⭕️ تاریخ زبان عبری (بخش اول)
✅ زبان عبری یکی از شاخه های زبان سامی می باشد.
چون حضرت #ابراهیم در سفر خویش از « رود اردن » و بنا به روایتی از « رود فرات » عبورنمود، به ابراهیم خلیل الله اولین #عبرانی می گویند.
واژهی عبری از ریشه « ع ب ر » و عبور نمودن می باشد.
این واژه در زبان عبری [ עברי ] { عیوری } تلفظ می شود و از ریشه [ עבר ] { ع ب(تلفظ و) ر } می باشد.
ابراهیم ابتدا به زبان کهن #آرامی و یا سایر زبان های #میان_رودانی از شاخه زبان های سامی،سخن می گفته است ولی در #کنعان احتمالا وی و فرزندانش اندک اندک با زبان #کنعانی آشنا شدند و بدین زبان سخن گفتند.
❗️بنابراین ریشه زبان عبری باستان را باید در زبان کنعانی جستجو نمود.
✳️ حضرت ابراهیم(ع) در کنعان ساکن شد و پس از وی نوهی ایشان یعنی یعقوب(ع) فرزند اسحاق(ع)
که ملقب به #اسراییل ( #اسرائیل ) بود،به همراه فرزندان خویش ( #بنی_اسراییل ) به سرزمین #مصر سفر نمود.
پس از گذشت چند نسل بنی اسراییل به همراه #موسی (ع) از مصر خارج شدند و در سرزمین #فلسطین و کنعان ساکن شدند و بار دیگر بنی اسراییل با زبان کنعانی برخورد نمودند.
💢 #عبری_کهن به مرور زمان از زبان کنعانی شکل گرفت و تا زمان سقوط #سامریا پایتخت #دولت_افراییم ( #اسراییل_شمالی ) در سال ۷۲۱ قبل از میلاد به دست #آشوریان و سپس سقوط #قدس پایتخت #دولت_یهود ( #اسراییل_جنوبی ) در ۵۸۷ قبل از میلاد،زبان عبری کهن به عنوان یک زبان زنده وجود داشت.
❇️ اسراییلیان عقیده دارند ده #سبط از #اسباط دوازده گانه بنی اسراییل پس از سقوط دولت افراییم،از بین رفتند و دولت یهودیان و #سبط_یهودا پس از سقوط دولت یهودیان به عنوان برده به #بابل منتقل شدند؛بنابراین بین #یهودی و #بنی_اسراییلی از نظر یهودیان تفاوت وجود دارد.
♨️ در نمودار بالاتر نشان داده شده که زبان عبری کهن از کنعانی ایجاد شده و سپس به زبان #سامری تبدیل شده که با نابودی دولت افراییم از بین رفته است.
پس از این تاریخ و نابودی دولت های یهودیان و مهاجرت عده ای از یهودیان،آنان در محاورات روزانه خویش به زبان #آرامی سخن می گفتند و زبان عبری فقط به عنوان زبان تورات مقدس در نیایش های دینی استفاده می شد.
❎ به مرور #خاخام های یهودی زبان عبری کهن را با کمک آرامی احیا نمودند؛از این زبان با عنوان زبان #عبری_میانه ( یهودی ) یاد می شود.
عده ای از محققین زبان عبری کتاب مقدس را متعلق به همین دوران زبانی می دانند.
#عبری #اسراییل
⭕️ تاریخ زبان عبری (بخش دوم)
♻️ گفته شد که یهودیان برای احیای زبان عبری از زبان آرامی استفاده نمودند و با کمک زبان آرامی که زبان رایج در منطقه میان رودان بود،توانستند زبان خویش را احیا نمایند؛البته آنان از زبان #پارسی_میانه نیز اندکی وام گرفتند.
✅ پس از ظهور اسلام،دانشمندان اسلامی اقدام به نوشتن کتب بسیاری در علم #صرف و #نحو و #لغت #ادبیات_عرب نمودند و زبان عربی بسیار پیشرفت نمود.
در این دوران یهودیان از زبان عربی استفاده می نمودند؛برخی نویسندگان نظیر #موسی_بن_میمون (از دانشمندان و فیلسوفان بزرگ یهودی) بیشترآثار خویش را به زبان عربی می نوشت، اما با رسم الخط عبری.
بنابراین زبان عربی نیز بر زبان عبری تاثیر بسیاری گذاشت و لغات زیادی از عربی به عبری منتقل شد.
💢 در قرن ۱۹ عدهای از اندیشمندان یهود به فکر استفاده از زبان عبری به عنوان یک زبان
محاوره ای افتادند؛ بسیاری از این اندیشمندان عضو #حزب_صهیونیسم بودند و هدف آنان ایجاد یک کشور مستقل برای اسراییل بود و طبیعی است که کشور جدید نیاز به زبان واحد دارد و برای ایجاد این کشور لازم بود که یهودیان بسیاری از نقاط مختلف جهان کوچ نمایند که اشتراک زبانی با یکدیگر نداشتند.
پس تنها عنصری که می توانست، یهودیان را متحد نماید و به کشور جدید هویت ببخشد زبان عبری بود.
✳️ یهودیان برای ایجاد زبان عبری مدرن، بیش از ۸۳۰۰ لغت از کتاب #عهد_عتیق در اختیار داشتند و سایر لغات خویش را از زبان #آرامی_عهدعتیق و #آرامی_تلمودی وام گرفتند( تلمود دارای لغات پارسی میانه نیز می باشد).
ولی با این همه باز دایره لغات عبری برای ایجاد زبانی متناسب با عصر جدید کافی نبود در نتیجه از لغات زبان عربی و #زبان_های_اروپایی نظیر #آلمانی ، #انگلیسی ، #روسی و #فرانسه نیز استفاده نمودند.
♨️ پس از تکمیل خزانه لغات زبان عبری ،یهودیان نیاز به نوشتن #قواعد و #دستور برای زبان عبری داشتند.
با توجه با اینکه در گذشته عده ای از دانشمندان یهودی بر مبنای قواعد صرف و نحو عربی اقدام به نوشتن قواعد برای زبان عبری نموده بودند، یهودیان عصر جدید نیز همان راه پیشینیان را ادامه دادند و بر مبنای قواعد صرف و نحو عربی دستور نسبتاً کاملی برای زبان خویش ایجاد نمودند.
❇️ زبان عبری دارای دو لهجه معروف می باشد:
۱.سفارادی «اسپانیایی»
۲.اشکنازی «آلمانی و اروپایی»
1⃣ در لهجه #سفارادی که یهودیان منطقه #خاورمیانه و #آفریقا بدان لهجه صحبت می نمایند تلفظ حروف به مانند عربی است؛بعنوان مثال،سفارادی ها حرف [ ק ] { قوف } را { ق } تلفظ می نمایند.
2⃣ در لهجه #اشکنازی اروپایی، حرف [ ק ] { قوف } به شکل { کوف } { ک } تلفظ میشود،زیرا اروپاییان تلفظ { ق } ندارند.
در اشکنازی حرف [ צ ] { صدی } «معادل صاد عربی» به صورت { تص } تلفظ می شود.
در کلمه معروف [ ארץ ] { ارص } «eres» به سفارادی معادل { ارض } به عربی به معنای (زمین) در اشکنازی { ارتص } «erets یا eretz» خوانده میشود و روزنامه معروف اسراییل " #هاآرتص " به معنی (سرزمین اسراییل و ارض موعود) می باشد.
❎ در اسراییل زبان عبری با لهجه اشکنازی زبان رسمی می باشد،اما اشکنازی اسراییلی با اشکنازی اروپایی تفاوت دارد.
در #اشکنازی_اسراییلی علاوه بر حرف [ ק ] { قوف } { ق } که { کوف } {ک} تلفظ می شود،حرف [ ר ] { رش } «معادل را عربی» به شکل { غ } تلفظ می شود؛یعنی در اسراییل واژه [ ישראל ] { ییسراییل،اسراییل } بصورت { ییسغاییل } تلفظ می شود.
🆔 @kambozia
#عبری
⭕️ تمامی حروف الفبای #عبری درون #ستاره_داوود جای دارند.
✅ #ستاره_داوود [ عبری: ماگن دیوید מָגֵן דָּוִד ] یا سپر داوود، شکلی مرکب از دو مثلث متساوی الاضلاع که یکی رو به بالا و دیگری رو به پایین که روی هم قرار گرفته اند، تشکیل شدهاست.
💢 این نشان در #ادیان و عقاید مختلف، به خصوص #یهودیت امروزی کاربرد دارد. برخلاف #منورا، #شیر_یهودا ، #شوفار و #لولاو ، ستاره داوود هیچگاه یک #سمبل اختصاصی #یهود نبوده است.
✳️ پرچم #اسرائیل از ستاره داوود استفاده کرد. این پرچم گاهی به عنوان « پرچم #صهیون » شناخته میشود.
♨️ بعضی یهودیان استفاده از ستاره داوود را به دلیل ارتباط آن با #سحر و #جادو ممنوع میدانند. گروههای دیگری مانند #نتوری_کارتا و #ساتمار به دلیل مخالفت با جنبش #صهیونیسم از این نماد استفاده نمیکنند.
❇️ سازمان #اورژانس اسرائیل به نام [ مگن دیوید ادوم ] از یک ستاره داوود قرمز رنگ استفاده میکند.
#عبری
@kambozia
8.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ چرا باید عبری بیاموزیم؟! قسمت اول
⚠️ فارغالتحصیلان زبان فارسی دانشگاههای اسرائیل ، مثل تهرانیها حرف میزنند!
💢 مراکز مهم شیعه پژوهی و ایران پژوهی در اسرائیل!
✳️ دست اول ترین منابع شیعی در اسرائیل هستند!!
‼️ همه اینها یعنی تحلیل کامل و همه جانبه اسرائیل از ایران!
#عبری
🔺 (نصف کانال فکر میکنند یهودین😂)
💢 ۵-بسیاری از یهودیان ایران تا قبل از اجباری شدن نام خانوادگی دارای نام خانوادگی دائم نبودند. از این رو معمولا از اسامی سنتی یهودی استفاده و هر شخص با نام پدرش به همراه بار (برای مردان، معادل ابن)(مثلا نیسیم بار سلوماه) یا بت (برای دختران) (ساره بت آشر) شناخته میشد.
💢 ۶-بعد از اجباری شدن نام خانوادگی بسیاری یهودیان شغلها را به عنوان نام خانوادگی خود انتخاب کردند.
از آن جمله میتوان به ابریشمی، بلوریان، دهقان، فلاح، زرگر، زرگرزاده، زرگران، زرین دست، زرینکوب، جواهریان، گوهری، صراف، صراف زاده، صراف پور، صراف نژاد، بانکی، طلایی، حکاکیان، طلاسازان
💢 ۷-... ، عطاریان،فالگیر،فرش فروش، قصاب، حلیمی، حناساب، کدخدا، کفاش، خاکشوری (خریدار خاک طلا از طلافروشی)، کمانچه کش،لحاف دوز،معلم، نجار، نجاریان، پنیریان، پزشکی، پزشک زاده، حکیمی،حکیم زاده، وکیل، پینهدوز، روانشناس، شاعر، شوکت (ذبحکننده کوشر)، توتونی، ذهابیان (طلافروش) اشاره کرد.
💢 ۸-بعضی دیگر از یهودیان نامهای یهودی را فارسی کردند مثلاً ربیعزاده (فرزند ربی (حاخام))، ربیع پور (پسر ربی (حاخام))، ربیعنژاد (از نژاد ربی (حاخام))، حاخام زاده (فرزند حاخام)، حکمی (حاخامی)، دیانی، دیان زاده (فرزند دیان)، دیانپور (پسر دیان)، دیان نژاد (از نژاد دیان)،...
💢 ۹-جناب پور (پسر راس جالوت)بنی یعقوب (فرزند یعقوب (اسرائیل))،بنت یعقوب(دختر یعقوب (اسرائیل))،یعقوب زاده، یعقوب نژاد (از نژاد یعقوب(اسرائیل))،داوودزاده (فرزند داوود)، ناتانزاده (فرزند ناتان)،موسی زاده (فرزند موسی)،موسی پور(پسر موسی)،موسی نژاد(از نژاد موسی)،ابراهیم زاده،علوی (لاوی)
💢 ۱۰-یهودیانی در که کشورهای بین ایران و روسیه مانند ازبکستان، تاجیکستان، گرجستان زندگی میکردند از ترکیب نامهای فارسی و روسی استفاده میکردند. بسیاری به جای پسوند -زاده از پسوند روسی -وف استفاده میکردند. بهطور مثال آبراموف (پسر ابراهیم)، شبتایوف (پسر شنبه)، حسیدوف (پسر فرد درستکار)
💢 ۱۱-بعضی دیگر از نامهای عبری استفاده کردند مانند، حییم، هارونی، لاویان، لاوی، لوایی، لیویان (به معنی تعلق به قبیله لاویان)، کهن (کوهن)، کهنپور (پسر کوهن)، کهنزاده (فرزند کوهن)، کهن نژاد (از نژاد کوهن)، کهن صدق، دیانی، دیان زاده، دیان پور، موسوی (از تبار موسی).
💢 ۱۲-به دلیل اینکه معمولاً یهودیان در امپراطوری عثمانی که سنی مذهب بود دارای شرایط بسیار بهتری نسبت به ایران بودند بسیاری در تجارت با ترکیه عثمانی بودند. این یهودیان معمولاً نامهای خانوادگی مرتبط با شغل خود با پسوند ترکی -چی برای خود انتخاب میکردند. از آن جمله ...
💢 ۱۳- ساعتچی، طلاچی، نقره چی، مس چی،شالچی، دستمالچی، گیوه چی، چادرچی، قالیچی، فرشچی، پوستچی، عتیقه چی، آیینه چی، جورابچی، پنبه چی، سیمچی، ترمه چی، عرقچی (فروشنده عرق).
💢 ۱۴-در شهرهایی که جمعیت یهودی قابل توجهی وجود داشت بسیاری یهودیان نام آن شهر را به پسوند نام خانوادگی خود اضافه کردند. ولیکن این نوع نام خانوادگی منحصر به فرد در بین یهودیان نیست بهطور مثال شیرازی،تهرانی،یزدی، اصفهانی،نهاوندی،دماوندی،همدانی،تبریزی،مشهدی، دیلمانی،کاشانی،گلپایگانی
💢 ۱۵-بعضی یهودیان از اسامی اسلامی برای اطلاق به مفهومهای یهودی استفاده میکردند. یه عنوان مثال اطلاق سید به فرد کوهن، مهدی برای ماشیاخ یا حاجی برای فردی که زیارت اورشلیم انجام داده باشد.
💢 ۱۶- طبیعتا صرف شباهت نام خانوادگی نمی توان به شخص یا اشخاصی نسبت یهودی یا انوسی اطلاق کرد اما ترکیب چند گزاره از جمله نحوه عملکرد/حلقه ارتباطات/مواضع در بزنگاه ها/ تایید، رد یا دفاع از برخی مهره ها مرتبط با شبکه ها و ... می تواند موضوع مذکور را تقویت کند
💢 ۱۷-همچنین این گزاره ها می تواند در مورد شخص یا اشخاصی صدق کند اما لزوما یهودی یا انوسی نباشد بلکه صرفا عملکرد در راستای منافع سرویس های امنیتی تحت مدیریت یهود باشد
💢 ۱۸-حضور و نفوذ همواره در زمینه هایی وجود دارد که اعتبار یک مکتب و اعتقاد است، بخشی از اموزش یهود بصورت شفاهی منتقل می شود و در موارد حتی یک نسل را برای خدمت به تشیع فدا می کنند تا در مواقع مهم و بزنگاه ها از اعتبار کسب شده در جهت منافع یهود مورد بهره برداری قرار گیرد
#عبری #اسراییل
هرگونه انتقاد و پیشنهادی برای کانال دارید
میتوانید به موسس این کانال جناب محمد جواد شوندی اطلاع دهید .
https://eitaa.com/Gabreilla
خوشحال میشویم ما رو جهت پیشرفت کانال همراهی کنید .
ما برای وقت و شخصیت مخاطب خودمون ارزش قائل میشیم وسعی میکنیم محتوایی ارائه بدیم که تقریبا هیچ کانالی تو ایتا اینکار رو نمیکنه .
از بازخوردتون پذیراییم⚘️.
❇️🏴 بیستم و ششم رجب سال #روز وفات حضرت ابوطالب، عموی پیامبر (ص) و پدر امیرالمؤمنین که حاصل #ظرفیت_صلب شامخ و مطهر ایشان، ریشهی #نسل_سازی دوازده امام معصوم و مبدأ تحولات شگرفی در تاریخ جهان هستی تا ابد شد...
#حضرت_ابوطالب #عبری
🔴 نتایج انتخاباتِ بیش از ۳۰ کشور جهان، متأثر از فعالیت تیم هکری اسرائیلی بوده است!
🔗 https://irna.ir/xjLMjX
🔺البته نگران نباشید! این اتفاق هرگز در انتخاباتهای گذشتۀ ایران نبوده، مخصوصاً سالهای ۹۴ و ۹۶! و روحانی هم بدون دخالت سایبری رییس جمهور شد! در آینده هم خطری ما را تهدید نمیکنه!!
اصلاً اساساً ما توی ایران تلهگرام و اینستاگرام و گوگلِ اسراییلی نداشتهایم و فیلترشکنها هم که طبیعت اینترنت است!!! و فیلترشکنفروشی هم که یک شغل شریف!!! است و سیاست و اقتصادمون هم طبیعتاً تحت تأثیرشون نیست و همه جا امن! و امان!! است!!!
کلاً هم فکرتون رو خدای ناکرده درگیر «لَنْ یَجْعَلَ اللهُ لِلْکافِرِینَ عَلَی المُؤْمِنِینَ سَبِیلًا» نکنید!
#⃣ #عبری
@kambozia
⭕️ تاریخ الفبا
✅ در مورد پیدایش #خط و خطوط نوشتاری نظرات مختلفی در بین دانشمندان وجود دارد. دانشمندان تاریخ خط را بر اساس یافته های باستان شناسی بررسی می نمایند و بر این اساس نخستین خطوط ابداع بشر را خطوط تصویری می دانند(نظیر خط هیروگلیف مصری یا خط مصور سومریان) .،
علمای ادیان ابراهیمی ابداع خط را به انبیای الهی نسبت می دهند. شیعیان دراحادیث دارند که خداوند برشیث (ع) چندین صحیفه نازل فرمود و بدیهی است که صحیفه نیاز به خط دارد.
ضمن اینکه پیدایش نوعی از خط را به ادریس (ع) نیز نسبت می دهند که آن حضرت در حدود پنج هزار سال پیش زندگی می نمود.،
❌ این نظرات دین باوران مورد قبول دانشمندان نیست زیرا آنان به دنبال مدارکی نظیر سنگ نوشته و الواح و غیره هستند.
اما به هر حال بر طبق یافته های دانشمندان خط #فینیقی_کنعانی در هزاره دوم پیش از میلاد قدیمی ترین الفبای کشف شده جهان می باشد.
✳️ الفبای فینیقی به مرور تمام خط های رایج جهان را منسوخ نمود و تقریبا تمام خطوط جهان ریشه در الفبای فینیقی دارند. یونانی ها الفبای خود را در حدود سه هزار سال پیش از فینیقی ها وام گرفتند و تقریبا تمام الفباهای اروپایی ریشه در الفبای یونانی دارد. پس از آن الفباهای دیگر سامی نظیر #سریانی و #آرامی و #عبری نیز از روی خط فینیقی ابداع شدند.
❗️الفبای فینیقی که از نظر ما از مصدر وحی الهی صادر شده است همان ابجد است.،
« ابجد - هوز - حطی - کلمن - سعفص - قرشت - الف - بیت - جیمل - دالت »
❌ دقت کنید که بحث ما سخن از الفبا است نه خط.،
🆔 @kambozia
#عبری #اسراییل
⭕️ تاریخ زبان های سامی
✅ اساتید زبان شناسی،زبان های جهان را به دو درخت بزرگ زبانی تقسیم می نمایند .
1⃣ اولین درخت و بزرگترین درخت زبانی جهان درخت #زبان_های_آریایی می باشد که ریشه آن به تمدن های آریایی منطقه هند و ایران باز می گردد و زبان #سانسکریت و #اوستایی از قدیمی ترین این زبان ها می باشند که از نظر این محققین از یک زبان مشترک اولیه جدا شده اند؛ اکثر زبان های اروپایی نظیر #لاتین ، #یونانی ، #رومی ، #آلمانی ، #انگلیسی و #اسکاندیناوی و... ریشه در زبان آریایی دارند.،
2⃣ درخت دوم بزرگ زبان جهانی،
درخت #زبان_های_سامی می باشد که زبان فرزندان سام پیامبر است که حیطه حضور این زبان در دنیای باستان از فلسطین و شبه جزیره عربستان تا بخش هایی از نیمه غربی فلات ایران بوده است.
زبان #آشوری ، #بابلی ، #آرامی ، #کنعانی ، #آکدی ، #فینیقی ، #سریانی ، #عبری و #عربی از مهمترین زبان های سامی می باشند که همه از یک زبان اولیه منشعب شده اند.،
✳️ زبان چینی در این دو درخت زبانی جای ندارد.،
🆔 @kambozia
#عبری #اسراییل
⭕️ تاریخ خط
✅ ممکن است در دنیای باستان خطوط مختلفی ایجاد شده باشد اما الفبا نباشد یعنی ترتیب حروف با « الف - جیم - دال - ... » نباشد.
چنانچه در کتب دوره اسلامی مثل کتاب #مروج_الذهب #مسعودی و #الفهرست #ابن_ندیم ابداع چندین نوع خط را به #زرتشت (ع) نسبت می دهند که این خطوط از نظر آواشناسی فوق العاده غنی بوده است و تقریبا توانایی نوشتار تمام انواع اصوات را داشته که البته سندی برای اثبات وجود چنین خطوطی وجود ندارد.
💢 با توجه اینکه از زمان زندگی #زرتشت (ع) حداقل ۳۷۰۰ سال می گذرد (مورخین مختلف بین ۲۶۰۰ سال تا ۸۰۰۰ سال نقل نموده اند؛ اگر گفته شد که حداقل ۳۷۰۰ سال می گذرد بدین خاطر است که روایت ۲۶۰۰ سال پیش بنا به دلایلی زیاد تاریخی و زبان شناسانه غیر معقول می باشد).
بنابراین خط اوستایی باستان یکی از کهن ترین و کامل ترین خطوط بشری بوده است اما متاسفانه این خط از بین رفته است .
این خط اوستایی هر چه بوده احتمالا الفبا نبوده است.،
✳️ خط مهم ایرانیان یعنی #خط_پهلوی نیز که دارای ۲۲ حرف می باشد از روی الفبای فینیقی که آن نیز ۲۲ حرفی می باشد ایجاد شده است.
❗️الفبای کهنی شامل ۳۰ حرف نیز در فینیقیه کشف شده است.
❇️ الفبای پهلوی نظیر الفبای فینیقی حروف مصوت ندارد و حروف آن صامت می باشند.
در #دوران_ساسانی از روی خط پهلوی برای خوانش اوستا نیاز به وجود خط جدیدی احساس می شد بنابراین موبدان ساسانی دبیره (خط) اوستایی را بر اساس خط پهلوی ایجاد نمودند که این خط دارای تعداد زیادی #مصوت می باشد که ضعف خط پهلوی را برای خوانش مصوت ها رفع نموده است.
❎ بنابراین تمام خطوط جهان تقریبا ریشه در #ابجد دارند