💢احیای عزای حضرت سیدالشهدا (ع) از افضل قربات است
✔️ زعیم شیعیان جهان تشیع؛ آیتالله المعظم وحید خراسانی مدظله العالی، در دیدار خادمین هیئات مذهبی در آستانهی ماه محرم الحرام:
🔹تعظیم شعائر حسینی (علیهالسلام) از اوجب واجبات است و هر کس در این راه به هر نحوی خدمت کند اجرش بیحساب و اسمش در دفتر حضرت صدیقه کبری (علیهاالسلام) ثبت و ضبط میگردد. سیاهپوشان و عزاداران سیدالشهداء علیه السلام در صف اول مقربان در روز حشر هستند.
🔸حضرت میفرمایند: "لقد بکت السماوات السبع و الارضون"، فرمودند: عزاداری و گریه بر سیدالشهداء (علیهالسلام) اکسیر اعظم است. همهی شما در این ماه سورهی یس بخوانید و به مادر امام زمان (علیهماالسلام) هدیه کنید تا رزق اشک شما را امام زمان بنویسد.
🔹جلسات با زیارت آل یاسین آغاز گردد. از عاشورا تا اربعین هر شب زیارت عاشورا را بخوانید و برای فرج دعا کنید که در تعجیل فرج مؤثر است؛ انشاءالله.
🔸کسانی که تمکن دارند از اطعام مردم در این ماه غافل نشوند. این مردم ایتام آل محمد (علیهمالسلام) هستند. اجر این کار لا یدرک و لا یوصف.
🔹 برپایی دستههای عزاداری را در همه جا (شهرها وروستاها) در ایام محرم، بالاخص تاسوعا و عاشورا مهم است. هیئات در قم ، حتما دستههای عزاداری را به حرم حضرت معصومه (علیهاالسلام) ختم کنند. حرم حضرت معصومه (علیهاالسلام) باید میزبان دستههای عزاداری بر سیدالشهداء (علیهالسلام) باشد.
-
🚩 مردم از ترس خواری و ذلت؛
به سوی خواری و ذلت شتابانند...
_امام علیبنابیطالبعلیهالسلام
غررالحکم،حدیث۱۰۲۶۷
امام حسین علیه السلام:
إنَّ شیعَتَنا مَنْ سَلِمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ کُلِّ غِشٍّ وَ غِلّ وَ دَغَل
بدرستی که شیعیان ما قلبشان از هر ناخالصی و حیله و تزویر پاک است.
#محرم
#امام_حسین
📌امام زمان ( عج ) در رفت و آمد کوچه و بازار
❤️مولا علی(علیه السلام) می فرمايد:
🔅در دوره ی غیبت بسياری از مردم گمان خواهند كرد كه حجت الهی از دنیا رفته و امامت پايان پذيرفته است.
ولی سوگند به خدا، در چنين دورهای حجت خدا در بين مردم است و در كوچه و بازار و در ميان آنان رفت و آمد می كند.
در منزل و كاخهای مردم آمد و شد دارد.
غرب و شرق زمين را در مينوردد.
حرف های مردم را می شنود.
به مردم سلام می كند.
آنان تا زمان معينی كه خداوند مقرر كرده است قادر به دیدن آن حضرت نخواهد بود.
📚بحارالانوار،ج28،ص70
#امام_زمان
@kalam_maesoumin
17.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست
وین چه شمعی است که جانها همه پروانه اوست
🔻صحبتهای فوقالعاده «شورانگیز» و شنیدنی کشیش برجسته آمریکایی، پدر «کِنِث جی. فلاورز» درباره جاذبه الهی حرم اباعبدالله الحسین (ع)
#امام_حسین
📌ریشه تاریخی بر یزید لعنت
لعن بر یزید و آل ابوسفیان که برگرفته از جنایات آنان در جریان قتل امام حسین و شهدای کربلا و برگرفته از زیارت عاشورا است، در ادبیات شیعیان نیز منعکس می گردید.
صاحب بن عبّاد(م358ق) امامی مذهب هنگامی که آب سرد می نوشید، این جمله را می گفت:
«اللهم جدّد اللعن على يزيد.»
اکنون نیز در زبان فارسی مرسوم و متداول است که شیعیان در لعن یزید می گویند: «بر یزید لعنت و عده ای پاسخ می دهند: بی شمار یا بیش باد.»
📚ثعالبی نیشابوری، يتيمة الدهر في محاسن أهل العصر، ج3، ص233؛
📚زمخشری، ربيع الأبرار و نصوص الأخيار، ج1، ص187.
➖فواید روزه روز اول محرم
🛑عَنِ الرَّيَّانِ بْنِ شَبِيبٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى الرِّضَا ع فِي أَوَّلِ يَوْمٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ فَقَالَ: «يَا ابْنَ شَبِيبٍ أَ صَائِمٌ أَنْتَ؟» قُلْتُ: لَا. فَقَالَ: «إِنَّ هَذَا الْيَوْمَ هُوَ الْيَوْمُ الَّذِي دَعَا فِيهِ زَكَرِيَّا ع رَبَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَالَ «رَبِّ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعاءِ» فَاسْتَجَابَ اللَّهُ لَهُ وَ أَمَرَ الْمَلَائِكَةَ فَنَادَتْ زَكَرِيَّا وَ هُوَ قائِمٌ يُصَلِّي فِي الْمِحْرابِ أَنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكَ بِيَحْيى فَمَنْ صَامَ هَذَا الْيَوْمَ ثُمَّ دَعَا اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ اسْتَجَابَ اللَّهُ لَهُ كَمَا اسْتَجَابَ اللَّهُ لِزَكَرِيَّا.»
🔰از ریّان بن شَبیب نقل شده است:
در اولین روز محرم نزد امام رضا (علیهالسلام) رفتم.
حضرت فرمودند:
ای پسر شبیب! روزهای؟»
عرض کردم:
خیر.
فرمودند:
«امروز روزی است که زکریّا پروردگارش (عزّوجلّ) را خواند و عرض کرد: «رَبِّ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعاءِ»؛
«پروردگارا! به من نسلی پاک عطا فرما. تو شنونده دعاها هستی.»
(آلعمران:۳۸)
🔸آنگاه خداوند دعایش را مستجاب فرمود و به فرشتگان دستور داد تا هنگامی که زکریا در محراب به نماز ایستاده بود، به او بگویند: خداوند تو را به (فرزندی به نامِ) یحیی بشارت میدهد.
👈پس هرکس این روز (اول محرم) را روزه بگیرد، سپس خداوند را بخواند، خداوند دعایش را مستجاب میفرماید، همانطور که دعای زکریا را مستجاب فرمود.»
📚عيونأخبارالرضا، ج۱، ص۲۹۹
💢 پنج دستورِ امام رضا (علیهالسلام) برای سیر و سلوک عاشورایی
✔️ استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔻«روايتی از امام رضا(ع) هست که در روز اول محرم به ابنشَبيب فرمودند: روزه گرفتهای؟ امروز روزی است که زکريا روزه گرفت و خدا يحيی را به او عطا کرد. اگر میخواهيد حاجتروا شويد، امروز را روزه بگيريد. فرمودند: محرم ماهی است که اهل جاهليت حرمتش را نگه میداشتند، اما اين امت نه حرمت محرم را نگه داشتند، نه حرمت نبی اکرم(ص) را؛ ذريهاش سيدالشهدا(ع) را به شهادت رساندند، زنانش را به اسارت بردند، کاروانش را غارت کردند. خدای متعال هرگز اينان را نيامرزد. ابنشبيب! اگر میخواهی بر کسی گريه کنی، فقط بر امام حسين(ع) گريه کن، «فانه ذبح کما يذبح الکبش»، هیجده نفر از جوانانی که شبيه نداشتند، در کنارش به شهادت رسيدند. آسمانها و زمينها بر شهادتش گريه کردند، چهار هزار ملک برای نصرت حضرت آمدند، ولی زمانی رسيدند که کار تمام شده بود، آنها غبارآلود و اندوهگين ماندند تا در کنار حضرت حجت(عج) خونخواهی کنند و شعارشان «يالثارات الحسين» است. پدرم از جدم امام سجاد(ع) حکايت کردند که وقتی سيدالشهدا(ع) به شهادت رسيدند، آسمان خون گريه کرد.
در ادامه، حضرت پنج دستور فرمودند که هميشگی است، اما موطنش محرم است:
◀️فرمودند: فرزند شبيب! اگر بر سيدالشهدا(ع) گريه کردی تا اشکت بر گونهات جاري شد، خدا هر گناهی که کردی ـ کم يا زياد، صغير يا کبير ـ را میبخشد.
(اين روايات مثل آيات توبه است. آيات توبه در مؤمن غرور ايجاد نمیکند، بلکه به مؤمن بشارت میدهد که مأيوس از رحمت خدا نشود. اين روايات هم، مؤمن را جسور بر گناه نمیکند.
◀️بعد دستور دوم را فرمودند که اگر میخواهی خدا را ملاقات کنی در حالی که گناهی نداشته باشی، سيدالشهدا(ع) را از نزديک و شايد هم از دور زيارت کن. اين دو دستور، يعنی انسان هر وقت احساس کرد سنگين شده و آلوده شده و نمیتواند عبادت کند، بايد خودش را با گريه يا زيارت، بدون تأخير به سيدالشهدا(ع) که سرچشمه طهارت است، برساند.
◀️بعد فرمودند: اگر خوشحال ميشوی در غرفههايی از بهشت ساکن شوی که در جوار نبی اکرم(ص) باشی، لعن قاتلين سيدالشهدا(ع) را ترک نکن.
◀️در ادامه نيز دستور چهارم را که خيلی عجيب است، فرمودند: اگر میخواهی از ثوابی مثل ثواب شهدا کربلا بهرهمند شوی، هر وقت سيدالشهدا را ياد کردی، عرض حاجت به ايشان کن و بگو «يا ليتني کنت معهم فأفوز فوزا عظيما»؛ ای کاش من هم در کربلا با شهدای تو بودم و به فوز خون دادن پيشِ روی تو میرسيدم. (اگر هميشه از امام(ع) چنين طلبی داشته باشی، به آن ثواب میرسی. خدای متعال نيتش را به تو میدهد، وفور نيت کارَت را درست میکند.)
◀️در مورد پنجمين دستور نيز فرمودند: اگر دوست داری در بهشت در درجات ما باشی، غصه و شادیات را از ما جدا نکن. آنجا که ما خوشحاليم، خوشحال باش و آنجا که ما غصه داريم غصهدار باش.
(البته واضح است که هيچکس به مقام امام نمیرسد، مقصود اين است که اگر میخواهيد بين ما و شما در بهشت حائل نباشد، اينگونه باش. ممکن است کسی در بهشت باشد ولی هفتصد سال يک بار هم سيدالشهدا(ع) را نبيند.
🔺حضرت در انتهای اين روايت فرمودند تلاش کن خودت را به ولايت ما برسانی. اگر کسی سنگی را دوست داشته باشد، خدای متعال او را با آن سنگ محشور میکند. محبت، خودش همراهی است. سعی کن به ولايت ما که سرچشمهاش محبت ما است برسی.»
🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤
Article.pdf
561.9K
"بررسی متن «هلال محرّم و پیراهن خونین امام حسین علیه السلام»
👇چکیده👇
قیام امام حسین علیهالسلام واقعهای بینظیر بود که تأثیر بزرگی بر تاریخ اسلام گذاشت. در کتابهای حدیثی روایات فراوانی درباره این واقعه نقل شده است. اقبال درست شیعیان به این موضوع، زمینهای شد تا عدّهای، متونی فاقد اعتبار را درباره واقعه عاشورا به معصومان علیهم السلام نسبت دهند و از این راه، مقاصد مختلفی را دنبال کنند. در این نوشتار یکی از متون منسوب به ائمّه علیهم السلام درباره ورود به ماه محرّم و اقامه عزا برای امام حسین علیه السلام بررسی میشود. این روایت در فضای مجازی و برخی از منابر به «حدیث هلال محرّم» معروف شده است.
✍وحید عیسوند براتی