♨️ آسیبشناسی انتخابات ۱۴۰۰
معناکاویها و ارائه تفسیرهای متنوع از انتخابات و رفتارهای انتخاباتی ایرانیان پس از ده روز از انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد حالا حالاها این مباحث تداوم خواهد داشت. ازاینرو، طرح مباحث و تفاسیر انتخاباتی میتواند راهی باشد به شناخت بهتر و بیشتر از ضعفها و آسیبها و البته در ادامه فرصتی را فراهم مینماید تا در پرتو شکلگیری دیالوگ و گفتمانی در میان نخبگان و رسانهها، به اصلاح روندهای انتخاباتی و تقویت مردمسالاری دینی منجر شود.
👈نکات تحلیلی
1️⃣ انتخابات در ایران اسلامی نه همانند بسیاری از کشورها صوری و بیاهمیت است و نه تحت دموکراسیهای هدایتشده یا القایی و تبلیغاتی، نتیجهاش از پیش تعیینشده؛ چرا که مردم ما و افکار عمومی دنیا و نظار جهانی بهعین دیده و تجربه کردهاند که تکتک آرای مردم است که تعیینکننده پیروز میدان قدرت و سیاست در ایران است و این ناشی از مردم سالار بودن حکومت ایران است.
2️⃣ جالب است احزاب و گروههای مختلف سیاسی از اپوزیسیون و ضدانقلاب خارجنشین تا مخالفان و منتقدان داخلی که بیشترین انتقادها را به انتخابات و سازوکارهای سیاسی دارند، بیشترین تلاش و تحرک را نیز برای اثرگذاری بر رأی مردم در فصل انتخابات دارند و همین متناقض عمل با گفته، نشاندهنده واقعی بودن عرصه انتخاب در ایران اسلامی است.
3️⃣ مهمترین و اصلیترین محورهای آسیبشناسی در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ را میتوان در چند سرفصل موردبررسی قرار داد: آسیبشناسی نهادی، آسیبشناسی نقش و عملکرد جریانهای سیاسی، آسیبشناسی رفتاری کارگزاران سیاسی در هر دو جریان اصلی، آسیبشناسی روندی و فرآیندهای منتهی به انتخابات، آسیبشناسی ساختاری، آسیبشناسی قانون انتخابات، آسیبشناسی رفتار انتخاباتی جامعه و مردم، آسیبشناسی از منظر و رهیافت جامعهپذیری سیاسی، آسیبشناسی نشاط و امید انتخاباتی و آسیبشناسی رسانهای. هرکدام از این موارد راهی برای اصلاح و تقویت سیستم انتخاباتی است.
👈نکته پایانی
طرح بحث آسیبشناسی انتخابات از اقدامات راهبردی است که به مجالی بیشتر نیاز دارد و اساساً باید در اتاقهای فکر نظام اسلامی موردبررسی قرار گیرد. این نوشته بهمثابه تلنگری بود برای یادآوری این موضوع که شرایط کنونی مطلوبترین زمان برای این کار است.
✍️فتحالله پریشان
✅ بصیرت
#نکات_راهبردی
#نکات_تحلیلی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @kafesiasi