سلام✋
برای ۲۰ نفر به اندازه ۳ نفر غذامی آمد گاهی چراغ راخاموش میکردند که
ابوالفضلی هرکس گرسنه تر است بیاید جلو و غذا بخورد وقتی چراغ
روشن می شد،سفره بود و غذای دست نخورده...
این روحیه هنوز هست؟
شبهه: پیادهروی مسیر نجف تا کربلا در ایام اربعین مستلزم مشقت و رنج بدنی فراوان است؛ درحالیکه در شریعت اسلامی تحمیل رنج بر بدن کار نادرستی تلقی شده است.
پاسخ:
1) این ادعا به این شکل کلی پذیرفته نیست؛ دفاع از جان، ناموس، دین و سرزمین نهتنها مشقت جسمی بلکه خوف جسمانی را نیز به همراه دارد درحالیکه اسلام دستور به جهاد درراه خدا است.
2) یکی از ملاکهای جواز و عدم جواز تحمیل مشقت بر بدن، هدفی است که فرد در نظر دارد و میخواهد با رفتار خود آن را محقق کند؛ چنانکه هدف متعالی و مقصود، معنوی و بلندمرتبه و برای فرد و جامعه حیاتی باشد، تحمیل مشقت بر بدن روا بلکه گاه واجب است ولی اگر هدف فرد هدفی مادی و دنیایی باشد، تحمیل مشقت کاری نامناسب است.
3) پیادهروی اربعین چنانچه همراه با توجه باشد فرد را ازلحاظ روحی و معنوی آماده ورود به ساحت ولایت ولی خدا میسازد و به فکر، عاطفه و عمل فرد رنگ و بوی الهی میبخشد.
4) پیادهروی اربعین بهویژه در قالب اجتماع باشکوهی که در سالهای اخیر رخداده است سبب زنده نگهداشتن و تبلیغ نام و یاد امام حسین علیهالسلام است؛ این اجتماع باشکوه ذهنهای کنجکاو و جانهای مشتاق را از سراسر عالم متوجه هدف قیامی مینماید که خلاصه بعثت همه انبیاء است.
پینوشت:مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم، لینک https://goo.gl/osgnYv# #ماندگارهمچوحسین