🍃💠 در محضر #شیخ_بهایی 🍃💠
👌آدمی اگر پيامبر هم باشد از زبان مردم آسوده نيست،
زيرا :
اگر بسيار كار كند، میگويند احمق است!
اگر كم كار كند، میگويند تنبل است!
اگر بخشش كند، ميگويند افراط ميكند!
اگر جمعگرا باشد، میگويند بخيل است!
اگر ساكت و خاموش باشد میگويند لال است!
اگر زبانآوری كند، میگويند ورّاج و پرگوست!
اگر روزه برآرد و شبها نماز بخواند میگويند رياكار است!
و اگر نكند مےگويند كافراست و بیدين!
🌸✨ لذا نبايد بر حمد و ثنای مردم اعتنا كرد
و جز از خداوند نبايد از كسی ترسيد.
پس آنچه باشید که دوست دارید.
شاد باشید ؛ مهم نیست که این شادی چگونه قضاوت شود.
@karbalaei021
🍃🌸🍃🌸🍃
🍃🔹 تبعیت در نماز جماعت 🔹🍃
🔆در نماز جماعت یک اصل کلی حاکم میباشد و آن، اصل تبعیت است. یعنی مأموم باید در نماز جماعت از امام پیروی نماید. از این قانون چند نتیجه گرفته میشود:
✅ اول: مأموم نباید قبل از امام، تکبیرةالاحرام را بگوید. در حقیقت این یک استثناء در باب اذکار محسوب میشود، زیرا جلوافتادن از امام جماعت در اذکار نماز اشکال ندارد، بهجز( تکبیرةالاحرام).
✅دوم: جلوافتادن از امام جماعت در رکوع و سجده و سایر کارهای نماز جایز نیست. این امر چنانچه سهواً اتفاق افتد، اشکال ندارد و اگر عمداً باشد جماعت را دارای اشکال میکند.
✅ سوم: اگر مأموم سهواً زودتر از امام سر از رکوع یا سجده برداشت، باید برگردد و با امام همراه شود، زیرا اضافهشدن رکن، نماز را در جماعت باطل نمیکند به شرط آنکه برای تبعیت باشد.
✅ چهارم: چنانچه مأموم در نماز جمعه بعد از قنوت رکعت دوم به رکوع رود نمازش باطل است، زیرا امام رکوع را انجام داده و در حال رفتن به طرف سجده است، بنابراین رکوع که رکن است اضافه شده، بدون اینکه تبعیت محقق شده باشد؛ و همچنین است در هر نماز که مأموم بعد از رکوع امام به رکوع رود.
❓سؤال: انجام کارهای نماز بهصورت همزمان با امام بهتر است یا با تأخیر؟
✅ پاسخ: هر دو جایز است، ولی کمی با تأخیر بهتر است.
@karbalaei021
🍃💥🍃💥
آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):
✔سعی کنید بعد از نماز مقداری تعقیب بخوانید
و زود بلند نشوید و بروید📛
حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای(ره) با همان لهجه شیرین اصفهانی خود می فرمود:
🕳بادبادک، بی دنباله بالا نمیره، نماز هم بدون تعقیب بالا نمی رود.
💟برخی تعقیبات مشترکه بعد از نماز
👌دعا کردن
👌ذکر تسبیحات حضرت زهرا(س)
👌خواندن سوره حمد و آیت الکرسی
👌سه مرتبه: استغفرالله الله الذی لا اله الا هو الحی القیوم، ذوالجلال والاکرام و اتوب الیه
@karbalari021
✅مرحوم علامه امینی و عاقبت مداومت بر خواندن زیارت عاشورا
✍دکتر محمدهادی امینی فرزند علامه امینی مینویسد: پس از گذشت چهار سال از فوت پدرم، در شب جمعه ای قبل از اذان صبح، پدرم را در خواب دیدم و او را بسیار شاداب خرسند یافتم. جلو رفته و پس از سلام و دست بوسی گفتم: پدر جان در آن جا چه عملی باعث سعادت و نجات شما گردید؟
پدرم گفت: چه می گویی؟
مجدداً عرض کردم:آقاجان! در آن جا که اقامت دارید، کدام عمل، موجب نجات شما شد؟ کتاب الغدیر یا سایر تالیفات؟ یا تاسیس وبنیاد کتابخانه امیرالمؤمنین (علیه السلام) پدرم پاسخ داد: نمیدانم چه میگویی، قدری واضحتر و روشنتر بگو. گفتم: آقا جان! شما اکنون از میان ما رخت بربسته اید و به جای دیگر منتقل شده اید در آن جا که هستید کدامین عمل، باعث نجات شما گردید؟ مرحوم علامه امینی، تأملی نمود و سپس فرمود: فقط زیارت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام). عرض کردم: شما میدانید اکنون روابط ایران و عراق تیره و راه کربلا، بسته است، برای زیارت چه کنیم؟
فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین (علیهالسلام) بر پا می شود، شرکت کنید: ثواب زیارت امام حسین (علیهالسلام) را برای شما قید میکنند. سپس فرمود: پسر جان! در گذشته بارها تو را یادآورشدم و اکنون نیز توصیه می کنم که «زیارت عاشورا زیارت عاشورا زیارت عاشورا را به هیچ عنوان ترک مکن.زیارت عاشورا را دائم بخوان و بر خودت وظیفه بدان. عرض کردم سی سال چهل سال است که روزی سه یا چهار بار می خوانم فرمود با این حال هم زیارت عاشورا ترک مکن.
📚ادب الزائر لمن یمم الحائر (آداب زیارت حسینی) ، علامه امینی ، ج۱ ، ص۳۷
@karbalaei021
مقنی را دیدهای؟!
کارش تکراری است؛
هی کلنگ میزند...
اما در واقع هر کلنگی که میزند یک قدم به آب نزدیکتر میشود.
ظاهر نماز هم تکرار است، اما در واقع پرواز است، از پلههای نردبان بالا رفتن است.
درست است که پلهها تکراری است اما هر کدام، یک قدم انسان را به بام نزدیک میکنند.
نماز چنین چیزی است؛
روزی ۵ نوبت به باند پرواز میروید و پر میکشید.
هر نوبت یه پرواز جداگانه است، یک عروج است؛
یک کلنگ زدن.
🌻 امام رضا عليه السلام 🌻
اولين عملى كه از انسان مورد محاسبه و بررسى قرار مى گیرد نماز است، چنانچه صحیح و مقبول واقع شود، بقیه اعمال و عبادات نیز قبول مى گردد وگرنه مردود خواهد شد.
📚 مستدرک الوسائل ج۳ ،ص۲۵
@karbalaei021
اشتباه فرشتگان
عارفی به اشتباه فرشتگان به جهنم فرستاده ميشود. پس از اندك زمانی داد شيطان در میآيد و رو به فرشتگان میكند و میگويد: جاسوس میفرستيد به جهنم!؟
از روزی كه اين آدم به جهنم آمده مداوم در حال گفتگو و بحث است و جهنميان را هدايت میكند و ...
حال سخن عارفی كه به جهنم رفته بود اين چنين است: چنان با درست کرداری زندگی كن كه حتی بنا به تصادف اگر به جهنم افتادی خود شيطان تو را به بهشت بازگرداند.
📙هزار و یک حکایت اخلاقی
@karbalaei021
🌼 #سخنان_ناب
👈اگر می خواهید از ناحیۀ دعا به جایی برسید، زبان حالتان این باشد: تسلیم خدا هستیم، هر چه بخواهد بکند، بنا داریم عمل به وظیفۀ بندگی کنیم.
🌹 #ایت_الله_بهجت(ره)
@karbalaei021
🌸✨🌸
#انصاف
يک استاد دانشگاه ميگفت: يک بار داشتم برگههاي امتحان را تصحيح ميکردم. به برگهاي رسيدم که نام و نام خانوادگي نداشت. با خودم گفتم ايرادي ندارد. بعيد است که بيش از يک برگه نام نداشته باشد. از تطابق برگهها با ليست دانشجويان صاحبش را پيدا ميکنم. تصحيح کردم و 17/5 گرفت. احساس کردم زياد است. کمتر پيش ميآيد کسي از من اين نمره را بگيرد. دوباره تصحيح کردم 15 گرفت. برگهها تمام شد. با ليست دانشجويان تطابق دادم اما هيچ دانشجويي نمانده بود. تازه فهميدم کليد آزمون را که خودم نوشته بودم تصحيح کردم.
آري، اغلب ما نسبت به ديگران سختگيرتر هستيم تا نسبت به خودمان و بعضى وقتها اگر خودمان را تصحيح کنيم ميبينيم:
به آن خوبي که فکر ميکنيم، نيستيم
مثبت اندیشی و منصف اندیشی را فراموش نکنیم....
@karbalaei021
دیدار دانشجوی مشروبخوار با آیت الله بهجت(ره)
وقتی رسیدیم پیش آقای بهجت…بچه ها تک تک ورود میکردن و سلام میگفتن، آقای بهجت هم به همه سلامی میگفت…منتظر بودم آقای بهجت به من نگاهی بکنن…اما اصلا صورتشون رو به سمت من برنمیگردوندن…در حالی که بقیه رو تحویل میگرفتن…یه لحظه تو دلم گفتم:"میگن این آقا از دل آدما هم میتونه خبر داشته باشه…تو با چه رویی انتظار داری تحویلت بگیره؟ تو که میدونی چقدر گند زدی…!”
خلاصه خیلی اون لحظه تو فکر فرو رفتم…تصمیم جدی گرفتم که دور خیلی چیزا خط بکشم، وقتی برگشتیم همه شیشه های مشروب رو شکستم، کارامو سروسامون دادم، تغییر کردم، مدتی گذشت، یکماه بود که روی تصمیمی که گرفته بودم محکم واستادم، از بچه ها شنیدم که یه عده از بچه های دانشگاه دوباره میخوان برن قم، چون تازه رفته بودم با هزار منت و التماس قبول کردن که اسم من رو هم بنویسن…
دم در سرم رو پایین انداخته بودم، تو حال خودم بودم که دیدم بچه ها صدام میکنن: "حمید حمید! حاج آقا باشماست." دیدم آقای بهجت به من اشاره میکنن که بیا جلوتر…در گوشم گفتن:
- یکماهه که امام زمانت رو خوشحال کردی
@karbalaei021
امام على عليه السلام:
هرگاه گناهى مرتكب شدى، به محو آن با توبه بشتاب
تحف العقول صفحه81
@karbalaei021
در اصول کافی از امام صادق (ع) آمده است: خداوند روزی خود را در کشاورزی و دامداری قرار داد تا مردم بارشهای آسمان را ناخوش ندارند.
1) کشاورز و دامدار چون مستقیم از خداوند روزی میگیرند هر آنچه میگیرند حق الناسی جز زکات در آن نیست.
2) آنان چون با رنج (برعکس تجارت) صاحب روزی میشوند روزیشان حلالترین است.
3) چون روزیشان را مستقیم از خداوند میگیرند و اگر باران نبارد روزیشان قطع میشود لذا بیشتر به خدا احساس نیاز میکنند و سعی دارند همیشه شاکر بوده و با او ارتباط داشته باشند. اگر باران ببارد یک بنّا به خاطر کارش آزرده میشود ولی کشاورز و دامدار خوشحال است. اگر باران نبارد یک کارمند میگوید: من پول دارم و با پول مایحتاجم را تهیه میکنم و چه باران زیاد ببارد، چه کم ببارد تأثیری در روزی من ندارد ولی کشاورز هرگز نمیتواند چنین بگوید چون مستقیم از خدا روزیاش را میگیرد.
@karbalaei021
#پندانه
🔴 به حمد و ثنای مردم اعتنا نکنید
🔸آدمی اگر پیامبر هم باشد از زبان مردم آسوده نیست زیرا:
🔹اگر بسیار کار کند، میگویند احمق است.
🔹اگر کم کار کند، میگویند تنبل است.
🔹اگر بخشش کند، میگویند افراط میکند.
🔹اگر جمعگرا باشد، میگویند بخیل است.
🔹اگر ساکت و خاموش باشد میگویند لال است.
🔹اگر زبانآوری کند، میگویند ورّاج و پرگوست.
🔹اگر روزه برآرد و شبها نماز بخواند میگویند ریاکار است و اگر نکند میگویند کافر است و بیدین لذا نباید بر حمد و ثنای مردم اعتنا کرد.
🔸و جز از خداوند نباید از کسی ترسید.
🔸پس آنچه باشید که خدا دوست دارد
@karbalaei021