تبارشناسی واکنشها به خبر اعدام ۳ نفر از متهمان آشوب در آبان ۹۸:
پاس گل به کاسبان اعدام
#محمد_زعیمزاده، جانشین سردبیر فرهیختگان نوشت:
🔻صبح سهشنبه سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سوالی درمورد پرونده سه فرد محکوم به اعدام، خبر از تایید این حکم در دیوان عالی کشور پس از فرجامخواهی متهمان و وکیل آنها داد.
🔻آنچه قابلتوجه است سطح واکنشها به این اظهارنظر از منظر رسانهای و افکارعمومی است، احتمالا جناب سخنگو توقع چنین حجمی از واکنش در فضای مجازی و... را نداشت. این حجم از واکنش در سه سطح قابل تحلیل است.
🔻سطح اول به وضعیت رسانهای دستگاههای مختلف دولتی و حاکمیتی و البته قوهقضائیه برمیگردد.
🔻 واقعیت این است که با وجود تغییرات مهمی که در دوره جدید قوهقضائیه اتفاق افتاده، برخی مشکلات پایهای که در دوره قبلی وجود داشت همچنان پابرجاست و مهمترین آن ضعف رسانهای است. این ضعف هم محدود به یک فرد، گروه یا مجموعه رسانهای نیست بلکه ریشه درنوعی نشناختن افکارعمومی و حساسیتهایش دارد.
🔻 سطح دوم تحلیل مربوط به واکنشها پیرامون این خبر به لایه عمیقتری برمیگردد که شاید خود وقایع آبان هم نشاتگرفته از آن باشد.
@kafesiasi
✳ ادامه 👇👇👇👇
🔻حقیقت این است که عملکرد دستگاههای گوناگون خصوصا دستگاه اجرایی در سالهای اخیر حجمی از نارضایتی را به وجود آورده که ممکن است در بزنگاههای مختلفی ظهور و بروز داشته باشد.
🔻سطح سوم به ارزیابی خود واکنشها مربوط میشود، واکنشهای منفی به موضوع که عموما در فضای شبکه اجتماعی و بهطور مشخص در توئیتر انجام شد.
🔻ماجرای واکنشها به حکم اعدام این سه نفر نشان داد هم تغییر در ایدههای حکمرانی ضروری است و هم فهم درست افکار و آرای عمومی، شاید تغییر در حکمرانی از تغییر در نوع نگاه به افکارعمومی شروع شود.
@kafesiasi
حالا شما قضاوت کنید که چه جریانی با ترامپ هم نوا شده است!
#سرطان_اصلاحات
@kafesiasi
استیضاح رئیس جمهور منتفی شد، اما طرح سوال از روحانی به قوت خود باقیست
🔹شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
🔻با توجه به اینکه مقام معظم رهبری موافق استیضاح رئیسجمهور نیستند و بر کمک به دولت و تعامل با هم تأکید داشتند، نمایندگان مجلس از این اقدام منصرف شدند.
🔻در حال حاضر موضوع استیضاح رئیسجمهور منتفی شده است و دیگر هیچ یک از نمایندگان پیگیر این موضوع نیست.
🔻اما طرح سؤال از رئیسجمهور با ۱۹۵ امضا تحویل هیأت رئیسه مجلس شد و به قوت خود باقی است.
@kafesiasi
🎥جزئیات طرح مالیات بر خانههای خالی
«خاندوزی» نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹اجرای این طرح در سال اول شهرهای بزرگ و بالای ۱۰۰ هزار نفر را شامل میشود و از سال دوم همهی شهرهای کشور را شامل میشود.
🔹مالکان خانههای نوساز تا یکسال بعد از پایان کار فرصت عرضه دارند و به واحدهای غیرنوساز ۶ ماه فرصت دادهایم.
🔹براساس آمارها ۱۰ درصد خانهها خالیست، اما آمار دقیقی از خانههای خالی در دست نیست و افراد باید خود اظهاری کنند.
🔸از افرادی که اطلاعات نمیدهند یا اطلاعات غلط بدهند، مالیات بیشتری دریافت میشود.
@kafesiasi
🌐#دحوالارض چه روزی است؟
🔹امروز جمعه، بیست و پنجم ذیقعده، هم زمان با دحوالارض یعنی روز گسترش یافتن زمین است.
از امیرالمومنین علیه السلام روایت شده است که فرمودند:
🔹«نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست و پنج ذی القعده بود. کسی که در این روز روزه بگیرد و شبش را به عبادت بایستد، عبادت صد سال را که روزش را روزه و شبش را عبادت کرده است خواهد داشت.»
🔹همچنین در برخی از روایات این روز به عنوان روز قیام امام زمان مهدی موعود عجل الله تعالى فرجه الشريف معرفی شده و خاتم المحدثین، شیخ عباس قمی (ره) روز دحوالارض را از چهار روز معروفی ذکر کرده که روزه آن ثواب هفتاد سال عبادت را دارد.
🔹روز دحوالارض از روزهای پر برکت خدا برای بندگان
در کتاب شریف «المراقبات» روایت است که امام رضا علیه السلام فرموده اند:
🔹در شب بیست و پنجم ماه ذى القعده حضرت ابراهیم عليه السلام و حضرت عیسى عليه السلام متولد شده اند.
🔹در این روز، پيامبر خدا صلى الله علیه و آله به قصد حجة الوداع از مدینه با یكصد و چهار هزار یا یكصد و بیست و چهار هزار و حضرت فاطمه سلام الله عليها و تمامى اهل بیت خود از راه شجره به مکه عزیمت نمودند.
🔹توبه، استغفار، عبادت و شب زنده داری از اعمالی است که در شب دحو الارض سفارش و تأکید بسیاری برای انجام دادن آنها شده است.
🔹روز دحوالارض نمازها و ادعیه مخصوصی دارد که کیفیت آنها در کتاب مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی (ره) آمده است.
🌍 @kafesiasi
🔴۲۷ تیر سالروز پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران
حضرت امام(ره) روزهای پس از قطعنامه را چگونه گذراندند؟
♦️حضرت امام پس از قبول قطعنامه598 هیچ دیدار مردمی نداشتند و بجز یک دیدار با هیات دولت، تمامی دیدارهای خود را لغو نمودند.
♦️به دنبال درخواستهای مکرر مردم برای دیدار عمومی با حضرت امام(ره)، ایشان در تاریخ 7 آبان 67 طی نامهای به دفتر خود نوشتند: « توجه داشته باشید باید دور سخن گفتن مرا ولو یک جمله دعا خط بکشید. مجاری تنفسی من بیمار است و حالا هم جنگ در کار نیست. زحمت به من ندهید. از اینکه مثلا خانواده شهدا و امثال آن بیایند و من دستی تکان دهم. مضایقه ندارم.»
@kafesiasi
✳ برش هایی از کتاب ممنوع الانتشار شده( از هاشمی تا هاشمی ) نوشته آقای سعید میرزایی
🔵امام خمینی در سالهای ۶۶و۶۷ بیاناتی را دارند که هیچ نشانی از سازش در آن دیده نمیشود.
ایشان در جایی می فرمایند: « جنگ امروز ما جنگ با عراق و اسراییل نیست. جنگ ما جنگ با عربستان و شیوخ خلیج فارس نیست. جنگ ما جنگ با مصر و اردن و مراکش نیست. جنگ ما جنگ مکتب ماست علیه تمامی ظلم و جور...امروز تردید به هر شکل خیانت به اسلام است.»
امام امت در جای دیگری می فرمایند: « اگر جهانخواران بخواهند در مقابل دین ما بایستند ٬ در مقابل همه دنیای آنان خواهیم ایستاد. »
امام همچنین در پیامی خطاب به رزمندگان فرمودند: « سرنوشت جنگ در جبهه ها رقم می خورد نه در میدان مذاکره. »
🟢امام امت دو هفته قبل از پذیرش قطعنامه ٬ هرگونه تردید در ادامه جنگ را خیانت به اسلام و رسول الله تعبیر کردند و فرمودند: « اینجانب جان ناقابلم را به رزمندگان صحنه های نبرد تقدیم می کنم. »
🟠در حالی که امام بر ادامه جنگ تا سقوط صدام تأکید داشتند اما در کمال ناباوری بر خلاف نظر امام امت ٬ هاشمی و برخی یارانش در صدد توقف جنگ بودند!
🔴ازخاطرات هاشمی چنین بر می آید که وی در متقاعد کردن امام در توقف جنگ و تحمیل قطع نامه افرادی را باخود همراه نموده است هاشمی در یادداشت پنجم تیر۶۷مینویسد:«با دکتر روحانی درباره شرایط جاری و حاکم وراهکار ها در طول روز مذاکره کردیم.آقای روحانی به ادامه جنگ اعتقادی ندارند و تأکید بر ختم آن دارد.»
⚫هاشمی شش روز بعد-۱۱تیر ۶۷-می نویسد:«ظهر آقای سید محمد خاتمی وزیر ارشاد جداگانه مطالبی درباره تبلیغات و استغاده از اهرم های سیاسی برای پایان مطلوب جنگ داشت.»
هاشمی در۱۷تیر۶۷میگوید:«ساعت چهار بسوی قم حرکت کردیم ...آقای منتظری منتظرم بود.تا ساعت هشت ونیم شب با ایشان درباره جنگ و مسائل جاری کشور مذاکره کردیم .ایشان هم معتقد به لزوم ختم جنگ از طرق سیاسی است .»
پایان دفاع ص ۱۸۸
قسمت اول
@kafesiasi
« قسمت دوم » کتاب از هاشمی تا هاشمی
🟣 در جای جای خاطرات مرحوم هاشمی ٬ این مطلب وجود دارد که وی می دانسته امام امت نظرشان ادامه جنگ است.
برای مثال هاشمی در یادداشتی می نویسد: « وضع جبهه ها٬ نیرو ها٬ امکانات کشور و وضع دشمن را برای امام تشریح کردیم و دو راه بسیج نیروها و امکانات برای جنگ ٬ و یا پذیرش ختم جنگ را برای امام مطرح کردیم. ایشان راه اول را انتخاب کردند. » پایان دفاع ص ۱۷۲
⚪ امام آنچنان با نظر سازشکاران مخالف بودند که حتی برای اعلام فتوای جهاد اعلام آمادگی کرده بودند. هاشمی در اینباره می گوید: « امام برای صدور حکم واجب بودن رفتن به جبهه ها برای همه اظهار آمادگی کردند. »
با این حال هاشمی و یارانش همچنان بر توقف جنگ تأکید نمودند.
🔴 یک سئوال اساسی در این داستان جنگ وجود دارد که چرا امام امت که تا قبل از پذیرش قطعنامه بر ادامه جنگ تأکید داشتند ٬ به یکباره قطعنامه را می پذیرند!؟؟؟
شخص امام در پیام خود به این موضوع مهم اشاره کرده و می فرمایند: « من تا چند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع و مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و کشور و انقلاب را در اجرای آن می دیدم. ولی به واسطه حوادث و عواملی که از ذکر آن فعلا خودداری میکنم و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد ٬ با نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی و... با قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم. »
امام در ادامه می فرمایند: « بدا به حال من که هنوز زنده ام و جام زهر آلود قطعنامه را سر کشیده ام.»
مرحوم هاشمی در خاطرات خود ۳ عامل اصلی را برای توجیه پذیرش قطعنامه بیان می دارد.
1⃣عدم استقبال مردم از جبهه ها
2⃣ناتوانی دولت در پشتیبانی از جنگ
3⃣نامه فرمانده وقت سپاه به امام و درخواست تجهیزات برای ادامه جنگ
🟡 موضوع عدم استقبال مردم از جبهه ها یکی از دلایل هاشمی در توجیه لزوم پذیرش قطعنامه بود. اما بر اساس اظهارات فرماندهان دفاع مقدس و همچنین خاطرات خود مرحوم هاشمی - که البته ظاهرا در این اواخر فراموشش شده بود - این موضوع صحت نداشته و کذب بوده است.
سردار شهید حسین همدانی از فرماندهان دفاع مقدس در اینباره می گوید: « یکی از اشتباهات این بود که فرمانده جنگ ( آقای هاشمی) بعد از عملیات کربلای ۵ از پایان جنگ سخن گفت و رزمندگان احساس کردند نیازی به ادامه جنگ نیست... خبر اینکه می خواهیم مذاکره کنیم و جنگ را تمام کنیم به جبهه ها رسید و روحیه رزمندگان را بهم ریخت. » راز قطعنامه ص ۴۹
البته در خاطره ۳۰ آبان۶۶ و ۲۴ آذر ۶۶ و ۱۵ اردیبهشت ۶۷ و ۲ مرداد ۶۷ هاشمی به نکاتی اشاره میکند که حاکی از استقبال مردم و رزمندگان از جبهه ها می باشد.در نتیجه ادعای عدم استقبال مردم از جبهه ها را باید ساخته و پرداخته کسانی دانست که تلاش داشتند ٬ امام امت را مجبور به نوشیدن جام زهر نمایند.
@kafesiasi
قسمت سوم از کتاب ممنوع الانتشار شده از هاشمی تا هاشمی
🟥 دومین دلیل هاشمی برای پایان جنگ ٬ ناتوانی دولت در پشتیبانی از جنگ بود. دکتر ایروانی وزیر وقت اقتصاد در مصاحبه ای می گوید: « درآمد نفتی ایران در سال۶۳ حدود ۲۲ میلیارد دبار بود...و در سال ۶۵ به چیزی حدود ۷\۵ میلیارد دلار بالغ شد.» او معتقد بود که ما از نظر اقتصادی توان اداره جنگ را داشتیم.
جالب اینکه بهزاد نبوی وزیر وقت صنایع نیز در مصاحبه ای در سال ۸۷ می گوید: « به هیچ عنوان دلیل پایان جنگ ٬ اقتصادی نبود. »
راز قطعنامه ص ۷۳
🟧 هاشمی در سالهای پایانی جنگ از محسن رضایی فرمانده وقت سپاه می خواهد که برای ادامه جنگ ( حداقل برای پنج سال) هر مقدار امکانات که لازم دارد را در نامه ای اعلام کند. رضایی هم یک لیست بلند بالایی را تهیه می کند. اما هاشمی این نامه را به همراه نامه خاتمی به عنوان مسئول تبلیغات جنگ و نامه موسوی به عنوان رییس دولت ٬ خدمت امام امت میبرد و در گزارشی اینگونه وانمود می کند که مسئولان سیاسی و اقتصادی و نظامی تداوم جنگ را منوط به امکانات ویژه ای میدانند.
محسن رضایی در مصاحبه ای می گوید: « اگر دو جلسه مسئولان سیاسی با مدیریت هاشمی با امام برگزار نمیشد٬ شاید امام برای پذیرش قطعنامه تصمیم نمی گرفتند... ظاهرا تلاش آقای هاشمی و مسئولان سیاسی این بود که امام قطعنامه را بپذیرد و این اصرار ها تا حدی بود که امام با اوقات تلخی جلسه را ترک کرده بودند. »
تاریخ انقلاب اسلامی ج ۵ ص ۱۴۲
🟩 ترغیب فرماندهان دفاع مقدس برای نوشتن نامه به امام توسط هاشمی ٬ در خاطره ای از حسن روحانی نیز آمده است:« آقای هاشمی از فرماندهان در مورد نیازهایشان و اینکه آیا می خواهید جنگ را ادامه دهند یا خیر؟ صحبت کردند. آنها گفتند ما می خواهیم جنگ را ادامه دهیم ولی امکانات می خواهیم. آقای هاشمی گفتند که چرا نیازهای خودتان و نظرتان را صریح برای امام نمی نویسید؟ من نامه شما را خدمت ایشان می برم. »
تاریخ انقلاب اسلامی ج ۵ ص ۱۴۵
🟫 هرچند فرماندهان نظامی برای ادامه جنگ نامه هایی را تهیه می کنند ٬ اما هاشمی در محضر امام از این نامه ها به عنوان دستاویزی برای اتمام جنگ استفاده می کند و اینگونه توجیه می نماید که اگر این امکانات وجود نداشته باشد دیگر نمی توان جنگید. جالب تر اینکه رضایی بعدها اعلام کرد :« من این نامه را برای هاشمی نوشته بودم نه امام!» رضایی در جای دیگری می گوید: « من این امکانات را برای مقابله با آمریکا یی ها می خواستم. اگر فقط برای برخورد با صدام بود٬ باید گفته می شد امکانات خیلی زیادی است.»
پایان
@kafesiasi
متن برجام فارسی .pdf
1.29M
به مناسبت سالگرد برجام ، متن این توافقنامه که به فارسی ترجمه شده است را جهت بهره برداری علاقمندان به مطالعات سیاسی و آشنایی پژوهشگران بارگذاری می نماییم.
@kafesiasi
📚 معرفی کتاب
مواضع هاشمی رفسنجانی در انتخابات دهم ریاست جمهوری
✍ روح الامین سعیدی
ناشر؛ مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@kafesiasi
👈تذکر جدی رهبر انقلاب به دستگاههای اجرایی درباره مسئله فرزندآوری
🔸رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمودند: مسئلهی فرزند آوری بسیار مهم است. این موضوعی که بنده بارها در این چند سال اخیر تأکید کردهام، متأسفانه حالا که انسان نتایج را نگاه میکند معلوم میشود که این تأکیدها تأثیر زیادی نداشته.
🔸اینها احتیاج دارد به قانون، احتیاج دارد به دنبالگیری جدی دستگاههای اجرائی.
🔸بایستی بهجد مسئله فرزند آوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید.
🔸یکی از پُرفایدهترین ثروت های یک کشورجمعیّت جوان است که خب ما بحمدالله از اوایل انقلاب تا امروز برخوردار بودیم، اگر بنا باشد بعداً برخوردار نباشیم، یقیناً عقب خواهیم ماند.۹۹/۴/۲۲
#سبک_زندگی
#فرزند_پروری
@kafesiasi