✅بانک جهانی با اشاره به رشد سالانه منفی ۰.۶ درصدی تولید ناخالص داخلی سرانه ایران طی ۸ ساله دولت قبل و دو سال قبل از آن از این سالها با عنوان دهه سوخته اقتصاد ایران یاد کرد.
بانک جهانی اخیرا گزارشی ویژه در مورد وضعیت فقر و رفاه اجتماعی در ایران طی سالهای ٢٠١١تا ٢٠٢٠منتشر کرده و از این سالها که دوره ٨ساله دولت روحانی را شامل میشود با عنوان دهه سوخته یاد کرده است.
این نهاد بینالمللی در گزارش خود نوشته است: «در دهه گذشته میلادی، اقتصاد ایران از یک دهه سوخته رشد اقتصادی رنج برده است. بهطور متوسط، تولید ناخالص داخلی سرانه ایران طی سالهای ٢٠١١تا ٢٠٢٠هر سال منفی ٠,٦درصد رشد کرده است. هر یک درصد افزایش در تولید ناخالص داخلی سرانه، باعث کاهش ١.٥٦درصدی در نرخ فقر میشود. اگر به جای رشد منفی سالانه ٠.٦درصدی تولید ناخالص داخلی سرانه طی این سالها شاهد رشد مثبت ٠.٦درصدی در این زمینه بودیم، نرخ فقر در ایران طی این سالها ٧.٩درصد کاهش یافته بود.»
نرخ بیکاری بالای ١٠درصد باقی ماند
دولت ایران بهرغم تلاشهایش برای گسترده کردن درآمدهای مالیاتی، وابستگی سنگینی به درآمدهای نفتی طی این دوره داشته است. صادرات نفت، مولفه تعیین کنندهای در حسابهای جاری هستند و وقتی قیمت نفت پایین میآید، دولت مجبور است برای مقابله با کسری بودجه هزینههایش را کاهش دهد. تحریمها نیز اثر زیانباری بر تولید ناخالص داخلی و رفاه مردم داشته است. این فقدان رشد، با تورم و تحلیل رفتن قدرت خرید همراه بوده است. درآمدها طی سال ٢٠١١معادل ١٦درصد تولید ناخالص داخلی بود، اما این رقم در سال ٢٠٢٠به معادل ٧درصد تولید ناخالص داخلی کاهش یافت.
براساس این گزارش اگرچه اشتغال تحتتأثیر تحولات ساختاری افزایش یافته است، اما نارساییهای گسترده هنوز وجود داشته و در دوره شیوع کرونا تشدید شده است. رشد اشتغال در این دهه با حرکت از مشاغل کشاورزی به صنعت و خدمات حاصل شده است. تخمین زده میشود یک میلیون زن به نیروی کار پیوسته باشند. باوجوداین همچنان بیکاری بالا بهویژه در میان جوانان و سطح پایین اشتغال بانوان ازجمله مشخصات بازار کار ایران است. نرخ اشتغال از ٣٥,٥درصد در سال ٢٠١١به ٣٩.١درصد در سال ٢٠١٨رسید. دوسوم کارگران در بخش خدمات کار میکنند و یکپنجم در بخش صنعت. به هر حال بیکاری بالا، مشخصه این دهه بوده و بالای ١٠درصد نیروی کار و ٢٥درصد جوانان باقی مانده است.
١٠میلیون نفر در دهه گذشته گرفتار فقر شدند
اما در دهه گذشته حدود ١٠میلیون ایرانی گرفتار فقر شدهاند. بین سالهای ٢٠١١تا ٢٠٢٠نسبت جمعیت فقیر ایران از کل جمعیت فقیر کشورهای با درآمد متوسط به بالا از ٢٠درصد به ٢٨,١درصد افزایش یافته است. یعنی ٩.٥میلیون ایرانی در این دوره گرفتار فقر شدهاند. نهتنها تعداد ایرانیهای فقیر در این دوره افزایش یافته بلکه سطح محرومیت آنها نیز بیشتر شده است. نیمی از ایرانیها با خطر افتادن در فقر مواجه شدهاند. خطر گرفتار شدن در فقر در آینده نزدیک بیشتر از یک به°پنج است که ١٠درصد نسبت به سال ٢٠١١افزایش یافته است. ایران در مقایسه با کشورهای دیگر یکی از بدترین عملکردها را در مبارزه با فقر طی دهه گذشته داشته است. این کشور در سال ٢٠١١در میان ٢٥کشور با درآمد متوسط به بالا رتبه ١٨را از نظر فقر داشت، اما در سال ٢٠٢٠یک پله نزول کرد و در رتبه ١٧قرار گرفت.
روزنامه شهروند | شماره ۲۹۵۲ | ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر | صفحه ۱ | دهه سوخته رشد اقتصادی
https://shahrvand-newspaper.ir/News:NoMobile/Main/234752/%D8%AF%D9%87%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%AA%D9%87-%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ همدستی احمدینژادیها و طرفداران روحانی
👇👇👇
روزنامه صبح نو | شماره: 1766 | تاریخ: 1402/9/5
https://sobhe-no.ir/newspaper/1766/3/65075
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ کسی که عمری را در کنار حسن روحانی تجویز اقتصاد می کرد و یک دهه را به باد فنا داد ، با پررویی تمام از فقر مردم ایران می گوید!؟
👇👇👇
هر سه ایرانی یک فقیر - روزنامه هممیهن
https://hammihanonline.ir/news/economy/hr-sh-ayrany-yk-fqyr
#جریان_شناسی
#اقتصاد_سیاسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
17.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 روز دوشنبه روز زیارتی
🌹امام حسن علیه السلام
🌹امام حسین علیه السلام
✅ با ما همراه باشید
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
10.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #سرمشق_فاطمی | دیوار دم میداد، در بر سینه میزد
محراب مینالید، منبر داشت میسوخت
🏴 شعرخوانی درباره شهادت حضرت زهرا و اشکهای رهبر انقلاب
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi