➖ارزش مالی فدک
قسمت دوم
برای متوجه شدن ارزش وحشتناک مالی فدک به این نکات توجه کنید👇
👇نکتهاول👇
کوفه که سابقه پایتخت بودن جهان اسلام را دارد؛ و زمینهای عراق از شدت حاصلخیز بودن نسبتا به مدینه و مابقی بلاد اسلام به ارض السواد مشهور بودند.
ارض السواد یعنی زمینهای سیاه👈 از دور که به زمینهای سرزمین عراق نگاه کنید از شدت سرسبزی به سیاه متمایل است.
👈حال با این اوصاف ۶۵۰ سال بعد از غصب فدک؛ گفته می شود نخل های فدک با نخل های کوفه برابر است
👇نکتهدوم👇
🛑مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَمَّنْ حَدَّثَهُ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ مَهْزِيَارَ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّ مَوْلاَكَ عَلِيَّ بْنَ مَهْزِيَارَ أَوْصَى أَنْ يُحَجَّ عَنْهُ مِنْ ضَيْعَةٍ صَيَّرَ رُبُعَهَا لَكَ فِي كُلِّ سَنَةٍ حَجَّةً إِلَى عِشْرِينَ دِينَاراً وَ أَنَّهُ قَدِ اِنْقَطَعَ طَرِيقُ اَلْبَصْرَةِ فَتَضَاعَفُ اَلْمَئُونَةُ عَلَى اَلنَّاسِ فَلَيْسَ يَكْتَفُونَ بِعِشْرِينَ دِينَاراً وَ كَذَلِكَ أَوْصَى عِدَّةٌ مِنْ مَوَالِيكَ فِي حِجَجِهِمْ فَكَتَبَ يُجْعَلُ ثَلاَثُ حِجَجٍ حَجَّتَيْنِ إِنْ شَاءَ اَللَّهُ ۱
🔸ابراهيم بن مهزيار گويد:
طى نامهاى به امام حسن عسكرى عليه السّلام نوشتم:
دوستدار شما على بن مهزيار وصيّت كرد كه از مزرعهاى كه يك چهارم آن مال شماست در هر سال حجى تا بيست دينار انجام شود. اكنون راه بصره مسدود است و هزينه سفر براى مردم بيشتر شده و بيست دينار كافى نيست. البته عدّهاى ديگر از دوستان شما نيز اينگونه وصيّت كردهاند (تكليف چيست؟) حضرتش مرقوم فرمود: هزينه سه سفر حج را دو سفر حج قرار دهيد( ۶۰ دینار برای دو حج)، ان شاء اللّه.
👇توضیح 👇
⬅️در روایت بالا راوی از امام حسن عسکری علیه السلام در مورد اجیر شدن برای حج سوال میکند(یعنی تقریبا ۲۴۵ سال بعد از غصب فدک)
نتیجه روایت👈در ۲۴۵ سال بعد از غصب فدک شخصی با ۳۰ دینار از هواز می توانسته به حج برود.
وقتی ۲۴۵ سال بعد از غصب فدک ۳۰ دینار اینقدر ارزش مالی دارد
پس زمانی که نصف قیمت فدک ۵۰ هزار دینار است چقدر می شود⁉️⁉️⁉️
👈پست قبلی را با دقت مطالعه کنید👉
✍: عیسوند
📚:کافی ج۴ص۳۱۰
خوبی شب های بلند مثل #شب_یلدا برای مومن
امام صادق علیه السلام
الشِّتَاءُ رَبِیعُ الْمُؤْمِنِ یَطُولُ فِیهِ لَیْلُهُ فَیَسْتَعِینُ بِهِ عَلَی قِیَامِهِ وَ یَقْصُرُ فِیهِ نَهَارُهُ فَیَسْتَعِینُ بِهِ عَلَی صِیَامِهِ
زمستان، بهار مومن است
از شب های طولانی اش برای شب زنده داری
و از روزهای کوتاهش برای روزه داری بهره می گیرد.
وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۴۱۴
#یلدا
@kalam_maesoumin
کانال ما در روبیکا
https://rubika.ir/kalam_maesoumin
#حدیث_مهدوی
💎امام رضا(علیه السلام) فرمودند:
✨«منتظرین گداخته می شوند، همان گونه که طلا در کوره گداخته می شود، و مانند طلای ناب از ناخالصی پاک می شوند»
📗 الارشاد ص ۳۳۹
〰️➿〰️➿〰️➿〰️➿〰️
#حدیث_مهدوی
💎امام حسین(ع) :
قیام کننده این امت,فرزند نهم من است که غیبتی طولانی دارد و هنگامی که تاریکیهای غیبت, همه جا را فرا می گیرد؛خفاشان کور چشم و گرگان درنده به تقسیم اعتبارات و امتیازات او می نشینند.
📚(الزام الناصب,ص۶۷)
#یلدای_مهدوی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#امام_زمان
⚘اَݪٰلــّہُـمَّ؏َجِــِّلݪِوَلیـِّڪَالفَرَجـــ⚘
@kalam_maesoumin
پیامبر رحمت [ص]
✨«زنان هرچه پوشیده تر باشند
سعادتمند تر هستند»✨
سفینه البحار، ج ۲، ص ۲۹۸
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
#حجاب
@kalam_maesoumin
✨صـلــواتـــ شـــبـــ جـمـعـہ✨
🌹 مرحوم مجلسی دوم ( پسر ) گفته اند ؛
شب جمعه ای مشغول مطالعه بودم که به این دعا رسیدم -
🕊 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحمَّــــــــدٍ وآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم ، اَلْحَمْدُ لله مِنْ اَوَّلِ الدُّنْیا اِلی فَنائِها وَ مِنَ الآخِرَةِ اِلی بَقائِها
اَلْحَمْدُ للهِ عَلی کُلِّ نِعْمَةٍ ، اَسْتَغْفِرُالله مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ و اتوبُ الَیهِ وَ هُوَ اَرْحَمُ الرّاحِمینَ 🕊
👆 بعد یک هفته مجدد خواستم آنرا بخوانم که در حالت مکاشفه ندایی شنیدم از ملائکه " که ما هنوز از نوشتن ثواب قرائت قبلی فارغ نشده ایم ...! "
📚 قصص العلما
💎 دعای معروف شب جمعه _ ۱۰ مرتبه ؛
یا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِيَّةِ ، يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالْعَطِيَّةِ ، يَا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِيَّةِ ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ خَيْرِ الْوَرَى سَجِيَّةً وَ اغْفِرْ لَنَا يَا ذَا الْعُلَى فِي هَذِهِ الْعَشِيَّةِ .
💝 جـهــتــ تــعـجــیـل در فــرجــ حـضـرتـــ ولـــے عــصـــرمان (عـجـل الـلـه تـعـالـے فـرجـہ الشـریــفـــ) صـــلــواتــــ💝
#شب_جمعه
@kalam_maesoumin
کانال ما در روبیکا
https://rubika.ir/kalam_maesoumin
➖ثواب مضاعف اعمال خیر در روز جمعه ...‼️
🛑 عَنْ هِشَامِ بْنِ الْحَکَمِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: فِی الرَّجُلِ یُرِیدُ أَنْ یَعْمَلَ شَیْئاً مِنَ الْخَیْرِ مِثْلَ الصَّدَقَةِ وَ الصَّوْمِ وَ نَحْوَ هَذَا قَالَ یُسْتَحَبُّ أَنْ یَکُونَ ذَلِکَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ فَإِنَّ الْعَمَلَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ
یُضَاعَفُ.
🔰هشام بن حکم درباره کسی که میخواهد کار خیری مانند صدقه ، روزه و مانند آنها انجام بدهد ، از امام صادق علیه السّلام این چنین نقل میکند: مستحب است در روز جمعه باشد ؛ چرا که کار نیک در روز جمعه ، به صورت مضاعف ثواب دارد.
📚:الخصال للشيخ الصدوق ج ۲ ص ۳۹۳
#حکایت_خوبان
❇️ #تواضع_آیت_الله_العظمی_صافی(ره)
🔹روزی از روزها، چند نفر از جوانان دانشجوی متدیّن از کرج آمده و به اتاق حقیر - که توفیق داشتم سالها بهعنوان مسئول استفتائات و اجازات دفتر آیت الله العظمی #صافی_گلپایگانی، در خدمت معظم له باشم- وارد شدند.
🔹️ اوراقی حدود ۱۵۰ برگ به همراه داشتند و میگفتند که اینها حدود ۱۹۰ #شبهه از طرف #وهابیت است که در کرج منتشر شده و هیچ کسی جواب نداده است که بعداً متوجه شدم این سؤالات، متن کتابی بنام «أسئلة قادت شباب الشیعة الی الحق» است که توسط وهابیها نوشته شده بود.
🔹️ حقیر گفتم چون استفتائات از داخل و خارج کشور بسیار زیاد است و معظمله خودشان مقید هستند که آنها را ملاحظه کنند، بعید است فرصت رؤیت و پاسخ به این سؤالات را داشته باشند.
🔹️ با اصرار زیاد آنها، قبول کردم که آن اوراق را عصر که حسبالمعمول خدمت آقا شرفیاب میشدم تقدیم کنم.
🔹عصر که مشرّف شدم و به آقا این قضیه را عرض کردم. فرمودند: حالا بگذارید تا نگاهی کنم.
آن شب گذشت. فردا صبح که برای درس تشریف آوردند، سررسیدی در دستشان بود و قضیه این سؤالات را سر درس مطرح نمودند.
🔹️ آقا فرمودند چون دیدم این شبهات بیپاسخ مانده است، از دیشب بعد از #نماز_عشا شروع به پاسخ دادن به اینها کردم و وقت و ساعت را با شنیدن صدای اذان صبح متوجه شدم!
🔹️ بعد از درس، سررسید را به حقیر دادند تا کارهای آن انجام شود. دیدم در آن شب، به سی و سه سؤال از آن اوراق، جوابهای مستدلّ و تحقیقی داده بودند. حتی بعضی جاها در متن، دستشان خط خورده بود و حاشیه زده بودند که #اینجا_داشت_خوابم_میبرد.
⬅️ چند روز دیگر هم بقیّه سؤالات را سریع و دقیق پاسخ دادند و پس از انجام کارهای شکلی، کتاب با عنوان «صراط مستقیم» چاپ شد.
✅ببینید یک عالم و فقیه غیور حتی در کهولت سن و عمر بیش از ۹۰ سالگی، چگونه با #غیرت_دینی و #نشاط_علمی، این چنین شب تا صبح را بیدار میماند و برای خدا انجام وظیفه مینماید. این، برای همه ما، روحانی و غیر روحانی، درس است.
📚 محضرِ آفتاب، نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(ره) /محسن اکبری شاهرودی
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
❤️❤️❤️❤️❤️
📌دستگیری از مردم
زمانی شخصی #مستأجر در نزد امیرمؤمنان #علی(ع) از رفتار صاحب خانه خود شکایت کرد.
چون میان آنان صلح برقرار نگردید، #امیرمومنان علی(ع)، مزرعه کوچکی در #مدینه داشت که آن را با خانه مالک معاوضه کرد و خانه را به همان مستأجر بخشید.
📚کلینی، الکافی، ج7، ص423، ح6.
📚ابن فرات کوفی، تفسیر، ص566.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آنچه ما کردیم با خود هیچ نابینا نکرد
در میان خانه گم کردیم صاحب خانه را
💔اللهم عجل لولیک الفرج💔
🔸خاطرهای درسآموز از مسئولیتپذیری اجتماعی آیت الله حائری شیرازی🔸
(ناقل خاطره: محمدعلی نادعلی)
در تابستان سال ۷۷ با دوستانی به همدان رفتیم تا دو سه روزی در معیت استاد «حاج شیخ حسین انصاریان» باشیم. پیش از ظهر، ما را به سیاحتی در درّۀ «گنجنامه» بردند. چون تابستان و تعطیلات بود، جمعیت زیادی آمده بودند. متوجه شدیم مردم برای قضای حاجت مشکل دارند. به ما هم سرایت کرد؛ چون سه چشمۀ توالت موجود در گنجنامه گرفته بود که کاسۀ آنها پُر و لبریز از کثافت شده بود. مردم به ناچار با سنگ و کلوخ و ... قضای حاج می کردند.
ما که قصد داشتیم در آنجا تا غروب بمانیم، دیدیم با این وضع ممکن نیست لذا تصمیم گرفتیم کمی در تپه ها و باغات پیاده روی کنیم و برگردیم. ساعاتی بعد که به محل پارک ماشین ها کنار توالت های غیر قابل استفاده برگشتیم، متوجه صف مردم برای قضای حاجت و وضو گرفتن بعضی دیگر شدیم.
تصور کردیم شهرداری یا سازمان گردشگری که پول ورودی می گیرند، دستشویی را درست کرده اند! اما در میان مردم سخن از یک شیخ محترم بود که می گفتند به اینجا آمده برای دیدن گنجنامه و کار را ایشان درست کرده اند. راننده ما -که آنجا مانده بود- برایمان نقل کرد که یک روحانی آمد و وضع مستراح ها و مشکل مردم را که دید، اول سراغ مسئولین را گرفت، کسی حضور نداشت. از راننده و همراهانش کمک خواست و آنان هم چون دیدند آنجا پر از تعفّن و ... است، به ایشان گفتند: «خیلی بوی بد می دهد و ابزاری برای پاکسازی نداریم. شیرهای آب هم خراب اند. نمی توانیم کاری بکنیم». لذا خود ایشان رفتند و اوضاع را دیدند. آنگاه، لباس روحانیت را از تن در آوردند و آستین ها را بالا زدند و دست هایشان را در کیسه های پلاستیکی میوه هایی که در ماشین بود کردند. سپس گفتند هرچه کیسۀ پلاستیک در ماشین ها هست، بیاورند. ایشان پارچه ای روی دهان و بینی خود بستند و شخصاً تمام اشیاء و لجن ها و ... را با دست از کاسه های توالت بیرون کشیده و در کیسه ها ریختند و از راننده و محافظ ها -که حالشان به هم میخورد- خواستند از درّه با دبّه ها آب بیاورند. پس از تخلیه و باز کردن گرفتگی ها، همۀ توالت ها را شسته و آمادۀ استفاده مردم کردند. خرابی لوله ها و شیرهای آب را هم برطرف کردند و سپس، خود را طاهر کرده، وضو گرفته و در گوشۀ باغچه ای در آن نزدیکی به نماز ایستادند.
مشتاق شدم بروم ایشان را ببینم و بدانم کدام روحانی اند. از دور به ما نشانش دادند و تا آمدیم به ایشان برسیم سوار خودرو شده بودند. ماشین چرخی زد و از کنار ما رد شد و دیدم ایشان «آیت الله حائری شیرازی» نمایندۀ ولی فقیه و امام جمعه شیراز است. بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم و به همراهان گفتم: ای کاش رسیده بودیم و برای این کار، دستشان را بوسیده بودیم. همراهم به شوخی گفت: حالا نذر کن هر وقت دیدی، ببوسی تا قضای دست بوسی را بجا بیاوری! من با جدّیت گفتم: نذر می کنم حتما برای بوسیدن هر دو دستش به شیراز بروم.
چند ماه بعد استاد «حاج شیخ حسین انصاریان» را برای منبر به شیراز دعوت کردند و من هم برای دیدن آشنایان و دیدار ایشان و میزبانش «آیت الله حائری» به شیراز رفتم. هم فال بود و هم تماشا. هنگامی که به خانۀ آیت الله حائری رفتیم، تعدادی از روحانیان و مسئولان نشسته بودند. می دانستم آقای حائری به هیج وجه نمی گذارند کسی دستش را ببوسد. وسط مجلس ایستاده و اعلام کردم حاج آقا اجازۀ دست بوسی نمی دهند، اما من چند ماه پیش در همدان برای کاری که کرده اند، نذر شرعی کرده ام تا در نخستین دیدار، هر دو دست ایشان را ببوسم. بلافاصله، به سمتشان رفتم و با ذکاوت و هوشی که داشتند متوجه علت شدند. تا آمدند دست ها را پس بکشند، آن دو را گرفتم و بوسیدم و بر دیده گذاشتم. به مطایبه و نکته پرانی همیشگی گفتند: شما فقط اهل تشویق کار خوب هستید یا اهل عمل به کارهای خوب هم هستید؟ عرض کردم: دعایمان کنید که اهل عمل بشویم، چون پیش از جنابعالی، ما هم گرفتاری مردم و خودمان را در آن تنگه دیده بودیم و رد شدیم. کُمیت کار ما لنگ است، امیدوارم از شما بیاموزیم. بعد آهسته تر فرمود: حالا نمی خواهد به این آقایان بگویید. بین خودمان باشد.
#مسئولیت_پذیری_اجتماعی
#ذلت_باطنه
📌سیر مطالعات تاریخ اسلام، سیره اهل بیت علیهم السلام، تاریخ تشیع، منابع تاریخ اسلام و تاریخ ایران معاصر:
⬅️تاریخ اسلام
مهدی #پیشوایی
◀️سیره رسول خدا(ص):
رسول #جعفریان
⬅️پیامبر(ص) از دیدگاه اهل بیت(ع)
حامد #منتظری_مقدم
◀️حیات فکری و سیاسی امامان شیعه:
رسول جعفریان
◀️جهان در آستانه بعثت:
محمدرضا #جباری
◀️تصویر عصر جاهلی در قرآن:
انسیه #خزعلی
◀️آسیب شناسی #فرهنگ حاکم بر #ایران مقارن ظهور اسلام
سیدحامد #نیازی
◀️پیامبر و یهود حجاز
مصطفی #صادقی
◀️تاریخ و سیره حضرت #زهرا سلام الله علیها:
محمد جواد #یاوری سرتختی
◀️تاریخ #خلفا
محمد جواد یاوری سرتختی
◀️تاریخ #تشیع
محمد جواد یاوری سرتختی
◀️تاریخ اسلام: 2 جلد: از بعثت تا دوره خلفاء- از سقیفه تا کربلا:
مهدی #پیشوایی
◀️منابع تاریخ اسلام:
رسول جعفریان
⬅️بررسی تاریخی اسلام و برده داری
عبدالرضا عرب #ابوزیدآبادی
⬅️سرنوشت اسیر در اسلام
سیدعلی #میرشریفی
◀️تاریخ نگاری شیعه:
محمدرضا هدایت پناه
◀️تاریخ تحلیلی اسلام:
جواد #سلیمانی
◀️عدالت در گرداب:
جواد سلیمانی
◀️ریزش خواص:
جواد سلیمانی
◀️بازتاب تفکر عثمانی در واقعه کربلا:
محمدرضا #هدایت_پناه
◀️مناسبات انصار و مهاجرین:
حسین #حسینیان مقدم
◀️سازمان وکالت:
محمدرضا جباری
◀️مقتل جامع #سیدالشهدا(ع):
موسسه امام خمینی زیر نظر استاد مهدی پیشوایی
◀️سیره فرهنگی، سیاسی، نظامی و اقتصادی اهل بیت علیهم السلام:
علی اکبر #ذاکری
◀️سیمای کارگزاران:
علی اکبر ذاکری
◀️جمال کعبه:
حسین #دانش_کیا
◀️سیره همسرداری امامان معصوم
یدالله #مقدسی
⬅️ویژگی های علوم ائمه
سیدعلی #هاشمی
⬅️راهبردهای اقتصادی پیامبر(ص)
حمید #سبحانی
◀️زندگانی امام #زمان(عج) با عنوان منتخــب الاثــر فــی الامــام الثانــی عشــر:
آیت الله لطــف الله #صافــی گلپایگانی
◀️تاریخ تحلیلی نشانه های ظهور:
مصطفی #صادقی
◀️درسنامه #مهدویت:
خدامراد #سلیمیان
◀️فرهنگنامه مهدویت:
خدامراد سلیمیان
⬅️امامت پژوهی
جمعی از نویسندگان
◀️مشهورات بی اعتبار در تاریخ و #حدیث
مهدی سیمایی
⬅️کلام شیعه
محمدرضا #کاشفی
⬅️اخباریگری
ابراهیم بهشتی
◀️تاریخ معاصر ایران:
جلال الدین #مدنی
◀️تاریخ تحولات سیاسی ایران:
موسی #نجفی و موسی #حقانی
◀️تاریخ تشیع در ایران از آغاز تا طلوع دولت #صفوی:
رسول جعفریان
◀️تاریخ ایران اسلامی(از طاهریان تا صفویه)
رسول جعفریان
◀️تاریخ فرهنگ و تمدن اسالمی:
محمد رضا #کاشفی
◀️چالش سیاست دینی و نظم سلطانی:
نجف لک زایی
غرب شناسی علمای شیعه
احمد #رهدار
◀️منطق فهم حدیث:
سیدکاظم #طباطبایی
⬅️ماهیت و الزامات فقه پیشرفت
امین رضا عابدین نژاد
⬅️روش شناسی تفسیر قرآن
علی اکبر بابایی
تهیه و تنظیم:
حجت الاسلام دکتر محمدجواد یاوری سرتختی