#شهدا
🌷 شهید سرلشکر منصور ستاری در سال ۱۳۲۷ در روستای ولی آباد ورامین دیده به جهان گشود.
🌷 شهید ستاری به دلیل هوش و ذکاوت بالا و علاقه به حرفه نظامی گری در سال ۱۳۴۶ وارد دانشکده افسری شد و پس از پایان دوره های نظامی و علمی فارغ التحصیل شد.
🌷 وی افسری مؤمن، متعهد، شجاع، آگاه، تیزهوش و کاردان بود. طراحی، خلاقیت وابتکارهای او در تجهیز سیستمهای راداری، پدافندی در طول جنگ تحمیلی باعث شدت تا توان نیروی هوایی در سرنگونی هواپیماهای متجاوز دشمن دو چندان شود.
🌷 ابتکارات و نبوغ شهید ستاری در سال های جنگ تحمیلی موجب شد تا ده ها هواپیمای متجاوز در چند عملیات بزرگ منهدم شدند که یکی از مهمترین آن ها طراحی شبکه دفاع هوایی در عملیات والفجر ۸ بود و موجب انهدام ۷۰ فروند هواپیمای دشمن شد.
🌷 شهید ستاری به علت دانش نظامی عالی و فعالیت های متعددی که در اجرای طرحهای رزمی و عملیاتی از خود نشان داد، پس از انتصاب به عنوان معاون عملیات و معاون طرح و برنامه نیروی هوایی، به علت لیاقت و شایستگی، در بهمن ماه سال ۱۳۶۵ با درجه سرهنگی به سمت فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و تا هنگام شهادت عهده دار این مسئولیت بود.
🌷 از مهمترین اقدامات شهید ستاری در قطع وابستگی، تأسیس دانشگاه هوایی با ۸ گرایش تحصیلی، تأسیس دانشکده پرواز (خلبانی) و ایجاد شبکه دیده بانی به منظور تقویت سیستم پدافندی کشور از جمله اقدامات منحصر بفرد این شهید والامقام در نیروی هوایی ارتش بود.
🌷 شهید ستاری که به واقع معماری آینده نگر برای سامانه پدافند هوایی کشور بود با راه اندازی تأسیسات و امکانات جدید تعمیر و نگهداری و نیز اجرای پروژه هایی نظیر پروژه اوج برای نیل به خودکفایی و آغاز نهضت طراحی و تولید جنگنده ها از جمله آذرخش و راه اندازی مرکز پژوهش، تحقیقات و آموزش(پتا) توان نگهداری نیرو را تقویت و به چندین برابر قدرت قبلی ارتقاء داد. این مهم برای کشوری که پایه های صنعتی اش تقریباً ضعیف بود کاری شگرف محسوب می شود.
🌷 سرانجام این فرمانده شجاع، خلاق و کارآمد نیروی هوایی ارتش در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۷۳ پس از انجام مأموریت و بازدید از برخی یگان های نهاجا در حین بازگشت از اصفهان، به علت بروز سانحه در هواپیما به فیض شهادت نائل آمد.
🍃💟 #آھ_اے_شھادت...
#نسئل_الله_منازل_الشھداء
@kakamartyr3