🖌 #یادداشت_روز
🔹 این یک تحلیل ساده نیست یک پیشبینی است
#جعفر_بلوری
🔸 1- امروز جنگ اوکراین وارد ماه هفتم میشود. در این 6 ماه و چند روز، تحت تاثیر جنگ، تحولاتی در غرب رخ داده که شاید پیش از این کسی در مخیلهاش هم نمیگنجید. ثروتمندترین، صنعتیترین و گردنکلفتترین کشورهای غربی درست از همان نقطهای که وابستهاند، ضرباتی خوردهاند که بنابر اعلام آیندهپژوهان خودشان، سالها طول خواهد کشید تا بتوانند کمر راست کنند. آن نقطه چیست؟ انرژی. غربیها به انرژی روسیه بهشدت وابستهاند. وابستگی برخی از این کشورها مثل آلمان آنقدر زیاد است که دیروز یکی از سیاستمداران این کشور به مردم توصیه کرد، دیگر با آب حمام نکنند! بله درست شنیدید، توصیه کرد بدون آب حمام کنند! این سیاستمدار به مردم گفته با همان حوله، به نظافت شخصی بپردازند. پیش از او یک رسانه دیگر آلمانی پنج یا شش نقطه از بدن را مشخص کرده و گفته بود، برای صرفهجویی در گاز (آب گرم) نیازی نیست همه بدن شسته شود. همین چند نقطه از بدن را بشوئید کافی است. اوضاع در انگلیس از این هم بدتر است. روزنامه اکسپرس چاپ این کشور همین چند روز پیش شروع به تعریف و تحلیل دوباره ساختار «کپک» کرده و پرسیده بود: «چه کسی گفته همه کپکها ضرر دارند؟! همه کپکها که خطرناک نیستند. میشود از مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و کپکزده هم استفاده کرد و... اینها سَوای از تبعات مخرب سیاسی، اجتماعی، امنیتی است که غربیها از 6 ماه جنگ در اوکراین متحمل شدهاند. این وضعیت نظریه وابستگی اقتصادی را به چالش کشید. طی 44 سالی که از انقلاب اسلامی گذشته، یک جریان خاص سیاسی مدام تنها راهحل توسعه ایران را، نزدیکی به غرب و وابستگی به اقتصاد غربیها معرفی و آن را در قالب اصطلاحات علمی و دانشگاهی تئوریزه میکرد: «اگر اقتصاد ایران در تار و پود اقتصاد دنیا [بخوانید غرب] تنیده شود، این وابستگی باعث خواهد شد، غربیها علیه ما ورود نکنند چرا که بهدلیل همین وابستگی اقتصادی، ضربه به ما به معنای ضربه به خودشان خواهد بود. هواپیمای ایرباس را ببینید...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/248273
@kafesiasi
🔳حضرت امام جواد (عليه السلام) :
🔹️سه چیز است كه اگر در كسى باشد سبب خوشنودى خداست :
زياد استغفار كردن
همنشينى خوب
زياد صدقه دادن
🔹️و سه چيز است كه هركس دارا باشد پشيمان نمى شود :
پرهيز از عجله و شتاب
مشورت در كارها
توكل بر خدا وقتى تصميم به انجام كارى گرفت.
📙 الفصول المهمه ، ص۲۷۴
@kafesiasi
🔺لاشخوری و دیاثت سیاسی رسانه که چه عرض شود بنگاه دروغ پراکنی اصلاح طلب به روایت تصویر
درحالیکه طی یک سال گذشته دستاوردهای بی نظیر عرصه سیاست خارجه دستگاه خارجه برکسی پوشیده نیست جماعت اصلاحطلب از شدت سوزش دچار هزیان گویی شده اند .
نمونه ای از دستاوردهای وزارت خارجه بصورت تیتر وار
➖عضویت ایران در پیمان شانگهای
➖پیشنهاد عضویت ایران در بریکس
➖آزادسازی بخشی از بدهی های مسدود شده وانتقال به کشور
➖دریافت بدهی از عراق
➖توسعه همکاری های گسترده همه جانبه با ترکمنستان در سفر آقای رئیس جمهور
➖توسعه همکاری گسترده با قطر در سفر رئیس جمهور به قطر
➖مذاکره با عربستان جهت ازسرگیری روابط
➖توسعه چشم گیر میزان تجارت خارجی
➖تهیه وتامین انبوه واکسن و به تبع آن موفقیت عظیم وکم نظیر واکسنیاسیون سراسری که منجربه کاهش تلفات شد
تنها گوشه ای از فعالیت های وزارت امور خارجه هست که انگار بدجور بدخواهان و دلواپسان دولت سیزدهم را سوزانده و مجبور به هزیان گوی اشان کرده
#نجاستی_بنام_اصلاحات
@kafesiasi
💢❓چرا نفت، دوباره ۱۰۰ دلاری شد؟
🔹آمریکا نتوانست خواسته های ایران برای احیای تضمین شده برجام و لغو تحریم ها را بپذیرد؛ بنابراین، قیمت جهانی نفت دوباره به بالای ۱۰۰ دلار برگشت.
♦️هنوز پاییز و زمستان سرد آغاز نشده؛ اروپا بیش از این، طاقت بحران انرژی را ندارد؛ و ذخائر استراتژیک آمریکا در اثر برداشت گسترده ظرف شش ماه گذشته، به پایین ترین حد در چهار دهه گذشته رسیده است.
🔹ایران توانسته بدون برجام، تدریجا صادرات نفتی و غیر نفتی را افزایش دهد. گذشت زمان، همان قدر که به نفع ایران عمل می کند، به زیان اروپا و آمریکاست.
♦️غرب هر قدر پذیرش مطالبات مشروع ایران را به تاخیر بیندازد، آبرویش بیشتر خواهد رفت و هیبتش که با آن، نظم جهانی ظالمانه را معتبر می کرد، بیشتر شکسته خواهد شد.
🔹مصلحت راهبردی غرب در این است که غرور احمقانه خود را کنار بگذارد و زودتر، شرایط مشروع ایران را بپذیرد. این، بهتر از تصویر سازی گدایی انرژی، ظرف یکی دو ماه آینده، یا جنگ خیابانی در پایتخت های اروپایی و آمریکاست.
🔹بحران بزرگ آمریکا و غرب که موجب شده به دست خود، فروپاشی نظم جهانی و انتقال محور قدرت از غرب به شرق را سرعت بدهند، ناتوانی در فهم و تصمیم گیری راهبردی است: زوال راهبرد!
#محمدایمانی
@kafesiasi
🖌 #یادداشت_روز
🔹 از خیانت در اِعمال تحریم تا تلاش برای غلبه بر تحریم
#سیدمحمدعماد_اعرابی
🔸 «همانطور که آن آدم کمسوادِ تاجرمسلک (ترامپ) یک کاغذ را خطخطی کرد، نفر بعدی (بایدن) یک کاغذ خوب بگذارد و قشنگ امضا کند تا سر جای اول برگردیم.» این جملات نه یک لطیفه یا چیزی شبیه آن که سخنان کاملا جدی آقای روحانی در جلسه هیئت دولت دوازدهم مورخ 19 آذر 1399 بود. ماجرا اما به همین سادگی نبود. «نفر بعدی (بایدن)» حاضر نشد برای عدم تکرار عهدشکنی آمریکا تضمین دهد و با اعمال تحریمهای جدید حتی حاضر نشد همه تحریمهای اعمال شده پس از خروج از برجام را لغو کند. در واقع سیاست آمریکا ادامه مسیر همان «آدم کمسواد تاجرمسلک (ترامپ)» بود و انتظار تغییر اساسی سیاست خارجی آمریکا با رفت و آمد ساکنان کاخ سفید بیش از حد سادهانگارانه بود.
آقای روحانی اما پیش از اینکه این سخنان را در قامت رئیسجمهور ایران بیان کند طی سالهای 82 تا 84 بهعنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی رئیس اولین هیئت ایرانی در مذاکرات هستهای بود. آن روزها خبری از «مذاکره برای لغو تحریم» نبود و راهبرد اصلی تیم مذاکرهکنندگان ایرانی به ریاست حسن روحانی «تعامل با جهان با درایت و حوصله و با اولویت رفع اتهامات و دفع خطر» بود. طبق محاسبات آنها قرار بود: ««ما با سعه صدر تعلیق را بپذیریم تا پرونده ما در آژانس بسته شود، گرچه اینکار دو سال هم بهطول بینجامد، در عوض برای همیشه راحت میشویم.» اما دو سال بعد، ایران از «هیچ چیز» راحت نشد. شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این مدت شش قطعنامه علیه ایران صادر کرد و در نهایت پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع داد؛ تعلیق دوساله کلیه فعالیتهای هستهای ایران نه به «رفع اتهام» منجر شد و نه «دفع خطر» را به همراه داشت.
سال 1384 با تغییر رئیسجمهور ایران، دولت نهم رویکردی فعالانه در پیش گرفت. ضمن همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی با لغو برخی تعلیقهای داوطلبانه، فعالیتهای هستهای را مجدداً آغاز کرد و به چرخه سوخت هستهای در مقیاس صنعتی دست یافت...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/248360
@kafesiasi
📌 #خبر_ویژه
🔹 احتمال نقض توافق در کدام حالت بیشتر میشود؟
🔸 یکی از حامیان سیاسی برجام گفت؛ نمیتوان برای آینده توافق، تضمینی در نظر گرفت اما «شاید» توافق تا دو سال که بایدن سرکار است، برقرار بماند.
حسن بهشتیپور به روزنامه آرمان گفت: این توافق شاید تا دو سال و نیم که بایدن بر سر کار است باقی باشد چون یکی از مسائل پیچیده، تضمین برای آینده است که واقعا تضمینی وجود ندارد. به نظر من همین که دو طرف بپذیرند که تا دو سال و نیم روی این توافق باشند خود یک گشایش برای اقتصاد کشور است و کمکی میشود و ما میتوانیم اقداماتی انجام بدهیم که اثربخشی تحریم را کمتر کند. به هر حال به نظر من این اقدامی خوب است. غربیها امروز به دنبال این هستند که با ایران به توافق برسند چون اگر تحریمهای نفتی ایران پایان پیدا کند این وضعیت در بازار انرژی تاثیر میگذارد. اثر تحریم نفتی روسیه، تورم و به ویژه قیمت سوخت در اروپا بالا رفته است. در آمریکا تورم به رقم بیسابقه ۹درصد رسیده است که در ۴۰سال گذشته بیسابقه بود. بازگشت ایران به بازار نفت، گشایشی در این بازار ایجاد میکند تا قیمت را تا حد زیادی متعادل کند و دورنمای آینده میتواند برای دو سال و نیم مناسب باشد. چون اگر دولت بعدی آمریکا بخواهد از این توافق خارج شود تا دو سال و نیم زمان مناسبی است. به نظر من همه چیز آماده است و باید به سمت توافق رفت و این هم به نفع غرب است و هم به نفع ایران و میتواند گشایشی برای دو طرف باشد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/248364
@kafesiasi