فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
کانال دین فطری در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی برای دسترسی آسان به محتوای آموزشی و همچنین اطلاع رسانی نسبت به دوره های آموزشی راه اندازی شده است.
علاقمندان می توانند از طریق آدرس های زیر به این کانال ها دسترسی داشته باشند:
پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/dinefetri.ir
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/dinefetri
پیام رسان بله:
https://ble.im/dinefetri_ir
پیام رسان گپ:
https://gap.im/dinefetri.ir
پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/dinefetri
پیام رسان تلگرام:
https://t.me/dinefetri_azimi
پیام رسان واتس آپ:
https://chat.whatsapp.com/If2WByxnsZhB1HO0qgrM44
برای ثبت نام در دوره غیر حضوری آموزش دین فطری ویژه مبلغین، مدرسان و اساتید دانشگاه، دبیران و معلمان دینی و امور تربیتی مدارس، و مربیان کانون های فرهنگی در لینک زیر مراجعه نمایید:
www.dinefetri.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تمدن نوین اسلامی
از منظر رهبر انقلاب
ابعاد و الزامات آن...
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5848144898934442461.pdf
450.6K
🔘عالمی دیگر، آدمی دیگر
🔻#رضا_داوری_اردکانی
🔹برای اینکه جهان کنونی و شیوهی زندگیش دگرگون شود، باید به فکر عالمی دیگر و آدمی دیگر بود؛ یعنی باید جهانی دیگر با انسانی دیگر در افق درک اهل نظر ظاهر شود. با توجه و تعرض به آن افق است که شاید شیوهی زندگی مردمان بتدریج بی تکلف و بدون زحمت تغییر کند. خلاصه کنیم، در جهانی که اکنون دائر است، شرایط پارسایی فراهم نیست و کسانی که همهی آن شرایط در وجودشان جمع باشد، اگر باشند، تعدادشان بسیار اندک است. پس به جای اینکه نگران طرز خور و خواب مردمان باشیم، نگران فکر و فرهنگ در این جهان باشیم و بدانیم که شیوهی کنونی زندگی در همه جا شيوهی زندگی غربی است اگر بتوانیم به باطن تاريخ غربی رسوخ کنیم شرط مهم و عمده آزادی برایمان فراهم می شود، در این صورت می توان فارغ از سودای من و ما، شیوهی تازهای پیش گرفت که در آن صفا بر کدورت، و راستی بر دروغ، و اعتماد بر سوء ظن، و مهر و معرفت بر کین توزی، و رعایت انصاف بر تعدی و اجحاف، و همدلی و همزبانی بر تحکم، و ادای وظیفه بر رفع تكلیف، و .... مقدم باشد، اکنون عصر دگرگونی آغاز شده است. این دگرگونی باید از جایی که داعی دگرگونی در آن به سر می برد و از وجود او آغاز شود.
🔗 متن کامل را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
✅ استاد شهید آیتالله سید محمد باقر صدر:
من احساس میکنم که تفاوت ظریف میان اسلام بهعنوان یک دین با دیگر نظامها دقیقاً در همین نقطه است؛ چهاینکه مهمترین ویژگی اسلام، خودسازی بیپایان آن است؛ خودسازی که فرد و گروه را کنترل میکند و همواره آن دو را به کتاب خدا عرضه میدارد؛ خودسازی که عمر فرد را از عمر اسلام جدا میکند؛ وقتی من عمر خودم را از عمر دینم جدا میکنم، آرام میشوم و شتابان پی نتیجه نمیدوم که خودش به اندازه خواهد آمد. خدا نیز از من برای پیروزی حساب نخواهد کشید، بلکه «صدق» مرا محاسبه میکند؛ که او خود، در کتابش فرموده است : «لِيَجْزِيَ اللهُ الصّادِقينَ بِصِدْقِهِم؛ تا خداوند صادقان را بهخاطر صدقشان پاداش دهد»[١] و «وَ مَا النّصْرُ إِلّا مِنْ عِنْدِ اللهِ؛ و پيروزى تنها از جانب خداوند تواناى حكيم است»[٢].
[١] احزاب: ٢۴.
[٢] آلعمران: ١٢۶.
🔸بارقهها، ص ٢۶٠.
🔹 کانال پژوهشگاه تخصصی شهید صدر:
🆔 @shahidsadr
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5778601930938910100.mp3
1.76M
💚 السلام عليك يا صاحب الزمان 💚
🎵" چو مهدی بیاید، گلستان شود... "
" تغییرات بسیار زیبا و شگفت انگیز،
با ظهور امام زمان (علیه السلام)،
در اخلاق و رفتار مردم، و تفاوت زیاد آن،
با دوران قبل از ظهور آن حضرت... "
"حجت الاسلام والمسلمین عالی"
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰گزیدهای از کلاس دکتر
#حجةالاسلامرضااسلامی
#تاریخفقهواجتهاد
🔻🔻🔻
💠صحبت از تاریخ اجتهاد یعنی صحبت از تاریخ فقه، تاریخ اصول استنباط، حدیثشناسی و حتی بحثهای کلامی...
🔻🔻🔻
📽/این درسگفتار به زودی در #بستهمجازیبهارهتاریخعلوم ارائه خواهد شد.
🔻🔻🔻
@afaghehekmat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨بحث های نظری به شدت به دین داری ارتباط دارد.
دکتر حمید پارسانیا
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️♦ نگاه آخرالزمانی در غرب
استاد رحیم پور ازغدی
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 نهضت روشنگری متاثر از انقلاب علمی است.
دکتر سعید زیباکلام
mahe shaaban.mp3
8.33M
🎧 قطعه صوتی از استاد میرباقری درباره بهرههای ما از ماه شعبان (۲۱ دقیقه)
☑ @mirbaqeri
⚡️به مناسبت سالروز شهادت #سیدمرتضی آوینی
📺🎞🖥 اکران مستند (ما و مرتضی)
سه شنبه 20 فروردین 1398
ساعت 20:30 سالن آمفی تئاتر
کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
♦️تمدن مدرن و تکنولوژی♦️
🔹نگاه شهید آوینی به تمدن مدرن
مهدی نصیری
🔺نگاه آوینی به تکنولوژی مدرن از نگاه مشهور عمیقا فاصله داشته و مخالف نظریه بی طرف و خنثی بودن تکنولوژی مدرن است.
🔺او شکاف و تفاوتی ماهوی و کیفی و نه صرفا کمّی بین تکنولوژی مدرن با تکنولوژی سنتی می بیند و تکنولوژی مدرن را حامل فرهنگ و کارکردها و تاثیرات ويژه ای می داند که با کارکرد و تاثیرات تکنولوژی سنتی بسیار متفاوت است. از نظر آوینی و همه کسانی که خنثایی و بی طرفی تکنولوژی مدرن را افسانه می دانند، تکنولوژی مدرن منشأ ایجاد جامعه و عالم و آدم جدیدی در قیاس با جامعه سنتی ماقبل مدرن بوده است اگر چه همچنان نقاط مشترکی بین جامعه مدرن و سنتی یافت شود. او اساسا تمدن مدرن را انحرافی از مسیرتعادل می داند.
4_5855035602730223421.pdf
211.1K
🔘 اسلام در سرزمین ایران
🔻#رضا_کوهکن
🔹کربن قبل از هر چیز یک فیلسوف است و این نکته ای است که نباید هرگز از نظر دور داشت. و اگر او توانسته است یک شرق شناس برجسته شود، دست کم یکی از دلایل اصلی آن این است که وی دانش آموخته فلسفه بود. اساسا یکی از ضعف های اصلی اکثر اسلام شناسان کنونی فرانسوی، و نیز شرق شناسان غربی به طور کلی، همین امر است که پایه تحصیل فلسفی ندارند، و البته ما در اینجا فلسفه را به معنایی وسیع در نظر میگیریم که نه تنها به فلسفه بحثی محدود نمی شود، بلکه عرفان نظری را هم در بر میگیرد.
🔹کربن زمانی تحقیقات درباره مکتب تشیع را در بطن تحقیقات اسلام شناسی قرار داد که شناخت غرب از اسلام بیشتر از طریق متون اهل سنت بود و #شیعه غالبا به عنوان فرقه ای بدعت گزار و سیاسی معرفی شده بود. وی در اواخر حیات خویش، آنگاه که پس از یک عمر طلب و کاوش عاشقانه در عرفان و حکمت اسلامی بیش از پیش به پختگی رسیده بود، عصارهای از مهم ترین پژوهش های خود را در مجموعه ای چهار جلدی تحت عنوان ,En Islam iranien aspects spirituels et philosophiques منتشر کرد.
🔹کربن در نقطه مقابل آنانی است که دم از ملی گرایی، خواه نمونه عربی یا ایرانی آن، می زنند و در فریب «غرور ملی» گرفتار می آیند. وی در ورای عالم ماده و تاریخ که مکان تغیر و تبدلهاست، میان ایران قبل و بعد از اسلام وحدت درونی می بیند، امری که مدیون نگاه پدیدارشناسانه و فلسفه حضوری وی است. درست در ادامه نقل قول مذکور در فوق که تأکید می کرد که عالم اسلام واحدی همگن نیست، #هانری_کربن چنین ادامه می دهد :
«با آنکه آثار بسیاری در زمینه شناخت آثار باستانی و هنرهای ایران قبل و بعد اسلام در دسترس علاقه مندان است، متأسفانه به ندرت بتوان کتابی یافت که به سؤال پرسشگر کنجکاو پیرامون «محرکهای» وجدان ایرانی که نقش آفرین آن صور است، پاسخ دهد. در اندرون جامعه اسلامی، عالم ایرانی از همان آغاز مشتمل بر مجموعه ای واجد گرایش ها و مشخصه های خاص خود بوده است و تنها با ملاحظه این نکته که عالم معنوی ایرانی، قبل و بعد از اسلام، یک کل را تشکیل می داده است، می توان آن مميزات ویژه را شناخت. ایران اسلامی، به نحو اتم، زادگاه بزرگترین فیلسوفان و عارفان اسلام بوده است. در نزد اینان، اندیشه نظری با ثمره و نتایج عملی آن پیوندی ناگسستنی دارد . اما نه در خصوص آنچه که ما امروزه محیط اجتماعی می نامیم، بلکه در خصوص آن کلیت عینی که انسان آن را از جوهرةی خویش تغذیه می کند و در ورای مرزهای زندگی دنیوی قرار دارد، یعنی عالم معنوی انسان».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ باور نمیکردیم، اما بود...
🎥 خاطره رهبری از اولین آشنایی با شهید صدر
#مغزمتفکراسلامی
#شهیدسیدمحمدباقرصدر
#١٩فروردین_سالگردشهادت_شهیدصدر
#شهیدصدر
#آیت_الله_خامنه_ای
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
🔻دیدگاه شهید آوینی دربارهٔ استحالهٔ هنر و ارتباطات مدرن در فرهنگ اسلامی
💥 قالبهای هنری روز و وسایل ارتباط جمعی را باید در اعتقادات و فرهنگِ خویش #استحاله کنیم.
◀️ شهید سید مرتضی آوینی:
«اکنون در سراسر این کره خاک خلوتکده ای را نمیتوان یافت که از سیطره فرهنگی غرب آزاد باشد. حرکت در جهت استقلال، بیش از هر چیز و فراتر از همه، در گروِ معرفتی است که باید چراغ راه در این طی طریق باشد.
در جهان امروز، همانطور که گفتیم، تلقی واحدی نیز از هنر و ادب وجود دارد که خواه ناخواه به همان اهداف مشترک نظام واحد سلطه جهانی منتهی میشود. این تلقی واحد جهانی صورت یک انسیکلوپدی دارد که همه تعبیرات را در جهت اهداف استکباری غرب معنا میکند و اجازه نمیدهد که تفکر تازهای در جهان پیدا شود.
👈 چه بسا ما بین مفاهیم و قواعدی که در این انسیکلوپدی جهانی عنوان شده است با آن اهداف سیاسی ارتباطی مستقیم قابل تشخیص نباشد، اما در نهایت باید دانست که این تعابیر و مفاهیم و قواعد اجزایی از یک مجوعه هستند که دارای کلیت و وحدت است.
👈 مقصود این نیست که ما باید قالبهای هنری روز و وسایل ارتباط جمعی را یکسره دور بزنیم، بلکه معتقدیم که باید جسم این قالبها را در روح اعتقادات و فرهنگ خویش مستحیل کنیم. این #استحاله منوط به معرفتی کافی و وافی است که ما را از فریب خوردن و بهخصوص از افتادن در تله توسعهگرایی و تکنوکراسی_که ضرورتاً ملازم با یکدیگر هستند_ باز دارد.»
#انحلال_تمدنی
📚 منبع: کتاب آغازی بر یک پایان، صفحهٔ ۴۳.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ | صدای ماندگار سید مرتضی آوینی در توصیف شخصیت و قیام امام خمینی
🔺 فیلم کمتر دیده شده
@aviny_com
⬅️ #زندگینامه_شهید_سید_مرتضی_آوینی
شهید سید مرتضی آوینی در شهریور سال 1326 در شهر ری متولد شد؛ تحصیلات ابتدایی و متوسطهی خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به عنوان دانشجوی معماری وارد دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. او درباره تحصیلات دانشگاهی خود میگوید:
"حقیر دارای فوق لیسانس معماری از دانشکدهی هنرهای زیبا هستم اما کاری را که اکنون انجام میدهم نباید به تحصیلاتم مربوط دانست حقیر هرچه آموختهام از خارج دانشگاه است. قبل از انقلاب بنده فیلم نمیساختهام اگرچه با سینما آشنایی داشتهام. اشتغال اساسی حقیر قبل از انقلاب در ادبیات بوده است... با شروع انقلاب تمام نوشتههای خویش را، اعم از تراوشات فلسفی، داستانهای کوتاه، اشعار و...در چند گونی ریختم و سوزاندم و تصمیم گرفتم که دیگر چیزی که "حدیث نفس" باشد ننویسم و دیگر از "خودم" سخنی به میان نیاورم..."
سید مرتضی آوینی، فیلم سازی را در اوایل پیروزی انقلاب و در گروه تلویزیونی جهاد آغاز کرد. گروه جهاد، اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت. سید مرتضی آوینی در این باره میگوید:
"وقتی به خرمشهر رسیدیم هنوز خونینشهر نشده بود شهر هنوز سرپا بود، اگرچه احساس نمیشد که این حالت زیاد پر دوام باشد و زیاد هم دوام نیاورد ما به تهران بازگشتیم و شبانهروز پای میز موویلا کار کردیم تا اولین فیلم مستند جنگی دربارهی خرمشهر از تلویزیون پخش شد؛ فتح خون."
سید مرتضی آوینی علاوه بر کارهای مستندسازی به کار تالیف نیز میپرداخت. شروع کار مطبوعاتی او از اواخر سال 1362، با نگارش مقالاتی برای نشریات "اعتصام" و "جهاد" آغاز شد. او نگارش کتاب فتح خون که به ماجرای قیام امام حسین علیه السلام میپردازد را در سال 1366 به انجام رساند.
دوران اوج فعالیت مطبوعاتی وی در فاصله سال های 68 تا 72 و در ماهنامهی سوره بود. مقالات وی در این دوران، شامل موضوعاتی درباره مسایل نظری سینما، نقد فیلم، تحلیلهای نظری درباره ی هنرهای قدیم و جدید، موضوعات اعتقادی و مسایل جهان معاصر میشود.
اواخر سال 1370 "موسسهی فرهنگی روایت فتح" به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلمسازی مستند و سینمایی دربارهی دفاع مقدس بپردازد و تهیهی مجموعهی روایت فتح را که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود ادامه دهد. شهید آوینی و گروه فیلمبرداران روایت فتح سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کمتر از یک سال کار تهیهی شش برنامه از مجموعهی "شهری در آسمان" را به پایان رساندند. اما برنامهی وی برای تکمیل این مجموعه و ساختن مجموعه های دیگر با شهادتش در روز جمعه بیستم فروردین 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند.
روحش شاد و مهمان اباعبدالله علیه السلام ان شاء الله
سلام و احترام به همه ی شما اعضاء محترم و ژرف اندیش
با ما همراه باشید با هر روز یک بحث در مورد شخصیت شهید #آوینی و راهبرد عملی و نظام فکری این متفکر اهل عمل
#دوران گذار
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5987628952624038889.mp3
34.31M
##ما_و_مرتضی_آوینی
🔘شهید آوینی و جریان روشنفکری
🔻#محمد_رجبی
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
✳️ روایت یوسفعلی میرشکاک از نخستین دیدار با سیدمرتضی آوینی و نادر طالبزاده:
یاد و نام چیست که مرگ نیز نمیتواند نقش آن را زایل کند؟ ویژه آنگاه که به نظم یا نثر یا نقش از ژرفای جان و خرد سربرمیآورد. با بسیاری کسان از خُرد و کلان همراه و همدل و همزبان بودهام و هر یک در خاطر من قلمرویی دارند. برخی قلمروها به دو گام درنوشته میشود و برخی قلمروها چندان پهناور است که خود نیز از پیمودن آن برنمیآیم.
از آسمانیان که بگذریم، برترین قلمرو را «سیدناالشهید مرتضای آوینی» دراختیار دارد. با بسیاری کسان سالها دوست بودهام و چون دور افتاده یا درگذشتهاند چنان خاموش و فراموش ماندهاند که گویی جز یکی دو روز با آنان همراه نبودهام اما با اینکه جز سالیانی معدود با مرتضی نبودهام گویی هم از پگاهِ الستُ بربکم، با او بودهام؛ بودنی که همچنان بوی حضور دارد و بیگمان رو به ابدیت.
روزی «سید محمد آوینی» (نخستین سردبیر سوره) از من و زندهیاد «احمد عزیزی» خواست که برای دیدن فیلم برلین زیر بال فرشتگان به دفتر مجله برویم. رفتیم. جز سیدمحمد، دو تن در آنجا بودند که هیچ یک را نمیشناختم. یکی جوانی بود با چشمانی آبی و موی بلوند که با زحمت به فارسی تکلم میکرد و بیشتر آمریکایی به نظر میآمد و دیگری مردی بود تنومند و میانسال با پیراهن جین آبی، موهای پرپشت و ریش جوگندمی که چفیهای به گردن داشت. سیدمحمد نه آنها را معرفی کرد و نه ما را. ویدئو را روشن کرد و فیلم شروع شد. هرجا که لازم بود او یا همان جوان آمریکایینما ترجمه میکردند ...
لینک مطلب 👇
http://www.mehrnews.com/news/4019948/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️در غرب مدرن، مفهوم عقل کاملا دگرگون می شود.
♦️راسیونالیسم (rationalism) با دکارت آغاز نمی شود، بلکه دکارت بیان فلسفی راسیونالیسم است.
#شهریار_زرشناس
#عقل_گرایی
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami