⭕️سوگیری شناختی دوامنگری (Survivorship bias)
دوامنگری (Survivorship bias) نوعی سوگیری شناختی است که ذهن فقط نمونههای زنده و موفق را در نظر میگیرد و در نتیجه در داوری موقعیت خطا میکند. بگذارید با چند مثال خیالی دوامنگری را در موقعیتهای متفاوت نشان دهم.مثال یک: بهمن گمان میکند آموزش کامپیوتر تجارت خوب و پردرآمدی است. در نتیجه به این میاندیشد که یک مؤسسه آموزش کامپیوتر افتتاح کند. مشکل بهمن اینجاست که فقط نمونههای موفق را دور و برش دیده است. او هرگز از افراد زیادی که تجارتشان شکست خورده چیزی نشنیده است.
مثال دو: مقالات فراوانی را با عناوینی مشابه “پنج کاری که بیشتر ثروتمندان انجام میدهند” یا “ده عادت نویسندگان بزرگ و موفق” میتوان یافت. آیا معنای چنین مقالاتی این است که انجام دادن آن کارها یا پیروی از آن عادتها انسان را ثروتمند یا نویسندهای موفق میکند؟ خیر، چون آدمهای زیادی هستند که این کارها را کردهاند و هیچگاه ثروتمند یا نویسنده نشدند. اینجا فقط به کسانی که باقی ماندند توجه میشود نه آنانی که به هر دلیلی در راه ثروتمندشدن یا نویسنده شدن دوام نیاوردند.
مثال سه: در برخی متون گاهی به ادعاهایی برمیخوریم که مثلا فلان بنای تاریخی در فلان دوره از تاریخ مهندسی خیلی پیشرفته بوده زیرا فلان بنا هنوز از آن دوره باقی است. این نتیجه غیر منطقی است چرا که باید نسبت تعداد بناها به تعداد باقیمانده را دانست تا بتوان قضاوت درستی از مهندسی آن دوران داشت. پس فقط نمیتوان درباره همان یک ساختمانی که دوام آورده نتیحه گرفت زیرا که بناهای فراوانی هم از همان دوران از بین رفته است.
مثال چهار: حامد بیست سال است که ماشینش را سوار میشود. او معتقد است خودروهای قدیمی خیلی بهتر از ماشینهای جدید هستند. دلیلش هم ماشین خود او است که مثل ساعت کار میکند. در اینجا حامد در اثر دوامنگری فقط نمونه موفق خودش را معیار قرار میدهد و مدلهای مشابه خودرویش را حساب نمیکند که از رده خارج شدهاند. به علاوه تعمیر و نگهداری منظم خودش را دست کم میگیرد.
دوامنگری یکی از آفات تحلیلهای کلان مالی است زیرا گاهی اوقات به باورهای بسیار خوشبینانهای میانجامد. به عنوان نمونه گاهی اوقات در تحلیل عملکرد مالی موفق اقتصاد یک شهر در طول ده سال، دوامنگری باعث میشود تحلیلگر، تمام شرکتهایی را که دیگر نیستند از محاسبات حذف کند.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
تحلیل شناختی انتخابات ریاست جمهوری1403.pdf
11.34M
نخستین پرده نگار تحلیل شناختی انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
May 11
🎬 یاد آوری لایو سیاسی
🎯تحلیل شناختی نتایج انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری
🎙کارشناس: سعید میرزایی
⏰شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۳
ساعت ۱۸:۳۰
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت رهبر انقلاب از ماجرای شهادت حضرت علی اصغر(علیهالسلام)
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
esteghase-naser-yosefi-1403-04-15.mp3
23.43M
پاسخ به کسانی که می گویند مسلمانان امام حسین علیه السلام را کشتند؛ آقای ناصر یوسفی از زاویه دیگری به ماجرای کربلا نگاه کردند که قابل استفاده است. پیشنهاد می کنم این صوت را گوش کنید.
#جهاد_تبیین
#عاشورا
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جلیلی: تا امروز اصلا بابک زنجانی را ندیدهام
🔹سعید جلیلی در واکنش به ادعای ملاقات با بابک زنجانی:نزدیک شدن به موعد اعلام رای دادگاه متخلفان موضوع کرنست، صداها را در این زمینه بلند کرده است. تا امروز اصلا بابک زنجانی را ندیدهام.
🔹 اگر ابعاد پرونده کرسنت برای مردم روشن بشود متهمان پرونده باید به دنبال سوراخ موش بگردند.
🔹️در مناظره های انتخاباتی هم گفتم که جای متهم (زنگنه) در دادگاه است نه مناظره
🔹️من کسی نیستم که در مبارزه با فساد به خاطر چهار تا دروغ از صحنه خارج شوم، محکم ایستاده ام
🔹️اگرچه همه مردم خواهان مبارزه با فساد هستند اما امروز نگران شده اند که مبارزه با فساد یک پشتوانه ۱۴ میلیونی محکم نیز پیدا کرده است.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ فراخوان عمومی یا فراخوان جناحی؟
🔺در حالی روزنامه هم میهن از تیتر « فراخوان پزشکیان» استفاده کرده است که رییس جمهور منتخب تنها به احزاب اصلاح طلب نامه زده و از آنها برای انتخاب وزرا پیشنهاد خواسته است!
🔺پیشتر جناب پزشکیان مدعی شده بود که من اصلاح طلب نیستم ، اما کم کم دارد این جمله خود را فراموش می کند!
✍ابوصالح
#آزمون_صداقت
فراخوان پزشکیان
https://hammihanonline.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-18/18331-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D8%A7%D9%86
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
عکسهایی که ضدانقلاب را عصبانی کرد
🔺خشم ضدانقلاب از شکست راهبرد «تحریم انتخابات» هنوز به پایان نرسیده بود که مواضع انقلابی و دیدارهای اخیر رئیسجمهور منتخب بار دیگر عصبانیت معاندان را برانگیخت.
پس از اینکه تأکید مسعود پزشکیان بر استمرار حمایتهای جمهوریاسلامی ایران از جبهه مقاومت در دولت چهاردهم با واکنش عصبی عوامل ضدانقلاب در رسانههای فارسیزبان خارجنشین و همچنین شبکههای اجتماعی مواجه شد، برخی دیدارهای روزهای اخیر رئیسجمهور منتخب نیز عصبانیت معاندان را بهدنبال داشت.
حضور پزشکیان در منزل شهیدرئیسی، دیدار رئیسجمهور منتخب با رقبای انتخاباتی، ازجمله علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضیزاده و همچنین حضور پزشکیان در هیئتهای عزاداری سرور و سالار شهیدان، امام حسین(ع) خشم و واکنش عصبی جریانهای معاند را بهدنبال داشتهاست.
ادامه👇
https://newspaper.hamshahrionline.ir/id/229903/%D8%B9%DA%A9%D8%B3%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B6%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%B9%D8%B5%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF.html
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅تا وقتی این روزنامه ها هستند و اخبار را وارونه گزارش می دهند هیچ نیازی به ایران اینترنشنال رژیم صهیونیستی نیست!
🔺گزارش وارونه روزنامه همدلی از جلسه دکتر سعید جلیلی با اعضای ستادش
روزنامه همدلی | شماره 2457 | شنبه 23 تیر 1403 | صفحه ۱
https://hamdelidaily.ir/?post=52414
#جریان_تحریف
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
کافه سیاسی
✅ بازنشر به بهانه ادعای دوباره روزنامه سازندگی درباره زمین سوخته!
✅ کدام روایت از دولت شهید رییسی درست است؟ زمین سوخته یا اسب زین شده؟
🔺جریان اصولگرایی بنا بر آمارهای واقعی مثل رشد مثبت اقتصادی در سه سال اخیر، راه اندازی هزاران کارخانه، عضویت ایران در سازمان شانگهای و بریکس و ... اینگونه ادعا دارند که زمینه برای کار در دولت پزشکیان فراهم است و دولت باید از این زمینه بهره برد. روزنامه کیهان دیروز گفته: اسب زین شده برای پزشکیان مهیاست.
🔺از سوی دیگر جریان اصلاح طلبی که این روزها سرخوش از پیروزی دکتر پزشکیان است، مدعی است ، دولت رییسی زمین سوخته بوده است! اصلاح طلبان می گویند اظهارات و گفتههای اصولگرایان در مورد عملکرد مثبت دولت سیزدهم در آستانه تشکیل دولت چهاردهم برای ایجاد فشار بر مسعود پزشکیان و دولتش می باشد که ناکامیهای اقتصادی دولت مطبوع خود را به گردن دولت چهاردهم بیندازند.
🔺حال سئوال اینجاست که کدام روایت را باید بپذیریم؟
🔺اگر انصاف داشته و قضاوت درست و فراجناحی از این دو روایت داشته باشیم، متوجه می شویم که دولت شهید رییسی نه زمین سوخته است و نه اسب زین شده!چرا که اگر زمین سوخته بود، آمارهای بین المللی درباره عملکرد این دولت مثبت نبود و ایضاً اگر اسب زین شده بود، قاعدتاً مردم بایستی به تداوم این دولت رای می دادند. البته اختلاف آرای پزشکیان و جلیلی خیلی بالا نیست. اما باید پذیرفت که بخش زیادی از مردمی که جناحی فکر نکردند و به پزشکیان رأی دادند، در سفره های خود چیزی ندیدند و یا اقناع نشدند که اقدامات دولت رییسی به مرور در زندگی آنها دیده خواهد شد.
🔺 باید قبول کرد که در مدت سه سال نمی شود یک دهه عقب افتادگی اقتصادی و قفل شدن کشور را جبران کرد. لذا نباید از دولت جدید هم با توجه به روحیات شخصیتی دکتر پزشکیان و جریان متبوعش انتظار معجزه داشت.
✍سعید میرزایی
#بازنشر
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅توهین های اصلاح طلبان به نزدیک به ۱۴ میلیون ایرانی همچنان ادامه دارد
🔺بعد از آنکه ظریف حامیان نامزد رقیب را خشک مغز و چماق به دست خواند و آذری جهرمی هم لقب طالبان به آنها داد، حالا روزنامه اعتماد به نقل از بیژن عبدالکریمی مدعی شده است:«اکثریت ایرانیان به تفسیر تندروانه و ظاهر اندیشانه از انقلاب نه گفتند»
✅نکات تحلیلی:
1⃣ اگر مقداری عقل در سر جریان پیروز انتخابات باشد، نباید همچنان بر طبل اختلاف بدمند چرا که به قول دکتر پزشکیان برای رسیدن به اهداف نیاز به همکاری همه وجود دارد.این توهین ها نه تنها کمکی به دولت نمی کند که موجب تداوم دو دستگی جامعه می شود!
2⃣ اصلاح طلبان در حالی فاصله ۲ میلیون و ۸۰۰ در انتخابات را اکثریت می خوانند که حاضر نبودند فاصله ۱۱ میلیونی سال ۸۸ را اکثریت بدانند و در برای جمهوریت ایستادگی کردند!
3⃣ استفاده از ادبیات دشمن ( تندرو ، میانه رو ...) از حامیان رییس جمهوری که مدعی ذوب در ولایت فقیه است ( جمله دکتر پزشکیان در دانشگاه تهران) کاری کاملا غیر حرفه ای و فقط تشدید کننده اختلاف است.
4⃣ تعریف انقلابی واقعی را مقام معظم رهبری فرمودند که تا مادامی که این شاخص ها باشد افراد انقلابی هستند.
پایبندی به ارزشهای مبنایی و اساسی اسلام،همت بلند برای رسیدن به آرمانها و صرف نظر نکردن از آرمانها و هدفهای بلند در مقابل فشارهای دشمنان،پایبندی به استقلال داخلی، منطقه ای، جهانی و بین المللی و فریب نخوردن از دشمنان و خام رفتارهای آنان نشدن،حساسیت در برابر دشمن و تقوای دینی و سیاسی. دیگران نمی توانند شاخص های جدیدی تعریف کنند.
✍سعید میرزایی
@kafesiasi
پنج شاخص انقلابیگری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن از نگاه رهبر حکیم انقلاب اسلامی
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=33258
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ امیدواری
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور منتخب در دو سه روز گذشته روزهای پرکاری را پشت سرگذشت. ۷ مرداد مراسم تنفیذ و ۹ مرداد مراسم تحلیف برگزار میشود و پزشکیان رسماً زمام امور را به دست میگیرد. آن چیزی که از سخنان خود پزشکیان و مشاوران بر میآید «دولت مسعود» را باید دولت روا داری دانست. زمانی که در مناظرات انتخاباتی در دور دوم، یکی از رقبا او را متهم به حزبی بودن کرد واکنش پزشکیان جالب توجه بود. او چنان برافروخته شد که حزبی بودن را یک تهمت تعبیر و توصیف کرد. پزشکیان بارها این اتهام را در مناظره انکار کرد و از انکار حزبی بودن خود خسته هم نشد. بعد از انتخابات هم همین روند مشاهده شد. اکنون هم گویی استراتژی و ریل حرکت دولت چهاردهم رواداری سیاسی است، هرچند قضاوت در این زمینه تا تشکیل کابینه چهاردهم کمی زود است.
کشور در اوضاع سخت روبهرو شدن با تحریم و برخی ناکارآمدیهای ریشهدار چند دههای نیازمند متخصصانی متعهد است؛ حالا در هر دسته و حزبی که این افراد وجود داشته باشند و محصور شدن به یک جریان، دسته و حزب پاسخگوی امروز کشور نیست. رئیسجمهور هم که خود عضو هیچ حزبی نیست و به هیچ گروهی قبل از انتخابات وعده پست و مقام نداده است، بنابراین محدودیتی در استفاده از نخبگان و کارشناسان هم ندارد. سوابق پزشکیان هم حزبی نبودن او را تأیید میکند.
چینش کابینه معیار قضاوت
پزشکیان تا اینجای کار حرفهای خوب و امیدوارانهای زده است و استفبال خوبی هم از سوی جناحهای مختلف شده است. وفاق و همدلی بیشتر نیز در حال شکلگیری است. اما بیش از این سخنان مهم باید دید آیا در چینش مسئولیتهای دولت چهاردهم بر همان دگرپذیری و استفاده از نخبگان بدون خط و خطوط سیاسی عمل میشود؟ چینش کابینه و معاونان رئیسجمهور این مسئله را مشخص میکند و تا آن زمان باید منتظر ماند و بعد از این اتفاق و دیدن همکاران رئیسجمهور منتخب در دولت چهاردهم میتوان در زمینه تحقق سخنان پزشکیان قضاوت کرد. باید دید رئیسجمهور منتخب در اثبات وعدههای خود چقدر خواهد توانست بر لابیهای قدرتمند پیدا و پنهان جریانهای سیاسی غلبه کند.
#آزمون_صداقت
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 میکروفن بهدست زیر بمباران
🔹 بدون تعارف با اسرا البحیصی خبرنگاری که از ناگفتههای شغلش در غزه میگوید.
بسیار عالی و درس آموز . باید به این همه مقاومت و مجاهدت آفرین گفت
#غزه_مظلوم_مقتدر
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
#ویژه_جوان
🌐 توجیه سهمخواهی اصلاحطلبان در روزنامه اعتماد
⏪سهم خواهی اصلاحطلبان از کابینه دولت مسعود پزشکیان موضوعی است که در هفته گذشته مورد توجه رسانهها قرار گرفت و روزنامه جوان هم در همین ستون به آن پرداخت. اصلاحطلبان که فضا را علیه خود دیدند، در صدد رفع اتهام برآمدند، اما نه به این شکل که بگویند دنبال سهم خواهی نیستیم و آن را تکذیب کنند، بلکه میگویند سهمخواهی یک امر مرسوم و طبیعی است.
👈🏻 متن کامل در لینک زیر:
🔗 Javann.ir/1239618
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
⭕️ کابینه کارشناسی کارآمد
یا گوشت قربانی غنیمت طلبان؟
🔸آقای پزشکیان (و تیم مشاوران + افراد ذی نفوذ در ستاد او) این روزها سرگرم بررسی برای چیدن اعضای کابینه و معرفی به مجلس برای اخذ رای اعتماد هستند.
🔹کابینه را به دو شکل می شود چید:
۱) رئیس جمهور منتخب، برنامه تدوین شده ای برای چهار سال آینده داشته باشد و منطبق با آن برنامه، سراغ افرادی برود که اولا کاربلد باشند و ثانیا بتوانند در قالب یک تیم، با دیگر اعضای دولت، همپوشانی و هم افزایی داشته باشند.
۲) بدون برنامه روشن (به ویژه اقتصادی)، دست محافل حاضر در ستاد انتخاباتی را باز بگذارد تا با گروکشی و سهم خواهی، هر کدام بر اساس میزان نفوذ خود، سر و شکلی ناموزون به کابینه بدهند و چیدمان آن را طوری طراحی کنند که مرکز پمپاژ تعارض و تناقض و فشلی به بدنه دولت باشد.
🔻اکنون در ستاد آقای پزشکیان می توان دو گروه ذی نفوذ (مدعیان اصلاح طلبی/ مدعیان اعتدال گرایی) را در کنار برخی مشاوران آذری زبان و عده معدودی از شبه اصولگرایان سراغ گرفت که هر کدام، توقعی از شرکت سهامی دولت دارند و پزشکیان کار بسیار سختی در مهار آنها دارد.
🔹در جریان تبلیغات انتخاباتی لابد می شد دو کارشناس متناقض را (درباره نوع نگاه به عدالت اجتماعی یا اقتصاد سرمایه سالارانه و تبعیض آلود) همراه خود به تلویزیون برد؛ اما افراد متناقض در کابینه، قطعا نمی توانند برای خدمت به مردم، قدم از قدم بردارند.
🔻سوال راهبردی درباره دولت جدید این است که ۱۲- ۱۳ عضو تیم اقتصادی قرار است چگونه در کنار هم چیده شوند که دچار همفرسایی نشوند؟ این واقعیت تلخ در برخی دولت ها در گذشته اتفاق افتاده است.
🔹ناهماهنگی و ناکارآمدی در دولت خاتمی چنان شدید بود که او پس از هفت سال سردرگمی، در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۸۳، طهماسب مظاهری و محمد ستاریفر (وزیر اقتصاد، و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی) را یکجا برکنار کرد و گفت:
🔻«هر دو كمكهاي شاياني را به خصوص در تدوين طرح ساماندهي اقتصادي انجام دادند. اما در تعامل با يكديگر جرقههايي ميزدند كه باعث ناهماهنگي ميشد. ما با بررسيهايي كه انجام داديم، به منشوري مكتوب رسيديم كه بازهم اين دو دستگاه به هر دليل به يكديگر چفت نشدند و من توفيق ايجاد تفاهم و هماهنگي را ميان آنها نداشتم. يكسال و نيم از دولت باقی مانده. در اين مدت، كار تازهاي را نميتوانيم انجام دهيم، تنها در چارچوب برنامه سوم حركت ميكنيم و در اين مدت هماهنگي در ميان اعضاي دولت بسيار مهم است».
🔹افکار و آراء اعضای ستاد انتخاباتی آقای پزشکیان، به غایت متناقض است؛ از چپ گرایان تا سوپر راست ها. و این غیر از چالش سهم خواهی و غنیمت طلبی برخی احزاب است که هر کدام به میزان نفوذ شان در ستاد می خواهند گوشه ای از غیم را به نیش بکشند و پشت قباله خود کنند.
🔹آقای پزشکیان کار دشواری را در پیش دارد؛ این که چقدر درباره برنامه ششم توسعه و اصل برنامه نویسی سالانه برای دولت سر رشته دارد؟ و به کدام کارشناسان (بیطرف یا سیاسی) اعتماد می کند؟
🔻و این که چقدر می تواند حلقه بسته "سهم خواهان ستاد انتخاباتی" را کنار بزند و با ظرفیت بزرگ نیروهای توانمند در کشور فارغ از انگاره های سیاسی و جناحی ارتباط بگیرد؟ این، دو راهی بزرگی است که افق کارآمدی یا ناکارآمدی دولت جدید را از همین حالا ترسیم می کند.
🔹عبرت دولت آقای روحانی، پیش چشم آقای پزشکیان است که چگونه غنیمت طلبان، کام خود را از دولت گرفتند (به قول یکی از اصلاح طلبان، تا ته ساندیس دولت را میک زدند و بعدا نیِ ساندیس را بیرون کشیدند) و سپس، او را با مسئولیت کارنامه فاجعه بار دولت و انزجار مردم تنها گذاشتند!
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi