مراسم پرفیض دعای عرفه
زمان: شنبه 18 تیر ماه ، ساعت 18
مکان: مجتمع قرآن و عترت نور
روابط عمومی کانون فرهنگی تبلیغی فطرت
❇️فرارسیدن سالروز شهادت امام محمد باقر علیهالسلام؛ تسلیت باد
💠 ویژگیهای رفتاری و اخلاقی امام محمد باقر علیهالسلام
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ سالروزشهادت امام باقر علیه السلام، شکافنده تمام علوم بشری و الهی، بر قلبهای آگاه و علم دوستتان تسلیت باد💚
💠چهارده سفارش امام محمد باقر (علیه السلام) به شیعیان؛
🔶یا مَعشَرَ شیعَتِنا؛ اِسمَعوا وَافهَموا وَصایانا وعَهْدَنا إلی أولِیائِنَا: اى شیعیان! سفارشها و عهد ما نسبت به دوستانمان را بشنوید و خوب دقت کنید:
1️⃣اُصدُقوا فی قَولِکُم: راستگفتار باشید.
2️⃣وبَرّوا فی أیمانِکُم لِأَولِیائِکُم وأعدائِکُم: به سوگندتان با دوستان و دشمنانتان وفادار باشید.
3️⃣وتَواسَوْا بِأَموالِکُم:با اموالتان به مدد یکدیگر بشتابید.
4️⃣وتَحابّوا بِقُلوبِکُم: قلباً یکدیگر را دوست بدارید.
5️⃣وتَصَدَّقوا عَلی فُقَرائِکُم: به مستمندانتان صدقه دهید.
6️⃣وَاجتَمِعوا عَلی أمرِکُم: در کار خود متحد باشید.
7️⃣ولاتُدخِلوا غِشًّا ولا خِیانَةً عَلی أحَدٍ: به هیچ کس دغل و خیانتی روا مدارید.
8️⃣ولاتَشُکُّوا بَعدَ الیَقینِ: بعد از یقین در عقیده به حقّانیت ما دچار شکّ و تردید نشوید.
9️⃣ولاتَرجِعُوا بَعدَ الإِقدامِ جُبْنًا: بعد از پیشروی، از ترس، گام واپس ننهید.
🔟 ولایُوَلِّ أحَدٌ مِنکُم أهلَ مَوَدَّتِهِ قَفاهُ: هیچ یک از شما به دوستدار خود پشت نکند.
1️⃣1️⃣ولاتَکونَنَّ شَهْوَتُکُم فی مَوَدَّةِ غَیرِکُم، ولا مَوَدَّتُکُم فیما سِواکُم: مبادا به دوستی با غیر خود میل کنید.
2️⃣1️⃣ولاعَمَلُکُم لِغَیرِ رَبِّکُم: به بیگانگان دست دوستی و همدلی ندهید.
3️⃣1️⃣ولاإیمانُکُم وقَصدُکُم لِغَیرِ نَبِیِّکُم، وَاستَعینوا بِاللّه: کارتان جز برای پروردگارتان و ایمان و عقیده تان به کسی جز پیامبرتان نباشد.
4️⃣1️⃣ وَاصبِروا، «إنَّ الأَرضَ لِلّهِ یورِثُها مَن یَشاءُ مِن عِبادِهَ والعاقِبَةُ لِلمُتَّقینَ: و شکیبا باشید که زمین از آنِ خداوند است و او آن را به بندگان شایستهاش، به ارث میدهد.
📚 دعائم الاسلام، نعمان بن محمد مغربی، ج١، ص۶۴
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
﷽
❇️ضمن تسلیت سالروز شهادت امام باقر(ع)
📌سوال :
💠چرا از امام باقر(ع) که کاشف العلوم بوده اند، هیچ کشف یا اختراعی در دسترس نیست؟
✅پاسخ:
🔶در ابتدا باید گفت: این سوال ناشی از این است که جایگاه برخی علوم روشن نشده است، یعنی برخی تصور می کنند اگر کسی ابتکار و اختراعی داشته باشد، او تنها صاحب علم می باشد، و حال اینکه چنین نیست، زیرا برخی از علوم وجود دارند که به مراتب با اهمیت تر از علوم مادی می باشند، از جمله علومی که از اهمیت خاص بر خور دار است، علم خدا و دین شناسی است. َ
رَسُولُ خدا فرمود :" أَفْضَلُ الْعِلْمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ (۱). امام علیهالسلام نیز با اهمیت و مهم ترین علم را معرفت خداوند دانست:" َ أَوَّلُ الدِّینِ مَعْرِفَتُهُ وَ كَمَالُ مَعْرِفَتِهِ التَّصْدِیقُ بِهِ وَ كَمَالُ تَصْدِیقِهِ تَوْحِیدُهُ ... (۲)
🔶امام باقرعلیهالسلام در عرصه علوم خدا و دین شناسی جایگاه بس بلند داشت، به گونه ای که رسول خدا از وی به عنوان➕" باقرالعلوم"➕ یاد نمود، چنانچه از جابر بن عبد اللّه منقول است که حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله به من فرمود: ای جابر! امید است که تو در دنیا بمانی تا ملاقات کنی فرزندی از من که از اولاد حسین خواهد بود که او را محمّد نامند، یَبْقُرُ عِلْمَ الدِّینِ بَقْرا،(۳) یعنی او میشکافد علم دین را شکافتنی، پس هرگاه او را ملاقات کردی سلام مرا به او برسان.
🔶به نظر می رسد کلام رسول خدا درباره امام باقر علیهالسلام ناظر براین است که وی در عرصه نشر معارف دینی وعلم خدا شناسی شکافنده علم می باشد، ◀️بر این اساس بود که حضرت طی مدت امامت خود، در همان شرائط نامساعد، به نشر و اشاعه حقایق و معارف الهی پرداخت و مشکلات علمی را تشریح نمود و جنبش علمی دامنه داری به وجود آورد که مقدمات تاسیس یک «دانشگاه بزرگ اسلامی» را که در دوران امامت فرزند گرامیش امام صادق علیهالسلام به اوج عظمت رسید، پی ریزی کرد.
🔶روایات و احادیث متعدد در زمینه مسائل و احکام اسلامی، تفسیر، تاریخ اسلام، و انواع علوم، از آن حضرت به یادگار مانده است ، افزون بر آن، رجال و شخصیت های بزرگ علمی از محضر آن حضرت استفاده میکردند. که هر کدام در گسترش علوم نقش اساسی داشتند، چنانکه «جابر بن یزید جعفی» و «کیسان سجستانی» (از تابعین) و فقهائی مانند: «ابن مبارک»، «زهری»، «اوزاعی»، «ابوحنیفه»، «مالک»، «شافعی»، «زیاد بن منذرنهدی» از آثار علمی او بهرهمند شده سخنان آن حضرت را، بی واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نمودهاند. ✴️کتب و مولفات دانشمندان و مورخان اهل تسنن مانند:
طبری، بلاذری، سلامی، خطیب بغدادی، ابونعیم اصفهانی، و کتبی مانند: موطا مالک، سنن ابی داود، مسند ابی حنیفه، مسند مروزی، تفسیر نقاش، تفسیر زمخشری، و دهها نظیر اینها، که از مهمترین کتب جهان تسنن است، پر از سخنان پرمغز پیشوای پنجم است و همه جا جمله: «قال محمد بن علی» و یا «قال محمد الباقر» به چشم میخورد. کتب شیعه نیز در زمینههای مختلف سرشار از سخنان و احادیث حضرت باقر علیهالسلام است.
🔶حضرت باقر علیهالسلام شاگردان برجستهای در زمینههای فقه و حدیث و تفسیر و دیگر علوم اسلامی تربیت کرد که هر کدام وزنه علمی بزرگی به شمار میرفت. 🔆شخصیتهای بزرگی همچون: محمد بن مسلم، زراره ابن اعین، ابو بصیر، برید بن معاویه عجلی، جابربن یزید، حمران بن اعین، و هشام بن سالم از تربیت یافتگان مکتب آن حضرت هستند.(۴)
🔶با توجه به مطالب گذشته باید گفت: گرچه ممکن است ما آثار علمی مانند کتاب و اختراعی - از امام باقر علیهالسلام نداشته باشیم، اما امام با بیان روایات بسیار زیاد و تربیت شاگردان متعدد در عرصه های علوم مختلف، فعالیت های بسیار مهمی را انجام داد که این امر با اختراع وابتکار مادی، قابل مقایسه نیست،👈 زیرا اختراع و ابتکار را انسان هایی دیگر می توانند انجام، ولی آ نچه که انسانهایی دیگر از آن عاجزند، هدایت مردم و ارائه معارف بلند دینی است.👌
🔶ضمن اینکه در منابع روایی شیعه برای امامان علیهمالسلام ده ها کتاب و تألیفات بر شمرده اند. برخی از این کتاب ها توسط امام پیشین نگاشته شده، سپس به عنوان میراث امامت به امامان بعدی رسیده است، برخی میراث از سلسله پیامبران پیشین بوده، برخی با املای امامان علیهمالسلام توسط شاگردان نوشته،برخی توسط امامان علیهمالسلام برای هدایت افرادی خاص و یا درخواست عده ای نگاشته شده است.
🔶برخی کتاب های منسوب به امام باقر علیهالسلام وجود دارد:
- کتاب التفسیر؛ از امام باقر علیهالسلام
- رسالهامام باقر علیهالسلام به سعد الخیر
- کتاب الهدایه؛ از #امام_باقر علیهالسلام (۵)
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
@kanounefetrat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ وظایف رهبری از زبان خود ایشان
💠عوام الناس بعضا می گویند :
🔶این وضع مملکته!؟ خُب چرا رهبر دخالت نمیکنه⁉️
☑️پاسخ:
🔶 این ویدئو پاسخی جامع به این حرف برخی از عوام الناس است.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔️@kanounefetrat
13.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️عشق ولی کافی نیست ؛فهم ولی مهم است!!
⚠️ دستور اکید رهبری؛
فضای مجازی‼️
نگو. کار دارم‼️
در حال جنگیم❗️
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
5.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️روایتی جالب از امام باقر علیهالسلام درباره جهاد تبیین
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ فضیلت شب و روز عرفه و تأثیر همصدا شدن با جمع در تضرع به درگاه الهی
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ در بیان فضیلت و اعمال روز عرفه
✍استاد فیاضبخش
🔶عرفه عید عاشقان و روز خلوت با محبوب کل است، روزی که اگر کسی موفق به بستن بار خود و خلوت تام با محبوب نشود دیگر معلوم نیست در سایر اوقات قادر به یافتن چنین فرصتی بشود.
🔶روز عرفه همانند شبهای قدر نقطه عطفی برای زندگی انسان محسوب میشود و او باید از همان روزهای نخست خود را به نحوی آماده کند تا محبوب او را بطلبد و الا احدی با پای خود به کوی محبوب راه نخواهد یافت.
🔶مرحوم سید در اقبال در لحظات پایانی روز عرفه تعابیر لطیفی دارد که شایسته است انسان به این نحو با خدای خود به راز و نیاز بپردازد؛ «اللهم لاتحرمنی خیر ما عندک لشر ما عندی...» خدایا مبادا مرا بخاطر کاستیها و زشتیهایی دارا هستم از امروز محروم کرده و بینصیب گذاری... .
و اگر چنانچه به خاطر همین کاستیها، حکم به محرومیت و جاماندن من از پذیرفته شدگان امروز(عرفه) نمودی، لااقل مرا به عنوان مصیبت زدهای که به خاطر از دست دادن این لحظات مصیبتی را متحمل شده است اجر و پاداشی را عنایت بفرما.
🔶و اما اهم اعمال روز عرفه از غسل و نماز توبه آغاز میشود چرا که انسان در این روز چون می خواهد به محضر درگاه الهی و مهمان خانه و نهان خانه پروردگار وارد بشود با پاکیزه و طاهر به حضور برسد.
🔶دستور دیگر در روز عرفه ارتباط برقرار کردن با امام عصر(عج) میباشد به این نحو که مثلا تمام اعمال و عبادات آن روز را به محضر ایشان اهدا نماید، البته توسل به مادر ایشان حضرت نرجس خاتون(س) و علیالخصوص توسل به حضرت صدیقه طاهره(س) به این صورت که به محضر ایشان هدایایی اهدا شود تا رضایت این بزرگواران را جلب نموده و با توجه به مهر مادری نسبت به حضرت واسطه خیر میان ایشان و ما شوند تا به این سبب حضرت گوشه چشم و نیمنگاهی به سالکان داشته باشند.
🔶یکی از چیزهایی که در این بین بسیار زیبا و راه گشاست، توسل به آستان مقدس اباعبدلله علیه السلام است که موجب رقت قلب می شود و از آنجایی که رقت قلب یک اصل مسلم برای قبولی دعاست و لذا بهترین راه و میانبر برای حصول آن، گریه بر سیدالشهدا است.
🔶انسان از ادعیه غفلت ننموده و در این میان چه بصورت جمعی و چه انفرادی در هرصورت زیبا خواهد بود.
در جمع زیباست، چون خداوند به جمع نگاه میکند و اگر چنانچه دلی شکسته باشد خداوند به یمن آن دل شکسته به همگان توجه می نماید یا اگر یک استجابت برای بنده ای سرزده باشد سایرین نیز پذیرفته پذیرفته درگاه حق می شوند بخصوص ارواح پاک جمع بر یکدیگر موثر بوده و اگر فردی حال خوبی نداشته باشد می تواند از حال جمع بهره ببرد.
از سوی دیگر دعای در انفراد نیز جایگاه خود را داشته و چه بسا انسان در تنهایی می تواند به نحوی با خداوند سخن بگوید که در جمع امکان آن فراهم نباشد.
بخصوص دعای انفرادی اگر در اماکنی باشد که زمینه حال خوش را برای انسان فراهم بیاورد انسان می تواند از دنیا و مافیها فارغ گردد.
🔶و بعد از آن توصیه به انتخاب ادعیه بلند کردهاند که معروف است اهل دل عرفه سیدالشهداء را توصیه کرده و بر آن اهتمام داشتند.
🔶به تعبیر مرحوم علامه و استاد سعادت پرور(رحمهما الله) انسان باید به هر زبانی که میتواند با خدای خود راز و نیاز کند و لذا چون دعای عرفه دارای مضامین بلندی است اگر به فرض کلام معصوم نیز نباشد نباید بخاطر این تشکیکهایی که مطرح است آن مضامین بلند را از دست داد.
🔶و بالاخره در لحظات پایانی روز عرفه به ادعیه ای که مرحوم سید در اقبال برای این لحظات که از زیباترین لحظات روز عرفه است آورده، به راز و نیاز بپردازد.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ عرفه جزو افضل ايام سال است، و افضل اعمال عرفه، زيارت سيدالشهدا(ع) است.
✍ استاد سید محمدمهدی میرباقری:
💠«عرفه جزو افضل ايام سال است، و افضل اعمال عرفه، زيارت سيدالشهدا(ع) است و آثار خاصی هم دارد.
🔶در روايت آمده: کسی که در روز عرفه سيدالشهدا(ع) را زيارت کند زائر خدا در فوق عرش میشود («زار الله فوق عرشه»).
لذا خود را آماده زيارت کنيم که محور سلوک و تهذيب ما همين زيارت است. إن الحسين مصباح الهدی و سفينة النجاة.
🔶در دريای طوفانی که ابليس و شياطين ايجاد کردهاند و در فضای ظلمانی و امواج فتنههای آنها و در مقابل اين شدت ظلمت آنها، تنها چراغ و پناه، وجود مقدس سيدالشهدا(ع) است.
در روز عرفه خودمان را به امام حسين(ع) برسانيم؛ اگر اين کار را کرديم انشاءالله درب سلوک عرفات و بعد با عيد قربان باز بشود».
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat