💢❓چرا نفت، دوباره ۱۰۰ دلاری شد؟
🔹آمریکا نتوانست خواسته های ایران برای احیای تضمین شده برجام و لغو تحریم ها را بپذیرد؛ بنابراین، قیمت جهانی نفت دوباره به بالای ۱۰۰ دلار برگشت.
♦️هنوز پاییز و زمستان سرد آغاز نشده؛ اروپا بیش از این، طاقت بحران انرژی را ندارد؛ و ذخائر استراتژیک آمریکا در اثر برداشت گسترده ظرف شش ماه گذشته، به پایین ترین حد در چهار دهه گذشته رسیده است.
🔹ایران توانسته بدون برجام، تدریجا صادرات نفتی و غیر نفتی را افزایش دهد. گذشت زمان، همان قدر که به نفع ایران عمل می کند، به زیان اروپا و آمریکاست.
♦️غرب هر قدر پذیرش مطالبات مشروع ایران را به تاخیر بیندازد، آبرویش بیشتر خواهد رفت و هیبتش که با آن، نظم جهانی ظالمانه را معتبر می کرد، بیشتر شکسته خواهد شد.
🔹مصلحت راهبردی غرب در این است که غرور احمقانه خود را کنار بگذارد و زودتر، شرایط مشروع ایران را بپذیرد. این، بهتر از تصویر سازی گدایی انرژی، ظرف یکی دو ماه آینده، یا جنگ خیابانی در پایتخت های اروپایی و آمریکاست.
🔹بحران بزرگ آمریکا و غرب که موجب شده به دست خود، فروپاشی نظم جهانی و انتقال محور قدرت از غرب به شرق را سرعت بدهند، ناتوانی در فهم و تصمیم گیری راهبردی است: زوال راهبرد!
#محمدایمانی
@kafesiasi
🖌 #یادداشت_روز
🔹 از خیانت در اِعمال تحریم تا تلاش برای غلبه بر تحریم
#سیدمحمدعماد_اعرابی
🔸 «همانطور که آن آدم کمسوادِ تاجرمسلک (ترامپ) یک کاغذ را خطخطی کرد، نفر بعدی (بایدن) یک کاغذ خوب بگذارد و قشنگ امضا کند تا سر جای اول برگردیم.» این جملات نه یک لطیفه یا چیزی شبیه آن که سخنان کاملا جدی آقای روحانی در جلسه هیئت دولت دوازدهم مورخ 19 آذر 1399 بود. ماجرا اما به همین سادگی نبود. «نفر بعدی (بایدن)» حاضر نشد برای عدم تکرار عهدشکنی آمریکا تضمین دهد و با اعمال تحریمهای جدید حتی حاضر نشد همه تحریمهای اعمال شده پس از خروج از برجام را لغو کند. در واقع سیاست آمریکا ادامه مسیر همان «آدم کمسواد تاجرمسلک (ترامپ)» بود و انتظار تغییر اساسی سیاست خارجی آمریکا با رفت و آمد ساکنان کاخ سفید بیش از حد سادهانگارانه بود.
آقای روحانی اما پیش از اینکه این سخنان را در قامت رئیسجمهور ایران بیان کند طی سالهای 82 تا 84 بهعنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی رئیس اولین هیئت ایرانی در مذاکرات هستهای بود. آن روزها خبری از «مذاکره برای لغو تحریم» نبود و راهبرد اصلی تیم مذاکرهکنندگان ایرانی به ریاست حسن روحانی «تعامل با جهان با درایت و حوصله و با اولویت رفع اتهامات و دفع خطر» بود. طبق محاسبات آنها قرار بود: ««ما با سعه صدر تعلیق را بپذیریم تا پرونده ما در آژانس بسته شود، گرچه اینکار دو سال هم بهطول بینجامد، در عوض برای همیشه راحت میشویم.» اما دو سال بعد، ایران از «هیچ چیز» راحت نشد. شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این مدت شش قطعنامه علیه ایران صادر کرد و در نهایت پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع داد؛ تعلیق دوساله کلیه فعالیتهای هستهای ایران نه به «رفع اتهام» منجر شد و نه «دفع خطر» را به همراه داشت.
سال 1384 با تغییر رئیسجمهور ایران، دولت نهم رویکردی فعالانه در پیش گرفت. ضمن همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی با لغو برخی تعلیقهای داوطلبانه، فعالیتهای هستهای را مجدداً آغاز کرد و به چرخه سوخت هستهای در مقیاس صنعتی دست یافت...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/248360
@kafesiasi
📌 #خبر_ویژه
🔹 احتمال نقض توافق در کدام حالت بیشتر میشود؟
🔸 یکی از حامیان سیاسی برجام گفت؛ نمیتوان برای آینده توافق، تضمینی در نظر گرفت اما «شاید» توافق تا دو سال که بایدن سرکار است، برقرار بماند.
حسن بهشتیپور به روزنامه آرمان گفت: این توافق شاید تا دو سال و نیم که بایدن بر سر کار است باقی باشد چون یکی از مسائل پیچیده، تضمین برای آینده است که واقعا تضمینی وجود ندارد. به نظر من همین که دو طرف بپذیرند که تا دو سال و نیم روی این توافق باشند خود یک گشایش برای اقتصاد کشور است و کمکی میشود و ما میتوانیم اقداماتی انجام بدهیم که اثربخشی تحریم را کمتر کند. به هر حال به نظر من این اقدامی خوب است. غربیها امروز به دنبال این هستند که با ایران به توافق برسند چون اگر تحریمهای نفتی ایران پایان پیدا کند این وضعیت در بازار انرژی تاثیر میگذارد. اثر تحریم نفتی روسیه، تورم و به ویژه قیمت سوخت در اروپا بالا رفته است. در آمریکا تورم به رقم بیسابقه ۹درصد رسیده است که در ۴۰سال گذشته بیسابقه بود. بازگشت ایران به بازار نفت، گشایشی در این بازار ایجاد میکند تا قیمت را تا حد زیادی متعادل کند و دورنمای آینده میتواند برای دو سال و نیم مناسب باشد. چون اگر دولت بعدی آمریکا بخواهد از این توافق خارج شود تا دو سال و نیم زمان مناسبی است. به نظر من همه چیز آماده است و باید به سمت توافق رفت و این هم به نفع غرب است و هم به نفع ایران و میتواند گشایشی برای دو طرف باشد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/248364
@kafesiasi
امام على عليه السلام:
ريشه سالم ماندن از لغزشها،
انديشيدن پيش از عمل كردن است
و سنجيدن پيش از سخن گفتن است
غرر الحكم، حدیث 3098
✅@kafesiasi
رئیسی: به وعده گشت ارشاد مدیران عمل کردیم/ توضیحات رئیس جمهور در خصوص طرح امنیت اجتماعی؛ قانون مداری همه مسائل را حل خواهد کرد
👤 دکتر رئیسی در نشست خبری سالانه با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت:
🔸ما به وعده گشت ارشاد مدیران عمل کردیم. گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست جمهوری تشکیل شد و با برخی تخلفات در حد معاون وزیر برخورد کرد.
🔸برخی تخلفات به محض گزارش، با برکناری افراد خاطی و فاسد همراه بوده است.
🔸گشت ارشاد مدیران فعال تر از همیشه دنبال خواهد شد.
🔸حجاب و عفیفه بودن بانوی ایرانی برای امروز نیست از گذشته جامعه ایرانی و بانوان همراه با حجاب و عفاف بوده است.
🔸در خصوص حجاب و عفاف هیچ کس فراقانونی حق ندارد کاری انجام بدهد.
🔸قانون محوری همه مسائل را حل خواهد کرد.
@kafesiasi
رئیسی: بدون حل و فصل مسائل پادمانی، سخن از توافق معنایی ندارد / پادمان یک رکن است؛ تمام موضوعات پادمانی باید حل شود
👤رئیس جمهور در نشست خبری سالانه با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت:
🔸میزان صادرات ما نشان دهنده این است که هیچ محدودیتی را به رسمیت نمی شناسیم.
🔸بلوکه کردن ظالمانه دارایی های ایران را پیگیری کرده و بخشی را آزاد کردیم.
🔸ما هم خنثی سازی تحریم ها را دنبال میکنیم و هم رفع تحریمها را؛ هیچ کدام ما را از دیگری باز نداشته است.
🔸تحریم های ظالمانه باید برداشته شود و در این خصوص ما میز مذاکره را رها نکردیم.
🔸تاکید ما در مذاکرات رفع تحریم هاست.
🔸رفع تحریم ها باید پایدار و همراه با راستی آزمایی و تصمین های اعتمادآفرین باشد.
🔸رفع تحریم ها باید پایدار و همراه با راستی آزمایی و تصمین های اعتمادآفرین باشد.
🔸توافق باید با حل و فصل مسائل پادمانی همراه باشد.
🔸در خصوص خنثی سازی تحریم ها و رفع تحریمها به هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد.
@kafesiasi
رئیسی: من نگفتم بعضی گرانیها را برای سال آینده گذاشتیم
🔸حرف من اشتباه منعکس شد که بعضی گرانیها را برای سال آینده گذاشتیم. حرفی که من گفتم این بود که اقتضای این قانون بعضی از گران کردنها است. مثلا حقوق گمرکی را ۴ درصد نمیگیریم و از این منبع دولت گذشتیم تا قیمت بالاتر نرود.
@kafesiasi
رئیسی: نشده کنار سفره بنشینم و به این فکر نکنم که آیا دست مردم به این غذا می رسد یا نه؟
رئیس جمهور در نشست خبری سالانه با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت:
🔸روزانه و ساعتی از وضعیت و زندگی مردم مطلع هستم.
🔸مردم مطمئن باشند حتما تورم کاهشی خواهد بود و وضعیت معیشتی بهتر میشود.
🔸همیشه به دنبال این بودیم که چه کار بکنیم که تورم کاهش پیدا می کند.
🔸اگر مساله اصلاح اقتصادی نبود، تورم بسیار پایین از مقدر فعلی می شد.
🔸اقدامات دولت در مسیری است که تورم کاهش پیدا کند و معیشت مردم بهبود یابد.
🔸پرداختهای صورت گرفته در بهبود فقر مطلق تاثیرگذار بوده.
@kafesiasi