کلمات کلیدی:خدا , ذکر , مرد , زن , آرامش
سوال:با توجه به آیه ۲۱ سوره روم که آرامش و انس و راحتی را بین زن و مرد دانسته، چرا برخی جاها آرامش را یاد خدا می داند؟ چگونه این دو مطلب با هم سازگاری دارد؟ دیگر آن که چرا خداوند مایه آرامش را در زن و شوهر قرار داده و منحصراً در یاد خود قرار نداده است؟
جواب:برای قسمت نخست پرسش شما دو جواب وجود دارد، نخست آن که: آرام و سکونی که در آیه ۲۱ سوره روم مطرح شده غیر از آرامش و اطمینانی است که در آیه ۲۸ سوره رعد آمده است، توضیح این که خداوند متعال در آیه ۲۱ سوره روم می فرماید: «خداوند از جنس خود شما همسرانی آفرید تا در کنار او آرام بگیرید.» خداوند متعال این مضمون را با کلمه «سکن» آورده که به معنای ثبوت شیء پس از تحرّک است; خانه را هم که «مسکن» می گویند برای آن است که انسان به آن جا می رسد، از حرکت باز ایستاده و در آن می آرامد. در این آیه شریفه اشاره به این دارد که انسان مجرّد که در جامعه در حیرت و سرگردانی به سر می برد و به جهت نداشتن همسر، جا و مسکن مشخصی ندارد، با گرفتن همسر از سرگردانی و بلاتکلیفی خارج می شود و در کنار همسر خود آرام و قرار می گیرد. از نظر اجتماعی هم مردم چنین برداشتی را دارند که ازدواج سبب تعادل و آرامش و قرار زن و شوهر است. این آیه، به آرامشی بیش از این اشاره ندارد; به همین جهت «مسکون» را به افراد نسبت می دهند نه به دل یا قلب.
امّا در آیه شریف «أَلاَ بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئنُّ الْقُلُوبُ ;(رعد،۲۸) آگاه باشید با یاد خدا دل آرامش می یابد»، در این آیه شریفه نخست آن که خداوند از ماده «أمن» ـ که در باب افتعال تبدیل به اطمینان شده ـ استفاده فرموده که به معنای طمأنینه نفس و برطرف شدن ترس و وحشت است، دوم آن که این زوال خوف را به قلوب نسبت می دهد که نشان گر آرامش جسمی یا اجتماعی نیست، بلکه مقصود آن است که در انسان در باطن آرامش معنوی و الهی پیدا می کند.۱
سوم آن که: بر فرض که آرامش در هر دو آیه به یک معنا باشد (آرامش روحی و معنوی)، هیچ ایرادی ندارد که این آرامش دو عامل داشته باشد، یکی «یاد خدا» و دیگری «همسر» و خداوند متعال در هر یک از دو آیه، به یکی از عامل ها اشاره فرموده باشد، زیرا در هر یک از دو آیه، حصری به چشم نمی خورد تا ما به جمع بین دو آیه مجبور شویم.
امّا این مطلب که چرا خداوند متعال آرامش را به طور انحصاری در یاد خود قرار نداد، بلکه در وجود همسر نیز قرار داد، از آن چه گذشت، روشن می شود که: ۱. آرامش قلبی تنها از یاد خدا حاصل می شود و عامل دیگری ندارد و آن چه از وجود همسر به دست می آید، آرامش اجتماعی است; به تعبیر دیگر آن چه به برکت یاد خدا نصیب جان و روان انسان می شود غیر از چیزی است که به سبب وجود همسر نصیب انسان می گردد و به این دو هم از نظر مادی و هم از نظر متعلق غیر از یک دیگر هستند، یعنی هم جنس آرامش در هر یک متفاوت است و هم محل آن چه آرامش به آن تعلق گرفته است، آن آرامشی که از یاد خدا بر دل و روح انسان حاکم می شود، مخصوص یاد خداست و هیچ چیزی جای آن را نمی گیرد. ـ بر فرض که آرامش در هر دو به یک معنا باشد ـ شاید خداوند برای زندگی زناشویی، آن قدر اهمیّت قائل بوده که برای ترغیب انسان ها به آن، یکی از بهترین نتیجه ها را ـ که ایجاد آرامش باشد ـ در آن قرار داده است، تا انسان ها با وجود همه مشکلاتی که در زندگی خانوادگی وجود دارد، با جان و دل آن را پذیرا باشند.
____________________________________________
۱. مفردات الفاظ القرآن، راغب اصفهانی، ص ۹۰ـ۴۱۷، نشر دارالقلم دمشق / تفسیر نمونه، آیت اللّه ناصر مکارم شیرازی و دیگران، ج ۱۶، ص ۳۹۲، و ج ۱۰، ص ۲۱۰ـ۲۱۱، نشر دارالقلم الاسلامیة.
نرم افزار پرسمانهای قرآنی
این متن فوق العادست ینی محشره
👤 دکتر علی شریعتی
در بیکرانه ی زندگی دو چیز افسونم کرد ، رنگ آبی آسمان که می بینم و میدانم نیست و خدایی که نمی بینم و میدانم هست.
درشگفتم که سلام آغاز هر دیدار است..
ولی در نماز پایان است، شاید این بدان معناس که پایان نماز آغاز دیدار است
خدایا بفهمانم که بی تو چه میشوم اما نشانم نده!!!
خدایا هم بفهمانم و هم نشانم بده که با تو چه خواهم شد
ﮐﻔـﺶِ ﮐﻮﺩﮐﻲ ﺭﺍ ﺩﺭﯾﺎ ﺑﺮﺩ . ﮐﻮﺩﮎ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﺣﻞ نوﺷﺖ : ﺩﺭﯾﺎﯼ ﺩﺯﺩ..
آنطرﻑ ﺗﺮ ﻣﺮﺩﯼ ﮐﻪ ﺻﯿﺪ ﺧﻮﺑﯽ ﺩﺍﺷﺖ ﺭﻭﯼ ﻣﺎﺳﻪ ﻫﺎ ﻧﻮﺷﺖ : ﺩﺭﯾﺎﯼ ﺳﺨﺎﻭﺗﻤﻨﺪ..
ﺟﻮﺍﻧﻲ ﻏﺮﻕ ﺷﺪ ﻣﺎﺩﺭﺵ ﻧﻮﺷﺖ : ﺩﺭﻳﺎﻱ ﻗﺎﺗﻞ..
ﭘﻴﺮﻣﺮﺩﻱ ﻣﺮﻭﺍﺭﻳﺪﻱ ﺻﻴﺪ ﻛﺮﺩ ﻧﻮﺷﺖ : ﺩﺭﻳﺎﻱ ﺑﺨﺸﻨﺪﻩ . ﻣﻮﺟﯽ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺷﺴﺖ.
ﺩﺭﯾﺎ ﺁﺭﺍﻡ ﮔﻔﺖ : "ﺑﻪ ﻗﻀﺎﻭﺕ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺍﻋﺘﻨﺎ ﻧﻜﻦ ﺍﮔﺮﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯽ ﺩﺭﯾﺎ ﺑﺎﺷﯽ".
بر آنچه گذشت, آنچه شکست, آنچه نشد... حسرت نخور ؛زندگی اگر آسان بود با گریه آغاز نمیشد .....
🌸🌸🌸🌸 @kanoonpormehr
#دعوای_فرزندان
🔵فواید دعوا و مشاجره
_دعواهای فرزندان باهم برای تسلط بر دیگری به سرعت و چابکیشان میافزاید
_مشاجراتشان باعث می شود که به تفاوت میان «زیرک» و «موذی، پی ببرند
_در عصبانیتهای روزمره فرا می گیرند که چگونه خود را در جامعه مطرح سازند و از خود دفاع یا با یکدیگر مصالحه کنند
_برخی اوقات غبطه آنها به تواناییهای ویژه دیگران، انگیزه ای می شود برای پشتکار و تلاش آنان و دست یافتنشان به موفقیت.
اینها بهترین نتایج رقابت در میان خواهر و برادرهاست و بدترین آن، به گفته والدین، سرخوردگی جدی یک یا هر دو کودک و آثار سوء دائمی آن است.
🔴رقابت از کجا آغاز می گردد؟
بنظر میرسد کارشناسان این رشته، در این مورد اتفاق نظر دارند که منشاء حسادت خواهر و برادرها به یکدیگر در میل شدید هر یک به دستیابی به عشق انحصاری والدین نهفته است.
چرا این نیاز به یکتایی وجود دارد؟ زیرا تمام چیزهایی که کودک برای بقا و بالیدن به آن نیاز دارد، مثل غذا، سرپناه، محبت، نوازش، احساس هویت، احساس باارزش و خاص بودن، از پدر و مادر، این سرچشمه های حیرت انگیز، نشأت می گیرد. این گرمای زندگی بخش عشق والدین و تشویق آنهاست که کودکی را قادر می سازد تا با شایستگی و مهارت و به آرامی، بر محیط اطرافش چیره شود.
چرا باید حضور خواهر و برادرهای دیگر بر زندگیشان سایه افکند؟ چون آنها آنچه را که او برای خوشبختی نیاز دارد تهدید می کنند. حضور کودک با کودکانی دیگر در خانواده به معنای دست یافتن به امتیازات کمتری است. یعنی صرف وقت کمتری با پدر و مادر (بتنهایی)، توجه کمتر پدر و مادر به ناکامیهای او، تشویق کمتر برای موفقیتها و از تمام اینها وحشتناک تر اینکه چون مامان و بابا این همه عشق و توجه و اشتیاق به خواهر یا برادرم ابراز می کنند، پس شاید او برایشان ارزش بیشتری دارد و اگر او برایشان با ارزشتر است پس من کم ارزشترم و اگر من کمتر عزیزم پس با مشکلی جدی روبه رویم.»
تعجبی ندارد که بچه ها تا این حد با خشونت، برای «اول بودن» یا بهترین بودن» میجنگند. جای تعجب نیست که آنها تمام انرژیشان را برای "بیشتر" یا «بیشترین» یا بهتر بگوییم «همه چیز داشتن» بسیج می کنند. امنیت در این است که صاحب همه مامان، همه بابا، همه اسباب بازیها، همه غذاها و همه جاها شوی.
چه وظیفه شگفت انگیز و دشواری بر دوش پدر و مادرهاست! آنها باید راهی بیابند که هریک از کودکان احساس امنیت، مستثنی بودن و محبوبیت کنند. آنها لازم است که به رقبای جوان کمک کنند تا به مزایای شریک شدن و همکاری پی ببرند. آنها باید مقدمات کار را به گونه ای تدارک ببینند که خواهر و برادرها بتوانند در آینده حامی و عامل خوشبختی یکدیگر باشند.
📚 کتاب خواهر و برادرهای سازگار
join @kanoonpormehr
امام باعث شد نگاه مردم به دین به کلی متحول شود
️ رهبر انقلاب:
🔹یک تحوّل دیگری که امام به وجود آورد، تحوّل در نگاه به دین بود. مردم دین را فقط وسیلهای برای مسائل شخصی، مسائل عبادی یا حدّاکثر احوال شخصی میدانستند؛ فقط همین مسئله یا نماز و روزه و وظایف مالی و ازدواج و طلاق؛ در همین حدود؛ وظیفهی دین و مسئولیّت دین و رسالت دین را محدود به این چیزها میدانستند.
🔹امام برای دین رسالتِ نظامسازی و تمدّنسازی و جامعهسازی و انسانسازی و مانند اینها را تعریف کرد، نگاه مردم به دین بکلّی متحوّل شد.
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ
╭═ ❁ 🍃 ๑ 🇮🇷 ๑ 🍃 ❁ ═╮
🌸🌸
╰═ ❁ 🍃 ๑ 🇮🇷 ๑ 🍃 ❁ ═╯@kanoonpormehr
#پاسخ_به_سؤال_اعضای_کانال
سؤال👇
سلام علیکم.
خانمی مقداری طلا دارد(النگو، گوشواره و....) که بخاطرترس ارشوهر که طلاهارانفروشه وازدستش درنیاره طلاهارا درون بانک امانت گذاشته میخواستم ببینم به این طلاها خمس تعلق میگیره یانه؟
اگراین طلاها هدیه باشندچطور؟
مقلدرهبری، آیت الله مکارم.
پاسخ👇
سلام علیکم
طلاهایی که مورد نیاز زن هست و در شأن او می باشد، خمس ندارد.
#احکام_خمس
#خمس_طلا
✍امیدوار باش
آب هـرچـند آلوده شـده باشد حتی لجـن هم شده باشد اگر به دریا برگردد صاف و زلال و پاک میشود!! یادت باشـد خـدا دریای رحــمت است و ما چون آب آلوده اگر به آغوش رحــمت او باز گردیم ڪار تمام است و پاک پاک میشویم.
💥به بندگانم بگو من آمرزنده و مهربانم
📚سوره حجر ۴۹
🌻🌻🌻🌻🌻
📚#حکایت
درویشی به در خانه خواجه اصفهانی رفت. به او گفت آدم پدر من و تو است و حوا نیز مادر ماست. پس ما با هم برادریم، تو اینهمه ثروت داری و میخواهم برادرانه سهم مرا بدهی.
خواجه به غلام خود گفت یک فلوس به او بده.
درویش گفت ای خواجه چرا در تقسیم، برابری را رعایت نمیکنی؟
خواجه گفت:
ساکت باش که اگر برادرانت با خبر شوند همین قدرهم به تو نمیرسد...
📚کشکول شیخ بهائی
@kanoonpormehr
اگر بگویم حبِّ خدا محبت های دیگر را از بین می برد درست است؛
اما درست تر آن است که محبت های دیگر در سایه ی حبِّ خدا جان می گیرند و روح پیدا می کنند و انسان سراسر رحمت و محبت می شود...
و فاش بگویم؛
"هیچ کس جز آن که دل به خدا سپرده است، رسم دوست داشتن نمی داند."
- شهید سید مرتضی آوینی ♡
@kanoonpormehr
هدایت شده از حامیان قرآن
4_6010329615719989769.mp3
2.61M
🎵#صوت_شهدایی
همسنگرای خوبم بار سفر ببستید
با اون نگاه آخر قلب مرا شکستید
من مانده ام سیاهی ، مشتاق آفتابم
دلتنگ خاطرات آن لحظه های نابم😭
🌸اللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالعَنْ أعْدَاءَهُم🌸
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
╭━═━⊰🍃🌼🍃⊱━═━╮
@hamyanquran
╰━═━⊰🍃🌼🍃⊱━═━╯
میگویند پاک میکنی
هرچه بد کاشتم را
نور میدهی، نور بخشش...
ظلْمانیام
خـرابِ خـراب
اندازهی همهی سالهای زیستنم بذر گنـاه کاشتهام
اما بخشش تو
بیشتر از سالهای زندگی من است...
دریـای بینهایتِ بخششت را بر زمیـنِ آفتزدهی دلم جاری کن..
به بخششت سخت محتاجم، ای مهـربانترین
.
.
.
الهی ذُنوبي عَظيمَة ولكنّ عَفوِكَ أعظَمُ مِن ذُنوبي
خدایا،
گناهانم عظیـم است
اما عفـو تو عظیــمتر...
#نیایش
#دعا
@kanoonpormehr
#تلنگر🔔💡
گاهے اونقدر خدا زود به خواسته مون جواب میده🙂
که باورمون نمیشه از طرف اون بوده اینجاست که میگیم🙊♥️
عجب شانسی آوردم🙃..
#حرف_حساب
♥️ @kanoonpormehr
#ارسالی_اعضا
ریحانه یه گل هستش🌱 و زن رو تشبیه کردن به گل🌺 ..همون جور که با گل برخورد میکنن باید با زن هم برخورد بشه🌸🌸🌸
حالا فک کن بایه گل بدجور برخورد🥀🥀🥀 بشه پر پر میشع 🍂دیگه زن هم ایجوره اگر باخشونت باهاش برخورد بشه زن از روح پر پر میشه😔😔
شاید منظور همینه
المرة الریحانه و لیست بقرمانه
زن چون گل است نه کارفرماو قهرمانه نهج البلاغه
@kanoonpormehr
#ارسالی_اعضا
ریحانه بودن زن به این معنا است که زن به دلیل نوع خاص آفرینش خود کانون عاطفه و احساسات رقیق و ظریف است . زنی که پشتیبان روحی و عاطفی خانواده است و وجودش موجب آرامش و سکون است و دامن پاکش پرورشگاه فرزندان صالح و شایسته است باید از روحی لطیف مانند گل و عاطفه ای سرشار و وجودی آکنده از مهر و محبت و احساساتی رقیق و عمیق برخوردار باشد .
#ارسالی_اعضا
چه تمثیل زیبایی حضرت علی (ع) در مورد زن فرموده اند که : «زن ریحانه است.» زن همانند گل است و به راستی طراوت یک گل، مرهون مراقبت باغبانی مهربان است، تا در سایه ی مواظبت و انس با آن گل، ازجلوه وزیبایی وعطرورنگش، بهره و لذت برد و روحش از دیدار آن تازه گردد.
واین باغبان کسی جز مرد خانواده نیست
سلام صبح بخیر🌷
احسنت! پاسخ های خوبی ارسال کردید
ماهم جواب این سوال را چکیده ایی از سخنان مقام معظم رهبری می دهیم⏬⏬
#مقام_معظم_رهبری
1⃣- اگر در تعبیرات اسلامی ملاحظه کنید، درباره ی زن درست همان تعبیرات واقعی وجود دارد.
✨ «انّما المرأة ریحانه و لیست بقهرمانه» زن گل است.✨
ریحان یعنی گل ،انسان با گل چه کار می کند؟ نوع برخورد با گل چگونه است؟🤔
☢اگر با گل کشتی بگیرند گل پرپر می شود.
اگر گل را گل بشناسند و برخورد گلانه با آن بکنند، مایه ی زینت و مؤثر است و وجود خودش شاخص و بارز خواهد بود.
و لیست بقهرمانه، قهرمانه به معنای قهرمانی که به فارسی می گوییم نیست، یک تعبیر عربی است که از فارسی گرفته شده است.
◀️قهرمان به طور خلاصه یعنی مباشر امور، سرکارگر. یعنی درخانه ی شما، زن را به عنوان مباشر امور خودتان ندانید، خیال نکنید که شما رئیسی هستید، کارهای خانه، بچه ها و امثال آن، به عهده ی یک سرکارگر است. سرکارگر هم این خانم است و باید این گونه عمل کنیم!
2⃣- در روایات داریم المرأة ریحانه زن گل است.
⛔️حالا شما ببینید اگر مردی با یک گلی با خشونت و بی اعتنایی رفتار کند و پاس گل بودن او را ندارد، چقدر ظالم و بد است. مثل تحمیل کردن، زیاده روی کردن، زیاده خواهی کردن مردها از زن ها، توقعات بیجا و زیادی... قهرمان یعنی همان کارپرداز امور زندگی.
📝این زن کارپرداز شما نیست که همه ی کارهای زندگیتان را روی دوش او بگذارید و بعد هم از او مؤاخذه کنید. نه! این یک گلی است در دست شما. حتی اگر دانشمند یا سیاستمدار باشد، در بحث معاشرت خانوادگی او گل است.
@kanoonpormehr