فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این فیلم، که احتمالا از اسرائیل است، صحنه تزریق واکسن mRNA کروناویروس جدید، و عوارض جانبی و واکنش بلافاصله آن، را نشان میدهد.
🔹از نظر تعریف پزشکی واکسن mRNA را نمیشود «واکسن» نامید؛ بلکه یک سلاح بیولوژیک برای اعمال تغییرات ژنتیک است؛ که بدون گذراندن مراحل تحقیق، مستقیماً روی مردم تست میشود.
🔹ایده واکسن mRNA ایده نوئی است؛ و حتی روی موشهای آزمایشگاهی هم تست نشده است...
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🔺علی مطهری، صبح امروز در یک نشست خبری اعلام کرد که نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ میشود!
➕ کم کم پازل ها درحال تکمیل شدن است؛ بنظر میرسد اعلام نامزدی مطهری و حتی ثبت نام احتمالی پزشکیان را (در بهترین حالت) باید در راستای ایفای نقش موج سازی و ضربه گیری (آنهم در حمایت از لاریجانی) دانست!
#سرطان_اصلاحات
#مهندسی_انتخابات
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
فریبکاری به اسم دلسوزی برای مردم !
#دروغ_در_روز_روشن !
جنجال سازی رسانه های نزدیک به دولت بر سر مصوبه مجلس در مورد اپراتورهای فعال کشور یک عوام فریبی مطلق است!
اما اصل ماجرا چیست 👇🏾
در لایحه بودجه سال آینده درآمد دولت از دریافت عوارض از اپراتورهای همراه ۷ هزار میلیارد تومان درج شده است در حالیکه پس از بررسیها مشخص شد که دولت از اپراتورها ۱۰ هزار میلیارد تومان از این محل دریافت میکند که دولت ۳ هزار میلیارد تومان را کم اظهاری کرده است که مجلس برای این رقم محل هزینهکرد در نظر گرفت!
یعنی به عبارتی این مبلغ را تا کنون دولت دریافت می کرده که معلوم نیست کجا آن را هزینه کرده است !
👈محسن دهنوی نماینده انقلابی مجلس و عضو کمیسیون تلفیق در این خصوص می گوید :حق السهم دولت از اپراتورها بسیار بالاست اما دولت در بودجه به آن اشاره نمیکند، این حوزه به حیات خلوتی برای عدهای تبدیل شده که از آن برای فعالیتهای انتخاباتی استفاده میشود!
جالبتر اینکه در همین مصوبه قید شده است : دولت و اپراتورها حق افزایش تعرفه در سال آینده را ندارند !!
👈👈ضمن اینکه حتی پیشنهاد افزایش نرخ تعرفه های اینترنت نیز در کمیسیون تلفیق رد شده لذا مجلس حامی ثبات در قیمتها خواهد بود
ان شاالله
صالح ادیب ۹۹/۱۲/۶
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
📌آیا تفاهم فنی بین سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب قانون مجلس صورت گرفته؟
ماده 6 قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تصریح کرده است که در صورت عدم لغو تحریمهای بانکی و نفتی، نظارتهای «فرا پادمان از جمله پروتکل الحاقی» لغو خواهد شد. بنابراین در 5 اسفندماه نباید فراتر از توافق جامع پادمان با آژانس (سطح نظارتی قبل از سال 1392) نظارت و راستیآزمایی وجود داشته باشد.
مطابق با اطلاعات نشان داده شده در اینفوگرافیکی که از گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی استخراج شده، نظارتهای آژانس از نظر منابع انسانی، حضور بازرسان در تاسیسات هستهای ایران و سامانههای نظارتی (از جمله دوربینهای آژانس) افزایش حداقل دو برابری داشته است.
• این در حالی است که رئیسجمهور، هفته گذشته اعلام کردند که بازرسان اخراج نخواهند شد و گروسی، دبیرکل آژانس بعد از سفر ایران در هفته جاری، تایید کرد که بازرسان اخراج نشدهاند. در صورتی که بر مبنای گزارشهای آژانس، تعداد بازرسان بایستی کاهش چشمگیری پیدا میکرده است. تخمینها بر اساس ظرفیتهای مشخص شده در قانون مجلس (ماده 2 و 3 مجلس ظرفیت تولید 120 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد در سال و 500 کیلوگرم اورانیوم غنیسازی شده ماهانه متناسب با نیازهای کشور را مشخص کرده است که بسیار پایینتر از سطح ذخایر قبل از سال 1392 است) نشان میدهد که از 6 بازرس حال حاضر در ایران، بایستی 5 نفر از آنها از کشور خارج شوند.
• از طرف دیگر بر اساس اطلاعات آژانس، سامانههای نظارتی (از جمله دوربینهای آژانس) بایستی برچیده میشد، اما طبق بیانیه دولت این دوربینها همچنان روشن هستند.
• در بند 2 بیانیهی مشترک سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی صحبت از ضمیمه فنی شده است که بر اساس آن آژانس به فعالیتهای ضروری راستیآزمایی و نظارتی تا سه ماه آینده ادامه میدهد. بند 2 به معنای این است که علاوه بر پادمان، برخی فعالیتهای نظارتی و راستیآزمایی هنوز وجود دارد.
با توجه به موارد بالا میتوان گفت نظارتهای فرا پادمانی لغو نشده است و ماده 6 قانون مجلس به طور کامل اجرا نگردیده است.
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🌙🔴🌎چرا رئیسی نباید کاندیدا شود؟
🔹 گزینهها کم نیست، از واقعی هایی مثل حسین دهقان و ضرغامی و جلیلی گرفته تا شوخیهایی مثل سعید محمد و علی مطهری. این وسط نام رئیسی هم به عنوان یک گزینه با پتانسیل رأی آوری بالا مطرح است و حتما بعضی کاندیداها با حضور او انصراف خواهند داد. شاید مدافعان حضور او در انتخابات بعدی، رأی شانزده میلیونی در انتخابات گذشته و خوشنام بودنش بین مردم بخاطر عملکرد چندسال اخیرش در قوه قضائیه را هم دو امتیاز مثبت و مهم بدانند.
اما بنظر من "حضور رئیسی در انتخابات" فارغ از اینکه رأی بیاورد یا نیاورد، غلط است و بیش از آنکه فرصت ساز باشد، فرصت سوز است و هزینه زا. چرا؟
🔹 اول) اسفند نود و هفت، رهبری در حکم انتصاب رئیسی برای قوه قضائیه او را انتخابی برای تحقق چنین هدف مهمی دانستند: " تحوّلی متناسب با نیازها و پیشرفتها و تنگناها در قوهی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزهئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمتآمیز، دوران جدیدی را که زیبندهی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند." رئیسی در این دو سال، تغیرات مثبت فرمی و محتوایی خوبی را کلید زده و البته هنوز در آغاز راه است. اگر رأی بیاورد و رئیس جمهور شود، روند اصلاحی مثبت او در قوه قضائیه متوقف خواهد شد و قطار قوه به ریلهای های قبلی باز خواهد گشت. همین الان بین رئیسی و مسئولین رده بعد قوه، مثل منتظری دادستان و اژهای و مرتضوی دیوان عالی کشور فرسنگها فاصله است.
🔹 دوم) آقای رئیسی اسفند نود و چهار توسط رهبری به تولیت آستان قدس منصوب و خرداد نود و شش وارد انتخابات شد. طبیعی است در صورت رأی آوری و رئیس جمهور شدن، از آستان قدس استعفا میداد و رهبری باید فرد دیگری را منصوب میکردند. حالا هم اسفند نود و هفت توسط رهبری به ریاست قوه قضائیه منصوب شده و اگر خرداد هزار و چهارصد رأی بیاورد، طبیعتا قوه قضائیه را تحویل خواهد داد و رهبری باید فرد دیگری را منصوب کنند. اینکه رهبری حکم بلندمدت برای کسی بزنند و او یکی دو سال پس از هر انتصاب، به نیت خدمت در جایگاهی دیگر، عزم کنار رفتن از آن مسئولیت نصب شده توسط ایشان را بکند کمی غیرجالب نیست؟ آیا مخالفینی که میگفتند اقدامات رئیسی در آستان قدس، تبلیغاتش برای انتخابات است، حالا با ورود مجددش به انتخابات، نخواهند گفت اقداماتش در قوه قضائیه نیز "اهداف انتخاباتی" داشته؟ و مگر الان حتی درباره سفر عراقش چنین نمیگویند؟
🔹 سوم) رئیسی در فضای دوقطبی سخت نود و شش، شانزده میلیون رأی آورد. پس از آن هم در قوه قضائیه بخاطر اقدامات خوبش بیش از پیش محبوب شد. اما باید به این نکته دقت کرد که رمز موفقیت او در قوه، "زیست و تجربه چهل سالهاش در سیستم قضایی" بود. او برخلاف آقایان هاشمی شاهرودی و آملی که با تجربه کار خارج از قوه به ریاست آن منصوب شدند و همین مساله به پاشنه آشیلشان تبدیل شد، یک رجل قضائی با سابقه بود که با زیر و بم قوه آشنا بود. اما نسبتِ او با قوه مجریه و کار اجرایی چیست؟ "عدم شناخت از نزدیک و واقعی و عدم زیست و تجربه در آن" . مسالهای که دقیقا مهمترین نقطه ضعف یک رئیس جمهور است. درِ گوشی بگویم که برخی در لایههای چندم ذهنشان معتقدند کسی که ممکن است روزی، گزینهی رهبری آینده نظام باشد، بهتر است یک بار رای مردم را نیز در کارنامه داشته باشد. این تحلیل توجه ندارد که اگر رئیسی بیاید و رأی نیاورد، برای بار دوم در دو انتخابات مداوم شکست در کارنامهاش ثبت شده است. اگر هم رأی بیاورد، تجربه نشان داده بالاخره هیچ رئیس جمهوری در ایران، وقتی دولتش تمام میشود محبوب نیست. و این برای کسی که ممکن است جزو گزینههای رهبری باشد، بد که نه، بدتر است.
❗️نتیجه: در انتخابات نود و شش، خیلی از اصولگرایان معتقد بودند، جدیترین گزینه برای تک دورهای شدن روحانی، رئیسی است. پیام غیرمستقیم بازنمایی سیاسی_ رسانهای حضورش در انتخابات هم این بود که او "برگ برنده نظام" و "گزینه مطلوب اراده مقامات عالی نظام" است. هفده فروردین نود و شش در یادداشتی نوشتم: "گویا جمناییها و مشتاقان آمدن آقای رئیسی حواسشان نیست اگرکسی که آنها میکوشند به عنوان «گزینه رهبری» در انتخابات معرفی کنند «ببازد» چه آثار زیانباری دارد. اشتباه تلخی که در سال 76 هم توسط جریان حزباللهی تکرار شد و «ناطقنوری» به عنوان «گزینه رهبری و نظام» برای راینیاوردن خاتمی مطرح شد." حالا هم عمیقا معتقدم" آوردن رئیسی به انتخابات هزار و چهارصد" یک" پوست موز" است که دوستان ناآگاه، ناشیانه و شاید حسودانِ آگاه، عامدانه زیر پایش میگذارند. اشتباهی که نتیجهاش سوختن فرصت اصلاح ساختاری و بلندمدت قوه قضائیه و شاید سوختن یک گزینه خوب برای مراحل بعدی نظام باشد. کاش بگذاریم سید ابراهیم رئیسی، این سید دوست داشتنی،" ملی"و "مردمی" بماند.
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🗳 ظریف چگونه بازیچه دست اصلاحطلبان میشود؟/ وزیرخارجه بداند که میدان مین در انتظار اوست
🔹 نامزد ما برای ۱۴۰۰ حتماً اختصاصی است، چه رأی بیاورد چه نیاورد! احتمالاً ازایندست اظهارنظرها از جانب اصلاحطلبان تندرو را زیاد شنیدهاید.
🔹 آنها برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت دولت روحانی دائماً بهانهتراشی کرده و میگویند تحمیل نامزد نیابتی باعث شد نتوانیم کارکنیم و این بار حتماً به سراغ یک نامزد تمام اصلاحطلب با اندیشههای نزدیک به خودمان خواهیم رفت!
🔹 حسین مرعشی پدرخوانده حزب خانوادگی و اشرافی کارگزاران دراینباره میگوید: ترجیح ما کاندید اصلاحطلب است اما اگر نباشد غیر اصلاحطلب را هم بررسی میکنیم! اما به نظر من انتخاب اول جبهه اصلاحطلبان آقای ظریف خواهد بود، اصلاحطلبان او را یک دیپلمات اصلاحطلب میدانند. صادق خرازی دبیر کل حزب اصلاحطلب ندای ایرانیان نیز در سخنانی مشابه اعلام میکند که اگر ظریف قصد حضور در انتخابات را داشته باشد؛ تشکیلات او پشت وزیر خارجه قرار خواهد گرفت.
🔹 اصلاحطلبان این بار نامزدی میخواهند که در عمل خیلی دورتر از حسن روحانی باشد؛ اما در شباهت مانند رئیسجمهور بتواند رادیکال حرف زده و رودررو با نظام قرار بگیرد! آنها نامزدی دریده اما تابع به دستور میخواهند! اما آیا جواد ظریف میتواند چنین نقشی را برای آنها بازی کند؟ پاسخ این سؤال را میدانیم؛ اما بهتر است به آن پاسخ نداده و با ردگیری تحولات در آینده دوباره به این پرونده رجوع کرده و آن را شرح دهیم.
متن کامل گزارش:
mshrgh.ir/1185331
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
13.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بخشی از مستند شبکه سیبیاس درباره حمله موشکی ایران به عینالاسد با تصاویری جدید
🔹کاری از دست کسی برنمیآمد فقط فرار میکردیم/ این حمله شبیه آنچه دیده بودیم نبود.
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
💢 آيا آمريكا برای بازسازی قدرت رو به افول خود ، از استراتژي اسلحه فروشي به استراتژي اينترنت فروشي و IT رو مي آورد ؟
✍️ غلامرضا مصدق
🔻 از فحواي كلام جو بايدن و نوع انتخاب همكاران ارشدش چنين برمي آيد كه در تعامل با دنياي خارج رويه اي كاملاً متضاد با رویه ترامپ در پيش خواهد گرفت . لغو پانزده فرمان اجرایی ترامپ در اولین ساعت ورود به کاخ سفید ، تاکید اکید بر همکاری با کشورهای دیگر برای حل معضلات جهانی ، لغو موقت فروش اسلحه به عربستان ، امارات ، بازگشت به پیمانها و سازمانهایی که ترامپ آمریکا را از آنها خارج کرده بود ، تاکید بر حقوق بشر و غیره راهکارهای دولت جدید آمریکا در تعامل با دنیای خارج است .
🔻 این تغییر رویه از باب اعتقاد قلبی به حقوق بشر و انسانی کردن رفتار آمریکا با مردم دنیا نیست ، بلکه آمریکا به اقتضای شرایط جدید برای حفظ هژمونی خود مجبور به تغییر رویه است . بعنوان مثال ، بر خلاف تصور ما از تجارت فروش اسلحه آمریکا ، کل صادرات اسلحه این کشور در سال ۲۰۱۹ فقط ۵۵ میلیارد دلار بوده است . برای درک بهتر این عدد خوب است بدانیم کل تولید اسلحه در ۲۵ شرکت بزرگ اسلحه سازی دنیا در همین سال ۳۶۰ میلیارد دلار بوده است . این نکته نباید نادیده گرفته شود که بزرگترین تولیدكنندگان سلاح خود بزرگترین مشتریان سلاحهای تولیدی خود هستند ، بنابراین تفاوت زیادی بین تولید و صادرات اسلحه وجود دارد .
🔻 در مقابل صادرات ۵۵ میلیارد دلاری سالانه اسلحه که کلی بدنامی و نگاه منفی برای آمریکا به بار می آورد ، شرکتهایی مثل اپل ، آمازون ، گوگل ، میکروسافت ، توئیتر و غیره وجود دارند که هر یک به تنهایی چند برابر کل تجارت اسلحه آمریکا برای اقتصاد ملی این کشور ارزش افزوده ايجاد ميكنند . در حال حاضر ٧ شركت از ده شركت برتر دنيا شركتهايي از جنس اپل و فیس بوک هستند
🔻 بعنوان مثال پروژه اینترنت جهانی استارلینک ایلان ماسک کارآفرین بزرگ آمریکایی در حال فرستادن صدها ماهواره به فضا برای پوشش کل کره زمین جهت تامین اینترنت نامحدود و پرسرعت برای کل دنیاست که تا سه سال دیگر کامل میشود . اگر با فرض بسيار بدبینانه فقط ۱ میلیارد نفر از ۸ میلیارد جمعیت دنیا مشترک این شبکه بشوند و سالانه هرکدام فقط ٣٠٠ دلار حق اشتراك پرداخت كنند ، اين شركت به تنهايي ٣٠٠ ميليارد دلار ، معادل ۶ برابر كل صادرات سالانه اسلحه آمريكا براي اقتصاد ملي اين كشور درآمد خواهد داشت .
🔻 آمريكا ميتواند با قدرت سياسي ، فرهنگي و هنري خود اين خدمات و كالاها را بعنوان ابزارهايي كه بسترساز دموكراسي و رعایت حقوق بشر هستند به دنيا بفروشد و با يك تير همزمان چند نشانه را بزند . أولاً با سرمايه گذاري كم در اين تكنولوژيها که در آنها دست بالا را دارد درآمدهاي نجومي كسب كند ، ثانيا بوسيله شركتهاي مثل گوگل ، فيس بؤك ، توئيتر و غيره بي نياز از سازمانهاي عريض و طويل ، پرهزينه و بدنام اطلاعاتي با جزئيات اطلاعات عملكرد و گرايشات همه مردم دنيا را بدست بياورد و در جهت منافع و حفظ هژمونی خود استفاده كند ، ثالثاً گسترش اين نوع فعاليتها برخلاف اسلحه فروشي و ايجاد پايگاه نظامي در دنيا براي آمريكا نه تنها بدنامی و نگاه منفی بوجود نمی آورد بلکه مقبولیت و مشروعيت هم کسب میکند ، رابعاً برخلاف جنگ سرد که با مسابقه تسلیحاتی رقیب وقت خود اتحاد شوروی را زمین زد ، الان برای بردن رقیب فعلی به گوشه رینگ یعنی چین که متکی به فروش اقلامی مثل فولاد ، سایل الکترونیکی و خودرو است از این ابزار که فعلاً در دسترس حریف نیست بهره ببرد .
🔻 آمریکا با این استراتژی هژمونی جهانی خود را با مشروعیت ، مقبولیت و درآمد بالاتر بازسازی میکند و با مهار کردن چین بعنوان دولتی اقتدارگرا که تنها امتیاز آن قدرت اقتصادی است بر بزرگترین چالش حال حاضر خود غلبه خواهد کرد ، چین برخلاف اتحاد شوروی نه با مسابقه تسلیحاتی بلکه فقط با رقابت اقتصادی زمین گیر خواهد شد .
🔻 ترکیب قدرت عظیم IT و اينترنت با هاليوود ، سيليكونولي ، مك دونالد ، هاروارد و MIT ، استمرار جذب نخبگان دنیا ، قدرت مسلط آمریکا بازسازی خواهد شد و حفظ قدرت دلار در مبادلات جهانی به مراتب بهتر از بمب افکن های بی ۵۲ عمل خواهد کرد ، در اینصورت مقبولیت آمریکا برای بخش مهمی از دنیا مثل دوران پس از جنگهای جهانی اول و دوم باز خواهد گشت .
🔻 اگر آمریکا چنین استراتژی اتخاذ کند ، نحوه مواجهه ما با آمریکای جدید چه خواهد بود ؟
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🔰 چرا دولت روحانی با افزایش قیمت دلار فضا را برای شورش فراهم میکند؟
🔹 «نمیتوانم بگویم قیمت واقعی دلار چقدر است. بگذارید بازار مشخص کند. نرخ ارز را بازار تعیین میکند». این سخنان را نه جان لاک مدافع سرسخت اقتصاد لیبرالیستی، بلکه از زبان همتی رئیسکل بانک مرکزی، پرده از یک فاجعه بزرگی در کشور برمیدارد.
🔹 البته در این چند ماه آخر تیم رسانهای دولت بهمنظور لکهبرداری از این سوء مدیریت بزرگ و بر باد دادن میلیاردها دلار سرمایه کشور به میدان آمده و سخنانی میگوید که لایهبرداری از آن عمق بحران را بهتر نشان میدهد.
🔹 محمود واعظی همهکاره دولت حسن روحانی درباره افزایش قیمت دلار در کشور گفته است: ما خودمان قیمت را تا ۲۷ هزار تومان بالا بردیم تا کشور سرپا بماند!
🔹 دولت حسن روحانی در دو و نیم سال منتهی به شهریور ۱۳۹۹، بیش از ۵۷ میلیارد دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان بین ذینفعان توزیع کرده است. این توزیع عجیب ارز به کالاهایی مانند قطعات خودرویی، گوشی موبایل، خوراک دام و چندین قلم کالای دیگر پرداختشده و بهتدریج از حجم کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی کاسته شده است.
🔹 اظهارات محمود واعظی در گران کردن دلار میتواند عواقبی بدتر از آبان ۹۸ نیز داشته باشد. واعظی با این دست سخنان با اعصاب و روان مردم بازی کرده و بهگونهای صحنهسازی میکند که فشار اقتصادی تحمیلشده بر مردم یک نقشه از پیش طراحیشده است.
متن کامل گزارش در:
mshrgh.ir/1186963
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🔰 عقبگرد اقتصادی ممنوع! ۱۴۰۰ باید سال پیشرفت باشد
✍️ محمد ایمانی
🔹 آزادراه غدیر، به طول 158 کیلومتر دیروز به بهره برداری رسید. این آزاد راه به مثابه کنارگذر جنوبی استانهای البرز و تهران، از محدوده شهر آبیک در آزادراه کرج- قزوین شروع میشود و تا محدوده چرمشهر در آزادراه قم- گرمسار امتداد می یابد.
🔹آزاد راه غدیر با مشارکت 30 درصدی وزارت راه وشهرسازی، و مشارکت 70 درصدی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) احداث شده است.
💬 آقای روحانی در مراسم افتتاح گفت "امیدوارم کشور را در شرایط مناسب تری نسبت به سال 92، تحویل دولت بعدی بدهیم و مردم به آینده امیدوار باشند". رئیس جمهور همچنین گفت "خوشحالم که این روزها همه آنها می گویند فشار حداکثری شکست خورده است".
🔹 چند ملاحظه در اینجا وجود دارد. اولا عمده کارهای بزرگی که در دوره آقای روحانی انجام شده، جاهایی بوده که دولت به ظرفیت های داخلی انبوه، اندکی مجال بروز و فعلیت داده است؛
🔹 مثل احداث همین آزاد راه و یا تاسیس پالایشگاه ستاره خلیج فارس که اجرای آن در دولت نهم آغاز شد. سه فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس، روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین تولید میکند و فاز بعدی این پالایشگاه که در حال اجراست، تولید بنزین را به ۴۵ میلیون لیتر در روز می رساند. ما بدین ترتیب، از واردکننده بنزین به صادرکننده تبدیل شدیم.
🔹متاسفانه برخی دولتمردان در حالی که با استفاده از همین ظرفیت های داخلی توانسته اند کارنامه خالی خود را زینت ببخشند، به وقت قضاوت، باز هم همین توانمندی های داخلی را زیر سوال می برند، چنان که آقای زنگنه اخیرا مدیریت ستاره خلیج فارس هنگام تحویل گرفتن آن را فاجعه خواند، یا پالایشگاه سازی را کثافت کاری نامید!
🔹 اما هرگز نشندیم آقای زنگنه یا آخوندی و...، از گل نازک تر به شرکت های بدعهد خارجی مثل توتال و بوئینگ و ایرباس بگویند که دست آنها را در پوست گردو گذاشته و نقض قرارداد کردند و بدون پرداخت یک دلار خسارت رفتند.
🔹 نکته دوم، اظهار امیدواری روحانی است که بتواند کشور را در شرایط مناسب تری نسبت به سال 92، تحویل دولت بعدی بدهد. البته عملکرد هفت سال و نیمه دولت، خلاف این آرزو بوده، چنان که برخی مقامات دولتی و محافل حامی آنها بارها گفته اند پنج شش سال طول می کشد تا شرایط اقتصادی، به وضعیت سال 90 (با همه سوء مدیریت و کج کارکردی های آقای احمدی نژاد در دو سال آخر) برگردد!
🔹 معنای دیگر این سخن، پسرفت وضعیت اقتصادی با وجود وعده رونق اقتصادی است و تورم های 600 تا 800 درصدی در اقلام مختلف، شاهد آن می باشد. چرا این اتفاق رخ داد؟ دست کم گرفتن (یا لج کردن با) ظرفیت های فراوان داخلی، و دل بستن به وعده های بیگانگان متخاصم!
🔹 از پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا بزرگراه غدیر، هر کدام سندی بر این ادعاست که اگر با ظرفیت های داخلی بی مهری نمی شد، همین اتفاقات مبارک می توانست در حوزه تولید لوازم خانگی، داروسازی، کشاورزی، برخی حوزههای دانشبنیان، و تبدیل مواد خام به ارزش افزوده -با درآمد چند ده برابری- اتفاق بیفتد و معطل خام فروشی نباشیم.
🔹 نکته سوم، درباره سیاست فشار حداکثری است. شکست و ناکامی ترامپ، یک حرف است که حقیقت هم هست. و القای توقف این سیاست خصمانه، یک انگاره دیگر. بر اساس شواهد، آمریکا می خواهد فشار را حفظ می کند و صرفا با وعده برخی مشوق ها در کنار تهدید (چماق و هویج)، فریبکاری سال های 92 تا 96 را بازسازی کند.
🔹 دولت در صورت ورود مجدد در این دام، شرایطی به مراتب سخت تر از شرایط 97 تا 99 را برای کشور تدارک خواهد کرد؛ ولو با صحنه آرایی چند ماهه در آستانه انتخابات، همان نمایشِ سال های 94 و 95 در خرید چند هواپیما یا آزاد شدن چند میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده تکرار شود.
🔹 آنگاه باید پس از انتخابات خرداد 1400 (مانند پاییز و زمستان 96)، شاهد فشار های تند تورمی باشیم. تنها راه، قطع امید از دشمن و اهتمام به توانمندی های آماده به خدمت در داخل در کنار اهتمام به گشترش دیپلماسی اقتصادی و تنوع بخشیدن به شرکای اقتصادی و سیاسی است.
🔹 حق مردم ماست که شاهد پیشرفت در سال جدید باشند و نه عقبگرد به سال های 96 یا 92 و 90، که با سوء مدیریت احمدی نژاد یا روحانی دست به گریبان شدند. اگر سوء مدیریت دولت دهم نبود، مردم به سوء مدیریت بعدی گرفتار نمی شدند.
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
🔴نهیب رهبرمعظم انقلاب به اشرافیت مسئولان
.
♦️در بازخوانی بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در تاریخ 23 مرداد 1370 ، خطاب به مسئولان نظام می خوانیم:
♦️«شما چگونه میخواهید محبت و اطمینان مردم را جلب کنید؟ مردم باید به من و شما اعتماد داشته باشند. اگر ما دنبال مسایل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملات و تشریفاتمان رفتیم، در خرج کردن بیتالمال هیچ حدی برای خودمان قایل نشدیم - مگر حدی که دردسر قضایی درست بکند! - و هرچه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی میماند؟ مگر مردم کورند؟ ایرانیان همیشه جزو هوشیارترین ملتها بودهاند؛ امروز هم به برکت انقلاب از هوشیارترینهایند؛ از هوشیارها هم هوشیارترند. آقایان! مگر مردم نمیبینند که ما چگونه زندگی میکنیم؟
♦️آن وقتی که جوان حزباللهی ما به جهاد یا به سپاه یا به فلان وزارتخانه میرفت و به او میگفتند که چهقدر حقوق میخواهی، میگفت این حرفها چیست، مگر من برای حقوق آمدهام؟ اصرار میکردند که بالاخره زندگی خودت و زن و بچهات باید بگردد؛ یک چیزی بگیر. به نظر شما اینها افسانه است؟ به نظرم اگر شما بروید در دنیا این را نقل کنید، چنانچه کسی وضع چند سال قبل ما را ندیده باشد، خواهد گفت که افسانه است؛ ولی این واقعیت است. این رویداد، در همین ایران و در همین تهران و در همین وزارتخانههای ما اتفاق افتاد؛ یکی، دو مورد هم نبود. نمایندهی مجلس وقتی اول بار به او حقوق دادند، خجالت کشید حقوق را بگیرد! بعضی از دوستان ما در دورهی اول نمایندگی مجلس، شرمشان آمد و ننگشان کرد که حقوق بگیرند! گفتند ما حقوق بگیریم!؟
♦️برادران! من و شما داریم از آن ذخیره میخوریم؛ فراموش نکنید، آن را مردم دیدند. نمیشود ما در زندگی مادّی مثل حیوان بچریم و بغلتیم و بخواهیم مردم به ما به شکل یک اسوه نگاه کنند؛ مردمی که خیلیشان از اولیات زندگی محرومند.
♦️ در این راه، از خیلی چیزها باید گذشت. نه فقط از شهوات حرام، از شهوات حلال نیز باید گذشت. نمیگویم مثل پیامبر باشیم، نمیگویم مثل امیرالمؤمنین - که شاگرد پیامبر بود - باشیم؛ که انسان آن مطالب را که میخواند، تنش میلرزد...
♦️من و شما همان طلبه یا معلم پیش از انقلابیم. یکی از شماها معلم بود، یکی دانشجو بود، یکی طلبه بود، یکی منبری بود، همهمان اینطور بودیم؛ اما حالا مثل عروسی اشراف عروسی بگیریم، مثل خانهی اشراف خانه درست کنیم، مثل حرکت اشراف در خیابانها حرکت کنیم! اشراف مگر چگونه بودند؟ چون آنها فقط ریششان تراشیده بود، ولی ما ریشمان را گذاشتهایم، همین کافی است!؟ نه، ما هم مترفین میشویم. والله در جامعهی اسلامی هم ممکن است مترف به وجود بیاید. از آیهی شریفه «واذا اردنا ان نهلک قریة امرنا مترفیها ففسقوا فیها»* بترسیم. تُرف*، فسق هم دنبال خودش میآورد».
*مترف: سرمست شهوت و رفاه
#مانور_تجمل
#نفوذ
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat
آب جوی آمد و غلام ببُرد! (نکته)
۱- در یادداشت روز کیهان دیروز با عنوان «FATF، شفافیت برای دار و دسته دزدها» نوشته برادر و همکار عزیزم آقای سید محمد عماد اعرابی، به دهها نمونه مستند از پولشویی کلان در بانکهای معروف و بلندآوازه و [باصطلاح] معتبر غربی اشاره شده بود که شرح آن بیرون از دایره این وجیزه محدود است. تمامی موارد یادشده، برگرفته از مراکز و مجامع رسمی آمریکا و کشورهای اروپایی بود از جمله و فقط به عنوان نمونه؛
به گزارش «شبکه بینالمللی عدالت مالیاتی»
(Tax Justice Network) کشور سوئیس در شاخص «پنهانکاری مالی»(FSI) رتبه اول جهان را در سال 2018 و رتبه سوم را در سال 2020 داشته است. بزرگترین پرونده پولشویی تاریخ اروپا سپتامبر 2018 در دانمارک فاش شد. رقمی بالغ بر 200 میلیارد یورو (234 میلیارد دلار) در شعب «دانسکه بانک» دانمارک. در بانکهای استونی، طی سالهای 2008 تا 2017 بیش از یک تریلیون یورو (1.27 تریلیون دلار) پولشویی شده است. نشریه «ویک» 10 اکتبر 2018 اعلام کرد حداقل 18 بانک از
20 بانک بزرگ اروپا (از جمله 5 مؤسسه در انگلستان) در دهه اخیر اقدام به پولشویی کردهاند. 8 آگوست 2018 «والاستریتژورنال»، کانادا را «قطب پولشویی» در آمریکای شمالی لقب داد و نوشت؛ دو سوم بانکهای کانادایی قوانین مبارزه با پولشویی را رعایت نمیکنند و طبق آخرین اطلاعات، سالانه بین 5 تا 15 میلیارد دلار کانادا (3.8 تا 11.5 میلیارد دلار آمریکا) پول کثیف از طریق بانکهای کانادایی وارد چرخه نظام بانکی این کشور میشود. به گزارش «شبکه بینالمللی عدالت مالیاتی»، آمریکا در شاخص «پنهانکاری مالی»(FSI) پس از جزایر کیمن رتبه دوم جهان را در سال 2020
به خود اختصاص داده است و «فایننشال تایمز» مینویسد: «آمریکا بزرگترین پناهگاه پول کثیف در جهان است. وزارت خزانهداری آمریکا تخمین میزند سالانه 300 میلیارد دلار در آمریکا پولشویی میشود و تاکید میکند که این رقم فقط اندکی از ارقام واقعی است و دهها نمونه دیگر از این دست.
۲- علیرغم گزارشهای مستند و تاکید مراجع رسمی بر پولشوییهای کلان آمریکا و کانادا و بسیاری از کشورهای اروپایی، «گروه ویژه اقدام مالی» (FATF) هیچیک از کشورهای یادشده -تاکید میشود که هیچیک از آنها- را نه فقط در لیست سیاه قرار نداده است، بلکه درباره ریسک روابط تجاری با آنها نیز کمترین اشارهای نکرده است و علاوهبر آن برخی از این کشورها نظیر آمریکا، سوئیس، دانمارک و انگلستان، عضو اصلی FATF نیز هستند و ۱۷ کشور اروپایی دیگر در کمیته اتحادیه اروپایی FATF عضویت دارند !!
۳- بسیار بعید به نظر میرسد که دولت محترم از این اطلاعات و اسناد رسماً اعلام شده بیخبر باشد ! از این روی پافشاری و اصرار دولت برای تصویب دو کنوانسیون CFT و پالرمو عجیب و باور نکردنی و سؤالبرانگیز به نظر میرسد (گفتنی است که دولت پیش از این، بدون کسب اجازه از مجلس شورای اسلامی ۳۹ بند از ۴۱ بند FATF را پذیرفته است و تنها دو کنوانسیون CFT و پالرمو باقی مانده است).
برخی از دولتمردان اعلام کردهاند که از بیتفاوتی FATF نسبت به پولشوییهای کلان آمریکا و اروپا باخبرند و در مقابل این پرسش که پس چرا این همه برای تصویب آن اصرار میورزید؟! پاسخی میدهند که تنها واژه برای توضیح آن «عذر بدتر از گناه» است! آقایان میگویند، همانگونه که آمریکا و سایر کشورهای اروپایی استانداردهای FATF را نادیده گرفتهاند، ما نیز میتوانیم اقدامی مشابه داشته باشیم ! که باید گفت:
اولاً؛ آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی با وجود آنکه علناً استانداردهای FATF را نادیده گرفته و
علاوه بر پولشوییهای کلان، آشکارا از گروههای تروریستی حمایت کرده و میکنند ولی از آنجا که مدیریت این نهاد در اختیار خود آنهاست هرگز نام کشورشان در لیست سیاه FATF قرار نگرفته است ولی ایران اسلامی را تنها به بهانه اینکه مبادا دست به پولشویی بزند و از تروریستها حمایت کند! در لیست سیاه جای دادهاند! توجه کنید که از نگاه آنان سپاه پاسداران و نیروی قدس و صدا و سیما و... گروه تروریستی تلقی میشوند ! و... دولت محترم این تناقض را چگونه حل میکند و برای آن چه توضیحی دارد؟!
ثانیاً؛ دولت محترم، بارها و از جمله در جریان مذاکرات منجر به فاجعه برجام، میزان کاربلدی و تخصص خود را در این زمینهها نشان داده است و ادعای اخیرش به داستان معروف آن غلام شبیه است که رفته بود آب از جوی بیاورد ولی «آب جوی آمد و غلام ببُرد»!
🖋حسین شریعتمداری
سیاسی ن ح 321
@kanalehemat