056_00.10.26 نمط نهم اشارات .mp3
38.76M
#نمط_نه_اشارات
مقامات العارفین
پنجاه و ششم
تشکیلات ( بخش اول )
خلأ تبیینی و زیست در تاریخ انقلاب اسلامی
در حال حاضر ما در خلأ تبیینی به سر می بریم و نتوانسته ایم تبیین از دین داشته باشیم و ظرفیت های دینی و ایمانی به جهت اینکه تبیین نشده ، در اسارت باقی مانده و نتوانسته خود را آزاد نماید و این خود نمونه ای بارز از زنده به گور کردن است که گام اول برای احیاء ، تبیین می باشد .
از طرفی در تاریخی قرار داریم که انقلاب اسلامی ما را در آن وارد نموده است و به عبارتی در تاریخ پسا انقلاب به سر می بریم . انقلاب اسلامی با تاریخی که در پیش روی ما گشود ، ما را مواجه با گشودگی عالم ملکوت نمود و در ما احساس گشودگی عالَم ملکوت ایجاد نمود . انقلاب اسلامی ما را در جهانی گسترده وارد نمود و ما را به آن جهان آشنا نمود . انقلاب اسلامی نشان داد که ظرفیت های ملکوتی وجود دارد که بریدۀ از زمین نیستند و هنر مدیریت برای آن است و باید آزاد گردد .
ما باید خلأ تبیین را پُر نماییم ولی در این تاریخ هر تبیینی مفید واقع نمی شود و بلکه فقط تبیینی می تواند کمک کار باشد و ظرفیت ها را آزاد نماید که در طراز انقلاب اسلامی باشد .
@kanoon_tafakor
🔹تشکیلات ( بخش دوم )
مقام معظم رهبری می فرمایند :
« اوّلین توصیهای که ما به تشکّلها میکنیم، این است که حضور داشته باشند؛ حضور. مقصود فقط حضور جسمانی نیست؛ هم حضور فکری، هم حضور بیانی... هم احیاناً حضور جسمانی. وظیفهی دوّم تبیین؛ تبیین اساس کار ما است. ما با ذهنها مواجهیم، با دلها مواجهیم؛ باید دلها قانع بشود. اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمیافتد، جسمها بهکار نمیافتد؛ این فرقِ بین تفکّر اسلامی و تفکّرات غیر اسلامی است. فَاِنَّما عَلَیکَ البَلاغ؛ به پیغمبر خدا میگوید وظیفهی تو رساندن است، حرف را باید برسانی. باید تبیین کنید؛ حرفهایتان را، نظراتتان را بگویید؛ در مسائل مهمّ کشور؛ در مسئلهی اقتصاد_مقاومتی تبیین کنید، در مسئلهی پیشرفت_علمی -اینها مسائل مهمّ کشور است- در مسئلهی ارتباط باآمریکا [تبیین کنید]؛ برای خیلیها روشن نیست. برای شما که مجموعههای دانشجویی هستید، اگر روشن نیست، بروید برای خودتان روشن کنید؛ اگر روشن است، برای مجموعهی دانشجویی تبیین کنید. » ( ۱۳۹۵/۰۴/۱۲)
« به مسئلهی «تبیین» اهمّیّت بدهید. خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بخصوص جوانها، «حرکت تبیین» خنثیکنندهی این توطئهی دشمن و این حرکت دشمن است. هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید.
امروز خوشبختانه میدان باز است برای انتشار افکار. این فضای عمومی در کنار مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاورد، برکات بزرگی هم دارد؛ میتوانید افکار درست را، افکار صحیح را منتشر کنید، پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفادهی از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید. البتّه اصل قطعی در این باب این است که بایستی از شیوهی اخلاقی در این کار پیروی کرد. از این کاری که بعضیها در فضای_مجازی یا در مطبوعات و در مقالهها و اینجا و آنجا انجام میدهند که با دشنام، با تهمت و فریب و دروغ با افکار عمومی مواجه میشوند، باید بشدّت اجتناب کرد. بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و بهکارگیری اخلاق منتشر کرد.
امروز همهی ما بایستی در این میدان حرکت بکنیم؛ هر کدام به نحوی و با سهمی که در این راه داریم.جوانهای ما امروز بحمدالله مجهّزند؛ مجهّز به فکر، مجهّز به عقلانیّت، مجهّز به آگاهیهای فراوان، و میتوانند در این زمینهها خیلی تلاش کنند. خودتان را آماده کنید، این تجهیزات را در خودتان افزایش بدهید و به معنای واقعی کلمه خودتان را مجهّز کنید و در این میدان وارد بشوید: در میدان تبیین و افشاگری. »
"۵ مهر۱۴۰۰"
@kanoon_tafakor
تشکیلات ( بخش سوم )
تبیین در طراز انقلاب اسلامی
ابعاد و شئون انقلاب اسلامی که به دنبال تأمین گری آن می باشد ، سه حوزه است ؛که عبارت اند از : عدالت ، عقلانیت ، معنویت . تحقق انقلاب اسلامی با ظهور و بروز در این سه حوزه به صورت اجتماعی در صحنۀ اجتماع است و تا خود را در این سه حوزه ظاهر نسازد ، نتوانسته است که خود را تحقّق بخشد . عدالت و معنویت و عقلانیت در اجتماع سه عنصری است که انقلاب اسلامی خود را با آن معنا می بخشد .
تبیین طراز آن است که خود را مطابق و موافق با این سه حوزه سازد . حال تبیینی می تواند در طراز انقلاب اسلامی و پیش برندۀ اهداف انقلاب اسلامی و در خدمت آن باشد که مولفۀ اجتماع را بسیار مورد توجه قرار دهد و بداند که بدون نظر و توجه به مولفۀ اجتماع از طرفی و بدون استفادۀ از اجتماع و دخیل کردن آن در مناسبات نمی تواند به مقصودات انقلابی دست یابد . چرا که انقلاب اسلامی به دنبال این است که این سه عنصر را به صورت اجتماعی در اجتماع پیاده سازی نماید . تبیین ها باید به گونه ای باشد که مولفۀ اجتماع را مدّ نظر قرار دهد و اجتماعی تعریف و تبیین علمی و عملی نماید و به گونه ای باشد که با فعّال سازی اجتماع ، به اهداف اجتماعی دست یابد .
تشکیلات ( بخش چهارم )
تبیین طراز در کنار ویژگی های بسیار می بایست از دو ویژگی انسجام و جامعیت برخوردار باشد . تبیین اگر بخواهد انسجام و جامعیت در تناسب با انقلاب اسلامی داشته باشد می بایست به مولفۀ « اجتماع » در علم و دانش ( تبیین علمی ) و هم در عینیت و عملیّات ( تبیین عینی کارکردی ) توجه نمود و به جهت گستردگی ابعاد نمی توان مولفۀ اجتماع را نه در تبیین های علمی و نه در تبیین های عملی بدون فعّال سازی اجتماع های خاصّ ( تشکیلات ها ) به پیش برد . یعنی همانطور که انقلاب اسلامی خود را سازمانی و تشکیلاتی تعریف نموده است و خواسته است که به دین ظهور اجتماعی ببخشد ، تبیینی هم که باید صورت بگیرد باید با تشکیلات و به وسیلۀ آن باشد تا بتوانیم تبیینی در طراز انقلاب اسلامی داشته باشیم و گرنه نمی توانیم ابعاد انسجامی و جامعیت تبیین میان علم و عین را تأمین کنیم .
بدون تشکیلات نمی توانیم تبیینی جامع و منسجم ارائه کنیم و نمونۀ عملیاتی از علم و عین را در تبیین به منصۀ ظهور بکشانیم . از اینرو ما نیازمند به تفکر و خُلق و روحیۀ تشکیلاتی هستیم تا بتوانیم مولفۀ « اجتماع » را در تبیین های علمی و عملی فعّال سازیم .
پس می بایست با تشکیلات های اجتماعی در حوزۀ معنویت و عدالت و عقلانیت ، توجه به مولفۀ « اجتماعی » در دانش داشته باشیم و بدنۀ اجتماعی را در راستای پیاده سازی تبیین های دانشی فعّال سازیم .
مهدی منصوری
تشکیلات ( بخش پنجم )
نبودِ تشکیلات در طراز ، موجب خود تحریمی و ریزش های حدّاکثری
استفادۀ حدّاکثری از ظرفیت ها بسیار مهمّ است و نباید اجازه داد ظرفیت ها و پتانسیل ها زنده به گور شوند .از اینرو بایستی به این سمت رویم که به طور کمّی و کیفی استفادۀ حدّاکثری از اهل حقّ برای دستیابی به اهداف داشته باشیم . متأسفانه در حال حاضر به جهت بی تشکیلاتی و یا تشکیلات بی کیفیت ویا کم کیفیت ، با خود تحریمی مواجه هستیم و نعمت ها و فرصت های الهی که در جهت رشد و ارتقاء در اختیار ما قرار گرفته است ، یک یک از دست می رود و می سوزد به گونه ای که حتّی مدیریت معیشت دنیوی بسیاری همچون طلّاب حوزه های علمیه دچار مشکل است و با این بهانه دست از وظایف برداشته و نتیجه ها حاصل نمی شود و یا دیر حاصل می شود . در حالی که با اندیشه و تدبیر و شجاعت در راستای آزاد سازی ظرفیت ها ، نه تنها دنیای بسیاری در حدّ کفاف تأمین می گشت بلکه می توانستیم به اهداف مورد نظر نزدیک شویم . ولی در حال حاضر تأمین زندگی دنیوی در برابر انجام وظیفه ها قرار گرفته است و گاهی می شود که جمع وظیفه و کفایت حدّاقلی زندگی دنیوی برای عدّه ای را سخت کرده اند .
متأسفانه به جهت بی تشکیلاتی و یا تشکیلات ضعیف و بی کیفیت ، هنوز به خاکریز نرسیده تلفات بسیار داریم . ر در اینصورت باید استعداد ها را دید ؛ انگیزه ها را تقویت کرد تا بتوانیم با تشکیلات های بر اساس عقلانیت ، از این ظرفیت ها استفاده نمود .
مهدی منصوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خطاب قرآن کریم در مورد برخی انسانها
"اولئک کالانعام بل هم اضل"
"ازباب تحقیق است نه تحقیر"
#ادب_قرآن
@kanoon_tafakor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سالروز شهادت شهید نواب صفوی
💢روایتی از دیدار رهبر انقلاب در دوران نوجوانی با شهید سید مجتبی نواب صفوی
⬅️شخصیت ها بر اساس افق ها شکل می گیرد و تعیین نوع افق ها با الگوهای در پیش روی است . الگوها هستند که نوع و سطح افق ما را مشخص می کنند و نشان می دهند که چقدر و تا به کجا می توان فکر کرد ؟ و به چه چیزهایی هایی می توان فکر کرد ؟
⬅️تربیتی به موفقیت منجر میشود که در آن توسعه افق باشد . اگر الگوها کم و کوتاه و کوچک باشند نباید انتظار وسعت افق داشت و در صورتی که وسعت افق نباشد نباید انتظار حرکت و عبور از موانع داشت .
⬅️باید در تربیت به بزرگی و وسعت افق فکر کرد ؛ انبیاء وقتی ظهور می کردند تلاش می کردند که افقی در پیش روی انسان قراردهند که بفهمند چیزهایی را که فکر می کنند مانع اند ، بفهمند مانع نیستند و بیابند پرداخت هزینه ها در برابر آن نتیجه و افق متعالی چیزی نیست .
⬅️مدیر طراز به دنبال این است که با ایجاد وسعت افق ، جامعه خود را متعالی بگرداند .
⬅️مهم این است که افقی در پیش روی انسان گشوده شود که بتواند زندگی را خرج آن کند تا یک زندگی برتری را تجربه نماید .
✅✅پدرو مادر در صورتی خدمت به فرزند خود می کند 👇
متولیان تربیت در صورتی به متربیان خود خدمت می کنند 👇
مدیر جامعه در صورتی به جامعه خود خدمت می کند👇
آموزش و پرورش در صورتی به دانش آموزان خدمت می کند👇
دانشگاه در صورتی به دانشجویان خدمت می کند👇
حوزه در صورتی به طلاب خدمت می کند👇
✅✅ که ⬅️ افق در پیش روی آنها را بزرگ و وسیع نماید تا بتواند شخصیت های آن را متحول نمایند .
مهدی منصوری
@kanoo_tafakor
057_00.10.57 نمط نهم،فصل ۲۱.mp3
21.57M
#نمط_نه_اشارات
مقامات العارفین
حال عارف قبل از وصول و بعد از وصول
فصل بیست و دوم
پنجاه و هفتم
قابل توجه خدمت دوستان
کلاس های فردا
❌کلاس عرفان ( مقدمه قیصری بر فصوص ) برگزار نمی شود
✅کلاس رسائل و مکاسب ساعت ۸:۱۵ _۱۰ صبح
✅کلاس تطبیق اصالت الوجود بر الشواهد الربوبیه ساعت ۱۰_۱۱
✅کلاس الهیات بالمعنی الاخص در حکمت متعالیه با محوریت نهایه الحکمه ( و تطبیق بر کتب صدرالمتالهین علی الخصوص ج ۶ اسفار ) ساعت ۱۱_۱۲
🌹میلاد مبارک
بانوی دو عالم،سیده النساءالعالمین
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز مادر و زن را خدمت تمام بانوان و مادران گرامی تبریک عرض می نماییم.
@kanoon_tafakor
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منم عمار
منم سلمان
منم میرزا
منم علی لندی
انس با الگوهای بزرگ و زندگی با آنها
✅از جمله راه های توسعه افق و دستیابی به اهداف بالا و ارزشمند ⬅️
هنرمندی در پرورش احساس است .
✅در این کلیپ با اشعاری ، ذهن را به اهداف بلند سوق می دهد و همراه آن احساسات را هم ناز می دهد .
👈مهم این است که کودک و نوجوانانی با این اشعار و با چنین احساسی « دیر عقلی » خود را از بین می برند و آرام آرام خود را به اندیشه های بزرگتر از دنیا می رسانند .
✅ما باید ذهن را از همان اول آرام آرام به بیش از دنیا معطوف کنیم تا انسان های بزرگتر از دنیا و منافع تربیت شوند .
👈چقدر زیبا ، ذهن در پرتو احساس ، از دنیا پل می زند و عبور از آن می کند و به «حاج قاسم ها »و «علی لندی ها » و « میرزا کوچک خان جنگلی ها » و « سلمان ها » می اندیشد تا آرام آرام بفهمد که در زندگی به جای دیگری باید متعلق بود .
⬅️کسی که همه چیز را هدف برای رسیدن به منافع خود می کند ، به جای عبور از دنیا ، بیشتر در دنیا می ماند و در آن فرو می رود . پس راه اش این است که به شخصیت های بزرگ و عالم آن ها فکر کنیم که راه عبور از دنیا و منافع و دستیابی به بزرگی را فراهم می کنند .
مهدی منصوری
@kanoon_tafakor
قابل توجه دوستان
❌کلاس های فردا صبح ( چهارشنبه ) تعطیل است
✅کلاس تطبیق بر متن « الشواهد الربوبیه » چهارشنبه ساعت ۱۳_۱۵
1_1430968538.pdf
713.6K
🔰فایل پاورپونت تدریس کتاب جهاد تبیین در اندیشه حضرت آیتالله العظمی خامنهای
🔰این کتاب به تازگی منتشر شرده است که فایل پاور ان هم ارایه شده است
مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم ، خلأ تبیینی است . اگر عده ای در جامعه ما ، هویت ملی و یا دینی آن ها خدشه دار شده است و دچار بی هویتی ملی و یا دینی شده اند ، به جهت بی تبیینی و یا کم تبیینی و یا بد تبیینی است .
وقتی که ما فرصت های برای تبیین را ، یک به یک سوزاندیم نباید انتظار این را داشته باشیم که در حاضر با بی هویتی ملی و یا دینی روبرو نباشیم .
منصوری
⬅️سلسله جلسات متن خوانی و گفتگو بر محور کتاب
✅چهارشنبه ها ؛ از نماز مغرب و عشاء
✅کتاب رشد از مرحوم علی صفایی
⬅️آدرس :
قم،خیابان انقلاب چهار مردان
کوچه 43
پلاک 1035
طبقه زیر زمین
کلاس های روز پنج شنبه
✅ تطبیق اصالت وجود بر متن الشواهد ساعت ۹ _۱۰:۲۰
✅کلام جدید ساعت ۱۰:۳۰ تا ظهر