوکراین به دلیل افزایش فزاینده قیمت ها و تورم تاریخی، تحت فشار بسیاری در داخل کشورش قرار دارد و بنابر گزارش های منتشر شده، روز به روز بر ابعاد این بحران اقتصادی افزوده می شود.
علاوه بر این رسانه های غربی صراحتا هشدار داده اند که اگر اروپا برای حل بحران سوخت چاره اندیشی نکند، با مشکلات عدیده ای در زمینه انرژی و به تبع آن معضلات اقتصادی و اجتماعی روبرو خواهد شد.
در حال حاضر اقتصاد آمریکا و اروپا، رکورد های تورمی بی سابقه را تجربه می کنند و پیش بینی می شود تدریجا وارد رکود سنگین بشوند. پیش از این رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان گفته بود: «برای جبران کمبود گاز روسیه، باید به دوران استفاده از زغال سنگ برگردیم.»
در این شرایط ویژه، آمریکا و اروپا نیازمند فوری "بازگشت نفت ایران به بازار" هستند. اما سابقه عهدشکنی این دولت ها در کنار خوی سلطه گری و غارتگری آنها، این هشدار را می دهد که باید با دقت و هوشیاری واکنش نشان داد.
آمریکا در پی آن است تا با ترفند تعلیق تحریم ها به صورت موقت در قالب احیای برجام، بحران اقتصادی را پشت سر گذاشته و سپس تحریم ها و به خصوص تحریم های مالی و نفتی را از سر بگیرد.
در این میان، برخی رسانه ها و فعالین اصلاح طلب بدون سنجیدن جوانب مسئله و با بزک چهره کریه آمریکا، برای نجات دادن کاخ سفید از مخمصه، خود را به آب و آتش می زنند
@kafesiasi
فرح پهلوی: (در شبکه ی منوتو)
مردم ۳۷ سال پیش مارو مانند وحشی ها از کشور بیرون کردند،
حالا ۳۷ سال بجای پیشرفت دارند ، پسرفت میکنند😏
جان کری: (در ccn)
37 سال است، ایران راتحریم ، تهدید، ترور وحتی اموالشان را تصرف کرده ایم، اما هر گاه به
آمار پیشرفت های ایران نگاه میکنیم، تن مان میلرزد ✌️🇮🇷✅
#ایران_قوی
✅@kafesiasi