📌نقدی بر سخنان اخیر ظریف
🔹جناب ظریف؛ ابتدا برویم سراغ تلاش شما برای استفاده از محبوبیت شهید سلیمانی. این مردم از شما نمیپذیرند. شاید همراهی و تلاشهای آقای لاریجانی را در داخل برای پوشش اقدامات شما بپذیرند، اما همراهی سردار سلیمانی در بسیاری از موارد غیر قابل قبول است و مصداق وصله ناجور است.
سوال مهم اینست که چرا شما برای توجیه برجام از آقای روحانی، لاریجانی، بروجردی و ... استفاده نمیکنید و تلاش دارید سردار سلیمانی و رهبری را واسطه قرار دهید و از آنها هزینه کنید؟
🔹خاطر مبارکتان باشد در قضیه سوریه دولت کلا مخالف حضور نظامی و حتی مستشاری ایران بود و برخی از حامیان و پدر خواندههای دولت، «مذاکره با داعش» را مطرح میکردند! و میگفتند: «زمان مذاکره است، نه موشک»! آنها آگاهانه و دقیق از این لفظ استفاده میکردند. چون مذاکره کنندهایی مثل شما داشتند. شما قادر بودید با پسوند قهرمان دیپلماسی، مکانیسم ماشه را برای سالها به کشور تحمیل کنید.
خاطر مردم ما هست حاکمیت به شما اعتماد نداشت و حضور جناب بشار اسد در ایران بدون اطلاع جنابعالی و جناب روحانی اتفاق افتاد، که منجر به درخواست استعفای شما شد. سردار سلیمانی شما را کامل میشناخت و هر کجا حاکمیت با سیاست ایشان همراهی کرد، در دیپلماسی هم موفق عمل کرد و هر کجا با شما همراهی کرد، چنان زنجیری به دست و پای سیاست خارجی کشور بستید، که تا دهها سال باز شدنی نیست.
🔹جناب ظریف برجام موشکی همان سناریویی بود که در اوکراین مصیبت بوجود آورد. آنها سلاحهای هستهایی را نابود کردند تا انگلیس و آمریکا و روسیه امنیت آنها را تامین کنند. آنها هم به «امضای کری» اطمینان داشتند. و حالا نتیجه اعتماد خود را میبینند.
🔹جناب ظریف برجام یک سناریو همه جانبه داخلی و خارجی بود. کسانی در داخل از برجام حمایت کردند که آگاهانه بود. برخی از این عزیزان متهمین فساد سه هزار میلیاردی بودند و بعد برجام افکار عمومی از نتیجه رسیدگی به اتهامات آنها هرگز قانع نشد.
برخی کارشناسان معتقدند برجام در داخل یک بده بستان سیاسی_قضایی بوده است.
برجام تصمیم نظام نبود، بلکه با سناریوسازی تحمیل نظام شد.
جناب ظریف از نظر من شما کارگردان یک فیلم ناتمام هستید که اگر تمام میشد، اشک همه را در میآورد و یک تراژدی وحشتناک بود.
🔹جناب ظریف از نظر من شما یک خیانت ماهرانه بزرگ به کشور کردید. حالا تلاش میکنید با نام بردن از رهبری و سردار سلیمانی آن را تطهیر کنید. این ممکن نیست. شما، لاریجانی و روحانی طرحی را در این کشور پیادهسازی کردید که رهایی از آن تا سالها غیر ممکن است. یک تله دیپلماتیک حساب شده.
شما حتی در صدد توجیه ترکمنچای هم برآمدید تا بلکه بتوانید برجام را و ذهنیتها نسبت به برجام را پاک کنید، که غیر ممکن است.
دانش آموختگان گلاسکوی انگلیس و آمریکا نشان دادند، عرق ملی به اندازه یک اپسیلون هم ندارند.
🔹شاید به همین خاطر بود که در اواخر زمامداری شما و آنهایی که رحم سیاسی اجاره کرده بودند، رییس جمهور، تا رییس ستاد مبارزه با کرونا تقلیل جایگاه پیدا کرد و تمام کسانی که به دولت شما رای داده بودند، از مردم عذرخواهی میکردند و برخیها هم معتقد بودند، رحم اجارهایی دیو زاییده است.
🔹شوخی تلخی است نام بردن از گشایشهای اقتصادی برجام. چینیها را به بهانه برجام اخراج کردید و بعد شکست برجام و رفتن توتال، حتی چینیها هم حاضر نبودند بدون تضمین و دریافت خسارت برگردند.
🔹حتی اگر گشایشی هم در غالب روح برجام اتفاق می افتاد، اکثر قریب به اتفاق صنایع کشور ورشکسته میشدند. در پایان دولت فخیمه بیش از 8800 کارخانه تعطیل شده بود. تقریبا در تمام بخشهای کشور یک فریز همه جانبه اتفاق افتاده بود و بدترین دهه از نظر اقتصادی شکل گرفت.
✍️مجید گودرزی
@kanalehemat
📌سیاستمداران فستفودی و ساختار قدرت در ایران امروز!
🔹عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب در توییتی با انتشار تصویری از آیتالله جنتی در حال نشستن با کمک اطرافیان، آن را به «تصویر واقعی از ساختار قدرت در ایران امروز» تعبیر کرد.
🔹این «تحلیل» عباس عبدی بیانگر یکی از عمیقترین و کلیدیترین ضعفهای عرصه سیاست ایران، یعنی فستفودی اندیشیدن است. تحلیلگری که زیست فکریاش در سیاست فستفودی باشد، گمان میکند با یک عکس میتوان ساختار قدرت در ایران امروز را تحلیل کند. یا با یک برش کتاب از نویسندهای خارجی که احتمالأ هیچ شناختی از ساختارهای بنیادین ایران نداشته است میتواند حرف تام و تمام عرصه سیاست و تصمیمسازی در ایران را بزنند.
🔹اما این مسئله از جهت دیگری نیز قابل بررسی است. استاندارد دوگانه در میان کنشگران و تحلیلگران سیاسیِ شبهروشنفکر، خصوصا اصلاحطلبان از نکات عجیب و قابل توجه است. برای مثال پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ (که دولت منتخب اصلاحات آن را تبدیل به مسئله مرگ و زندگی کرد)، انتخاب شدن جو بایدن موج شعف حیرتانگیزی در میان رسانههای زرد اصلاحات ایجاد کرد.
🔹جو بایدن که سن بالایی نیز دارد، پیری او به طرز زمخت و آزاردهندهای به چشم مردم آمریکا آمده است. او بارها در اتمام جملات خود ناموفق بوده است، چند باری هنگام راه رفتن یا بالا و پایین رفتن پلهها زمین خورده است و آدمهای خیالی صحبت کرده است؛ بایدن عملا به اذعان کارشناسان نقش زیادی در تصمیمسازی دولتش ندارد و بیشتر تحت تاثیر کابینه و معاونین خود است.
🔹حال چنین رییسجمهوری فاجعهای در بسیاری از نظرسنجیها از رقیبان احتمالی خود در آمریکا یعنی «ران د سانتیس» و «دونالد ترامپ» پیش است. آیا چنین وضعیت کمدی سیاهی، با منطق عباس عبدی نمیتواند تصویری واقعی از ساختار قدرت در آمریکای امروزی باشد.
🔹نکته حائز اهمیت دیگر این است که هر کسی بتواند چنین انتقاد و ادعایی کند، یک تحلیلگر اصلاحطلب نمیتواند به علت کهولت سن از سیاستگذاری ایراد بگیرد. آیا چهرههایی همچون محمد خاتمی که همچنان از تاثیر گذارترین سیاستمداران اصلاحطلب برای این جریان است شرایط سنی مناسبی برای چنین جایگاهی دارد؟ جریان اصلاحات پس از بدنه سیاسی که در اواسط دهه هفتاد تربیت کرد؛ هیچگونه رویشی نداشته و کمتر سیاستمدار حتی میانسالی در این جریان سیاسی حضور دارد چه برسد به جوان!
سیاسی ن ح 321
@ kanalehemat
هدایت شده از معیار
🇮🇷
📝 خسارات دیپلماسی التماسی
🍃🌹🍃
🔻جدای از آنکه بخواهیم درباره خوب و بد بودن برخی رفتارها در عرصه سیاست خارجی هرگونه قضاوتی داشته باشیم، آنچه برای منافع ملی یک کشور به مراتب ضرر و زیان آن بیشتر است، نمایاندن ضعفها و کاستیها در عرصه سیاست خارجی است. تعجب و تأسف اما زمانی است که از تجربههای تلخ روابط خارجی عبرت گرفته نشود و برخی بخواهند رندانه رفتارهای به غایت خسارتآمیز خود را در جلوی افکار عمومی بیارآیند. رهبر معظم انقلاب مدتی قبل در مقابل سیاست خارجی مبتنی بر «عزت»، از هزینهساز بودن «دیپلماسی التماسی» سخن گفتند.
🔸دیپلماسی التماسی یعنی به جای آنکه در متن توافق هستهای سازوکارهای واقعی و بازدارنده برای اجرای تضامین فراهم شود، در دیماه ۱۳۹۴ معتقد باشید «امضای کری تضمین است»، اما در ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ در دیدگاهی متناقض بگویید: «هرکس بگوید در روابط بینالملل میتوان تضمین گرفت، عوام است»!
🔹دیپلماسی التماسی یعنی مسئول دستگاه سیاست خارجی بعد از فروکش کردن هیجانات و احساساتش، در مهر ۱۴۰۰ ادعا کند: «من در مجلس گفتم در برجام کلمه «تعلیق» وجود ندارد؛ اشتباه از من بود!
🔸دیپلماسی التماسی یعنی مسئول دیپلماسی کشور دست به عمل فاجعهآمیز بزند و ذلیلانه در شورای روابطـ خارجی آمریکا بگوید مذاکرات هستهای تأثیر مستقیم بر مسائل داخلی ایران خواهد داشت و در صورت شکست مذاکرات، شرکای غرب در ایران انتخابات مجلس آینده را به جریان غربستیز واگذار خواهند کرد و سپس ناچار باشد برای اثبات این دیدگاه خود به نتایج شکست مذاکرات در سال ۲۰۰۵ استناد کند تا به طرف مقابل بفهماند به سود غربیهاست که او و دوستانش در ایران را تقویت کنند!
🔹دیپلماسی التماسی یعنی اردیبهشت ۱۳۹۲ (یک ماه مانده تا انتخابات ریاستجمهوری) در جمع دانشجویان صنعتی شریف گفته شود: «اروپاییها آقا اجازه هستند و آمریکا کدخداست؛ بستن با کدخدا راحتتر است». اما در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ و پس از خروج آمریکا از برجام، «کدخدای سال ۱۳۹۲» به «موجود مزاحم سال ۱۳۹۷» تبدیل شود و مقام مسئول از نجابت مردم ایران شرم نکند و بگوید: «خوشحال هستم که یک موجود مزاحم از برجام خارج شده است!»
🔺اما خطرناکتر از «دیپلماسی التماسی» برای منافع ملی «واکنشهای انفعالی» در مقابل چنین رفتارهایی است. این واکنشها نیز لزوما از سنخ امنیتی و قضایی نیست؛ بلکه مهمتر از آن، بیتفاوتی افکار عمومی و تعصبات نابهجای برخی احزاب و چهرههای سیاسی است، اگر نخواهند از تجربیات تلخ دیپلماسی التماسی عبرت بیاموزند؛ چرا که در این صورت ملت ایران ناچار به تکرار تجربه مجدد و زیانبار آن خواهد بود.
✍🏻عزیز غضنفری
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
پیرموذن: اصلاحات با ژنرالهایش وارد انتخابات میشود
🔹عضو جبهه اصلاحات: در داخل بین اصلاحطلبها اکثر جریانها دنبال حضور در انتخابات هستند اما حزب اتحاد ملت نکاتی دارد. بهنظرم مشارکت در انتخابات بیش از ۶۰ درصد خواهد بود و هدفگذاری ما در جبهۀ اصلاحات بهدست آوردن ۱۷۰ کرسیِ مجلس است.
🔹اصلاحات با ژنرالهایش به انتخابات میآید. ما دنبال این هستیم که با ورود به مجلس قوانین تأثیرگذار و بهروز برای تحول در کشور ایجاد کنیم.😳
بخوانید ایجاد سنگ اندازی در مسیر تحول دولت رئیسی!
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🔴نگرانی جدی درباره لایحه حجاب (یادداشت روز کیهان)
۱- سه روز قبل ( ۱۸ خرداد ماه) نسخه نهایی لایحه عفاف و حجاب منتشر شد. آقای سید محمد حسینی، معاون محترم پارلمانی رئیسجمهور ضمن ارسال نسخه نهایی لایحه عفاف و حجاب برای ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، خطاب به ایشان آورده است «به پیوست نسخه نهایی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب تقدیم میگردد، مستدعی است دستور فرمائید این نسخه جایگزین متن قبلی گردد».
نسخه نهایی اگرچه در مقایسه با نسخهای که قبلاً منتشر شده بود، تفاوتهایی دارد و در آن تغییراتی داده شده است که باید مثبت ارزیابی شود ولی متاسفانه در «جانمایه» لایحه که قرار است خروجی آن پیشگیری از پدیده پلشت و عفتسوز بیحجابی باشد، تغییر چندانی دیده نمیشود و کارآمدی لایحه را کماکان در هالهای از تردید و ابهام باقی میگذارد. تا آنجا که بیم آن میرود تصویب و اجرای آن با نتیجه مطلوب فاصله زیادی داشته باشد. در این باره ابهاماتی هست که امید است با توضیح و روشنگری مسئولان ذیربط روبهرو شده و در صورتی که ابهامات را وارد میدانند، اصلاح کنند. بخوانید!
۲- پیش از این طی یادداشتی در کیهان ۱/۳/۱۴۰۲ با استناد به متن قبلی لایحه یاد شده به چند نکته در نقد آن پرداخته و نتیجه گرفته بودیم که این لایحه برخلاف عنوانی که دارد برای مقابله با پدیده خانوادهبرانداز بیحجابی از کارآمدی لازم برخوردار نیست. بیشترین تاکید ما در این زمینه بر ماده اول و دوم لایحه بود. ماده دوم خوشبختانه در نسخه نهایی اصلاح شده ولی ماده اول که جانمایه لایحه است، در متن نهایی نیز بدون تغییر مانده است. و اما، در بخشی از یادداشت مورد اشاره آورده بودیم:
«... بر اساس قوانین موجود، کشف حجاب در اماکن عمومی «جرم مشهود» است و مقابله با آن وظیفه قانونی و تعریف شده ضابطان قضایی (اعم از نیروی انتظامی و بسیج و...) است. توضیح آن که جرم مشهود به جرایمی گفته میشود که در آن عمل مجرمانه (در اینجا کشف حجاب) در مکان عمومی رخ بدهد یا بهگونهای باشد که وقوع جرم توسط نیروی انتظامی یا مردم دیده شود و یا وقوع جرم و متهم آن، محرز و آشکار باشد. مطابق قوانین موجود (که بدیهی نیز هست) مأمورین انتظامی به محض اطلاع از وقوع یک جرم مشهود باید به مقابله با آن برخیزند و از وقوع آن جلوگیری کرده و در صورت لزوم، مجرم را همراه با مستندات جرم به مراجع قضایی تحویل بدهند».
حالا به مفاد ماده یک لایحه عفاف و حجاب (که در نسخه نهایی نیز تغییری نکرده) توجه کنید. در آن آمده است که «ماده ۱، الف- مأمورین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که ضابط قوه قضایی محسوب میشوند مکلفند نسبت به اشخاصی که در ملأ عام یا اماکن عمومی یا فضای مجازی اقدام به نقض هنجارهای اجتماعی از جمله کشف حجاب مینمایند در مرتبه اول و از طرق مقتضی یا با استفاده از فناوریهای نوین و سامانههای هوشمند نظیر ارسال پیامک تذکر دهند. در صورت عدم توجه به تذکر و ادامه تخلف یا تکرار، مرتکب، معادل یک ششم حداکثر جزای نقدی درجه هشت و در مرتبه بعد معادل یک سوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت توسط فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که در این قانون جهت اختصار فراجا نامیده میشود از طرق فوقالذکر جریمه خواهد شد. در صورتی که عمل فوق برای مراتب بعدی تکرار شود علاوهبر اعمال جریمهای معادل یک دوم جزای نقدی درجه هشت، مرتکب به مرجع قضایی معرفی و به جزای نقدی درجه هفت محکوم خواهد شد».
به بیان دیگر، اولاً؛ وظیفه تصریح شده مقابله با جرم مشهود از ماموران سلب شده است! ثانیاً؛ مجازات کشف حجاب، از دایره جرایم کیفری حذف شده و به جرایمی از نوع «تخلف»! آنهم با مجازات نقدی تقریباً ناچیز تبدیل شده است! ثالثاً؛ امکان برخورد با این پدیده عفتسوز از سایر نهادهای ضابط قضایی مانند بسیج و سپاه گرفته شده و حال آنکه برخورد آنان با جرایم مشهود یک ماموریت قانونی و مصوب مجلس و فرماندهی کل قواست! و رابعاً؛ مردم از انجام تکلیف دینی و قانونی امر به معروف و نهی از منکر منع شدهاند! مثلاً حق ندارند از تردد کشفحجابکنندگان در معابر عمومی و انظار عامه جلوگیری کنند!...».
۳- یک بار دیگر به متن ماده یک باز میگردیم. مطابق این ماده، نیروی انتظامی در صورت مشاهده جرم مشهود کشف حجاب، حق کمترین برخورد و ممانعتی ندارد! خُب، باید چه کند؟ اگر خانمی کشف حجاب کرد در مرحله اول تذکر پیامکی میگیرد! چگونه؟! از چهره شناسایی میشود؟ یا از او میخواهند خود را معرفی کند؟! چگونه میتوان از راستگويی او در معرفی خود اطمینان حاصل کرد؟ با مشاهده کارت ملی؟! در این صورت دیگر چه نیازی به پیامک است؟! و... در مرحله دوم و سوم هم تذکر پیامکی دریافت میکند! و در مرحله چهارم به مرجع قضایی معرفی میشود.
✍حسین شریعتمداری
۲۱ خرداد ۱۴۰۲
ادامه
https://kayhan.ir/fa/news/266693
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🔴 توجه، یک نکته ظریف
⚠️ حیف وقت ، حیف توجه!
👤 #محمدصادقکوشکی
🔹 عرصه روابط بین الملل و سیاست خارجی ، تحت تاثیر واقعیت و قدرت است و توجهی به تبلیغات و موجهای برآمده از رسانه ها ندارد و تصمیم سازان سیاست خارجی کشورها ،بر اساس مواضع «کانونهای واقعی قدرت» در سایر جوامع تنظیم می کند!
🔸 سالهاست که سیاستمداران جهان و کشورهای همسایه به خوبی متوجه شده اند«کانون واقعی قدرت در ج.ا.ا» کجاست و به همین علت جهت تنظیم روابط خود با ج.ا.ا ، توجه چندانی به امثال ظریف یا روحانی نداشته و محاسبات خود درباره کشورمان را با مراکز واقعی تصمیم سازی و اقتدار نظام ، تنظیم می کنند و این یعنی موضع گیریهای ظریف ، روحانی و خاتمی ( حتی در دوران مسئولیتشان) مصرفی جز تبلیغات داخلی نداشته و حداکثر خوراک تبلیغاتی رسانه های مخالف نظام را تامین می کرده اما تاثیری بر معادلات و تصمیمات بین المللی نداشته است.( بی اعتنایی جدی روسیه به مواضع و اقدامات روحانی و ظریف در بحران سوریه، بی توجهی دولتهای اروپایی به روحانی و نرمشهای مکرر او، بی توجهی آشکار امیر کویت به ظریف و درخواستهای او یا عدم پاسخ عادل الجبیر به تماسهای مکرر ظریف در سال ۱۳۹۴ نمونه هایی از این واقعیتند)
✅ متاسفانه این واقعیت در کشور ما ( حتی برای برخی از رسانه ها و تحلیل گران انقلابی) جا نیافتاده و ظریف و امثال او به علت برخورداری از تبلیغات و حمایتهای رسانه های اصلاح طلب، وزنی کاذب پیدا کرده و مورد توجه قرار دارند و همین امر موجب می شود این جماعت هر از چند گاه با طرح مباحثی در کانون توجهات داخلی قرار گرفته و به حیات سیاسی خود ادامه دهند.
🔹 «تاریخ مصرف ظریف» وقتی تمام شد که دفتر روحانی، نام او را در فهرست دیدار با بشار اسد در تهران قرار نداد و بازیگران امنیتی دولت روحانی مصاحبه محرمانه او را با آب و تاب منتشر کرده و جایگاهش را در حد یک مهره سوخته تبلیغاتی پایین آوردند!
ظریف مدتهاست که تمام شده و در «حاشیه تاریک تاریخ ایران» در انتهای فهرستی قرار گرفته که صدرش در اختیار ابراهیم خان کلانتر، میرزا آقاخان نوری، میرزاحسین خان سپهسالار، وثوق الدوله و... است.
🔹پرداختن به ظریف و تحرکات رسانه ای او در برخی محافل انقلابی نشان می دهد که این محافل هم باید در روش ادراک سیاسی خود تجدید نظر کرده و اسیر بازیهای رسانه ای و جنگ روانی رسانه های فارسی زبان لندنی و عمله های اصلاح طلب آنها نشوند!
💢 حیف وقت و امکانات رسانه ای که صرف مطرح کردن امثال ظریف و پاسخگویی به مواضع عهد قاجاری او شود!
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
36.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازخوانی مواضع ظریف الدوله...
🎙 امیر حسین ثابتی
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
48.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دستاوردهای ایران اسلامی بعد و قبل از انقلاب...
#جهاد_تبیین
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
📌تحلیل رونمایی از موشک "فتاح" توسط نشریه انگلیسی گاردین
🔹همزمان با اینکه تنشها با آمریکا بر سر برنامه اتمی بالا ست، ایران ادعا میکند که یک موشک هایپرسونیک با سرعت ۱۵ ماخ یا ۱۵ برابر سرعت صوت ساخته و یک موشک دیگر را به زرادخانه خود اضافه کرده است.
🔹این موشک که Fattah یا "تسخیر کننده" (در فارسی) نام دارد، حتی همزمان با بازگشایی سفارت دیپلماتیک ایران در عربستان و بعد از رسیدن به صلح با این کشور پس از سالها مناقشه اتفاق میافتد.
🔹این بخش که در تلویزیون دولتی ایران به دقت برنامهریزی شده بود میخواست نشان دهد که دولت تندروی تهران هنوز میتواند علیه دشمنانش در سرتاسر منطقه (!) سلاح به کار ببرد.
🔹رئیسجمهور ایران، ابراهیم رئیسی در این مراسم گفت که "امروز ما احساس میکنیم که قدرت بازدارندگی شکل گرفته است. این قدرت، یکی از مولفههای بازدارندگی پایدار و صلح برای کشورهای منطقه است".
🔹امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه در رونمایی از آنچه که به نظر میرسید ماکت موشک باشد، گفت که این موشک بُرد ۱۴۰۰ کیلومتری (۸۷۰ مایلی) دارد که در زرادخانه گسترده موشکی ایران، که در طول تمام سالهایی که سپاه تحت تحریمهای غرب بوده و به طور عمده مانع از دستیابی این کشور به تسلیحات پیشرفته غربی شده، انباشته کرده است.
🔹حاجیزاده گفته که "هیچ سیستمی نمیتواند این موشک را شکست دهد". این البته بستگی به این دارد که موشک چقدر مانور پذیر است. موشکهای بالستیک (پرتابهای) در مسیری حرکت میکنند که سیستمهای ضد موشکی مثل پاتریوت میتوانند مسیر آن را حدس زده و آن را قطع کنند. مراسمی که روز سهشنبه نشان داده شد، یک نازل تحرکپذیر را برای "فتاح" نشان میدهد که به آن برای تغییر مسیر خود کمک میکند. موشکهای هایپرسونیک که با سرعت بیش از ۵ ماخ حرکت میکنند به دلیل سرعت و مانورپذیریشان، چالش جدی برای سیستمهای دفاع موشکی ایجاد میکنند.
🔹متحدان "خلیج" (فارس) آمریکا در منطقه به طور عمده از سیستمهای پاتریوت استفاده میکنند. اسرائیل، بزرگترین رقیب ایران در خاورمیانه هم سیستم دفاع موشکی قوی خود را دارد. اوکراین در ماه مه گفت که توانسته موشک هایپرسونیک روسی را به وسیله سامانه پاتریوت سرنگون کند.
#نجوا
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
📌سنگینترین عملیات رسانهای و جنگ روانی علیه کشور در ۶ ماه گذشته اتفاق افتاد
🔹سردار جلالی: سازمان پدافند غیرعامل، به تشخیص و فرمان مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۲ ذیل ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل شد و ماموریت آن براساس اساسنامه، رصد و پایش تهدیدات علیه کشور، آسیبپذیریها، تلاش و اقدام برای امن سازی مجموعه زیرساختهای کشوری و ارتقای آمادگی کشور در برابر تهدیدات است.
🔹تقریبا در همه کشورها، ساختاری شبیه پدافند غیرعامل وجود دارد که در برخی از آنها، ماموریت آن تحت عنوان دفاع غیرنظامی تعریف میشود. در کشور ما براساس منشا تهدید که طبیعی یا انسان ساخت است تقسیم وظایف صورت گرفته است. به این صورت که مسئول تهدیدات طبیعی سازمان مدیریت بحران ذیل وزارت کشور و در مورد تهدیدات انسان ساخت (اعم از جنگ یا تهدیدات غیرمتعارف) مسئولیت با سازمان پدافند غیرعامل کشور است.
🔹با توجه به اینکه تهدیدات انسانساخت بر انسان و فناوری استوار است. این بدان معنی است که با ظهور هر فناوری، علیرغم فرصتها و ظرفیتهایی که در اختیار ما قرار میدهد، در ذات خود نیز میتواند تهدیداتی را همچون مخاطرات و اشراف به دنبال داشته باشد.
🔹هر فناوری که به کشور وارد میشود میتواند با خود تهدیداتی را به دنبال داشته باشد. این امر لزوم بکارگیری مرزبانی فناوری برای رصد تهدیدات مستتر در ذات فناوری را نشان میدهد. زمانی پول، ماهیتی فیزیکی داشت، ولی اکنون ماهیتی دیجیتالی دارد. این یعنی ماهیت دارایی ما عوض شده و در کنار انواع فرصتها، شاهد بروز و ظهور تهدیداتی نیز هستیم از جمله حملههای هکری به حسابها و کلاهبرداریها مجازی و امثال آن.
🔹تهدیدات فناوری زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که به عنوان سلاح بهکار گرفته شود. استفاده از شبکههای اجتماعی به عنوان سلاح نیز از جمله مسائلی است که در دانشگاه نظامی جهان مورد مطالعه قرار گرفته و مورد توجه جدی است. نگاه به نظامات مالی نیز از جمله ابزارهایی است که به عنوان سلاح علیه برخی ملتها در حوزه تهدیدات نوین مورد توجه قرار گرفته است.
🔹این فناوریهای نو، از این قابلیت برخوردارند که حکمرانی یک کشور را به چالش بکشند. در سالهای اخیر شاهد ترکیب این تهدیدات هستیم به گونهای که با بکارگیری ابزار رسانه اقدام به تخریب افکار عمومی علیه منافع ملی میکنند. سیاهنمایی و ایجاد جو ناامیدی یا ایجاد کمبود مصنوعی کالاها و اقلام ضروری مردم و تشویق به ایجاد انبار خانگی بخشی از این اقدامات است.
🔹این موارد از جمله تهدیداتی که امروز به خوبی مفاهیم و اهمیت آن درک شده و آثار خود را نشان دادهاند. حوادث سال گذشته در کشور نمونهای از ترکیب انواع این تهدیدات علیه منافع ملی ماست. چنانچه در تشخیص تهدید و شناسایی آن درست عمل نشود، انجام اقدامات لازم برای مدیریت مخاطرات بسیار دشوار است و طبیعتا هیچ الگوی مقابله موثری در برابر آن نخواهیم داشت.
🔹شبکههای اجتماعی خارجپایه یکی از کانون های تهدیدات نوین پیچیده و شناختی، برای نمونه در جریان بدحالی سریالی دانش آموزان، اثر زنجیرهای از جنگ ترکیبی شناختی با تکیه بر رسانههای اجتماعی خارج پایه که در نقش یک عامل ایجاد هراس جمعی ظاهر شد، مشخص بود.
🔹شش ماه گذشته بزرگترین و سنگینترین عملیات رسانهای و جنگ روانی علیه کشور اتفاق افتاد و جبهه استکبار هرآنچه توان رسانهای که در اختیار داشت، علیه ملت ایران بکار گرفت. در کنار آن برای نخستین بار از ظرفیتهای بالای شبکههای اجتماعی و با اعمال سیاست، بخشهایی از این شبکهها را که تاکنون بکارگیری نکرده بودند هم علیه ملت ایران به کار گرفتند.
🔹امروز تصویر جدیدی از تهدید داریم که حتما باید رویکرد جدیدی از دفاع و پدافند غیرعامل را برای آن بکارگیری کنیم. در حال حاضر چندین زیرساخت خدمت رسان به مردم وجود دارد که کاملا وابسته و متکی به فضای سایبر است و قطع این خدمات، زندگی مردم، آسایش و رفاه را مختل خواهد کرد که به آنها زیرساختهای حساس و حیاتی گفته میشود.
🔹در جنگ ترکیبی، دشمن به دنبال قطع خدمات از طریق هدف قرار دادن زیرساخت با استفاده از جنگ سایبری است تا با استفاده از ایجاد فضای نارضایتی که پیامد ناشی از قطع خدمات است از این نارضایتی به منظور ایجاد آشوب و ناامنی سوء استفاده کند. در همین مدت پس از ناآرامیهای سال گذشته شاهد سنگینترین جنگ سایبری علیه زیرساختهای حیاتی کشور بودیم. حملات دیداس (DDos) گسترده به زیرساختها، حمله به پیام رسانهای داخلی که مرتبا تکرار میشد در راستای راهبرد دشمن است.
#نجوا
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردی برای همهء فصول تاریخ
کلامی حق از زبانی حقگو:
♨️ تا وقتی سیرها در کنار گرسنگان باهم دیده شوند هنوز جامعهی ما جامعهی اسلامی نشده است...
#شهیدبهشتی
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat