➖جمعبندی بحث ارتداد
قسمتدوم
✍معنای ارتداد صحابه بعد از پیامبر صلیاللهعلیهواله:
«خروج از مسیری بود که پیامبر صلیاللهعلیهواله برای بعد از خویش تعیین کرده بودند، و این مسیر تمسک به ولایت امیرالمومنین علیهالسلام بود»
به معنایی واضحتر:
«انحراف و عدول از خط درستی که پیامبر اعظم(صلی الله علیه و اله) برای امت در مورد امامت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) ترسیم کرده بود، نوعی پسرفت و ارتداد از روش رسالت در اجرای اوامرو نواهی پیامبر (صلیاللهعلیهواله) به شمار میرود.»
َ الْمُرْتَدِّينَ عَلَى أَعْقَابِهِمْ الَّذِينَ ارْتَدُّوا عَنْهُ.
قاضی نعمان به نقل از ابن عباس: «کسانی که بعد از پیامبر صلی اللهعلیهواله دچار ارتداد شدند، ارتداد و روی گردانی از علی بن ابی طالب کرده بودند
📚: شرح الاخبار ج 2 ص 263
✍عیسوند
7.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ چرا حضرت فاطمه زهرا(س) با چنان مقام قدسی برای بازپسگیری فدک اقدام کردند؟
✅ از اندک فیلمهای باقیمانده از شهید مطهری
◾️سالروز شهادت پاره تن رسولالله(ص) حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها تسلیت باد
➖دلیل قاطع امیرالمومنین علیهالسلام برای عدم اقدامنظامی علیه غاصبین
🔰 در کتاب شریف الاحتجاج مرحوم طبرسی نقل شده كه:
آن حضرت پس از جنگ نهروان در مجلسى نشسته بود و از جريان امور گذشته مذاكره مىشد، تا اينكه آن حضرت پرسيده شد كه چرا با أبوبكر و عمر همچون طلحه و زبير و معاويه نجنگيدى⁉️
أمير المؤمنين عليه السّلام فرمود:👇
من از روز نخست زندگى پيوسته مظلوم واقع شده و حقوق خود را مورد تجاوز و دستبرد ديگران مىديدم. پس اشعث بن قيس برخاسته و گفت: اى أمير المؤمنين، چرا دست به شمشير نبردى و حقّ خود را نستاندى⁉️
فرمود: اى اشعث مطلبى را پرسيدى پس خوب به پاسخش گوش كرده و بخاطر بسپار، و به حقيقت كلام و حجّت من توجّه كن.
كه من از شش تن از انبياى گذشته تبعيّت و پيروى نمودم:
أوّل:👈 از حضرت نوح عليه السّلام كه خداوند در بارهاش مىفرمايد: فَدَعا رَبَّهُ أَنِّي مَغْلُوبٌ فَانْتَصِرْ : قمر 10.: « تا آنکه به درگاه خدایش دعا کرد که من سخت مغلوب قوم شدهام تو مرا یاری فرما.» پس اگر كسى بگويد او از قوم خود خوف نداشته؛ منكر كلام خدا و كافر بدان شده است
. و دوم👈 از حضرت لوط عليه السّلام كه خداوند در باره او مىفرمايد: لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوِي إِلى رُكْنٍ شَدِيد هود80 « گفت: «(افسوس!) ای کاش در برابر شما قدرتی داشتم؛ یا تکیهگاه و پشتیبان محکمی در اختیار من بود! (آنگاه میدانستم با شما زشتسیرتان ددمنش چه کنم» پس اگر كسى بگويد: لوط اين كلام را براى مطلبى غير از ترس گفته مسلّما كافر است، و گر نه اوصياى انبياء در اين مقام معذورترند.
سوم👈 از حضرت إبراهيم خليل عليه السّلام، در اين آيه كه: وَ أَعْتَزِلُكُمْ وَ ما تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ مریم 48« و من از شما و معبودانی که به جای خدا می خوانید، کناره می گیرم » پس اگر كسى بگويد او اين سخن را براى غير ترس گفته كافر است، و گر نه وصىّ رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله معذورتر است.
چهارم👈 از حضرت #موسى عليه السّلام در اين آيه: فَفَرَرْتُ مِنْكُمْ لَمَّا خِفْتُكُمْ شعراء 21،« پس هنگامی که از شما ترسیدم فرار کردم» پس اگر كسى با وجود اين آيه منكر ترس موسى شود كافر است، و گر نه #وصىّ معذورتر است.
پنجم👈 از سخن هارون برادر آن حضرت در اين آيه كه گفت: ابْنَ أُمَّ إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُونِي وَ كادُوا يَقْتُلُونَنِي اعراف 150 « و سر برادر خود را گرفت (و با عصبانیت) به سوی خود کشید؛ او گفت: «فرزند مادرم! این گروه، مرا در فشار گذاردند و ناتوان کردند؛ و نزدیک بود مرا بکشند » اگر كسى منكر ترس هارون باشد مسلّما كافر است، و گر نه وصىّ رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله معذورتر است.
ششم👈 از برادرم محمّد صلّى اللَّه عليه و آله خير البشر پيروى و تبعيّت نمودم كه روى احتياط و خوف از قريش مرا در جاى خود خوابانيده، و خود از مكّه بيرون و در غار مخفى شد، اگر كسى منكر ترس آن حضرت از دشمنان باشد كافر است، و گر نه وصىّ او معذورتر است
👈.در اين وقت همه مردم يكپارچه برخاسته و گفتند: اى أمير المؤمنين ما همه دريافتيم كه فرمايش شما صحيح و عمل شما حقّ است، و ما جاهل و گناهكاريم، و ما مىدانيم كه شما در ترك دعوى و سكوت و تسليم شدن خود معذور مىباشى.
📚: الاحتجاج ج ۱ ص ۱۸۹
🚨🚨🚨🚨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌قابل توجه رئیس قوهی مجریه، مقننه و قضائیه و #تمام مسئولین جمهوری اسلامی؛ اگر مردم کافر شدن کی مسئولشه؟
🎙علامه مصباح یزدی
========================
رسول اکرم (ص) فرمود: ای سلمان، دوستی فاطمه در صد موقعیت سود میدهد و آسانترین آنها به هنگام مردن، قرار گرفتن در قبر، محشر و حساب اعمال است.
7.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما میخوایم بچه دار بشیم ولی آمادگی نداریم...
خیلی دشواره!!!!😱
#استاد_پناهیان
#فرزند_آوری
فاطمه زهرا (س)خطاب کرد به ابوبکر
و فرمود:
«به خدا سوگند من در هر نمازی تو را نفرین می کنم.»
الامامه و السیاسه ابن قتیبه ص ۱۴
ابن قتیبه از علمای اهل سنت است