8.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ ما باید نگذاریم که موفّقیّتهای جمهوری اسلامی مکتوم بماند؛ این یکی از مسائل واقعاً مهم است. خب ما امروز در مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم؛ فرض کنید مسئلهی تورّم، مسئلهی #گرانی بعضی از اجناس، #معیشت مردم بخصوص #طبقات_ضعیف، مشکلات بانکها، مشکلات مالیاتی و امثال اینها؛ خب اینها مشکلات ما است. بعضی، این مشکلات را آن چنان بیان میکنند که گویا هیچ موفّقیّتی در جمهوری اسلامی اتّفاق نیفتاده و [آنها را] مکتوم میکنند.
دهها موفّقیّت در بخشهای مختلف نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که بنده در بیانیّهی گام دوّم به بعضی از اینها اشاره کردهام. ما بایستی این موفّقیّتهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی را بگوییم. ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
#جهاد_تبیین
🆘 @kafesiasi
کمی راه پدر را بروید لطفا!
روزنامه شرق به بهانه سالگرد فوت هاشمی رفسنجانی و انتشار کتاب بررسی روابط هاشمی با امام و مرحوم سید احمد آقا نوشته ی غلامعلی رجایی ، مقدمه ی این کتاب که توسط سید حسن خمینی نوشته شده را بازنشر کرده است. سید حسن در مقدمه نوشته است:" هاشمی شخصیت بزرگ و استثنایی و کم نظیری بود که تطور داشت. در گذر زمان تغییر می کرد و خویشتن را همواره در مسیر اعتدال می دانست و بی شک چنین بود."
✅کاری به صحت و سقم این جمله ندارم ، اما به نظر شما یک نفر چگونه در گذر زمان تغییر می کند _بخوانید گاهی چپ گاهی به راست بپیچد_ اما اعتدال را حفظ کرده باشد.
حداکثرش این بود که هاشمی همه جناح ها را برای خود می خواست تا به هدفش برسد . نمی دانم از کجا این به معنای میانه روی و اعتدال برداشت می شود!!!؟؟؟
البته میانه روی هاشمی را بهتر است از کلام یادگار امام مرحوم سید احمدآقا بشنویم. در تاریخ معاصر سخنان بسیار جدی علیه هاشمی از ایشان وجود دارد که هیچ معنای اعتدال در هاشمی از آن برداشت نمی شود. خوب است جناب سید حسن آقا کمی افکار پدر را دنبال کنند تا به حقیقت برسند نه راه دیگری را.
✍ سعید میرزایی
@kafesiasi
کافه سیاسی
کمی راه پدر را بروید لطفا! روزنامه شرق به بهانه سالگرد فوت هاشمی رفسنجانی و انتشار کتاب بررسی روابط
🔴نمونه ای از اعتدال هاشمی رفسنجانی
🔹ما الآن افرادی را میبینیم و هرقدر نصیحت میکنیم هنوز یک مقاومتهای منفی هست و خانمهایی متأسفانه پس از ۷سال از انقلاب هنوز به این راضیاند که مقداری از مویشان بیرون باشد؛ تابهحال با اینطور افراد خیلی با نصیحت برخورد کردهایم فکر میکنم که پس از ۷سال تحملمان هم تمام بشود، حزبالله چند بار طغیان کردند و دیدید که در خیابانها ریختند، به آنها وعده دادیم که اینها خودشان آدم میشوند، مثل اینکه اینها یک مقدار احتیاج به خشونت دارند.
🔹شورایعالی قضایی پیش نویس لایحهای را تهیه کرده و ما قبلا به حزب الله وعده داده بودیم که عمل میکنیم، این لایحه در نظر گرفته است که اردوگاههایی در مناطقی در نظر بگیرند برای بازسازی خانمها و آقایانی که دچار مرحلهای از فساد اخلاقی هستند؛ تعیین هم میکنند ۳ماه، ۲ ماه، ۵ماه، یک سال، ۲هفته آنجا بماند درس بخوانند و کار هم بکنند. خرجشان را هم باید خودشان در آنجا بدهند، اینها نوعا از قشر مرفه هستند و با پولهایی که یا شوهرشان دزدیده یا خودشان، اینجوری بار آمده اند. خطبه های نماز جمعه، ۱۲اردبیهشت ۶۵
@kafesiasi
🔻تجربۀ هاشمیرفسنجانی؛ یک مقایسۀ تاریخی
مهدی جمشیدی نوشت:
۱_دوگانۀ «بازاندیشیِ تاریخی/ سیاسیاندیشیِ جریانی»
🔹سخن دربارۀ «آسیبشناسیِ گام اوّل انقلاب در لایۀ کارگزاران» است که از هر جهت، بحثی مهم و تعیینکننده است. پس نمیتوان آن را «جناحی/ حزبی/ سیاسیکارانه» دانست. باید با بازخوانیِ انتقادی و شفافِ گذشته، به آینده پا نهاد تا حافظۀ تاریخی شکل بگیرد و خطاها، تکرار نشوند.
۲_دوگانۀ «دگرگونیِ فکری/ دوروییِ فکری»
🔹احمدینژاد، در میانۀ راه دچار «تغییر/ استحاله/ ریزش» شد، حالآنکه هاشمیرفسنجانی از آغاز، چنین نگاهی به اسلام و انقلاب و نظام داشت و همواره، «تلقّیِ عملگرایانۀ/ عرفی/ سکولار» خویش را حفظ کرد. حتی تحلیلگران غربی نیز هاشمیرفسنجانی را یک «روحانیِ عملگرا» میدانستند و معتقد بودند وی «موقعیّتی/ اقتضایی/ غیرایدئولوژیک» است و خطّ قرمزِ ارزشی ندارد. با این همه، چون هاشمیرفسنجانی در پیِ ماندگاری در قدرت بود، «موضعگیریهای دوپهلو/ چندگانه/ گیجکننده» داشت تا مبادا «تجربۀ اخراجِ منتظری» دربارۀ او تکرار و از حلقۀ قدرت کنار گذاشته شود. در سال هفتادویک که خاتمی به عنوان وزیر ارشاد، قصد کنارهگیری داشت، هاشمیرفسنجانی به او توصیه کرده بود که در زبان، سخنان آیتالله خامنهای را تکرار کن، و در عمل، برنامۀ خودت را اجرا، اما خاتمی گفته بود که قادر به تحمل چنین دوگانگیای نیست. هاشمیرفسنجانی تا پایان عمر، راهبرد «حفظ ظاهر» را ادامه داد.
۳_ دوگانۀ «ریزش ساختاری/ ریزشِ محفلی»
🔹انحرافِ فکری و عملیِ احمدینژاد، محدود به شخص خودش و مشایی و بقایی بود، اما انحرافِ فکری و عملیِ هاشمیرفسنجانی، در خانواده و اطرافیان و دولتش نیز ریشه داشت و او یک «طبقۀ جدیدِ نوکیسه و تکنوکرات» را در نظام جمهوری اسلامی به وجود آورد. باید میان «فساد بسطیافته و گسترده» از یک سو، و «فساد محدود و اقلّی»، تفاوت نهاد.
۴_دوگانۀ «لغزشِ بنیادی/ لغزشِ سطحی»
🔹دولت احمدینژاد، نه «غربگرا/ توسعهگرا/ تجدّدزده» بود، نه گرفتار «اشرافیگری/ فساد/ ولنگاری»، اما دولت هاشمیرفسنجانی دچار هر دو آفت بود، بلکه باید گفت او «بنیانگذار» این دو آفت در نظام جمهوری اسلامی بود؛ چنانکه به معنای رقیق باید گفت برنامۀ «ترمیدور/ ارتجاع/ براندازیِ خاموش» توسط او رقم خورد. پس از رحلت امام خمینی، ابتدا برنامۀ «ترمیدورِ اقتصادی» توسط هاشمیرفسنجانی و در قالب «سیاست تعدیل اقتصادی» در پیش گرفته شد؛ آنگاه برنامۀ «ترمیدور فرهنگی» از سوی حلقۀ کیان و ذیل «نظریۀ قبض و بسط تئوریک شریعت» شکل گرفت؛ و سپس برنامۀ «ترمیدور سیاسی» از طرف خاتمی و با نام «دموکراتیزاسیون» دنبال شد. این سه جریانِ موازی و همافزا، سه ضلع مثلثی بودند که همچون یک سیاهچاله، انقلاب را در کام خود فرو میبُرد.
۵_دوگانۀ «فشار بر ولیّفقیه/ همراهی با ولیّفقیه»
🔹هاشمیرفسنجانی و خاتمی از آغاز، مخالف «نوع حکمرانیِ آیتالله خامنهای» بودند و میکوشیدند قدرت را در «سطوحِ عالی»، از آنِ خود کنند، اما احمدینژاد، ابتدا در چهارچوبِ «رویکردِ حکمرانیِ آیتالله خامنهای» حرکت کرد و به این عنوان، رأیِ جبهۀ انقلاب را به دست آورد. مسألۀ هاشمیرفسنجانی و خاتمی، «ریاست جمهوری» و «تحصیل قدرت سیاسی در حد دولت» نیست، بلکه میخواستند «منطقِ حکمرانی» را در نظام جمهوری اسلامی تغییر دهند و این یعنی یک «تفاوت بسیار ریشهای و عمیق» در میان است؛ چنانکه خود آیتالله خامنهای نیز تصریح کرد که «نظر احمدینژاد» نسبت به «نظر هاشمیرفسنجانی»، به «نظر من» نزدیکتر است. او ولایت فقیه را امری «زمینی» میدانست و به واسطۀ «رابطۀ شخصی/ عاطفی/ دوستانه»اش با آیتالله خامنهای، مدارا کرد و آشکارا، پرچم مخالفت به دست نگرفت؛ هر چند در فتنۀ سال هشتادوهشت، هم خودش به میان آمد و هم نیروهای نیابتیاش را برای فشار سیاسی و اجتماعی به آیتالله خامنهای به میدان آورد، اما در نهایت، ناکام ماند.
🇮🇷 @kafesiasi
🔻بعضیات جناب سروش!
#سروش_محلاتی در مراسم سالگرد ارتحال هاشمی رفسنجانی:
«آقای هاشمی گفت ما باید آنچه مصلحت واقعی نظام است را بگوییم؛ ولو اینکه به خودمان آسیب برساند؛ ما نمیتوانیم واقعیت را کتمان کنیم تا خودمان به قدرت برسیم...»
🔷جناب سروش، آیا سخنان بیمبنایی چون دنیای آینده، دنیای موشک نیست هم بر اساس مصلحت و واقعیت بود؟!
آیا همان هاشمی مصلحت اندیش نبود که میگفت: دولت بشار را رها کنید، آیا این سخنان ادامه راهبرد و طرح داعش در منطقه نبود؟!
این رجز خواندنها با واقعیات دولتی که شما هشت سال سنگ آن را بر سینه میزدید در تناقض جدی است!
❓آیا دوست شما حسن فریدون، مردم را از گران کردن بنزین و اعلام یک باره آن آگاه کرده بود؟!
❓آیا مردم را در جریان مذاکرات و خسارتی که با برجام در پشت درهای بسته بر مردم تحمیل کردید مطلع کردید؟!
❓آیا مردم را محرم راز خود دانستند یا جاسوسانی که در تیم مذاکره کننده پیدا میشد؟!
❓حال که در حال رجز خوانی هستید بدانید مردم هنوز از فاصله طبقاتی و مافیای دوران سازندگی رنج میبرند و دوباره با شعار و رسانه همان جریان را با کلید و ادعای تدبیر بر مردم و کشور تحمیل کردید؟!
@kafesiasi
♨️ لاف زنی صهیونیست ها و مذاکرات وین
*در پاسخ به این سئوال که آیا رژیم صهیونیستی توانایی حمله به تاسیسات هستهای ایران را دارد و تهدیدهایی که براین اساس از جانب این رژِیم میشود بر چه پشتوانه ای است و اصلا محدودیتهای رژیم صهیونیستی در مورد حمله به ایران به طور کلی چیست؟ چند نکته را مدنظر داشته باشیم:
1⃣ به لحاظ تبعات و موازنات راهبردی و توازن قدرت بازدارندگی و پاسخگویی جمهوری اسلامی، رژیم صهیونیستی نمیتواند و نخواهد توانست به تاسیسات نظامی ایران حمله کند.
2⃣ گسترده تر شدن محور مقاومت در چند سال گذشته بر این بازدارندگی تاثیر بیشتری گذاشته است.
3⃣ از سویی بزرگترین هم پیمان و حامی رژیم صهیونیستی قطعا مانع چنین حماقتی از سوی آنها خواهند شد.
✅ لذا صهیونیست ها از این بلوف نظامی چند خواسته سیاسی برای مذاکرات هسته ای دارند:
1⃣ اولین اصل بر هم ریختن محاسبات ذهنی مذاکره کنندگان ایرانی با هدف شکست مذاکرات یا رسیدن به یک توافق مطلوب صهیونیست هاست.
2⃣ موضوع دوم تلاش برای افزایش توان نیروهای لابیگر طرفدار رژیم صهیونیستی در اروپاست این لابی ها باید سه کشور اروپایی را به گرفتن امتیازات بیشتر وادارند.
3⃣ و بحث سوم فشار بر متحد و حامی همیشگی رژیم صهیونیستی یعنی آمریکاست.
✍سید هادی سید افقهی
✅@kafesiasi
💵 الزامات حذف ارز جهانگیری!!
* در این روزها صحبت های زیادی از حذف ارز 4200 تومانی می شود. که موافقان و مخالفان زیادی دارد. بصورت کلی موافقان معتقدند که:
1⃣ ارز ترجیحی قدرت رقابت را از تولیدکننده داخلی می گیرد.
2⃣ ارز ۴۲۰۰ تومانی تورمزا بوده است.
3⃣ با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و فروانی کالا، قیمتها در بازار کاهش خواهد یافت.
4⃣ رشد پایه پولی و تورم فعلی مولود ارز ۴۲۰۰ تومانی است.
5⃣ ارز ترجیحی مولد رانت پنهان و فساد اقتصادی است.
🔰 اما مخالفان معتقدند که:
1⃣ تغییر نرخ ارز افزایش قیمت کالا و خدمات بخش دولتی و خصوصی را به دنبال دارد.
2⃣ حذف ارز 4200 تومانی در شرایط تحریمی و تورمی، فقیر را فقیرتر و ثروتمند را ثروتمندتر میکند.
3⃣ تورم ناشی از ارز ترجیحی بیش از انتظار دولت خواهد بود.
4⃣ تورم اقلام مشمول ارز ترجیحی از اسفند 96 تا تیرماه 1400 کمتر از 190 درصد و سایر کالاها بیش از 433 درصد بوده است.
5⃣ از سویی مخالفان معتقدند شائبه تغییر نرخ ارز، موجب احتکار کالاهای اساسی قبل ازحذف ارز ترجیحی خواهد شد.
✅ اما حال که تصمیم بر حذف این بلای باقی مانده از دولت قبل گرفته شده است باید الزاماتی رعایت شود:
1⃣ این کار در یک زمان مناسب و در فضای آرام بازار صورت گیرد نه در زمانی مانند آستانه شب عید.
2⃣ رسانه ملی و شبکههای اجتماعی جهت اقناع مردم به صورت ویژه به این موضع بپردازند.
3⃣ دولت محترم برای جلوگیری از فشار به مردم به ویژه قشر ضعیف جامعه، باید بن حمایتی در نظر بگیرد و قبل از اقدام به حذف ارز ترجیحی، آن را در جامعه توزیع کند.
4⃣ دولت برای جلوگیری از احتکار و افزایش غیر متعارف قیمتها، باید تنظیم بازار و فروش برخط و هوشمند را به صورت عملی در دستور کار خود قرار دهد./صبح صادق
✍ رضا حمیدی
✅ @kafesiasi
📎بزککنندگان برجام با چه رویی از کم لطفی به منافع ملی سخن میگویند؟!
🔸روزنامه شرق در شماره دیروز خود گفتوگویی را با شخصی که با عنوان «دیپلمات سابق» معرفی شده منتشر کرد.
در بخش مقدمه یا اشاره این مصاحبه آمده است: «برخی که عمدتا از مخالفان تیم قبلی هستند، حتی در مسائلی که مواضع دو تیم شبیه هم است، به جای انتقادات پیشین به حمایت مطلق روی آوردهاند و البته برخی که بخش درخورتوجهی از آنان، حامیان رویکرد تیم سابق بودهاند، نیز بهویژه با ارجاع به فضای سنگین علیه تیم دولت گذشته[!!]، الان را زمان مناسب انتقاد از تیم مذاکرهکننده نمیدانند و طالب و پیگیر حمایت کامل از این تیم هستند.»
در ادامه این مطلب مصاحبه شونده در پاسخ به شرق گفته است: «از نظر من موفقیت در برداشتن تحریمها و برداشته شدن انواع فشارهای مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از این تحریمهاست. با چنین فرضی و چنین تعریفی از موفقیت و در صورت تمرکز تیم مذاکرهکننده بر کسب این موفقیت، میتوان گفت که این تیم مذاکرهکننده مستحق حمایت همه مردم و همه جناحهای سیاسی است؛ هرچند انتقاد از نحوه کار و طرز عمل مغایرتی با حمایت ندارد. به عبارت دیگر، حمایت نمیتواند مطلق و برکنار از هرگونه قیدوشرطی باشد.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/234089/
@kafesiasi
🖌 #یادداشتی که بعید است مورد تایید رهبری قرار گیرد.
چون اینبار خود رهبری مورد تمجید واقع شده است.
🔹جنگ، جنگ از پل خرمشهر تا کافهای در شیراز
#محمد_صرفی
همیشه برای نا امیدی، خستگی، خمودگی، غر زدن و در نهایت فرار، دلیل یا بهانهای پیدا میشود. حتی اگر جزو دهک دهم جامعه که هیچ، فراتر از آن هم باشی و از انواع و اقسام مواهب برخوردار، آنقدر برخوردار که بیمحابا و حساب و کتاب در فروشگاهی بزرگ، چرخدستی را پر کنی. حتی اگر مسئول باشی و بودجهای قابل توجه و چندین و چند نیرو زیر دستت باشد. باز هم میتوان نشست و نالید و حرف در حرف آورد که؛ ای آقا! این چه وضعی است. نمیشود کاری کرد. دست ما بسته است و هزار و یک کمبود داریم، بودجه اندک است و مانع بسیار. نیرو کم است و یا اصلاً نیست... و یک قطار جمله دیگر که هیچکدام کم نشنیدهایم.
41 سال پیش که صدام به خیال یک پیروزی حتمی و سریع به ایران حمله کرد، دو روز پس از آغاز جنگ به خبرنگاران گفت بقیه مصاحبهاش را در تهران خواهد کرد. صدام و اربابانش خیلی هم بیراه فکر و محاسبه نکرده بودند. روی کاغذ و با محاسبات زمینی، ظاهراً مو لای درز فکر پلیدشان نمیرفت. انقلابی نوپا که هنوز خود را پیدا نکرده و ایرانی آشفته که هر گوشهاش مزدورانی آتش افروختهاند و ناامنی و ترور خبری روزمره است، لقمهای راحتالحلقوم به نظر میرسید. آن روز هم اگر کسی با عقل معاشاندیش صحنه را مینگریست، ایستادگی در مقابل ماشین جنگی جهنمی رژیم بعث، چیزی جز توهم و دیوانگی نمینمود...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/234109
🔻@kafesiasi
✅سرمایه اجتماعی راهبردی نظام
بیانات مقام معظم رهبری در جمع مردم قم به مناسبت سالروز حادثه 19 دی ، حاوی نکات مهم و راهبردی است که بیان کننده ماهیت و منطق حرکت مردم و سرمایه اجتماعی نظام اسلامی است. سرمایه اجتماعی ، میراثی تاریخی است که از طریق تشویق افراد به «همکاری» و «مشارکت» در تعاملات اجتماعی ، قادر است به حل میزان بیشتری از معضلات موجود در آن اجتماع ، فائق آید و حرکت به سوی رشد وتوسعه شتابان اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و ... را امکان پذیر سازد .
⭕️مقام معظم رهبری نقاط عطف مهم 150 سال اخیر را که مردم ایجاد کرده اند را دارای 2 خصوصیت مهم معرفی نمودند :
الف- رهبری « یک مرجع دینی، یک عالِم دینی و عالِم شجاع، مبارز و سیاستشناس ». در قضیّهی تنباکو، میرزای شیرازی در مشروطه مراجع نجفند، در سیام تیر، مرحوم آیتالله کاشانی است؛ در پانزدهم خرداد سال ۴۲، امام بزرگوار و برخی از بزرگان و علمای دیگر هستند؛ و ...
ب- غیرت دینی ممزوج با عقلانیت، در حقیقت این غیرت دینی برخواسته از بصیرت و عقلانیت است که می تواند موج آفرین باشد و محاسبات دشمن را بر هم بزند. کما اینکه در حوادث مختلف مانند سال آخر حکومت پهلوی، 9 دی 1388 ، تشییع پیکر حاج قاسم و.. دشمن محاسباتی داشت که حضور مردم آن ها را ناکام گذاشت
⭕️برای حفظ این سرمایه اجتماعی چند نکته مهم را رهبر معظم انقلاب ضروری می دانند :
1️⃣حفظ غیرت دینی ؛ « عامل نجات کشور در بزنگاههای مختلف، غیرت دینی ملّت ایران بوده. غیرت دینی است که تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند.»
2️⃣حفظ حساسیت مردم نسبت به مسائل اساسی انقلاب با وجود تلاش دشمن برای کاستن از این حساسیت؛
3️⃣حفظ وحدت . ملتی که مامور به حساس بودن بر مسائل اساسی انقلاب اسلامی است می بایست وحدت را سرلوحه داشته باشد
4️⃣تقویت امید و چشمانداز به آینده
🔶نکته پایانی : یکی از خصوصیات منحصربه فرد جمهوری اسلامی ایران ، سرمایه اجتماعی راهبردی است که در هر زمان که نیاز بوده ، باوجود توطئه دشمن و چالش های داخلی به میدان آمده است. بنابراین حفظ و تقویت این سرمایه اجتماعی ، امری لازم و ضروری به شمار می آید. وظیفه ای که مقام معظم رهبری فرمودند علاوه بر حاکمیت، بر دوش «. اهل فکر، اهل قلم، اهل بیان، اهل فعّالیّتهای گوناگون اجتماعی، اهل فعّالیّت در فضای مجازی» می باشد.
✍ مصطفی برزکار
@kafesiasi