وقتی کودکم بهانه گیری می کند چه اقداماتی باید انجام دهم
به یاد داشته باشید که شما فرد بالغی هستید: مهم نیست لجبازی در کودک شما چقدر طول می کشد هرگز به تقاضا های غیرمنطقی کودک خود گوش ندهید
سعی کنید با او مذاکره کنید. مخصوصا وقتی در مکان های عمومی هستید شاید وسوسه شوید تسلیم خواسته کودک خود شوید تا زودتر قائله را ختم کنید، اما بدانید که این کار نادرست است. زیرا تسلیم کودک شدن به او یاد می دهد که لجبازی بهترین راه برای رسیدن به خواسته هایش است.
سعی کنید بعدا با کودک در این مورد صحبت کنید: وقتی طوفان خشم کودک شما فروکش کرد، او را کنار خود بنشانید و در مورد آنچه اتفاق افتاده با او صحبت کنید. با زبان ساده با او همدردی کنید و کمکش کنید تا احساساتش را در قالب کلمات بیان کند. مثلا می توانید به او بگویید: «تو خیلی عصبانی بودی چون غذایت آنطور که میخواستی نبود.»
با بازی کردن میتوانید توانایی حرفشنوی را در فرزندتان تقویت کنید
در جستوجوی گنج باشید!
برای یک کودک کنجکاو هیچچیزی وسوسه کننده تر از پیدا کردن یک جایزه پنهانشده نیست! حتی اگر جایزه سادهای مثل عروسک همیشگیاش باشد. معمولاً بچهها نمیتوانند در برابر پیدا کردن وسیله و جستوجو مقاومت کنند؛ درنتیجه سراغ شی پنهان شده میروند. سعی کنید جایی که عروسک را پنهان میکنید، خیلی سخت نباشد. مثلاً میتوانید از پشت مبل استفاده کنید. بعد به فرزندتان برای پیدا کردن نشانههایی دهید و او را راهنمایی کنید.
این روش چطور تأثیر میگذارد؟ اگرچه فرزندتان برای یافتن جایزهای که پنهان کردهاید ترغیب شده و به راهنمایی هایتان توجه میکند؛ همزمان در حال پیروی کردن تقویت حافظهاش نیز هست.
قطعاً اگر این بازی را ادامه دهید متوجه تفاوت فرزندتان در یکسالگی با دوسالگیاش میشوید. هر چه او بزرگتر میشود تمرکزش را بیشتر تقویت کنید و بازی را برایش پیچیدهتر کنید. مثلاً بگویید اول باید به اتاق بازی برود و بعد توپ آبی را پیدا کند یا حتی از این سختتر!
چگونه با نوجوانی که بی احترامی
می کند، برخورد کنیم؟
🌱 رفتارهای مثبت فرزندتان را تحسین کنید. زمانی که فرزند شما آرام است، به این مساله توجه نشان دهید، به فرزندتان در این مورد اشاره کنید و نشان دهید که چقدر خوب است که او می تواند زمان هایی که ناراحت است، آرام باشد. اگر فرزند شما اوقات تلخی می کند، او را زمانی که آرام است تشویق و تقویت کنید.
🌱 به نوجوانتان کمک کنید مهارت های حل مساله را فرا گیرد. بهترین زمان برای صحبت در مورد رفتار نامناسب نوجوانتان زمانی است که او ناراحت و عصبانی نیست. به او بیاموزید که چگونه باید احساساتش را به زبان بیاورد و چگونه قبل از اینکه مشکلات و کشمکش ها تشدید شوند برای آن ها راه حل بیابد. بدین شیوه احتمال بروز رفتارهای نامناسب در نوجوان شما کاهش می یابد.
🌱 برای نوجوانتان جایزه و تقویت کننده در نظر بگیرید. دادن تقویت کننده های مثبت برای رفتارهای مناسب، مثل دادن جایزه و هدیه، خیلی بیشتر از تنبیه کردن تاثیر گذار است. زمانی که او با لحن خوب و مثبت صحبت می کند و رفتارهای مناسب نشان می دهد، شما می توانید جایزه ای را به عنوان نشانه ای از تایید رفتارش برای او در نظر بگیرید. زمانی که ارتباط بین شما و نوجوانتان بهبود یابد، رفتار نوجوانتان نیز بهبود می یابد.
برای کنترل رفتار کودکان و آرام نگهداشتن آنها👇
- هر رفتار خوبی را که از کودک میبینند، با محبت کردن و توجههای کوتاه مدت، پاداش دهند. حتی اگر کودک در زمان گذراندن تنبیه خود است.
- هر زمان که تغییری در رفتار او به سمت خوب شدن دیدند، او را تحسین کنند. مثلا اگر کودک اسباب بازیهای نامرتب خود را منظم سرجایش گذاشت، از او تعریف کنند.
- در برابر رفتار بد، فورا با یک توضیح کاملا شفاف از کار غلط آنها، واکنش نشان دهند.
- اگر کودک به بدرفتاری خود ادامه داد، او را به اتاقش فرستاده و به او بگویند، مدتی بنشیند – مثلا چند دقیقه – و به رفتار بد خود فکر کند.
والدین با این ترفندهای بسیار ساده که بنابر تحقیقات، موثرترین هستند، می توانند رفتارهای نامناسب کودکان خود را مهار کنند.
19.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پرسمان روان شناسی و مشاوره اسلامی
🔴🔵🔴
🔶 سلسله مباحث #مثبت_اندیشی 🔶
✅ استاد : حجت الاسلام و المسلمین #دکتر #رضا_مهکام
💠 مراحل گذار از دوران سوگ
کسانی که عزیزی را از دست میدهند و به اصطلاح وارد دوران سوگ میشوند این مراحل را طی میکنند:
1️⃣ شوک و ناباوری
شخص در این مرحله نمیتواند باور کند که چه اتفاقی افتاده است.
2️⃣ عصبانیت و پرسش
پرسش همیشگی: «چرا باید برای من این اتفاق بیافتد؟»
عصبانیت، واکنشی طبیعی است و در این مرحله از سوگ، موضوعی عادی به شمار میرود.
3️⃣ جر و بحث و چانهزدن
این موضوع فعالیتی است که جهت به تعویق انداختن واقعیت مرگ به کار میرود.
4️⃣ آشفتگی و غم
افسردگی میتواند خفیف یا شدید و از نظر مدت زمان متفاوت باشد، اما اگر خیلی طولانی شود، بهتر است با یک روانشناس یا روانپزشک مشورت شود.
5️⃣ پذیرش واقعیت و بازسازی زندگی
این مرحله به این معنا نیست که از موقعیت پیشآمده راضی هستند، بلکه پذیرفتهاند که از دستدادن و مرگ غیرقابل تغییر است.
بعضی از افراد این مراحل را به خوبی پشت سر نمیگذارند و در حالت سوگ میمانند و حتی دچار افسردگی و مشکلات دیگر میشوند که باید در روند درمان قرار بگیرند.
💢 #سخن_نگاشت | رابطه ازدواج و آرامش
🍁 مرد برای پیدا کردن آرامش، به زن در محیط خانواده احتیاج دارد؛ زن هم برای یافتن آرامش، به مرد در محیط خانواده نیازمند است.
📚 امام خامنهای مدظلهالعالی؛ 30 مهر۱۳۷۶
پرورش عزت نفس در خانواده
🔹خانواده از نظامهای حمایتی مهم انسانی است که در چارچوب آن به نیازهای مختلفی پاسخ گفته میشود. اگر محیط خانواده نامساعد و استرسزا باشد، فرزندان دچار مشکلات رشدی در دوره کودکی و نوجوانی میشوند. اگر نشاط و فضای صمیمی در خانواده وجود داشته باشد و فرزندان خانه مورد تکریم والدین قرار گیرند، عزت نفس فرزندان نیز ارتقا مییابد. پيامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرماید: «أَكْرِمُوا أَوْلاَدَكُمْ وَ أَحْسِنُوا آدَابَهُمْ يُغْفَرْ لَكُمْ»؛«فرزندانتان را گرامى داريد و خوب تربيت كنيد تا خداوند شما را بيامرزد».
📚بحارالأنوار، ج۱۰۱، ص۹۵.
🔶 درمان شرابخواری و ترک مشروبات الکلی
🔴 شرابخواری از گناهان کبیره است که اسلام به شدت با آن مخالفت کرده؛ تا جایی که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله میفرماید: «شارِبُ الْخَمْرِ لَا تُصَدِّقُوهُ اذَا حَدَّثَ، وَ لا تُزَوِّجُوهُ اذَا خَطَبَ، وَ لا تَعُودُوهُ اذا مَرِضَ، وَ لا تُحْضِرُوهُ اذَا مَاتَ، وَ لا تَأْمَنُوهُ عَلى امانَة»؛«گفتار مشروبخوار را تصدیق نکنید، چون به خواستگارى آمد دختر به او ندهید، وقتى بیمار شد از او عیادت ننمایید، چون مُرد به تشییع جنازهاش نروید و بر امانت گذاشتن نزد او اطمینان نکنید».
🟢 گرایش به شرابخواری میتواند به دلیل همراهی شرایط استرسزای محیطی با عوامل ژنتیکی هر فرد باشد. به این معنا که نمیشود فرد شرابخوار را به دلیل عدم مصرف آن توسط سایر اعضای خانوادهاش یا افراد دیگر در همان شرایط توبیخ و سرزنش کرد و خصوصیات شخصیتی هر فرد نیز در گرایش به مشروبات دخیل است. ازاینرو با توجه به ویژگیهای هر شخص و شرایط متفاوتی که دارد، راههایی برای درمان اعتیاد به مشروبات الکلی و ترک مصرفش مانند دارو درمانی، ذهن آگاهی و حمایتهای خانوادگی وجود دارد.
📚بحارالانوار، ج۷۶، ص۱۲۷.
🍀 #نکته_نگاشت | دعوای خطرناک
🌸 کودکان بهمحض بالا رفتن صدای پدر و مادر، دچار «احساس ناامنی» میشوند.
🔸 دعوای والدین برای کودکان خطرناک است.
تکنیکهای شادیآفرین در خانه
🔸برای ایجاد نشاط، تمام اعضای خانه مؤثرند. منابع دینی نشان میدهد ایجاد شادی و نشاط در خانواده در گرو انجام چند عمل است که اگر به درستی انجام شود، سلامت خانواده را در همه زمینهها تضمین میکند.
1️⃣ تعاون و هماهنگی (کارهای خانه را با همدیگر انجام دهیم)
2️⃣ تقسیم کارهای خانه (برداشتن بار سنگین کارهای خانه از دوش مادر و تقسیم آن بر سایر اعضا)
3️⃣ محبتافزایی میان زن و شوهر و سایر اعضای خانواده (ابراز محبت به زن با بهکارگیری از کلماتی مانند دوستت دارم و... همچنانکه رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در اینباره میفرماید: «مردی که به همسرش بگوید: دوستت دارم، این سخن هرگز از قلبش بیرون نخواهد رفت»
🌷 پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله) :
🖋 سه دسته از زنان عذاب قبر ندارند و با فاطمه زهرا(سلام الله علیها) محشور خواهند شد :
1⃣ زنی که سخت گیـری های همسرش را تحمل کند و صابر باشد
2⃣ زنی که در برابر بد خُلقی شوهـرش صبـور باشد
3⃣ زنی که مهریه خـود را بـه همسـرش ببخشـد.
✍ خداوند در برابر انجام هر یک ثواب هزار شهید و یک سال عبادت به او خواهد داد.
📚 وسائل الشیعه ، ج۲۱ ، ص ۲۸۵
ارتباط موفق_54 - @Ostad_Shojae.mp3
11.14M
#ارتباط_موفق ۵۴
#استاد_شجاعی 🎤
#استاد_رائفیپور
#حجهالاسلام_فرحزاد
🔺 برای اهل خویش ، وقت بگذارید! تا وقتشان را آنجا که نمیپسندید؛ نگذرانند!
☜ برای تأمینِ
- نیازهای عاطفی
- و حفظ محبت
-و وفای کسانی که دوستشان دارید و برایتان مهمند باید وقت بگذارید!
✘درغیراینصورت، قلبشان را از دست خواهید داد.