.
انتقاد یا انتقام از محمود کریمی ها؟
✍️"محمود کریمی"، مقدس نیست. می شود او را نقد کرد و مورد پرسش و انتقاد قرار داد. او خط قرمز نقد نیست.
🔹درباره حکایتی او که اخیرا حین مناجات خوانی در سیما بازگو کرده، دو دیدگاه مطرح شده؛ عده ای می گویند عیبی ندارد و چنان حکایتی محتمل است. عده ای دیگر معتقدند بیان چنین حکایتی دور از شان اهل بیت علیهم السلام است.
♦️طبعا در بیان این قبیل حکایت ها به ویژه در تریبون های عمومی و فراگیر، باید دقت و مراقبت بیشتری انجام شود و درست آن است که از بیان نکات غیر دقیق که موجب شبهه و شائبه باشد، پرهیز شود.
🔹اما یک معیار روشن برای قضاوت درباره اعتراض اخیر وجود دارد: نقد برای اصلاح؟ یا تخطئه برای تخریب؟ اولی مرزهای اخلاق و انصاف را رعایت می کند و دومی چنین مرزهایی را قبول ندارد.
♦️منتقد مصلح، آن قدر منصف است که در کنار دیدن و گفتن یک عیب محتمل، ده ها حسن و خیر و خدمت این مداح اهل بیت (ع) را هم ببیند و بگوید. واقعیت این است که #حاج_محمود_کریمی و نظایر او، اسباب ارتباط جوانان بسیاری با اهل بیت علیهم السلام یا تقویت این پیوند شده اند.
🔹حاج محمود کریمی، ضمن پایبندی به اصول مداحی که از اساتید آموخته، به واسطه نوآوری در سبک های مداحی - و با زبان هنر، سوز و گداز، و شادی و شعف مومنانه- توانست خیلی ها را در تیراژ چند میلیونی، به آستان اولیای دین بکشاند.
♦️او و هم طیفانش -به ویژه پیش کسوت ارجمند حاج منصور ارضی- همچنین، مداحی را به حقیقت آن که دفاع از حق و معارضه با باطل است، نزدیک تر کردند. تبلور این مجاهدت، ایستادن پای انقلاب اسلامی و امام (ره) و شهدا و مدافعان حرم است. پای این منبرها، خدمتگزاران و شهدای والا مقام بسیاری که پرورش یافت.
🔹چنین هنر متعهدی همچنان که جاذبه های نیرومندی دارد، دافعه و کینه دشمنان اسلام و انقلاب را هم بر می انگیزد. چنان که منافقین جدید همسو با ضد انقلاب و نفاق قدیمی، از دو دهه قبل نسبت به اثرگذاری اجتماعی مساجد و هیئت های مذهبی در جذب مردم و جوانان به اردوگاه انقلاب ابراز نگرانی کردند.
♦️حاج محمود کریمی را می شود نقد کرد و مورد پرسش و انتقاد قرار داد. او خط قرمز نقد نیست. بلکه آنجا لازم باشد، باید برادرانه و مشفقانه، ایراد محتمل را متذکر شد. اما فرق است میان "نقد مصلحانه و منصفانه" با "عقده گشایی و تخریب".
🔹جماعتی این روزها علیه محمود کریمی - و حاج منصور ارضی- عقده گشایی کردند که در دوره حاکمیت بر دولت و مجلس مدعی اصلاحات، می خواستند تظاهرات علیه خداوند راه بیندازند؛
♦️به پیامبر اعظم (ص) و اهل بیت (ع) در نشریات و سخنرانی ها تهمت های ناروا زدند و در کف خیابان، به معارضه با قرآن و احکام اسلامی پرداختند. برخی از آنها تا مرز هتاکی به ساحت سید الشهدا (ع) در عاشورای سال 88 پیش رفتند.
🔹آنها بر خلاف منتقدان مصلحی که حکایت اخیر در مناجات خوانی حاج محمود کریمی را نپسندیدند، اتفاقا شادمان هم شدند که سوژه گیر آورده اند بلکه خود به مسئله کردن ماجرا دامن زدند. مشکل آنها با کریمی نه گفتن این حکایت، بلکه آن رونق بخشیدن به مجالس اهل بیت و پرورش سرباز دین است.
♦️حکایت اینها، همان مگسی جویای زخم است. بلکه عمروعاص است که گفت هر جا زخم ببینم، آن قدر بخراشم که خون جاری شود.
🔹از نگاه اینان، دائما باید حاشیه ساخت و آن را فربه کرد تا مردم نپرسند سرنوشت وعده های اشرافیت مفسد و غربگرا چه شد؟ چرا آن وعده های عوام فریبانه، معاش مردم را در تنگنا قرار داد؛ عزت و آخرت مردم را هدف گرفت اما دنیای شان را هم آباد نکرد؟
🌺🌿🌺 @zakerin0 🌺🌿🌺
@kalemat
هدایت شده از عبدالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مجلس حاج منصور هم تعطیل شد.
🔷️مجلس مناجاتخوانی حاج منصور ارضی در مسجد ارک تهران که از پنجشنبه هفته قبل برگزار میشد، دو شب پیش و با دخالت پلیس تعطیل شد.
🔶️این مجلس، تنها محفل مذهبی در تهران بود که در ماه رمضان امسال برای چند شب در تهران برگزار شد.
بازارها باز و حرم ها و روضه ها تعطیل
باید به این سطح از انفعال نیروهای مذهبی و همچنین ناجوانمردی دولتمردان گریست😭😭
@kalemat
🔅سکولاریزاسیون کرونایی و انفعال حوزههای علمیه
بسیاری از نخبگان در حوزه و دانشگاه، هنوز عقلانیت پشتیبان در تعطیلی مساجد و نمازهای جمعه و اماکن متبرکه را نمیدانند و راز انفعال حوزه و تبعیت آن از تمامی دستورات دولتی و پزشکی را نیز درک نمیکنند. ای کاش بزرگواران تصمیمگیر در حوزههای علمیه، تاریخ سکولاریزاسیون در جهان غرب (و همینطور جهان اسلام) را این روزها بیشتر مرور کنند و ببینند سکولاریزاسیون نه یک فرایند فلسفی بلکه یک فرایند اجتماعی و مهمتر از آن یک فرایند روانی و احساسی بوده است (کتاب دین و نگرش نوین از استیس). آنجا که مزاج جامعه تغییر میکند و آنجا که عادتها دگرگون میشود، و آنجا که مناسک دینی و دینداری اجتماعی در شلوغی بازار متوقف میشود، اصل دینداری به صورت طبیعی به محاق میرود. هستند برخی از روحانیانی که امروز با ژست همراهی با علم و نوگرایی و با تأکید بر قاعدۀ «لا ضرر» به دینداری خانگی و معنویتهای فردیِ درانزوا توصیه میکنند، لیکن نمیدانند که سکولاریزاسیون حداقلی (یا سکولاریزاسیون مهربان) به شکل طبیعی و ناخواسته راه را برای سکولاریزاسیون حداکثری (سکولاریزاسیون نامهربان و الحادی) هموار میکند.
آنچه در این باب جالب است درک بهتر برخی از جریانات سکولار در ایران از جایگاه و اهمیت مسجد و حرم و نماز جمعه در جامعه ایران امروز است. این طیف هوشمندانه کرونا را فرصتی طلایی میدانند و برای تعلیق مناسک (و شاید حذف شریعت و ترویج طریقتهای نوظهور معنوی) از میان برخی تیشرتپوشان حوزه هم یارگیری میکنند و تأخیر و یا تعطیلی امکان مذهبی را به زبان حوزه و دانشگاه تئوریزه میکنند. از این منظر، تبلیغات منفی علیه قم و عتبات مقدسه، تبلیغ علیه روحانیت، تبلیغ علیه تولیتهای اماکن مقدسه، و حتی جوسازی علیه طب موسوم به «طب اسلامی» (با تمامی حواشیای که داشته) همه ذیل یک پروژه و برای ماموریتی واحد شکل گرفته و آن هدم و هتک دینداری اجتماعی (و حذف کارکردهای سیاسی و منطقهای و هویتی مناسک اسلامی) است. انفعال حوزه که بخشی از آن به خاطر فقدان استقلال لازمِ حوزه علمیه در برابر دولت است موجب گشته که حوزه به راحتی تحقیرها، کنایهها، و طعنههای مقامات سخنگو در دولت را تحمل کند و آنگاه به جای موضعهایی از سر قدرت و اعتبار، به سمت تیم کارشناسی دولت غش کند و با ضعفی آشکار و آزاردهنده مایه سرگشتگی و سرگردانی طیف وسیعی از مومنان در زیست دینداری شان شود. امروز به جای اینکه حوزه و متولیانِ آن امر دینداری مردم را تمشیت کنند جا را به گونه ای خالی کرده اند که دینداران و گاه طلبه های جهادی مجبورند دینداری شان را از دولت و نهادهای مربوطه گدایی کنند. حوزه اگر نتواند مسائل داخلیِ مربوط به دینداری در ایران را تدبیر کند، بیشک از نقشآفرینی در تحولات دینیِ جهان اسلام مثل حج و اربعین نیز بازخواهد ماند. آنگاه ادعای تمدنگرایی برای چنین حوزهای بیشتر یک ادعای لوکس و فیک خواهد بود تا ادعایی واقعی و اثرگذار.
@Habibollah_Babai
@kalemat
هدایت شده از عبدالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازگشت به خویشتن خویش
انسان ها هر چه هم در منجلاب بی بی سی فرو بروند در مواقع حساس خدا را صدا می زنند
@kalemat
❎ رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با کرونا:
🔹یک سؤال بیپاسخی وجود دارد در مورد مراسم دعا و نماز و عبادت؛ بنده هیچ پیشنهادی در این باره ارائه نمیکنم و تابع نظر و تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم اما باید توجه داشت که عبادات و توسل بخصوص در ماه رمضان و شبهای قدر جزو نیازهای اساسی و حتمی مردم است و مردم در قضایای مهم نیز بیشتر به ارتباط با پروردگار نیاز دارند البته معتقدم اگر قواعد سختگیرانهای هم در این زمینه وضع شود مردم مؤمن و مسجدی حتماً بیشتر از دیگران به آن عمل میکنند.
🔹همان گونه که گفتم نظر کارشناسیشده در ستاد ملی مبارزه با کرونا را معتبر میدانم اما این بررسی را باید به کسانی سپرد که حقیقت و ضرورت دعا و توسل را درک میکنند آن وقت هر چه آنها تصمیم بگیرند بنده و همه مردم به آن عمل خواهیم کرد.
✍️ چند نکته از این بیانات مهم برداشت می شود
1- عدم بازگشایی اماکن مذهبی در شرایطی که تقریبا همه مشاغل و صنوف بازگشایی شده ، حتی برای رهبری نظام هم مایه تعجب است که ایشان تعبیر به "سوال بی پاسخ " می کنند.
2- رهبری همچنان بر فرایند تصمیم گیری ستاد مبارزه با کرونا به دلیل اهمیت به تخصص احترام می گذارند
3- ارتباط معنوی مردم با پروردگار ، ریشه حل بسیاری از معضلات و مشکلات روحی و جسمی است و باید برای این مساله فکر جدی شود
4- اگر بازگشایی اماکن مذهبی و مساجد انجام شود مردم مذهبی بیش از دیگران موارد بهداشتی را رعایت می کنند.
5- رهبری تاکید می کنند تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا را قبول دارند اما مشروط به آنکه بررسی های این ستاد توسط افرادی صورت گیرد که حقیقت و ضرورت دعا و معنویت و توسلات را درک می کنند
6- مجموعه تصمیم گیرندگانی که رسما گریه و عزاداری را مایه افسردگی می دانند چگونه می توانند ضرورت دعا و توسل و معنویت را برای گره گشایی از مشکلات بشر درک کنند؟!
7- همه ما می دانیم که رهبری با توجه به جایگاه و منشی که دارند قطعا خلاف دستورات ستاد کرونا نظر نخواهند داد و البته این ابدا بدان معنا نیست که قلبا از همه تصمیمات ستاد راضی و خشنودند بلکه بدلیل رعایت کردن نظر متخصصین از تصمیمات ستاد تمکین می کنند.
📌سوال اینجاست چه مجموعه تفکراتی در این ستاد بوده و هستند که رهبری مجبور شده اند با این کنایه صریح تر از تصریح چنین قیدی را برای رعایت تصمیمات این ستاد وارد آورند؟؟
@kalemat
گاه نگارشهای طلبگی
❎ رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با کرونا: 🔹یک سؤال بیپاسخی وجود دارد در مورد مراسم
⭕️ تولیت آستان قدس رضوی: پیگیر بازگشایی حرمهای مطهر با رعایت موازین کامل بهداشتی هستیم
🔸تولیت آستان قدس رضوی اعلام کرد:
🔹همچنان پیگیر بازگشایی حرمهای مطهر ضمن رعایت کامل تمام اصول و موازین بهداشتی با تضمین حفظ سلامت مردم و زائران، هستیم.
🔹ما نمیگوییم دستور العملی که توسط اعتاب مقدسه تدوین شده است را تصویب کنید، کارشناس این امر شما هستید، اما کارشناس حرمهای مطهر ما هستیم، تصمیم نهایی با شما است، اما از نظرات ما استفاده کنید یا حداقل آنها را بشنوید، تا بتوانیم غصه از دل میلیونها محب اهل بیت (ع) برداریم.
@kalemat
گاه نگارشهای طلبگی
❎ رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با کرونا: 🔹یک سؤال بیپاسخی وجود دارد در مورد مراسم
حضرت آقا در روز کارگر سال ۹۹ فرمودند: خیلیها کرونا گرفتند و متوجه هم نشدند و
علایمی هم نداشتند چون سیستم ایمنی قوی داشتند
...
و فرمودند در همه زمینه ها از جمله اقتصادی باید سیستم ایمنی را تقویت کرد....
آنچه سیستم ایمنی زمین را در برابر نزول بلاها مقاوم میکند محافل و مجالس دعا و ذکر ومناجات و زیارتها هستند
اکنون به بهانه کرونا دولت غربگرا ، همه این محافل و حرمها را تعطیل نموده است
دوستان مذهبی و اهل بیتی بنظرتون هیچ حرکت مطالبه گرایانه ای در این مقوله نباید داشته باشیم؟؟!!
@kalemat
🔻رنجنامه سیدحسین آقامیری خطاب به برادرش
بسم الله الرحمن الرحیم
رَبِّ إِنِّي لِما أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فقیر
🔹 سختیها و وحشتها و اهوال گوناگونی در قیامت برای انسان وجود دارد و فرقی هم بین مؤمن و غیر مؤمن نیست؛ "یَومَ یَفِرُّ المَرءُ مِن اَخیـهِ وَ اُمِّه وَاَبیهِ وَ صاحِبَتِه وَ بَنیهِ لِکُلِّ امرِئٍ مِنهُم یَومَئِذٍ شَأنٌ یُغنیه". امروز همه ما شرایط خود را برای ورود در یک چنین معرکهی سختی که اهمّیّت و دشواری آن اصلاً برایمان قابل تصوّر نیست، آماده میسازیم؛ «یوم یجعل الولدان شیبا».
🔹 به خدای متعال پناه میبریم، چراکه همه ما در معرض گرفتاریهای مختلف نفس هستیم و هیچکدام از گزند و کید شیطان در امان نیستیم. برهمین اساس و به جهت وظیفه و مسئولیت، نکاتی را در مورد، برادرم آقای سیدحسن آقامیری عرض می کنم. البته دوستان و عزایزانی که در این سالها با حقیر ارتباط دارند کاملا به نظر بنده واقفند و این مرقومه برای آنها مطلب جدیدی ندارد اما به جهت سوالات و گلایه هایی که در مورد بعضی موارد گذشته و این مسأله اخیر پیش آمده بود لازم دانستم نگاهم را به صورت روشن بیان کنم.
🔹با این مقدمات به صراحت عرض میکنم که حقیر از جهت مبانی فکری و برآیند عملی، با ایشان اختلاف نظر مبنایی دارم. برای فهم صحیح و دقیق از گوهر معارف دینی می بایست سیر متمرکز و مشخص تحصیلی تحت نظر استاد خبره داشت و از التقاط و
برداشت ذوقی و سلیقه ای و مطالعات پراکنده و سطحی احتراز کرد. تفکر اگر از یک مبدا و مبنای روشن نباشد جز به هم بافتن حق و باطل، ماهیتی برای توجیه مسیر غلط ندارد.
متأسفانه نتیجه نگاه سطحی به دین بیش از هر کسی دامنگیر جوانان بی دفاع می شود و این گناهی بزرگ است.
🔹البته واقعا صمیمانه امیدوارم ایشان به شکرانه ی استعدادها و توانمندیهایی که دارند تلاش در اصلاح این روندکنند و از فرصت کوتاه عمر و داشته های خود به بهترین شکل استفاده نمایند. اصرار برعمل غیر صالح از جانب خود فرصت دفاع را سلب میکند.
🔹 تمام عمر ما در اینجا ولو خیلی طولانی، در برابر ابدیتی که در پیش داریم یک لحظه هم نیست.
نمیتوان از روز موعودی که با لطائف باطن عمل و فکر و نیتمان مواجه میشویم، غافل ماند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
@kalemat
هدایت شده از عبدالله
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رئیس جمهور تانزانیا خطاب به بهداشت جهانی WHO تمام کیتهایی که فرستادید جعلی و فیک بودند!
ما به نمونه هایی از میوه پاپایا ، گوسفند ، بز و سایر موارد بصورت آزمایشی از کیتهای ارسالی استفاده کردیم که همه آنها به ویروس کرونا مثبت شدند!😂
حالا تصور کنید تحریم نیستیم و بهداشت جهانی یا آمریکا به ما کیتهای تست کرونا فرستاده!🤦♂️
به برکت تحریمها کیتهای با کیفیت صادر میکنیم😎
#سازمان_کشتار_جهانی #who
@kalemat
اونایی که خیلی برای تمسخر و تحقیر ارتش عجله دارند و با بیگانگان همصدا شدهاند؛
۹۰ کشته و زخمی فقط در یکسال در تمرینهای نظامی اربابتون، اون رو هم مسخره میکنید!؟
@kalemat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آیت الله محمدمهدی میرباقری
🔹واقعا این خبری که درباره کرونا میگویند دروغ است؛ این خبر اینقدر بزرگ نیست. خطر هست ولی اینجوری نیست که اینها میگویند. به مردم دروغ میگویند. سیاست تنظیم خبری، توطئهای پشتاش است.
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
💎جنگ #ذوالجبلتین كه در آن سه ميليون ايرانى به دست اعراب كشته شدند چه بود؟😮
_راستش اصلا چنین جنگی وجود نداره و این اسمو من از خودم در آوردم😄
✅ اما برای حرفم منبع دارم:
کتاب #تاریخ_طبری
جلد سوم
صفحه ۵۶٧
💎 کی به کیه؟؟
حالا کی میره این کتابو پیدا کنه و بره جلد سومش و صفحه ۵۶٧ رو بخونه و بیینه چنین جنگی هست یا نه؟؟ 😉
✅ یه منبع دیگه هم هست: شرحِ ابن ابی العُمیر،
جلد ٢
صفحه ٩٧ 😋
💎 همچنین کتابی هم وجود نداره، چون اسمشو از خودم در آوردم،
کی به کیه؟😊
👆👆این شده داستان متون و عکس ها در شبکه های اجتماعی..
هر چرتو پرت و دروغی حتی خیلی عجیب ! و بزرگ ! که میخوان مینویسن، اخرش ده تا از این منابع هم مینویسن،
و شما پیش خودت میگی خب، متن که
منبع داره، پس باید بپذیرم...‼️
🔔 یا طرف رو اصلا نمیشناسیم و فکر میکنیم چون همه جا اسمش هست و معروفه، پس حتما آدم بزرگ و دانشمندی!😮 بوده و بعدش تهشو که درمیاریم، می فهمیم اونقدر نفس خبیثی داشته که بر اثر خودکشی و زنبارگی و فلان و فلان مرده.... و تازه قضاوتهامون دربارهاش عوض میشه. ☹️
🔔 و این چنین میشه که با این متنها و عکسهای دروغ و پر از جعل و تحریف، 👈یه عده باستان پرست و نژادپرست میشن. 👈یه عده که شاید زمانی نمازخون بودن، #آتئیست و بی دین میشن یا توی اعتقاداتشون شک میفته، 👈 یه عده افکار عجیب غریب و درهم برهم پیدا میکنن، 👈یه عده مریض میشن. مریض روحی، مریض فکری و حتی مریض جسمی... 😔 🔔یادتون نره، دشمن این شبکه ها رو برای تخریبِ افکارِ #منوتو ساخته، وگرنه از چشم و اَبروی ماها که خوشش نمیومده...
ولی ما میتونیم مکر خودشو به خودش برگردونیم...
☘️ بیایید اعتقاداتمون رو روی هوا و توهماتِ این یا اون و یا اسمِ و یا لباسِ اشخاص بنا نکنیم تا با دو تا فوت کردن بریزه پایین....
خوب بخونیم. خوب بشنویم و خوب فکر کنیم.
عقل و قرآن چراغ راه ماست. از اولی استفاده کنیم و با دومی اُنس بگیریم.🙏 . . . . .
#التماس_تفکر
✍️
#مسعود_فدک
@kalemat