🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
📌# متن_شرح دعای روز بیست و سوم از آیت الله مجتهدی تهرانی :
⬅️ اللَّهُمَّ اغْسِلْنِی فِیهِ مِنَ الذُّنُوبِ
خدایا مرا از گناهان شستشو بده،
🌹شما وقتی می خواهید به مهمانی بروید، خودتان را پاکیزه و تمیز می کنید و شستشو می دهید، باید بدانیم که در ماه رمضان همه میهمان خداوند هستیم، آیا خودمان را از آلودگی های معنوی تمیز کرده ایم، آیا دلهایمان را از زنگار گناه شستشو داده ایم؟
🍃«شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ اللَّهِ» و شما میهمان سفره پر برکت الهی هستید و باید خودمان را برای این ضیافت آماده می کردیم تا با دلی پاک به این میهمانی برویم، لذا از خداوند می خواهیم که ما را از گناهان شستشو بده و لیاقت آن را بدهد که از این میهمانی استفاده کنیم.
☘ اگر یک مرتبه با اخلاص ازخدا بخواهید که شما را از آلودگی گناه پاک کند، خدا می پذیرد باید مثل کودکی که اشک ریزان نزد پدر می رود و طلب بخشش می کند، به محضر الهی رفت و عذر خواهی کرد.
⬅️ وَ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الْعُیُوبِ
خدایا مرا از عیب هایی که به آن مبتلا هستم پاک کن
⚫️ غیبت، ریا، تکبر، عجب، حسد و ... این ها همه عیب هستند، عمل معیوب مورد پذیرش درگاه الهی نیست.
⚪️ اعمال ما باید از هفت آسمان بالا برود و در هر آسمانی برای هر عیبی می گویند «قف» به معنی «ایست» و ماموران الهی در آسمان اول به نامه عمل ما نگاه می کنند و اگر دیدند امروز من غیبت کرده ام می گویند: بروید و «اضربوا هذا العمل بوجه صاحبه» این عمل را بر صورت صاحب آن بزنید و عمل در آسمان اول متوقف می شود، عمل بعضی ها از آسمان اول می گذرد چون اهل غیبت نبودند، ولی باز ملائکه آسمان دوم می گویند «قِف» عمل را بررسی می کنند و متوجه می شوند که این شخص «عُجب» داشته است، بعض دیگر اهل عُجب هم نبوده اند و عمل به آسمان سوم می رسد و باز دستور به توقف می دهند و اگر آن شخص اهل «حسد» نبود به آن عمل اجازه می دهند که به آسمان چهارم برود و در آنجا برای رذیله «تکبر» عمل را متوقف می کنند، اگر اهل مراقبت نباشیم اموری مانند؛ ریاست، ثروت و علم تکبر می آورند.
🌸 در روایت آمده است؛ زمانی که حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) میل به غذا داشتند تمامی غلامان را دعوت می کردند و با هم غذا می خوردند؛ شخصی گفت: یا علی بن موسی الرضا (ع) این امور برای شما خوب نیست، چرا با فقرا غذا می خورید؟
✨حضرت فرمودند: همه ما اولاد حضرت آدم هستیم و تفاوت درجات انسانها به تقوی است.
🔶 در یکی از ایستگاه ها نیز توقف می کنی تا ببینند آیا این عملت از روی ریا بوده یا نه!
❓دلاکی عالمی را کیسه می کشید و در حین کیسه کشیدن از عالم پرسید: ریا یعنی چه؟
🔹آن عالم گفت: همین که کیسه می کشی و می خواهی چرک های مرا به من نشان بدهی تا پول بیشتری بگیری، همین نشان دادن عمل را ریا می گویند (قدیمتر ها وقتی کیسه می کشیدند، اگر چرک بیشتری در می آوردند انعام بیشتری می گرفتند و این عالم می خواست با زبان خود این دلاک با او حرف بزند)
🔸خلاصه در هر آسمانی ، عمل را از یک جهت بررسی می کنند.
💐 خدایا از تو می خواهیم عمل ما را قبول کنی و اگر دنبال عمل خالصی مثل اعمال امیر المومنین (ع) می گردی این حسرتی است که بر دل می ماند!.
💠 بندگی خدا سه قسم است:
👈نوع اول، از ترس جهنم است،
👈و گاهی به طمع بهشت است،
👈و نوع سوم؛ «تعظیما لله» است چون خداوند شایسته پرستش است باید او را بزرگداشت.
⬅️ وَ امْتَحِنْ قَلْبِی فِیهِ بِتَقْوَی الْقُلُوبِ
خدایا قلب و دل مرا آزمایش کن به تقوی دل نه زبان
🌼 ممکن است زبان ما حرف از تقوی بزند ولی قلب و دل ما از آن بی خبر است و بهره ای از تقوی نداشته باشد، شخصی صد میلیون تومان در جاده پیدا کرد و آن را به صاحبش برگرداند این مسائل از آثار تقوی است.
🚦دین چراغ قرمز و سبز دارد،
❌چراغ قرمز مرز حرام است
✅و چراغ سبز محدوده مباحات است؛
💢 تقوی یعنی از چراغ قرمز ها عبور نکن.
🌻رعایت چراغ قرمزها هم دو نوع است
👈گاهی راننده بخاطر ترس از جریمه ترمز می کند
👈و گاهی بخاطر احترام به قانون مملکت، که دومی افضل است.
⬅️ یَا مُقِیلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِین
ای خدایی که همه لغزش های گنهکاران را اقاله می کن
🌺 جنسی را که از کاسب خریدی و می خواهی پس بدهی، مستحب است که فروشنده از مشتری پس بگیرد به این عمل اقاله گویند.
اقاله در مورد خداوند یعنی؛ خدایا گناهان ما را رایگان ببخش.
doa23_721038705925554949.mp3
4.27M
📌شرح دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان
🎙 توسط مرحوم آیت الله مجتهدی ره
✔️سعی کنیم شرح این دعاهای روزانه را گوش کنیم(بسیار زیبا،مفید و کاربردی)
#مهدویت_در_قرآن
🔴 بعضی آیات مهدویت در جزء ۲۳
1️⃣ یس: 30 👈🏻 افسوس از قدرناشناسی نعمت امامت
2️⃣ ص: 17 👈🏻 قدرت مطلق امام مهدی (عج)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 هر روز یک آیه راجع به امام عصر
(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🔵 جزء بیست و سوم
🌕 پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله به امید حضرت مهدی ارواحنافداه صبر میکند
#امام_زمان
#آیات_مهدوی
#رمضان_مهدوی
🔴 ادامه احیاء شب قدر تا طلوع شمس
🔵 از مرحوم حضرت آقای حداد منقول بود که میفرمودهاند: احیاء شب قدر را باید تا طلوع شمس ادامه داد، چون برخی مواهب را بین الطلوعین تقسیم میکنند که اگر انسان بخوابد از آن محروم میگردد.
📚 کتاب شریف «نورمجرد» ج۲، ص۳۷۱
🔴 روزهای شب قدر همانند شبهای آن است
🔵 قالَ السيّدُ ابنُ طاووسَ قدس سره : «وَاعلَم أنَّ الرِّوايةَ وَردت مِن عدّةِ جهاتٍ عَنِ الصّادقينَ ـ عَنِ اللّهِ جلَّ جَلالُه ـ عَليهم أفضلُ الصَّلواتِ أنَّ يومَ ليلةِ القَدرِ مِثلُ لَيلتهِ ؛ فإيّاك أن تُهَوِّنَ بنهارِ تِسعَ عَشرَةَ ، أو إحدى وعِشرينَ ، أو ثَلاثٍ وعِشرينَ ، وتَتَّكلَ على ما عَمِلتَه في لَيلتِها وتَستَكثرَه لمولاكَ ، وأنتَ غافلٌ عَن عظيمِ نِعمتهِ ، وحقوقِ ربوبيّتهِ
🔺 سيّد ابن طاووس رحمه الله گويد:
🌕 بدان كه روايت ، با سندهايى چند از امامان راستگو ـ كه برترينِ درودهاى خداوند بر آنان باد ـ از خداى متعال نقل شده است كه: «روز شب قدر ، مثل شب قدر است». پس مبادا روز نوزدهم يا بيست و يكم يا بيست و سوم را ناچيز بشمارى و به آنچه در اين سه شب انجام داده اى ، بسنده كنى و آن را نزد خداى خود زياد به حساب آورى، در حالى كه از نعمت بزرگ و حقوق پروردگارى اش غافل باشى!
در اين سه روز بزرگ و ارجمند ، بيشترين تلاش را در مورد: عبادت ها، دعاها و غنيمت شمردن زندگى پيش از فرا رسيدن مرگ ، داشته باش.
📚 بحارالانوار/ج ۹۸ /ص ۱۴۹