زیارت+عاشورا+با+صدای+علی+فانی.mp3
28.44M
علی فانی
کمتر از 12دقیقه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دکتر علی اکبر عرب مازار، اقتصاددان، استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی:
🔹فرض کنید #برجام همین الان درست شد!
فرض کنید رابطه با امریکا برقرار شد، همه تحریمها هم لغو شد! رابطه بانکی هم برقرار شد، مرگ بر آمریکا هم تعطیل شد!
🔷بعد چی؟!
🔸مگه همین الان ترکیه با امریکا و اسراییل رابطه نداره؟ تو خیابانهای ترکیه هرطور خواستی میتونی بگردی، عضو ناتو هم هست پس چرا تورم ترکیه ۸۰ درصده؟!
✅حتما بشنوید استدلال زیبایی است.
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
ساز و کار نشر پیام،
یک چالش بسیار مهم
🔻گاهی برخی از ما دینداران و طرفداران انقلاب، از برخی آحاد مردم شاکی می شویم که چرا در مواردی میان حق و باطل، به سمت طرف ناحق می غلتند؟ یک علت ماجرا به عدم توازن رسانه ای در ترویج شبهات و تحریفات، در مقابل ترویج واقعیات و حقایق بر می گردد.
🔹کسی در گوشه ای از جبهه حق، حرفی می زند یا می نویسد و به خودی خود -حتی اگر خیلی هم حرف حساب باشد و در استدلال و اتقان، موی لای درز آن نرود- معمولا کمتر مورد اهتمام جبهه انقلابی برای باز نشر قرار می گیرد و کمتر دیده می شود.
🔻تا کی؟ تا زمانی که جبهه دغلباز مقابل، همان گفته و نوشته را تقطیع و بازنویسی و تحریف می کند و ضریب می دهد؛ آن وقت عوام و خواصی که در معرض بمباران رسانه ای هستند، حساس می شوند و غالبا باور هم می کنند که سخن نسبت داده شده، عین کلام گوینده و نویسنده است؛
🔹فضای رسانه ای جدید، فضای محتواهای پفکی و فست فودی، شعبده بازانه، و بزن و در رویی است. سواد رسانه ای و دقت و حوصله بسیاری نیاز است که بخش عمده ای از مخاطبان (از عوام وخواص) فاقد آن هستند.
🔻اغلب این گونه است که مخاطبان، به گوینده و نویسنده ای که بیانش تحریف شده، یا برچسبی به او زده شده، بدگمان می شوند، بدون این که تحقیق کند و از حقیقت گفتار و نوشتار یا رویداد مطلع شود. این در حالی است که خداوند فرموده اگر فاسقی خبر آورد، تحقیق کنید. (و هر ادعایی را راحت نپذیرید)
🔹وقتی برخی از ما فعالان رسانه و سیاست، به سادگی درباره مطالب تحریف شده و شبهات و تشکیکات، منفعل می شویم، حال مردم عادی (ناوارد به راه و چاه "بازار مکاره رسانه و سیاست") چگونه باید باشد؟ و چگونه باید در فرآیند زمانی، بتوانند همچنان به رسانه ها و فعالان منتسب به جبهه انقلاب اعتماد کنند؟
🔻گفته یا نوشته ای، در یک گوشه از فضای رسانه ای منتشر می شود که حرف حساب هم هست، معمولا رسانه های خودی، به دلایل مختلف (کمبود مهارت، جا به جایی شتابان نیروها، و [...]) کمتر به باز نشر محتواها اهتمام می ورزند و بنابراین، بیش از چند هزار/ چند ده هزار بازدید (در موارد نادر، چند صد هزار/ میلیونی) صورت نمی گیرد.
🔹در مقابل، چند خط از همان گفته یا نوشته، تقطیع و تغلیظ و تحریف می شود و سپس در هزاران کانال، بر اساس ماموریت تعریف شده، توزیع می شود و در گروه ها سر ریز می گردد.
🔻سست ترین و ضعیف ترین مطالب (یا محتواهای تحریف شده) در دسترس صد ها هزار نفر یا بیشتر حتی در مناطق دور دست قرار می گیرد، و حال آن که کمتر کسی، اصل مطالب را می بیند یا به رویداد ها دسترسی پیدا می کند.
🔹این ناموازنه، هر روز و هفته و ماه و سال تکرار می شود و مثلا می شود یک دوره هفت، هشت ساله. مخاطبان کم توان از نظر ساواد رسانه ای، در این فرآیند زمانی، دائما نه با تصویر خود جبهه انقلاب و فعالان آن، بلکه با تصویر واژگونه و کاریکاتوری که دیگران ساخته اند، رو به رو می شوند.
🔻"حریف مجلس ما خود همیشه دل میبرد/ علی الخصوص که پیرایه ای بر او بستند" و "بس كه ببستند بر او برگ و ساز/ گر تو ببينى نشناسيش باز"
🔹مجال دو جبهه "تشکیک" و "تبیین" برابر نیست. شاید یک به هزار هم نیست. آن وقت برخی از ما، از عوام یا حتی برخی خواص فاقد دسترسی کافی، شاکی می شویم که چرا باطل را جای حق می گیرند. اصلا حق، یک هزارم باطل عرضه شده و در دسترس قرار گرفته است؟!
🔻باز مهندسی جبهه رسانه ای انقلاب برای انسجام و هم افزایی و همپوشانی بیشتر -به عنوان جایی که خاکریز اول دفاع و حمله است- از نان شب هم واجب تر است.
🔹اما در عین حال، این نکته مهم را باید یادآور شد که بی تردید، سرنوشت محتوم در افق تحولات زندگی بشر، فراز آمدن حق و به زیر کشیده شدن باطل است؛ و فقط دیر و زود آن است که معطل اهتمام وفاداران به جبهه احق است. و گرنه خداوند اراده فرموده که حق را آب حیات زندگی بشر، و باطل را جونان سراب و کف روی آب است قرار دهد؛ و آن که می ماند و به انسان سود می رساند، حق است.
🔻"... فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفاءً وَ أَمَّا ما يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْکُثُ فِي الْأَرْضِ. کف های روی آب، به بیرون پرتاب میشوند، ولی آنچه به مردم سود میرساند، در زمین میماند". (آیه ۱۷ سوره رعد)
https://eitaa.com/samen_felavarjan
جریان فساد با پول پاشی و برنامه ریزی شده سعی در کنار زدن افشاگران شجاع دل و فساد ستیز امثال زاکانی دارند، تا در حاشیه امن و بدون وجود عنصر مزاحم، به بیت المال دست اندازی کنند.
وظیفه دینی و شرعی ماست که از امثال زاکانی ها حمایت کنیم.
با شرکت در این پویش و امضا خودتون در مبارزه با جریان فساد همراهی خودتون رو اعلام کنید 👇👇👇👇👇👇👇
https://www.karzar.net/135159
https://www.karzar.net/135159
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
.
🔻پس از آن که کیهان در گزارشی مستند تیتر زد "اسب زین شده زیر پای دولت چهاردهم"، برخی کانال های زنجیره ای ضمن تقطیع و تحریف، به تردید پرداختند.
🔹تفاوت عملکرد دو دولت روحانی و شهید رئیسی روشن است. با مرور همین تصاویر می توان فهمید که دولت شهید رئیسی، کشور را از یک فاجعه بزرگ عبور داده و وارد مسیری هموار کرده است.
🔻امروز، دولتمردان عزا نگرفته اند که نمی توانند نفت بفروشند و غذا و دارو وارد کنند؛ نمی توانند واکسن بخرند، ارز برای تامین واردات ندارند، در انتظار تورم سه رقمی هستند، می خواهند بی سر و صدا قیمت بنزین را سه برابر کنند، و یا سبد کالا برای تحقیر ملت ایران توزیع کنند تا روحانی بتواند همبن تحقیر (و کشته شدن چند نفر) را به عنوان علامت ضعف و بیچارگی، دستاویز مذاکرات التماسی با آمریکا کند! و بعد از پایمال شدن برجام توسط آمریکا هم به طرف ناتوان اروپایی تضمین بدهد که در توافق می ماند و تعهدات را یکطرفه اجرا می کند!
🔹فهم تفاوت دو دولت، این که کسری بودجه و تورم ۶۰ درصدی کاهشی شده، درآمدهای کشور به شکل پایدار درآمده، رشد اقتصادی به بالای ۵ درصد رسیده و ۸هزار کارخانه احیا شده، این قدر سخت است؟!
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
.
آمار و ارقام چه می گویند؟
روند تولید و مصرف برق در کشور
🔻مصرف برق در کشور به بیش از ۷۷ هزار مگاوات رسیده و این در حالی است که در روزهای مشابه سال قبل، میزان مصرف ۷۱ هزار مگاوات بوده است؛ ۵ هزار مگاواتی افزایش.
🔹اهل فن می گویند: افزایش هر یک درجه دما در فصل تابستان، هزار و ۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق در کشور اضافه می کند. روند افزایشی دما در کنار افزایش مصارف کارخانه ها، موجب افزایش مداوم مصرف برق در طول سال های اخیر بوده و حال آن که با بی تدبیر های دولت آقای روحانی، تولید برق به اندازه مصرف افزایش نیافت
🔻روند کل مصرف سالانه برق در کشور، از ۱۶۱۴۴۵ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۸۷، به ۲۵۵۰۲۶ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۹۶ رسید که نشاندهنده رشد متوسط سالانه ۲۵/ ۵ درصدی و رشد ۹۶/ ۵۷درصدی در طول یک دهه بود.
🔹در حالی که نیاز مصرف برق در سال ۱۳۹۸ به ۶۰ هزار و ۸۲۵ مگاوات رسیده بود، این میزان در سال ۱۳۹۹ با رشد ۵ درصدی، به ۶۳ هزار و ۸۵۴ مگاوات رسید و در سال ۱۴۰۰ به ۶۷ هزار و ۱۲ مگاوات افزایش یافت.
🔻همچنین ۳۰ مهر ۱۳۹۹ اعلام شد مصرف برق طی ۹ سال، رشد ۵۸ درصدی داشته است. اما متاسفانه تولید برق، در هشت سال دولت روحانی، به اندازه افزایش مصرف رشد نکرد و موجب ناترازی شدید و قطع گسترده برق در سال های پایانی دولت وی شد.
🔹آرش کردی مدیرعامل توانیر ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ درباره وضعیت مصرف برق در تابستان گفته بود: "نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید که نسبت به سال گذشته ۴.۴۶ درصد رشد نشان میدهد".
🔻همچنین تیر ۱۴۰۲ اعلام شد: میزان مصرف برق کشور در تیر سال قبل، ۶۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات بوده و اکنون، ۵۷۰۰ مگاوات بر مصرف برق افزوده شده؛ ۹ درصد افزایش.
🔹۱۹ تیر ۱۴۰۳ هم اعلام شد که مصرف برق در کشور به ۷۶ هزار مگاوات رسیده که از رشد بیش از سیزده هزار مگاواتی نسبت به سال حکایت می کند.
🔻افزایش ظرفیت تولید برق در دوره روحانی فقط ۲۳ درصد بود، در حالی که در دولتهای نهم و دهم، ۸۵ درصد رشد داشت. عملکرد دولت روحانی، بدترین عملکرد دولت ها ظرف چند دهه گذشته بود
🔹برنامه ششم توسعه، دولت روحانی را مکلف کرده بود طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، ظرفیت شبکه برق کشور را ۲۵ هزار مگاوات افزایش دهد، اما ظرفیت شبکه برق کشور در این مدت ۱۱ هزار مگاوات افزایش یافت؛ 14 هزار مگاوات کمتر!
🔻"همایون حایری" معاون وزیر نیروی دولت روحانی ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در مجلس گفت: رشد مصرف انرژی در سالجاری نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته، در حالی که متوسط رشد مصرف چند چند سال گذشته زیر ۲ درصد بوده است. به ازای هر یک درجه افزایش دمای بیش از ۳۵ درجه، حدود ۱۵۰۰ مگاوات بر میزان مصرف برق افزوده خواهد شد.
🔹در این میان دولت شهید رئیسی با ساخت ۶ هزار مگاوات نیروگاه در سال اول فعالیت خود رکورد تاریخی افزایش ظرفیت تولید برق در کشور را که در سال ۸۹ به ثبت رسیده بود، ۱۰۶۵ مگاوات افزایش داد.
🔻آقای رئیسی تیرماه سال گذشته اعلام کرد: "از ابتدای شروع کار دولت با ناترازی برق مواجه بودیم و در این مدت، هفت هزار مگاوات برق تولید و به شبکه تزریق شد، همچنان ۱۵ هزار مگاوات کم داریم و باید تولید برق تا ۳۵ هزار مگاوات افزایش یابد".
🔹وزیر نیرو هم اردیبهشت امسال گفت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است. از شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۳۱ واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت ۵۱۹۶ مگاوات ساخته شده که در کنار ارتقای واحدهای موجود، رقم افزایش را به عدد ۷۱۰۰ مگاوات میرساند.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👌 تعجب نکنید!!!
👈👈 ۳۱ سال پیش رهبری چنین روزی را حتی با تاریخ دقیقش پیش بینی کرده بودن و راهکارش را هم داده بودن😳😳😳
#نشر_حداکثری
https://eitaa.com/samen_felavarjan
☆
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
🔴سلیمی : مراسم تحلیف «پزشکیان» احتمالا بین ۱۲ الی ۱۵ مرداد برگزار شود/ رئیس جمهور منتخب برای معرفی کابینه با مجلس مشورت کند
♦️علیرضا سلیمی عضو هیات رییس مجلس شورای اسلامی: مراسم تحلیف نیمه اول مرداد، احتمالاً بین ۱۲ تا ۱۵ مرداد برگزار میشود. بعد از تحلیف، طبق قانون، رئیسجمهور منتخب دو هفته فرصت دارد کابینه را معرفی کند.
♦️بعد از این دو هفته، کمیسیونهای مربوطه یک هفته برنامههای وزرا و توانایی و مدارکشان را بررسی میکنند و سپس در صحن علنی دفاع میکنند. احتمالاً معرفی کابینه به اوایل شهریور ماه میکشد.
♦️نیازی به استعفای آقای پزشکیان نیست. ما موارد مشابهی داشتیم که شخصی نماینده بوده و رئیسجمهور شده است مقام معظم رهبری و آقای هاشمی هم نماینده بودند. در این موارد نیازی به استعفا نبوده است.
♦️تاکنون هیچ مشورتی با مجلس نشده و رایزنی انجام نگرفته است. البته توصیه من این است که رئیس جمهور منتخب با مجلس مشورت داشته باشد.
♦️آقای پزشکیان گفتهاند حقوقها باید به اندازه تورم افزایش پیدا کند. حالا بانک مرکزی تورم را ۶۰ درصد اعلام کرده، پس حقوقها هم باید تا اول شهریور ماه ۶۰ درصد اضافه شوند.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
اجماع بر محاکمه روحانی.mp3
1.75M
🔴بشنوید،اجماع بر سر محاکمه روحانی، چیزی که همه به آن رضایت دارند
♦️روحانی در ادوار مختلف انتخابات گذشته، به بدترین شکل، نظام اسلامی را متهم و علیه آن لجن پراکنی کرده و هیچگاه مورد مواخذه قرار نگرفته است!
♦️اکنون که در انتخابات اخیر، علیرغم برائت چندین باره آقای پزشکیان، روحانی به بهانه حمایت از وی، این اقدام ناشایست را در قالب صدور بیانیه و تهیه فیلم، تکرار کرد، جا دارد، دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم به سرعت آقای روحانی را مورد محاکمه قرار دهد.
♦️قطعا این محاکمه، مورد رضایت علاقه مندان به شهید جمهور، رای دهندگان به آقای جلیلی وحتی شخص خاتمی و آقای پزشکیان و رای دهندگان به وی، خواهد بود
♦️چرا که پزشکیان از شر یک مزاحم و خاتمی فتنه گر از دخالت یک مدعی رها شده و همچنین احمدی نژاد و هوا دارانش و البته در کل، عامه مردم که دوران ۸ ساله غم انگیز روحانی را بیاد دارند و رنج فراوان کشیده اند نیز از این امر استقبال خواهند کرد....
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
🔴 وزیر ارتباطات: سرویس ویژه اینترنت برای کودکان راه اندازی شد
🔹سرویس ویژه اینترنت برای کودکان راه اندازی شده است که اگر پدر و مادر بخواهند کودکانشان در معرض خطر قرار نگیرند ابزارهایی برایشان در نظر گرفتهایم.
🔹برای مثال با شماره گیری *456# در هر سه اپراتور کشور و برنامه کاربردی سایت 456 .ir میتوانند از این سرویس استفاده کنند.
🔹از این طریق والدین میتوانند کنترل کنند که فرزندانشان در کدام یک از فضاهای وب حضور دارند.
🔹همچنین از طریق *456# سه لیست سفید ، سبز و نارنجی تهیه کردهایم که برای بچه های زیر دبستان ، دبستان و راهنمایی کاربرد دارد و لیست هریک از سایتها تعیین شده است که همکاران ما در وزارت ارشاد و دستگاههای فرهنگی تهیه کردهاند.
🔹سعی کردیم که یک محیط حفاظت شده اختیاری برای کودکان فراهم کنیم که در همه کشوهای پیشرفته هم وجود دارد.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حساب تویبتری شهید رئیسی با انتشار این کلیپ نوشت:
در اولین جلسه هیئت دولت با حضور وزرای دولت قبل شرح فاجعه آمیز عدم مدیریت کشور روایت شد.آنجا بود که یاد سخن دژپسند(وزیراقتصاد دولت قبل)افتادم:همه چیز برای سقوط کشور فراهم بود،خدا نخواست!
افزایش حقوق با200همت چاپ پول
بی اهمیتی به کشتار مردم در کرونا
نداشتن حقوق مردادماه کشور
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
🇮🇷باید به صف تبیین🇮🇷
🇮🇷شمشیر به کف باشیم🇮🇷
🔊گفتگوی بصیرتی ثامن
☑️موضوع: تحلیل و بررسی دولت چهاردهم
🎙سخنران: آقای علی رضائی(کارشناس مسائل سیاسی)
🕰زمان :چهارشنبه ۲۰ تیرماه ساعت ۲۰/۳۰
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
⚫️محتوای ثامن ناحیه فلاورجان
https://rubika.ir/mhtavasamenfalavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
🔅شوک ارزی جدید در راه است؟
✍دکتر سیدیاسر جبراییلی
🔸آقای علی طیب نیا فرمانده تیم اقتصادی دولت آقای پزشکیان گفته است: «بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری بفروشند که به صادرات لطمه میزند».
این اظهارات، به معنی آن است که شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی و معدنی که ۸۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور را انجام میدهند، باید اجازه داشته باشند دلار خود را به نرخ ۶۰ هزار تومان به واردکنندگان بفروشند. در حال حاضر این شرکت ها، دلارهای خود را به نرخ ۴۳ هزار تومان (معروف به نیما) میفروشند. به عبارت دیگر، دولت جدید به این شرکتهای خامفروش اجازه خواهد داد که دلارهای خود را ۱۷ هزار تومان گرانتر بفروشند. اگر مجموع این شرکتها در سال ۴۰ میلیارد دلار صادرات دارند، رانتی که از محل گرانسازی ارز به جیب اینها خواهد رفت، حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. این ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اضافی را چه کسی پرداخت خواهد کرد؟ مردم! تمام کالاهای وارداتی به ازای هر دلار ۱۷ هزار تومان برای مصرفکنندگان گران خواهد شد.
🔸اما ماجرا به اینجا تمام نمیشود. همین شرکتها، قیمتگذاری محصولاتشان را بر اساس دلار ۴۳ هزار تومان(نیما) انجام میدهند. یعنی قیمت جهانی را در دلار ۴۳ هزار تومان ضرب میکنند و محصولاتشان را به ملت ایران میفروشند. طبق اظهارات آقای طیبنیا، با روی کار آمدن دولت جدید، دلاریفروشان قیمتهای جهانی را ضربدر دلار ۶۰ هزار تومان کرده و محصولاتشان را به ملت ایران خواهند فروخت.
🔸در دولت شهید رئیسی، دلارداران و دلاریفروشان موفق شدند دولت را با خود همراه سازند که اولا دلار ۴۲۰۰ را حذف کند، ثانیا نرخ دلار نیما (دلار شرکتهای بزرگ) را نیز از ۲۳ هزار تومان به ۴۳ هزار تومان افزایش دهد. هنوز دولت جدید نیامده، وعده افزایش دلار نیما از ۴۳ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان را به این شرکتها داده است. تردید نکنید در صورتی این اتفاق بیفتد، قیمت دلار آزاد به زودی پرواز خواهد کرد و دوباره، روز از نو، روزی از نو!
🔸امیدوارم آقای پزشکیان بر عهدی که با مردم بسته پایبند بماند و معیشت ۸۵ میلیون ایرانی را به پای منافع ۴۰ شرکت قربانی نکند.
وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
💢چالش اقتصاد سیاسی ایران
🔹اقتصاد و سیاست پیوند دیرینهای با هم دارند و اولین ارتباط آن را باید همزمان با شکلگیری اجتماعات بشری جستوجو کرد. البته تأثیر متقابل این دو بر یکدیگر متوازن نیست؛ امروزه تأثیر سیاست بر اقتصاد بسیار بیشتر از تأثیر اقتصاد بر سیاست است و سطح تأثیرگذاری نیز بسیار گسترده شده است. در سطح کلان تحولات جهانی جهتدهنده اقتصاد است، جنگ روسیه و اوکراین، شکلگیری ائتلافها و اتحادها و همچنین تقابلها، تغییرات سیاسی در سران قدرتهای بزرگ و... نمونههایی از تأثیر سیاست بر اقتصاد کلان است؛ در سطح میانه دولتمردان در هر کشوری متناسب با سیاست خود، جهتگیریهای اقتصادی یک کشور را مشخص میکنند. برای نمونه، سیاستهای جمهوریخواهان و دموکراتها در آمریکا تأثیرات متفاوتی بر اقتصاد آمریکا دارد. در ایران نیز سیاست دولتمردان ایران بر اقتصاد گسترده است؛ سیاست نگاه به غرب در اقتصاد در مقابل نگاه به شرق و توازنگرایی در سیاست خارجی تأثیرات وسیعی بر اقتصاد کشور دارد. در سطح خرد حوزه تأثیر مستقیم نیست، سیاست از طریق تغییر مدیران اقتصادی در لایههای مدیریتی کشور بر اقتصاد تأثیرات بزرگی میگذارد.
🔸اما در ایران امروز از یک طرف سیاست نگاه به غرب که در دولت یازدهم و دوازدهم دنبال شد، به بنبست رسید، فروش نفت ما به حداقل ممکن رسید، تحریمهای گستردهای علیه ایران وضع شد تا حدی که سوخت هواپیمای وزیر امور خارجه کشورمان را هم نمیدادند، گستره تحریمها به دارو و درمان هم رسید و دهها واقعیت دیگر که مجال پرداختن به آنها نیست و از طرف دیگر در دولت سیزدهم با تغییر نگرش سیاسی دولت و توزانگرایی در سیاست خارجی و همچنین تکیه بر ظرفیتهای داخلی، همسایگان و منطقه، کشور در مسیر حل مسئله قرار گرفت. فروش نفت ما رکورد چند ساله را شکست، بخشی از اموال بلوکه شده ایران آزاد شد، حجم تجارت خارجی ما رشد کم نظیری یافت، رکود اقتصادی جای خود را به رشد اقتصادی داد، اصلاح زیرساختهای اقتصادی در دستور کار دولت قرار گرفت و صدها اقدام ریز و کلان دولت در این مسیر. اما چالش اساسی اینجاست که در انتخابات اخیر فردی پیروز شد که در حلقه اطرافیان و نزدیکان او و پشتوانهها فکری و مشاوران او غلبه تفکر نوع اول وجود دارد.
🔹از این موضوع میتوان نتیجه گرفت، مردم ایران در انتخابات خود با وجود داشتن دغدغههای اقتصادی با رویکرد سیاسی رأی دادهاند و نه اقتصادی! ولی آیا میتوان دیدگاههای اقتصادی یک جریان را از آن جدا کرد؟ به نظر میرسد چالش اساسی اقتصاد سیاسی ایران این مسئله باشد که دولت چهاردهم با اقتصاد چه خواهد کرد؟ آیا مسیر شکست خورده نگاه به غرب را دنبال خواهد کرد یا از تیم اقتصادی که نگاه به غرب دارد، میخواهد که برخلاف گرایشهای فکری خود، سیاست توزانگرایی و نگاه به شرق را دنبال کند؟
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
♦️رئیسی و پزشکیان در چه شرایط اقتصادی، دولت را تحویل گرفتند؟
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
📌سرمایهگذاری خارجی در دولت سیزدهم
▪️وزارت اقتصاد: در دولت سیزدهم، 690 طرح سرمایهگذاری خارجی به ارزش 11.8 میلیارد دلار به تصویب هیات سرمایهگذاری خارجی رسیده است. حجم سرمایهگذاری در بخشهای مختلف به شرح زیر است:
🛢نفت و گاز: 4826 میلیون دلار
⚙️صنعت: 4215 میلیون دلار
⚡️تامین آب، برق و گاز: 850 میلیون دلار
📱خدمات: 637 میلیون دلار
🌽کشاورزی: 718 میلیون دلار
🏢ساختمان: 175 میلیون دلار
🚛حمل و نقل و ارتباطات: 143 میلیون دلار
👷🏼♂️معدن: 19 میلیون دلار
🔺افزایش سرمایهگذاری در طرحهای موجود: 217 میلیون دلار
🔹روسیه با 2810 میلیون دلار، چین با 2118 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 1416 میلیون دلار بیشترین سرمایهگذاری را داشتهاند.
🔹همچنین ایرانیان خارج از کشور با 1358 میلیون دلار سهم قابل توجهی از سرمایهگذاریها را به خود اختصاص دادهاند.
#اقتصاد
#سرمایه_گذاری
1403/04/19
09 July 2024
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇ نقطه رهایی
📽 استاد مهدی طائب
🔍 قطار فتنهانگیزی دشمن علیه ملت ایران در کدام ایستگاه متوقف خواهد شد؟
#استاد_مهدی_طائب
#جهاد_تبیین
#ایران_قوی
https://eitaa.com/samen_felavarjan